icon

Tehotenstvo po 40 a po laparoskopii kvôli endometrióze

pramen32
4. okt 2021

Ahojte,
4 roky sa snažíme o dieťatko. Minuly rok, mala som 39 sme skúsili Ivf. Bolo úspešne, otehotnela som na prvý krát ale potom som mala prirodzený potrat v 8 týždni.
Tento rok som poziadala lekára o laparoskopiu, pri ktorej mi zistili endometriozu a ložisko odstránili. Zároveň mi skontrolovali vaječníky a vajcovody a zistili že vsetko mam čisté a priechodné. Operoval ma doktor Slezak, ktory je naozaj výborný.
Moja otázka znie, že či sa niektorej z vás podarilo otehotnieť prvý krát po 40 a po takej operácii pri ktorej bola zistená endometrioza.
Mame za sebou všetky vyšetrenia spermiogram, genetika, imuno, hematologia a vsetko je ok.
Lekár mi odporučil aby sme sa teraz snažili prirodzene.
Ďakujem za vaše odpovede.

luccija
•
4. okt 2021

@pramen32 MUDr.Slezak je úžasný odborník tak mu ver.mne otehotnelo veľa kamarátok aj v 43 r prirodzene

anonym0001
•
4. okt 2021

Samozrejme, vela zien ma deti po 40, aj po endometrioze, aj po rakovine, aj po roznych inych tazkostiach. Co je najdolezitejsie je pozitivne myslenie, viera v to, ze to vyjde, a ze nie si ani prva ani posledna, ktora mala zdrav. tazkosti a mala zdrave deti. Aj keby bola neviem aka tazka situacia, aj zazraky sa deju az neuveritelne casto. Odhod strach, pochybnostia a ver, ze to vyjde, tak ako mnohym inym 😉

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@luccija ďakujem a boli prvorodičky ? Ja už som sa pred pol rokom aj zmierila s tým že budeme bez baby, ale ked mi Dr Slezak povedal že mame skúšať, novú nádej som dostala

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@anonym0001 ďakujem 😊🙏

luccija
•
4. okt 2021

@pramen32 nie 2,3 dieťa, ale pokým ovulujes nič nie je stratené.Endometrioza môže zabraňovať otehotneniu.Nechces skúsiť aspoň IUI trocha tomu dopomôcť aj cenovo to je prijatelne....Aj IVF tuším zdvihli na 40 r posunuli vekovy hranicu

adma11
•
4. okt 2021

Tiez som na tom podobne ako ty....som po operacii, a vsetkych vysetreniach.
Minuly rok som i otehotnela prirodzene, vojiky, no skoncilo to MA....☹
Mam cerstvo po 40r. a nevzdavame to....

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@luccija môj muž nebol úplne stotožnený s ivf, ja som mala potom este aj hyperstimulacny syndróm a to som mala ľahkú stimuláciu. Považuje to za neprirodzený spôsob, bola som rada, že to so mnou minuly rok absolvoval a nechcem ho do toho nútiť.

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@adma11 to mi je ľuto, sú to naozaj velmi narocne situácie. Idete teda teraz skúšať prirodzene, alebo skúsite asistovanú repro ? Ja som mala 40 v marci. Tak si musime držať palce 😊

simonkazga
•
4. okt 2021

Nemala sice 40, ale mojej sesternici povedali lekari (dvaja nezavisle od seba), ze ma taky tazky stupen endo, ze je nulova sanca aby otehotnela prirodzene. Mala viacere operacie, x krat jej odstranili loziska prakticky v celej brusnej dutine. Vies si predstavit ich prekvapenie, ked vysvitlo, ze je tehotna. Porodila nadherne, zdrave dvojicky pocate prirodzene a uplne nahodne.
Nehadz flintu do zita. Dr. Slezak je vyborny odbornik, daj na jeho slova a nevzdavajte sa!drzim palce!

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@simonkazga ďakujem 😊

luccija
•
4. okt 2021

@pramen32 tak potom len IUI veď to vložia iba jeho spermie v správny čas🙂aspoň myslím, že ten zákrok sa tak vola

