icon

Tehotenstvo po 30tke

dida1234
15. sep 2021

Ahojte chcela by som sa spýtať sú tu ženy čo rodili napríklad v 31, alebo 32,33 34 lebo ja mám 30 a ešte nemám dieťa a chceme ale každý sa ma už pýta kedy atď aa už mám s toho stres úzkosť lebo každý že som stará a nepadne mi to dobre len chcem vedieť či som sama alebo nie lebo okolo mňa všetky majú deti len ja nie a zle mi to padne aj mi chceme len chceme trosku nasporit peniažky teraz sme sa presťahovali do domu a potom chceme ďakujem všetkým za odpoveď

Strana
z4
h2
15. sep 2021

@dida1234 Jasné, tu je kopa takých žien. Dokonca aj také, ktoré rodili po 40-tke. Ja som rodila, ako 36 ročná. 😉

iffushka
15. sep 2021

@dida1234 mám 30, nemám deti ani partnera. A ani nebudem hľadať na silu. Dieťa je dar, nie povinnosť ani trofej. Uvedom si, že aj keď partnera máš, nemusíte mať dieťa, môžeš plánovať koľko chces.
A stará? Čím sa to meria? Môžeš zomrieť zajtra aj o 50 rokov. Máš 30 tak sa tak spravaj. Trocha pokory by to chcelo.

janci05
15. sep 2021

Teta rodila ked mala 40. To uz nikto necakal a ani ona sama.

srferreira
15. sep 2021

Preco zeny zijete stale v stereotype, ze zena po 30 je stara na porod a celkovo prve dieta? Maj prve dieta kedy uznas ty za vhodne a zdravie to dovoli. Budes ty to dieta vychovavat, alebo okolie?

dida1234
autor
15. sep 2021

@srferreira ďakujem aj ja si to isté myslím že ja ho budem vychovávať a ja sa cítim na 18 niekedy že niekedy aj mám pocit že ešte nie len okolie do nás tlači hlavne svokrovci len nevedia pochopít čo ja cítim áno cítim aj obrovský strach s toho že rodičia budeme s tehotenstva a teraz od každého počúvam že už nakoľko mám 30 tak ťažký pôrod horšie budem všetko že zvládať a mňa to psychicky ničí úplne

dida1234
autor
15. sep 2021

@h2 ďakujem pekne za pozitíva 😊😊 mňa len trápi že stále blbé reči že nedám pôrod ani nič nakoľko mám vek na to a už sa normálne aj bojím celého neviem prečo ľudia sa starajú do nás a hovoria kedy mám ja rodit nechápem a strašne zle to padne preto som bola zvedavá a som rada že sú tu ženy čo dajú pozitíva 😊😊

pupava_lucna
15. sep 2021

@dida1234 ahoj, viem o čom hovoríš. Ja mám skoro 32 a akurát ležím v pôrodnici s našim vysnívaným bábätkom. Ale poviem ti, že baby čo tu rodili so mnou boli všetko mladšie a mám pocit, že horšie znášali ten pôrod. Nehovorím, že to je len o veku ale u mna to šlo ozaj rýchlo na to, kolko mám rokov a že som prvorodička.

elizaheta
15. sep 2021

@dida1234 ahoj ja mám tiež 30 a stretávam sa s tým istým problémom hlavne od staršej generácie ako starý rodičia a rodičia. Moja mama ma mala v 19 takze už podľa nej 11 rokov meškám. Lenže v tedy bola ina doba. Byty sa dostavali zadarmo, ľudia mali prácu istú a hlavne nebolo toľko stresu. Ak sa dieťa narodilo tak zažilo ešte prababku. A dnes? Bude rada ak vôbec zažije babku, ak bude mať začo kúpiť výbavu a či vôbec dostane materskú a akú výšku. Či vôbec bude jej partner s ňou a bude jej finančne pomáhať.
Ja osobne si neviem predstaviť vychovávať dieťa v dnešnej dobe. A je mi zle z toho tlaku a ženy v mojom veku. Nie každý dieťa chce, môže mať alebo si ho môže dovoliť.

petamich
15. sep 2021

@dida1234 rodila som ako 35rocna pred dvomi mesiacmi a k tomu napr. mam 14-rocnu sestru a 11-rocneho brata a mama to celkom zvlada (mna mala skoro, ich zasa neskor), v idealnom svete by som ja napr. mala to dieta skor, nuz ale zivot to chcel takto a manzela som stretla az po 30-tke

a inak stereotypov a reci okolia ako a kedy by co malo byt sa nezbavis ;) este len porodis jedno a jednak dostanes 1000 rad ako na vychovu ale hlavne, kazdy bude vediet lepsie, kedy mat druhe, minimalne sa ta na to spyta a ked nebodaj povies ako ja - ze nebude druhe tak ta presvedcia, ze to len teraz hovoris a aj tak si pojdu svoje 🙂

