icon

Tehotenstvo a bazálna teplota

11. aug 2023

Ahoj. S meraním bazálnej teploty mám úplne minimálne skúsenosti a ešte sa len učím ako to všetko funguje. Viem nejako podľa BT zistiť prípadné tehotenstvo? S partnerom sa snažíme o bábätko a snažím sa telu chápať aj pomocou bazálnej teploty, ale ešte v tom nie som žiadny profík. Budem veľmi vďačná za vaše osobné skúsenosti a rady ako si to odsledovať - ak je to teda možné. Ďakujem pekne.

nevenka
•
11. aug 2023

Mozne je len odsledovat, ako sa Ti sprava bazalna teplota pocas cyklu, aku mas v prvej faze, aku v druhej a ako dlho trva lutealna faza. Posledny den nizkej teploty je den ovulacie a potom nasleduju vyssie teploty a cca to trva 12-14 dni, potom nastava pokles, ked pride menzes. A ked nekleane teplota a mas viac ako 17 dni zvysenu teplotu, tak to moze znamenat tehotenstvo. Vopred pred teho t4stom to vlastne nezistis. V skratke. A potom sa mozu stat ozne odchylky, ale to tu nebudem rozoberat, lebo nase posledne dieta je vynimka z tohto pravidla.

clori
•
11. aug 2023

ahoj, podľa pravidiel merania bazálky sa hovorí, že tehotenstvo je vysoko pravdepodobné, ak sa poovulačná teplota drží aspoň 18 dní a zároveň nepríde menštruácia. ale to už radšej použi tehotenský test. nespoliehaj sa na bazálku.

anavixy
•
11. aug 2023

Tak, že ti teplota neklesne, ale zostava zvysena. Ale pozor, bazalnu teplotu moze ovplyvnit mnozstvo veci, musis ju merat vzdy v rovnakom case a za rovnakých okolnosti, ale to najdes v kazdom clanku o nej. Je to velmi nepresna metoda a vyzaduje hlavne dlhy cas a dodrziavanie pravidiel, kym spoznas svoje telo tak, aby si sa tym mohla riadit.

kotiska
•
Autor odpoveď zmazal
•
zacharovi
•
26. mar 2025

Ja som skúšala,kamarátky skusali, nepoznam cloveka ktoremu by to fungovalo neotehotniet...ani nam nie...ale urcite to velmi pomohlo ked sme chcelo babatko 😍 Ale opacne to vobec nefunguje, kedze na ten hlien ma.mnoho mnoho vplyvov...
..