icon

Tehotenstvo po dvoch potratoch

naty_123
21. mar 2025

Dievčatá som po 2 potratoch znovu tehotná 🙂, prvý bol ma v 6+1 druhý spontánny v 5+1 teraz som 7+2 a pekne nám bilo srdiečko... Je tu niekto kto po 2 potratoch donosil bábätko?🙂

Strana
z2
ska1991
21. mar 2025

Som po 2 potratoch a momentálne 8+2 🙏
Strašne moc ti držím palce….je to strašný strach co?
Na kontrole som bola v pondelok…ďalšiu mám až 9.4. 😵‍💫😵‍💫 neviem čo zo sebou dovtedy

zuzkaa1991
21. mar 2025

@naty_123 nasli aj príčinu? Boli ste na hematologii?? Aj teraz pocas tehu?
Ja som mala prve MA v 12tt
druhe uspesne donosene ale druhe tehu som.chodila na hematologiu pri prvom aj tak sa nic nezistilo....myslim histologiu...
Beriete lieky teraz aj?

naty_123
autor
21. mar 2025

Beriem iba progesterón a aspirin

naty_123
autor
21. mar 2025

@ska1991 a máte nejakú liečbu? Joj ja mám budúci piatok a už teraz mám stres

oceanahory
21. mar 2025

@naty_123 Ja som sice "donosila", ale od 21tt som lezala az do 36tt, ked sa uz spustil porod v nemocnici 🥴. Nechcem, ale strasit...je to velmi individualne. Drzim palce a prajem bezproblemove tehotenstvo!

naty_123
autor
21. mar 2025

@oceanahory a mali ste nejakú liečbu?

oceanahory
21. mar 2025

@naty_123 V podstate ziadnu...iba velke davky magnezka a prispny kludovy rezim. Ja som sa jednoducho postupne otvarala na porod bez kontrakcii 🤷. Podla vsetkeho mam slabu maternicu.

naty_123
autor
21. mar 2025

@oceanahory ❤️ a predtým vám zistili dôvod potratov?

oceanahory
21. mar 2025

@naty_123 Vobec nie ...vzdy bolo vsetko v poriadku resp. prvy potrat bol este velmi na zaciatku, tam sa to zomlelo rychlo a druhy v 17tt, tam som sice mala hematom, ktory sa vstrebal a podla lekarov bolo vsetko OK, ale napriek tomu som v 17tt z nicoho nic zacala masivne krvacat a rodit. My sme si aj s manzelom povedali, ze do toho pojdeme uz iba posledny 3x a ak to nevyjde dalej sa nebudeme trapit a pojdeme do adopcie, nastastie to dopadlo aj napriek tazkostiam dobre ☺️.

domka222
21. mar 2025

Ja s anopyrinom a ku koncu fraxiparin

naty_123
autor
21. mar 2025

@domka222 to je také ako aspirín mám pocit

natalia1680
Autor odpoveď zmazal
ska1991
21. mar 2025

@naty_123 Ta ja som teraz už po IVF, takze mám všetku možnú liečbu 😅 mám aj hematologicky problém tak beriem denne Clexane

ivik4
21. mar 2025

Ja som donosila. Tehotenstvo horsie byt ani nemohlo, chora som nafurt ale syna mam
Drzim Ti palce !

naty_123
autor
21. mar 2025

Vniesli ste mi nádej do srdca❤️

kiki68
21. mar 2025

Ja som mala toto kombi a donosila som dieta bez problemov, mala som viac pokusov predtym, neskoncili dobre. Ale u mna bola zmena partnera

naty_123
autor
21. mar 2025

@kiki68 gratulujem ❤️ a bol vám zistený aj nejaký problém alebo ste nešli na vyšetrenia?

kiki68
21. mar 2025

@naty_123 on mal iba zakl spermiogram a hormony vysetrene moj expartner, ja som tiez mala to, co sa bezne robi, hlavne som nemala nic, coho by sa dalo chytit. Jedno tehu bola mola a tam zvazovali poruchu tvorby placenty. Co asi aj mam, ale paradoxne s mojim muzom mi staci nasadit progesteron a dieta donosim. Ale stale to nevysvetluje to, preco som mala od 23-30 iba opakovane biochem tehu a tiez taketo ako molarne s plodom, co zle rastol. Ale hlavne tam boli to, ze moj ex skusal mat dieta s 2 partnerkami po rozchode so mnou. Neslo to. Jedna mala 37, ale ta druha mala 25.Ja som s muzom v 34 otehotnela na prvy pokus a tiez donosila, v 39 zase planovane do 3 mes tehu a uz cakame ma porod a valime to do finale. Placentu obe tehu velmi kontroluju skrz to podozrenie. Vraj mozem mat nieco ja geneticky, hematologia a stitna su ok. Takze nevzdavat to

lentilka23
21. mar 2025

Ano, po 2 potratoch bolo 3 uspesne. Ziztili mi mutaciu MTHFR a musela som si pichat fraxyparin. Ked uz bije srdiecko je dobre.

ksebejka
21. mar 2025

@naty_123 ano a už mám dve deti 🙂 už to ze tvojmu bábätku bije srdiečko je podľa mňa veľmi dobre znamenie a nádej, že to dobre dopadne ! Ja som brala injekcie na riedenie krvi, progesteron a magnézium. Príčiny sa nikdy nezistili a toto kombo pomohlo.

vandica
21. mar 2025

@naty_123 ja, ale mala som liečbu, boli sme na reproimunologii a zistili mi tam príčinu, musela som brať polroka kortikoidy.
Podotýkam, že s prvým synom ( 8r.) maximálne v poriadku všetko a pri druhom taketo problémy. Ale už chvalabohu sme sa dočkali a máme druhého syna (14m.)

kiki68
21. mar 2025

@ksebejka mne dali Thromboass na riedenie tabletky uz druhy raz a dalej to kombo ako si mala Ty, tiez to funguje. Lekar mi povedal, ze pre neho je dolezity vysledok “ dieta v kociku “ a ja tiez ziva. Ze co mi realne je, na to mozno pride medicina o 50 rokov. A to on je take vacsie medicinske zviera v ramci svojho fachu. Hlavne ze mame deti, ja som rada, ze konecne to je clovek, co ma pocuval a nie ze “ ja viem a ja ako lekar iba takto “

eli289
21. mar 2025

@naty_123 Ten aspirín vám predpísal hematológ? Po dvoch potratoch je vždy lepšie celé tehotenstvo navštevovať hematologickú ambulanciu a nasadiť nízkomolekulárny heparín, napríklad clexan. Viem to z vlastnej skúsenosti. Mne napríklad aspirín nestačil a napriek tomu mi ho v ďalšom tehotenstve hematologička chcela dať. Vraj podľa výsledkov stačí. Mám zistený vrodený trombofilný stav. Vydupala som si clexan a mám syna.

danielinda
21. mar 2025

@naty_123 drzim palce 🍀
Po 2 potratoch som mala tretie tehotenstvo uspesne. Pichala som si fraxiparin od zaciatku az do konca sestonedelia, na hematologii mi zistili mutaciu, ktora mohla/nemusela potratom dopomoct.

kiki68
21. mar 2025

@eli289 niekedy davaju aj roznu davku toho aspirinu, ja beriem napr ass liek a mam 150mg denne. Ale vraj niekto ma iba 75mg .

dejna_
22. mar 2025

@naty_123 áno po 2 prišiel syn 🙏

naty_123
autor
22. mar 2025

@eli289 gynekologická predpísala preventívne kvôli potratom predchadzajucim

eli289
22. mar 2025

@naty_123 Po dvoch potratoch vám mala automaticky dať výmenný lístok do hematologickej ambulancie.

naty_123
autor
23. mar 2025

@eli289 my sme dohodli že dáme ešte jednu šancu , mám 26 r tak sme sa dohodli že ak toto nevyjde potom

eli289
23. mar 2025

@naty_123 Budem vám držať palce, aby sa všetko podarilo tak, ako má! Ale ak by sa to náhodou znova nepodarilo, treba dovyšetrovať aj iné veci okrem hematológie, konkrétne genetiku, reprodukčnú imunológiu, endokrinológiu, spermiogram...

Strana
z2