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@luccija áno dobre hovoríš. Pozerala som si to. Teraz mam plán že ked sa zotavim z operácie, dnes som 7 deň po, pojdem k mojej gynekologicke a dohodnem si s nou, že by som vždy prišla k nej a pozrela by ma, kedy budem mat asi ovulaciu a budeme skúšať.
Ak to nepomôže, skúsim sa s mužom este porozpravat o iui…

barbi2014
•
4. okt 2021

@pramen32 Veľmi ti držím palce, aby sa ti to podarilo ja už s touto chorobou bojujem 13 rokov a mám za sebou niekoľko x-y laparoskopii... Ja som po dvoch IVF z prvého sa nám zadarilo dievčatko no nie je nič horšie ako keď dieťa pýta súrodenca a ty to nevieš vysvetliť, že je to veľmi zložité a nedá sa to. Tento rok som bola na ďalšom IVF a dvoch pokusov vkladu a nič ...samozrejme neprestávame dúfať aj keď lekár mi povedal, že u mňa iný spôsob ako IVF nie je možný no snáď sa niekedy zadarí. Toľko z môjho príbehu 😉

pramen32
autor
•
4. okt 2021

@barbi2014 a prečo u teba nie je iný spôsob ako Ivf ? Mala si taký ťažký stupeň endometriozy ? Ďakujem moc za tvoj príspevok a velmi ti držím palce aby sa Vam to podarilo.

engel76
•
4. okt 2021

@pramen32 dr. Slezak je dobry operater, ale ivf do Brna. Nech sa to podari.

barbi2014
•
5. okt 2021

@pramen32 áno čítam že tu píšete o doktorovi Slezákovi samé pozitíva len škoda, že je až v Bratislave ak som sa správne informovaná... Keď som sa na poslednej kontrole pýtala doktora či tam nie je iná možnosť otehotnenia povedal že v mojom prípade nie..No keď si porovnám správanie spred 8 rokov a teraz v centre tak nemám vôbec chuť niečo podstupovať odznova. Neskutočne ako sa správajú to normálne človek cíti z ich správania že im vôbec nejde o to aby páru pomohli ale len o sumu ktorú z toho majú. A dokonca nie som jediná, ktorá má takú skúsenosť.

engel76
•
5. okt 2021

@barbi2014 preco nejdete do Ciech? Mna tu odradili hned na prvej konzultacii

luccija
•
5. okt 2021

@barbi2014 a máš zase ložiská, zrasty či aký máte problem?

barbi2014
•
5. okt 2021

@luccija ložiská...aj keď som bola na druhom vklade tak mi to tie hormóny ešte viac zväčšili a neskutočne bolesti to spôsobovalo

silviaeli
•
6. okt 2021

@barbi2014 ach, ale ty nemas ešte ani 40??takze casu ešte je dost✊🏻😉

pramen32
autor
•
6. okt 2021

@barbi2014 áno ja som mala tiez takú skúsenosť. Mne dokonca neurobili na začiatku ani vyšetrenia ktoré mali. To som zistila až neskôr. Na tuto operáciu som mohla ist o rok a pol skôr a v mojom veku je to velmi o čase. Takze ak by sne riešili este centrum, tak lev v cechach, tam mam referencie ajnod známych.

esme1
•
9. máj 2022

Dievcata, teraz prechadzam temy okolo endometriozy a cyst a podobnych gyno tem, chcem Vam len vyjadrit podporu a nadej, pretoze ja mam 47 a tri deti prirodzene a az teraz mi operacne riesili endometriozne uzliky v podbrusku a nepriechodny vajickovod s mnohymi zrastovymi deformitami plus cysty na vajecniku, sactosalpinx a takmer 30 rokov problematicky krcok maternice konizaciou a este vyber nejakeho myomu za maternicou, myomy na maternici ponechali.
Chcem Vam povedat ze vsetky tieto tazkosti mam od teenagerskeho veku, z prace v chlade extremne silny zapal vajecnikov, este som nemala deti, hned sanitkou do nemocnice, infuzne silne atb, ladovanie brucha..zrasty mam podla primara odvtedy..este predtym velka cysta v maternici zodpovedajuca 5.mes tehu, po liecbe zistene tehu doporucene ukoncit z dovodu silnej liecby..strasna skusenost.
Bezprostredne po zapale zistene tehu( chceli sme a snazili sa) opat odporucane ukoncit. Odmietla som, zdravy syn ma 27 rokov.
Pribudla este dcera ktora ma 22 rokov.
Cele tie roky som mala bolesti v pravom podbrusku niekedy dost intenzivne nikto nikdy neriesil ani endo ani zrasty..🤷..po 40.tke s druhym muzom sme velmi chceli dietatko a tak mame dnes 4 rocnu krasnu mudru cacorku prirodzene a bez problemov..🤷😉😘🙂..a pritom podla gyn. by som takmer nemohla mat deti..🤷😃. Este by sme chceli ale uz vzhladom na vek nie. Nestracajte nadej a hlavne pevne verte, ze vsetko bude dobre 👊👉♥️