icon

Sú výsledky z partnerovho spermiogramu moc zlé?

21. dec 2021

Ahojte baby , už skoro rok sa s manželom snažíme o dieťa a stále nič . Tak išiel na spermiogram , aby sme vedeli ako na tom sme . Toto sú výsledky . Je to až moc zle ?
Čo som si čítala ohľadne nekrozoospermie mám celkom paniku.
Lekár mu navrhol, nech príde o pól roka znova a uvidíme , ale odporúčania na niake vitamíny nedal.
Momentálne akurát obaja užívame macu.
Mali ste niektoré podobne výsledky u partnerov a aj tak sa Vám podarilo otehotnieť ?
Ďakujem

Sú výsledky z partnerovho spermiogramu moc zlé?
dominidi
•
21. dec 2021

Z mojho pohladu je zvlastne ze vam lekar nenavrhol ziadne opatrenie...aka zmena by mala nastat po 5 mesiacoch, zazrak?🤷‍♀️
Skuste folandrol, uzivat aspon 3 mesiace a ak mate nezdravy zivotny styl, zmente to..

autor
•
21. dec 2021

@dominidi presne takto som reagovala, keď mi muž oznámil, že mu nič neodporučil . Tiež mi to príde maximálne odveci . Ešte som rozmýšľala, že by sme to vyskúšali po 3 mesiacoch u iného lekára .
Ďakujem ale za radu, vyskusame.

dominidi
•
21. dec 2021

A bol tam sam? Nemohol len prepocut zo stresu? Ja som na vysledkoch bola s muzom, jednak bol rozbor ovela podrobnejsi a vsetko nam bolo vysvetlene..u nas vysledky neboli zle, ale neboli ani nic extra..ziv. Styl mame zdravy, jediny problem bol stres v praci, na nic ine problematicke sme neprisli...po 3 mesiacoch na folandrole mal vysledky ako zdravy plodny muz, obrovsky rozdiel tam bol..uz som tehotna..urcite odporucam zmenu lekara a folandrol ak nemopoze, neublizi. Drzim palce😉

arabellka1
•
Odpoveď bola odstránená
•
bobix25
•
21. dec 2021

@arabellka1 aj ja poprosim. moj manzel ma tiez nekrospermiu. uz 8 rokov sa marne snazime. odporucili nam operaciu Tesa mesa a umele ICSI

bobix25
•
21. dec 2021

moj manzel ma taku istu diagnozu, anrolog nam po vsetkych moznych vysetreniach nevedel zistit pricinu. Vraj sa s takym niecim nestretol uz viac ako 10 rokov. Boli sme v Ke pri Hrivnakovi a nechali mu tam neskutocne peniaze. Ale dala by som vsetko zato aby sme mali aspon jeden maly zazrak

autor
•
21. dec 2021

@dominidi Hej bol sám . V podstate ma ani nenapadlo , že by sme išli spolu . Druhý krát by som určite išla s ním . Životný štýl si nemyslím , že mame zlý . Ale stresy sú určite, a aj toto je jeden z tých stresov ... Jasne, určite ho vyskusa. Ďakujem ešte raz ❤️

zuzanaete
•
21. dec 2021

Na papieri je napisane, ze kontrola o tyzden.

autor
•
21. dec 2021

@zuzanaete áno , o týždeň mu navrhol odber krvy . Další spermiogram o pól roka .

autor
•
21. dec 2021

*odber krvi

zuzanaete
•
21. dec 2021

Tak je mozne, ze to bude lekar riesit az potom komplexne po vsetkych vysledoch.

e1i
•
21. dec 2021

Bolo to u urológa alebo v car robene. Ak u urologa tak odporucam lepsie urobeny v car. Urolog pozera len na sklicku pod mikroskopom, nepresné a velmi orientačne

romea
•
21. dec 2021

Nech si kúpi selezin vitamíny selén zinok, ktoré sú dobré na spermie, drzim palce

emalka
•
21. dec 2021

Lekara by som na vasom mieste, po vysledkoch tych krvnych testov, poprosila o kontrolu o 3 mesiace, mozno tam bol nejaky vplyv zvonka co zhorsil vysledky - sauna, horuce kupele, atd. Pracuje muz s nejakymi skodlivymi latkami?
Tiez by som sa spytala na varikokelu, ci ju tam nahodou nema lebo aj to vie poriadne zatocit s vysledkami.
A presne ako vravi vyssie e1i, ak ste neboli na testoch v centre asistovanej reprodukcie tak skuste aj tam.

Z vyzivovych doplnkov si pozrite lykopen, nasa doktorka v car-e nam vravela ze s nim vidia zmenu k lepsiemu.

autor
•
21. dec 2021

@e1i ďakujem , toto ma trosku ukludnilo , lebo to bolo u urológa ...

autor
•
21. dec 2021

@romea dakujemeee🤍

autor
•
21. dec 2021

@emalka Nie, nie muž má kancelarsku prácu , takze škodlivé latky by som vylúčila . Ďakujem ale veľmi pekne za doporučenia 💘

e1i
•
21. dec 2021

Rozhodne sa objednajte do car, spg tam stoji cca 35 eur, je pocitacom vyhodnoteny. My sme u urologa mali normo a ani z daleka to tak nebolo. Myslím že v car by vam to vyhodnotili hodnovernejsie

evina0
•
1. jan 2022

Ahoj.mam mnoho skúsenosti s tým ze lekár ani len neporadí co si muž mat kúpiť, ale sú aj taky ze presne povedia.cim ďalej tým viac mužov ma zle výsledky.dalsi spermiogram dávajú o polroka keďže ono sa to hneď po mesiaci len tak nespraví. Poznám mnoho párov co im pomohli vitamíny, olejcek a čajík priamo pre muzov.ako pisu aj ine žienky vyšetrenie v centre je oveľa lepsie aj presnejšie.na spermie ma vplyv verelmi dela veci, zabijak je napr pc na kolenách, stres, zla životospráva atd..pracujem s prírodnými výrobkami, ak by si chcela kľudne mi napis správu rada ti poradím co kúpiť dokonca aj s zo zlavou .mame aj svoju súkromnú skupinku na FB koľkým mužom ale aj zenam sme už pomohli a dnes su maminky ci tehotné.odporucam len tie veci s ktorými mam.osobme skusenosti, keďže poradenstvo už robím dlhoo.

arabellka1
•
Autor odpoveď zmazal
•
evina0
•
1. jan 2022

@arabellka1 kľudne napíš, naozaj neradila by som niečo čo nemám aj kontrolnymi výsledkami podložené.

pamelaandersom
•
7. sep 2023

Ahoj nehnevajsa že sa spytam ako ste dopadli zo spermiogramom podarilo sa otehotniet.?mi mame podobni spermiogram som prwto zvedava či sa to da prirodzene?

autor
•
7. sep 2023

@pamelaandersom Ahoj , s partnerom sme išli do CAR na rozšírený spermiogram kde mu bola 3x potvrdená azoospermia. Bol nam doporuceny zákrok mesa tese, alebo darcovské spermie . Prirodzene sa nám do dnešného dňa nepodarilo otehotnieť …

pamelaandersom
•
7. sep 2023

Tak že to už ne riešite?

autor
•
8. sep 2023

@pamelaandersom určite by som ti poradila aby ste navštívili car a tam vám budú vedieť poradiť viaceré možnosti ohľadne partnerovej diagnózy . Nam to prirodzene nevyjde pravdepodobne nikdy keďže môj partner ma 0% spermií .

pamelaandersom
•
8. sep 2023

To mi je velmi luto a na messa tesa ne pojdete?možno sa najdu spermie

pamelaandersom
•
8. sep 2023

Aj unas v rodine mame taku diagnozu moj brat tiež ma azoospermiu a oni išli na ivf použili darcovske spermie a hned na 1xsa to podarilo dieta už ma skoro 4 roki a je velmi zdravi.