cariad
16. sep 2021

@dida1234 Prvé 29, druhé 32, tretie 36. Absolútne som necítila rozdiel medzi prvým a posledným pôrodom či tehotenstvom celkovo. Kľudne čakaj keď sa na to budeš cítiť. A energie mapm za 10tych aj pri troch deťoch. Môj manžel mal s naším prvým 38. Čiže aj na neho tlačili. Veľa šťastia. Na okolie sa 💩🍀❤️

nevenka
16. sep 2021

@dida1234 prve 30, druhe 32 a tretie neplanovane 37. Treti porod som mala najrychlejsi, za hodinu od zaciatku vyvolavania sa narodil nas drobcek. Vyvolavali mi skor kvoli vyaokemu tlaku. Lenze ten vysoky tlak mavaju aj mladsie baby, u mna to suviselo s hypertyreozou stitnej zlazy, mam s tym problem od druheho porodu. Takze to nie je vekom. Mam to autoimunitne a kludne mi to mohol sposobit porod ako spustac, aj keby som rodila skor.
Je pravda, ze horsie znasam, ked nespim poriadne v noci, ako pred 8 rokmi pri prvom babatku, ale na druhej strane, viac si ho uzivam, mam menej stresu. A aj taka "stara" 38 rocna stale kojim a mam mlieka dost 🙂. Sesternica mala prve dieta v 40. Proste mala blbych chlapov predtym a ten posledny, sa nemal k nicomu, este ich ona zivila, tak mu dala papa, ked ju to dozralo. A o par mesiacov stretla pana vyvoleneho a hned aj mali babatko. Jej dcerka ma teraz 5 rokov a deti jej sestry su davno dospele, lebo ona ich mala v 19 😅.

zuziiiii
16. sep 2021

Mam 34r a 6 mesačnú dcerku. Manžel má 42r

zuzanockamt
16. sep 2021

@dida1234 rodila som druhé dieťa tesne pred 38, žiadny problém

sense
16. sep 2021

Rodila som v 30, mala som sice nejake problemy ale tie by som mala aj keby rodim ako 20r,nesuviseli s vekom

elizabet173
16. sep 2021

@dida1234 dve ženy z našej rodiny - jedna prvé v 39, druhé 42, druhá má len jedno po 40. Nestresuj. Píšeš, každý sa ťa pýta. Spýtaj sa ho, na čo to potrebuje vedieť. Poznám ženu, ktorá štyri krát potratila, potom jej lekári neodporúčali otehotnieť, nech si jej telo oddýchne, na pár rokov to odložila, potom sa rozhodli pre adopciu, po rokoch v 37 otehotnela, bezproblémové tehotenstvo, zdravé dieťatko

kova85
16. sep 2021

Mám 36 a tiež ešte nemáme dieťa, ale my sme neplánovali čakať tak dlho, len zdravotné problémy... Moja teta rodila v 40tke a uplne v pohode pôrod síce neplánovali 4-té. Ak bude mať niekto na teba narážky ohľadom tejto témy a je ti to nepríjemné tak to môžeš tiež riešiť nejakými blbými otázkami čo dotyčným nebudú príjemné. Aby sa ľudia uvedomili, že je to tvoje súkromie. Mne tiež vkuse sestra a musíš také a také vitamíny, aby sa vám zadarilo... tak som jej dala najavo nech sa do nás nestará. Ona už v 19 rodila prvé.

matildasj
16. sep 2021

@dida1234 ja som sa v 30ke tiež necítila na babo. Ale mala som skvelého muža tak som vysadila antikoncepciu a nechali to na náhodu. Prvé dieťa sa podarilo v 32. Bol to trochu šok...po dlhých rokoch kedy som riešila len seba, ale rýchlo som si zvykal☺druhé bola krásna nehoda...rodila som v 33. A neviem ani ako a som šťastná mama 7 a 5rocnych vymyselnikov. A aj keď je rodičovstvo náročná vec. Je tá najkrajšia a prirodzená vec. A to v 30 mi všetky deti kamosiek liezli na nervy 🙈😉

anjelicek26
16. sep 2021

Len k tomu, ze sa citis na 18, vajicka uz proste nemaju 18... ano - je strasne vela zien, co maju dieta dlho po 30ke, co maju deti aj po 40ke... ako si na tom s kvalitou vajicok ty nikto netusi... ale ide to proste vekom dole, moze trvat dlhsie, kym sa babatko podari... kamoska si dala vajicka v 30ke zamrazit - vravi, ze teraz ma cistu hlavu a uplne ziaden tlak co sa tyka sprostych otazok typu "kedy konecne budes mat dieta"... moze s prehladom povedat, ze raz bude... a ked nie prirodzene, tak umele oplodnenie, zdrave vajicka ma uskladnene... No ale k teme, nenechaj na seba tlacit, je to tvoj zivot...

