Symptotermálna metóda

slniecko2
15. jan 2012

ahojte-neviem ci uz je tu takato tema, ale rada by som keby sme sa porozpravali o symptotermalnej metode- ci uz ste chceli alebo nechceli otehotniet. Prosim vas o vase postrehy a skusenosti. Ja by som este potrebovala poradit- som tehotna a dalsie babo by som chcela naplanovat az za take tri roky. Viem ze pri kojeni by mala byt zena chranena cca 5-6 mesiacov ale nemusi. Od kedy treba merat BT a sledovat ostatne symptomy plodnosti?

happy8051
15. jan 2012

@slniecko2 ahoj. na neplodnost pocas dojcenia by som sa nespoliehala vobec, ani prvych sest mesiacov. je tu kopa maminiek s malickymi detmi do pol roka, kore dojcia a su opat tehotne

slniecko2
autor
15. jan 2012

@happy8051 viem, ze to je nespolahlive-takze ako zistit kedy zacina ovu po sestonedeli?

happy8051
15. jan 2012

@slniecko2 treba sledovat cyklus.... sledovat hlien,k BT a pouzivat ovu testy

drnduliak
30. mar 2012

urcite sa nespoliehaj na kojenie ako ochranu pred tehotenstvom, podla mna sa tato symptotermalna metoda neda aplikovat ked kojis, ked ti nabehne znova normalne cyklus, potom mozes zacat...ale vzdy je to podla mna take adrenalinove, pride-nepride, som v tom-nie som v tom, a hlavne ta disciplina je podla mna velmi tazko zvladnutelna... 😉

duratlicka
18. júl 2013

To nikto neskusal tuto metodu? Zaujimalo by ma,ako sa pouziva v case dojcenia,ked sa mi mala budi 4x v noci a za jedno sa nevyspim a za druhe bazalna teplota sa mi neda merat v rovnakom case.Asi sa da pouzit len sledovanie hlienu a polohy krcka maternice.Skusal to niekto ako "antikoncepciu" aj pri nepravidelnych cykloch?Nema uz 4 deti?

emikie
18. júl 2013

@duratlicka Ahoj, ja to tak skusam odsledovat uz par mesiacov, maly sa budi casto, ale z postele vacsinou nevstavam, len mu dam poleziacky cucnut. Merat sa mi dari v rozsahu cca 1 hodina hore dole, podla grafu vyzera, ze to az tak nevadi, ovulku zachytim, aj ked moze tam byt mozno nejaky rozdiel. Zvykne mi to pasovat na ten den aj podla krcka. Teploty napriek nic moc spanku su prvu cast cyklu nizsie, potom stupnu a drzia sa vyssie, takze mne pride, ze sa to da. Ale no nespoliehala by som sa na to asi. Predtym som skusala merat po najdlhsom spanku, ale to lietalo kade tade. A skusala som aj napr vecer, ked som ho poleziacky nakrmila, uspala, oddychla, zmerat vtedy (si vravim, ze hadam ked robim take iste cinnosti tak teplota by sa mala spravat rovnako ako ked napr spim) - to tiez graf vyzeral celkom dobre. Najlepsie mi to podla tohto vsetkkeho vychadza rano, ked ale v noci sa nestane, ze by som 2 hodiny musela pobehovat a uspavat.

duratlicka
18. júl 2013

@emikie Horsie je,ze mne sa mala budi tak,ze o 2, 4, 6.A zliezam k nej z poschodovej postele😀 Takze 2 hod spanku asi nestacia.Chcela som zistit,kedy mavam ovulaciu,tak skusim podla toho krcka a hlienu.

emikie
18. júl 2013

@duratlicka no ved mne sa tiez budi, hadam aj castejsie. Budi sa tak, ze musis vstat? Nas je uz nasackovany u nas v posteli. Neriesim nejak, dam cecek, spi dalej. ked sa zobidi kolo 5, tak zmeriem, ked kolo 4 zmeriam tak, pripadne ak sa zobumime zasa neskor zmeram znovu, aby to bol blizsi cas. Ved skus merat niekedy nadranom, ci by ten graf nevyzeral k svetu... Ja tiez nespim vkuse nadranom dlhsie ako 1.5 hodiny, a pride ma taky isty ako predtym.

duratlicka
24. júl 2018

Doplním skúsenosť: Teplota sa mi dala merať až po odstavení 3 ročnej dcérky. Cyklus sa konečne po dlhých rokoch ustáľuje, takže sa znaky ľahšie sledujú.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre