Tehotenstvo v 29. rokoch
Ahojte, s partnerom sme spolu uz 6 rokov, v lete budeme mat obaja 29 rokov, a v oktobri mame svadbu. Partner by uz chcel zacat pracovat na dietatku, nakolko sa nam nemusi hned podarit. Ja by som to ale este chcela odlozit, sa obavam, ze by sa to mohlo podarit hned a nechcem byt tehotna na svadbe (v novembri navyse ideme na dovolenku do krajin, kde je pritomny virus Zika, je to dlhy let, atd, proste nebolo by vhodne aby som na tej dovolenke uz bola tehotna, bolo by to riskantne pre babo). Lenze od celej rodiny uz dlho pocuvam, ze uz mam vela rokov a budem mat problem otehotniet ked to budeme odkladat, tak mam z toho strach, strasi nas navyse aj partnerova sestra ktora mala deti v 20 a v 22. Myslite ze je naozaj statisticky taky problem otehotniet v 29 rokoch ? Dakujem za vase nazory.
Dieta v živote je obrovska zmena. Splnte si sny co mate teraz na plane, nebudete mozno neskor lutovat. Samozrejme, ze to vsetko by slo aj s nim, ale uz inym spôsobom, obmedzeniami. Kazdy je pripravený na dieta v inom veku a par mesiacov v zivote pockat nemyslim, ze by urobilo az tak vela. Vek mate určite v pohode 🙂
A ostatných do týchto sukromnym veci fakt nic nie je, predpokladam, ze ani vy sa im nemontujete do vychovy a pod
@ness222 Ja som otehotnela v 28 a aj to som si ešte v 27 hovorila, že ešte nie som pripravená na dieťa. Ale v 28 som už bola pripravená. Každá sme v inom veku zrelá. Nám sa podarilo hneď prvý cyklus, čo som začala brat lieky na štítnu žľazu (predtým sa nám rok nedarilo). Ale ako keby som videla seba. Svadbu sme mali naplánovanú na september a ja som už chcela začať pracovať v marci apríli. Partner hovoril, že nie môže sa podariť hneď a chcel aby som si svadbu užila naplno a nie ju presedela (ktovie aké by to bolo tehotenstvo - rizikové, stále by mi bolo zle). A navyše by som pribrala a nemala šaty aké chcem. Som rada, že som ho počúvala a všetko si užila 🙂 . Takze sa s partnerom o tom porozprávajte a povedz mu svoje dôvody 🙂 .
Ste spolu 6 rokov keby ste mali zit podla vzoru jeho sestry to dieta ste mali uz davno splodit uz mohlo byt v skolke a druhe v kociku 🤣. Len si pekne uzi svadbu aj svadobnu cestu netehotna. V 30ke nemas expiracny datum. Ja som rodila prve v 33 druhe tesne pred 38 a este dumam ci by som nedala tretie Po 40ke po letnej dovolenke 😆. Bola som kazde teho na 2akcnych dovolenkach ..v 14tt aj v 34-36tt 😅ale take prve tyzdne teho Ta unava spavost z hormonov a 24/7 nevolnost v takom niecom mat svadbu alebo dovolenku by bolo za trest. Ked tvoj partner vedel vydrzat doteraz bez svadby a dietata tak on aj jeho rodina mozu este jeden rok vydrzat nez sa zacnete snazit. Riad sa podla seba nenechaj si naplanovat zivot druhymi.
My sme sa zasnúbili a za cca rok (ani nie sme mali mat svadbu)…a že ideme sa snažiť o babo, veď to nemôže byt taká rychlovka. Za mesiac som ostala tehotná 🙈 tiež som sa nechcela vydávať s bruchom tak sme svadbu o rok preložili. Takze ak ešte chcete nejakú dovolenku tak pockajte, ten rok až taký veľký rozdiel neurobí…ja mám tento rok 30 ale už druhé dieťa

@ness222 ja poznám aj aj, aj baby ktoré otehotneli hneď a poznám aj také, ktorým sa niekoľko rokov nedarí! Takže je to buď alebo, nemôžeš vedieť v ktorej skupine sa ocitnes, či sa vám zadari hneď, po pol roku, roku, 5 rokoch! To ze ti tu x mamiciek napíše, že nemali problém, nieje zárukou toho, že budeš patriť medzi ne 🤷♀️