lusyc
16. sep 2021

Objektívne, prepáč, si stará, s tým súvisia komplikácie so vznikom tehotenstva, v tehotentstve, pri pôrode, ani starostlivosť o dieťa nie je malina. Subjektívne uvidíš potom ako dopadneš.
Osud je ale taký, tiež som stará, prvé tehotenstvo v 32 rokoch, druhé 34, tretie neplánovane v 37. Prvé dva pôrody predčasne, prvý príliš, lebo tehotenské komplikácie súvisiace s vekom, teraz len tŕpnem, čo so mnou bude, aby som to vôbec prežila, tehotenstvo veľmi ťažké.
Ale čo zmôžem, muža som stretla v 27, svadba do roka a dieťa sa nedarilo tri roky. Svokor ma už do rodiny vítal ako starú na deti. Veľmi ma to "potešilo". No nedala som sa nabuchat v prvaku na výške ako to urobil on... Muž je odo mňa o rok mladší.

janulka1802
16. sep 2021

Ja som mala v 33 a úplne bez problémov tehotenstvo, aj porod.

andrea_prestastna
16. sep 2021

@dida1234 ja prve 29 druhe 35. Vobec necakaj ze nasetrit a podobne boze co su to za blbosti ved potom to budes chcrt nasilu a neotehotnies, nechaj tomu volny priebeh a kludne si izkvak zivot, a to ze si stara no kazdy sa citi inak jak stale na 17rokov cize na toto neviem odpovedat ale nikto mi to nepovedat ani vtedy ani teraz ze som stara, drz sa

e3v3a3
16. sep 2021

@dida1234 ja som mala prvé v 33 a druhé v 36

1mata
16. sep 2021

@dida1234 vobec si nevsimaj narazky a otazky okolia. Je to tvoje rozhodnutie, ako sa citis tak si urob 😊 ja som mala prve v 19, druhe 27 a tera 31 cakame 3.
Ale co sa tyka mojho tela, neda sa to porovnat, som biac ubolena ako pred 10.rokmi 😸

1katus1
16. sep 2021

@srferreira možno ide o pohľad zo zdravotného.hladiska. keď sa opýtať gynekológa skrátka povie že telo ženy po 30 starne a mať po 30 prvé dieťa je z jeho pohľadu neskoro. My s manželom uvažujeme o treťom a už si prídem na tehotenstvo stará a to mám 30. Nechcem v 40tke mať doma malé dieťa ktoré chodí na prví stupeň .

danielahamar
16. sep 2021

prvé v 20, druhé v 23 a tretie minulé Vianoce, to som mala ešte 38😉

simona92101
16. sep 2021

@dida1234 mam 35 rokov a prve dieta som rodila ako 33 rocna,cele tehotenstvo bezproblemove,porodila som po prichode do nemocnice za 35 minut,bez komplikacii. Kolegyna 23 rocna mlada baba cele tehotenstvo fnukala fučala,mala rozne problemy,porod komplikovany..cize nezalezi od veku ako a ci tehotenstvo zvladnes,kasli na ostatnych,a riad sa sama sebou😉

andrea_ff
16. sep 2021

@dida1234 jasneee.... ja 33 a 35 rokov..... takze uplne v pohode.

nevenka
16. sep 2021

@lusyc ze si to mala tako ty, to neznamena, ze vacsina - v 32 rozhodne nie je zena stara. Na kieho certa by sme potom menstruovali do 50-ky? Tym ale nechcem povedat, ze rodit v 50 je okej. Ale od 30-40 je normal na dnesnu dobu. Nebudem to rozpisovat, preco. Ved ludia hadam vedia. Ako som pisala uz vyssie, rodila som v 30, 32, obe deti zdrave, rodila som po termine a to moja mama pri prvom stresovala, lebo ona mala xy potratov, raz porodila dieta v 7. mesiaci, zilo 5 dni, moj starsi brat. Potom ledva donosila mna, nasledne o 3 roky neplanovane sestru. Problemy jak svina. A ja som rodila 7 dni po termine za 3,5 hodiny bolo hotovo. Mala som ale problemy s dojcenim, psychikou, ale to uz nesuvisi s temou a tiez si myslim, ze vekom to nebolo. Tretie sa nam podarilo v 37, porod za hodinu vybaveny. Alebo sestre, ked sa nedari, tak co sa pokrajas, bude skusat, ma 35. Doktora som sa pytala, ked som cakala tretie, ci by neboli vhodne nejake vysetrenia vzhladom na vek, tak sa na mna kukol a vravi, ze prosim Vas, aky vek. Netrapte sa. A mala som dobre aj tripple testy, tak to uz potom vobec neriesil. Ano, je to vyssi vek a bezdovodne odkladat netreba, lebo ked potom pridu problemy, tak nie je tolko casu na cakanie, to je pravda.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
marecek1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4