Tehotenstvo po 30tke
Ahojte chcela by som sa spýtať sú tu ženy čo rodili napríklad v 31, alebo 32,33 34 lebo ja mám 30 a ešte nemám dieťa a chceme ale každý sa ma už pýta kedy atď aa už mám s toho stres úzkosť lebo každý že som stará a nepadne mi to dobre len chcem vedieť či som sama alebo nie lebo okolo mňa všetky majú deti len ja nie a zle mi to padne aj mi chceme len chceme trosku nasporit peniažky teraz sme sa presťahovali do domu a potom chceme ďakujem všetkým za odpoveď
Ja mám polku kamarátok, ktoré mali teraz dieťa okolo 40r a po a nie prvé, ale druhé, tretie...niektoré na prvý raz splodene.Komplikacie môžu byť vždy...niekto sa cíti unavený v 25 r niekto po rokoch v práci privíta byť doma s deťmi.Ja som tiež okolo 39 r chcela ešte jedno zľakla som sa veku, že budem v dôchodku a dieťa na VŠ možno zbytočne obavy, ale už som do toho nešla.A veru sú dni kedy to banujem.Ale po 30 tke by som neváhala🙂posledné roky je boom 38-43 rodiciek
Ja pracujem v nemocnici, a je veľký rozdiel medzi 60nikom a 60nikom. Niekto je zdravý, neberie žiadne lieky, vyzerá dobre na svoj vek, Stará sa o seba. Niekto už v 50tke ma plno chorôb, berie 10 liekov denne, vysoký tlak, ateroskleróza, cukrovka a jej komplikácie, obezita, ma už za sebou mozgový ci srdcový infarkt, operáciu chrbtice. Neide o to, že 40 ročná žena (alebo 50 ročný muž) by nedokázala niekoľkokrát v noci sa budiť k svojmu babatku, ide o to, že nevieš, čo bude neskôr. Keď bude dieťa 15-20rocne, chodiť a gympel, na výšku, a rodičia možno chori, na čiastočnom ci plnom invalidnom dôchodku, a budú potrebovať materiálne zabezpečenie a samozrejme aj lásku, podporu rodičov. A žiť svoj mladý život bezstarostný, a nie behať za rodičmi do nemocnice, na vyšetrenia.
Ono to samozrejme je trochu vyhranene, človek môže vážne ochorieť aj 30-40rocny a taktiež každý vie svoje dôvody, prečo chce dieťa vo vyššom veku, možno sa skorej nedarilo atď. Nikto nedokáže povedať presnú hranicu, kedy je to už neskoro.
@bolarazjedna veľmi múdro napísané, väčšinou totiž ženy vidia len bábätko v kočíku, že ich dieťa bude potrebovať aj keď bude mať 10, 15 rokov sa akosi neberie do úvahy. Vždy si na to spomeniem, keď stretnem známu, ktorá sa potrebuje vyžalovať, bude mať 70. jej dcéra mala dieťa po 40. Teraz jej diagnostikovali SM, muž od nej ešte pred tým odišiel, o dieťa sa nezaujíma. Čo s ním bude netuším, keď babka už nevládze, dedko nežije, otec sa nezaujíma a mame choroba postupuje. Choroby môžu prísť samozrejme aj na mladých rodičov, je percentuálne je to úplne iné v 30-35 rokoch, ako v 55-60.
Mam 33 🙂 3 rocneho syna a teraz 2 mesacnu dcerku 🙂 a nemam pocit zeby som nieco zmeskala alebo dlho cakala. Robila som predtym , zabavala som sa, povyletovala, potancovala, a teraz sa staram o moje poklady. Je to tak ako ma byt 🙏🏻☺️☀️… a to si ma nasiel prosim pekne muz o 4 roky odomna mladsi 🤷🏼♀️😂😂😂 a neviem si vybachvalit ako to je ❤️
@vvverunkaaa podstatné je, že si takto spokojná, iná to urobila opačne, mala deti hneď po škole, čiže majú už teraz keď je ona v tvojom veku desať a osem rokov, o ďalších osem budú už samostatné, ona bude mať štyridsať a priestor na cestovanie, výlety atď. Ty vtedy budeš mať ešte deti menšie. Obidva modely sú fajn, ak vyhovujú a samozrejme, ak sa podarí dieťa vtedy, kedy by sme ho chceli. Mne sa kolegyňa raz sťažovala, že ona musí písať úlohy a ja už mám fraj. Zabudla, že ona ho mala vtedy, kým som ja s deťmi písala úlohy.
@elizabet173 jasne… ono v podstate je to na nahode. Ja som dovtedy nikoho nepovazovala za vhodneho otca mojich deti, tak razim heslo : radsej sama ako s debilom 🙂
Prisiel spravny chlap az neskor, tak to mam tak a nic nelutujem. 🙂
Jasne mam kamosky co uz maju teraz 7-10 rocne deti. A to ma zas ine vyhody 🙂
@vvverunkaaa keby sa viac žien riadilo týmto heslom, nepribúdali by tu denne smutné príbehy 👍