Tehotenstvo po dvoch potratoch
Dievčatá som po 2 potratoch znovu tehotná 🙂, prvý bol ma v 6+1 druhý spontánny v 5+1 teraz som 7+2 a pekne nám bilo srdiečko... Je tu niekto kto po 2 potratoch donosil bábätko?🙂
@naty_123 nasli aj príčinu? Boli ste na hematologii?? Aj teraz pocas tehu?
Ja som mala prve MA v 12tt
druhe uspesne donosene ale druhe tehu som.chodila na hematologiu pri prvom aj tak sa nic nezistilo....myslim histologiu...
Beriete lieky teraz aj?
Beriem iba progesterón a aspirin
@naty_123 Ja som sice "donosila", ale od 21tt som lezala az do 36tt, ked sa uz spustil porod v nemocnici 🥴. Nechcem, ale strasit...je to velmi individualne. Drzim palce a prajem bezproblemove tehotenstvo!
@oceanahory a mali ste nejakú liečbu?
@naty_123 V podstate ziadnu...iba velke davky magnezka a prispny kludovy rezim. Ja som sa jednoducho postupne otvarala na porod bez kontrakcii 🤷. Podla vsetkeho mam slabu maternicu.
@oceanahory ❤️ a predtým vám zistili dôvod potratov?
@naty_123 Vobec nie ...vzdy bolo vsetko v poriadku resp. prvy potrat bol este velmi na zaciatku, tam sa to zomlelo rychlo a druhy v 17tt, tam som sice mala hematom, ktory sa vstrebal a podla lekarov bolo vsetko OK, ale napriek tomu som v 17tt z nicoho nic zacala masivne krvacat a rodit. My sme si aj s manzelom povedali, ze do toho pojdeme uz iba posledny 3x a ak to nevyjde dalej sa nebudeme trapit a pojdeme do adopcie, nastastie to dopadlo aj napriek tazkostiam dobre ☺️.
Ja s anopyrinom a ku koncu fraxiparin
Ja som donosila. Tehotenstvo horsie byt ani nemohlo, chora som nafurt ale syna mam
Drzim Ti palce !
Vniesli ste mi nádej do srdca❤️
Ja som mala toto kombi a donosila som dieta bez problemov, mala som viac pokusov predtym, neskoncili dobre. Ale u mna bola zmena partnera
@naty_123 on mal iba zakl spermiogram a hormony vysetrene moj expartner, ja som tiez mala to, co sa bezne robi, hlavne som nemala nic, coho by sa dalo chytit. Jedno tehu bola mola a tam zvazovali poruchu tvorby placenty. Co asi aj mam, ale paradoxne s mojim muzom mi staci nasadit progesteron a dieta donosim. Ale stale to nevysvetluje to, preco som mala od 23-30 iba opakovane biochem tehu a tiez taketo ako molarne s plodom, co zle rastol. Ale hlavne tam boli to, ze moj ex skusal mat dieta s 2 partnerkami po rozchode so mnou. Neslo to. Jedna mala 37, ale ta druha mala 25.Ja som s muzom v 34 otehotnela na prvy pokus a tiez donosila, v 39 zase planovane do 3 mes tehu a uz cakame ma porod a valime to do finale. Placentu obe tehu velmi kontroluju skrz to podozrenie. Vraj mozem mat nieco ja geneticky, hematologia a stitna su ok. Takze nevzdavat to
Ano, po 2 potratoch bolo 3 uspesne. Ziztili mi mutaciu MTHFR a musela som si pichat fraxyparin. Ked uz bije srdiecko je dobre.
@ksebejka mne dali Thromboass na riedenie tabletky uz druhy raz a dalej to kombo ako si mala Ty, tiez to funguje. Lekar mi povedal, ze pre neho je dolezity vysledok “ dieta v kociku “ a ja tiez ziva. Ze co mi realne je, na to mozno pride medicina o 50 rokov. A to on je take vacsie medicinske zviera v ramci svojho fachu. Hlavne ze mame deti, ja som rada, ze konecne to je clovek, co ma pocuval a nie ze “ ja viem a ja ako lekar iba takto “
@naty_123 Ten aspirín vám predpísal hematológ? Po dvoch potratoch je vždy lepšie celé tehotenstvo navštevovať hematologickú ambulanciu a nasadiť nízkomolekulárny heparín, napríklad clexan. Viem to z vlastnej skúsenosti. Mne napríklad aspirín nestačil a napriek tomu mi ho v ďalšom tehotenstve hematologička chcela dať. Vraj podľa výsledkov stačí. Mám zistený vrodený trombofilný stav. Vydupala som si clexan a mám syna.
@naty_123 drzim palce 🍀
Po 2 potratoch som mala tretie tehotenstvo uspesne. Pichala som si fraxiparin od zaciatku az do konca sestonedelia, na hematologii mi zistili mutaciu, ktora mohla/nemusela potratom dopomoct.

Som po 2 potratoch a momentálne 8+2 🙏
Strašne moc ti držím palce….je to strašný strach co?
Na kontrole som bola v pondelok…ďalšiu mám až 9.4. 😵💫😵💫 neviem čo zo sebou dovtedy