icon

Syndróm lepivých doštičiek a tehotenstvo

10. mar 2023

Ahojte,
Po niekoľkých odberoch na hematológíí sa mi opakovane potvrdila porucha - syndróm lepivých doštičiek v kombinácii s viacerými poruchami. SPS je pre mňa najnebezpečnejší, pretože som už niekoľkokrát potratila.
Akú liečbu ste mali nastavenú pred/počas tehotenstva?
Mne Dr. do telefónu povedal anopyrin alebo clexan/fraxiparin.

Strana
z2
bejbs123
26. máj 2025
@lejdynka123

@bejbs123 a mali ste konbináciu dovtedy Anopyrin plus injekcie alebo len Anopyrin? A po 36tt ste začali pichať silnejšie dávky Fraxiparine či Clexanu? Ďakujem za odpoveď

@lejdynka123 na syndrom lepivych dosticiek sa dava len anopyrin,clexan/fraxi je kvoli inemu problemu a nie od 36tt som mala 0,4

lejdynka123
26. máj 2025
@bejbs123

@lejdynka123 na syndrom lepivych dosticiek sa dava len anopyrin,clexan/fraxi je kvoli inemu problemu a nie od 36tt som mala 0,4

@bejbs123 ďakujem, ja mám aj FV Leidena a Syndróm lep.doštičiek beriem konbináciu celé tehotenstvo Anopyrin 100 a Clexane 0.2, mám začať brať o týždeň Clexane 0.4 ale má rozhodnúť Gynekologička či môžem dlhšie brať Anopyrin ja sa ho bojím ešte takto skoro vysádzať aby sa bábätku v brušku nič nestalo

jvlo
3. jún 2025
@lejdynka123

@jvlo Dobrý deň prajem, chcem sa vás prosím spýtať či ste mali túto konbináciu Anopyrin 100 spolu s Fraxiparínom až do konca tehotenstva alebo kedy vám vysadili Anopyrín ponechali len Fraxiparín v tej istej dávke alebo väčšej? Ide o to ze mne Hematologička chce vysadiť v 32tt konbináciu Clexane 0.2 spolu s Anopyrinom 100 a nahradiť len 0.4 Clexanom silnejším. Veľmi sa bojím vynechať tak skoro Anopyrin, mám syndróm lepivých doštičiek. Budem veľmi vďačná za odpoveď.

@lejdynka123 mrzí ma to, ale už si nepamätám kedy to bolo. Určite po 30tt

Strana
z2