Tehotenstvo v 35. rokoch
Ahojte maminky 🙂
Mam 35 rokov, 2 krasne zdrave deti pocate na prvy sup na prahu 20-ky (dvojicky) s exmanzelom...
Teraz mam mladsieho partnera a planujeme babatko. On deti este nema.
Trochu vaham kvoli mojmu veku. Bojim sa, ci sa podari, ci to nebude rizikove tehotenstvo.
Aky mate nazor na tehotenstvo v 35-ke?
Nie je riziko vyvojovych a genetickych vad privelke?
Ako dlho v tomto veku trvalo Vam, kym ste "zamiesili"?
Ja som psychicky pripravena dat tomu cca rok, ci sa podari, aj ked prve deti sa podarili hned 🙂
Dakujem za nazory a skusenosti maminiek v podobnom veku 😊
mam 35,prave som v 18tt, trvalo nam to 3 pokusy... ds vyslo riziko 1:6500 co sa povazuje za velmi male, citim sa úplne fit, v druhom trimestri ani neviem, ze som tehotna, v prvom ma trochu zlostil zaludok 🙂 neviem, co viac chces pocut 😁
@nela6 parada 😁 Pozeram, ze to uz bude 3.babo 😇 no ja som pri dvojickach grcala do 5.mesiaca, to by som si nerada zopakovala 🙈😅
Mohla by si, poznam 2baby co mali prve sekciu a druhe prirodzene.( zalezi akeho budes mat dr na Svk dost tlacia na opakovanie sekcie ale ty si ju mala dost davno tak to by mohla byt vyhoda. Aj ten vekovy rozdiel je fajn Lebo dvojicky maju taky extra vztah su dve nie je to jedinacik a babo bude take cele tvoje a priatelove .Proste to miminko bude taky tvoj Benjaminek . Cas tak leti a za 5-7r dvojicky budu niekde na internate vyletia z hniezda a to male dieta vam bude robit radost .Si mlada do 40 stihas aj dve deti ak chces. Ked si zvladla dvojicky v 22 jedno babo je malina aj po 35ke 😃bude to ine a uzijes si to viac lebo si vyzretejsia mas prax. Staci sa snazit kazdy druhy den alebo den dva pred ovulkou ( staci ju citit alebo poznat podla vytoku plodne dni
Ja som rodila teraz v 35, v lepsom stave ako 25tky a o tyzden uz som svokre vyprazala snicle. Boh stvoril zenu po tom, co dopozeral terminatora 😀
@kiki68 smejem sa 😅😅
@miadi si zlata ❤ No my sa milujeme kazdy den 🙈 povedali sme si, ze tie prve mesiace to nechame na prirodu, bez nejakeho silenia, a uvidime 😇 ja by som inak velmi chcela este 1 dvojicky 😅😅 Len teraz su moje deti najmladsie v rodine, uz som si odvykla od tej starostlivosti o babatko. Ked sa mi deti narodili, uz som bola "stara harcovnicka", naucila som sa predtym na sestrinych detoch 😁
Prvé dve som mala 20 a 23 a tretieho nnaorvy sup v 35 a porodila som tesne pred 36 a mam už 43 a stále rozmýšľam ešte nad princeznou 😉
@nevenka nemyslim, obehla som vela vysetreni. Ja som uz ako teenager spavala 10-12hodin denne. Ked som zacala pracovat tak v piatok ma o 6 vyplo a spala som do 8 druheho dna bez pohnutia. Pre mba je spanok 9hodin denne ze musim neprerusovane. Deti spia cele noci posledneho pol roka, pred tym to bolo vseliake a ja mam pocit ze dobieham. Ja som to mozno iba zle opisala. Proste mam doma 100% poriadok, detom venujem zo seba vsetko, stale s nimi niekam chodim, vzdy su cisti a vonavi, kazdy den varim, a vcelku sa aj staram o seba a o manzelstvo tiez.
Len som z toho dost vycerpana.
Prvé v 36, druhé v 40. Prirodzene, tehotenstvo bez problémov. Neboj. Zbehni k doktorovi, nech ťa kukne, nad si už teraz kyselinu listovú a riešte. Držím palce.
Mam 41 a snazime sa o tretie..som nastavena pozitivne. Otehotnela som v juni na treti pokus zial skoncilo to MA v 10tt v auguste. Teraz sa znova snazime...deti su velky dar a radost. Drzim palce.
Ahoj,ja mam 16 rocneho a druheho syna som cakala v 37,no a teraz v 41 cakam dalsieho🤗vsetko ide ak chces..tiez ma strasili a boli len minimalne problemy ktore moze mat aj hociktora mlada,musis verit a mysliet pozitivne👍😀
@miskanathan dakujem a aj ja Ti drzim palce 😇
v 38 sa mi narodil krasny, zdravy syn. Komplikacie oze mat ja 20 rocna, rok snazenia je asi malo uz po 35-ke, daj tomu aspon dva a uvidis
v 39 /manžel 56/ - na druhý cyklus..pôrod prirodzený (3.) najrýchlejší,tehu - bez problémov, nie je to ani tak o veku, ako o dobrej genetike a fyzickej a psychickej kondícii
Moj nazor-chod do toho conajskor.Cim vyssi vek matky,tym vacsie rizika s tym spojene.35 je este celkom o.k.Dnes je sice bezne,ze zeny rodia az po 30,no lekari a odbornici maju na to svoj nazor...Netvrdim,ze to aj vo vyssom veku nebyva uplne bez problemov-ako tehotenstvo,tak porod a vsetko potom.🙂
@elizabeth88 Ano, presne tak to vnimam aj ja.
Ahoj. Ja som sa rozviedla a so svojím priateľom čakám drobčeka. Budem mať čoskoro 38 rokov. Drzim palce 😉
Ahoj ja mam 37 cakame stvrte..prve 2015 druhe2016, tretie son potratila stvrte 2019 ale mame slniecko mala ma DS a teraz mam termin marec 2021..prajem vela stastia a lasky..deticky su dar...
Gratulujem 😉veľa zdravia a neboj
Ja som ešte len prvé rodila 4mes.pred 36tkou😉.. držím palce
@jany149 dakujem...aj tak si to este musim nechat potvrdit u lekara. Snad bude vsetko ok...
Dievcata, este si chcem nechat poradit - teraz som cca v 4.tt, este len dnes som mala dostat menstruaciu. Rada by som si to nechala potvrdit u lekara este pred Vianocami. Myslite, ze stiham? Ratam, ze uplne najskor v 6.tt by mohlo byt vidno srdiecko, skor ist nechcem. Ale v podstate ak nic ine, stacilo by mi mozno aj vediet, ze je v maternici, a nie mimo, napr...
1.dcerka v 36 a 2. dcérka v 42. 🥰....je to už náročnejšie, vek trocha cítiť, ale keď sa na teba usmeje to zubaté slniečko zabudneš na všetky starosti 😉....smelo do toho, držím palce
@dada7701 dakujem, vcera som si nasla pozitivny testik uz 🙈 som v soku.
Baby ja vás tak obdivujem a gratulujem k tehu. No ja mám 41r mám síce dve deti mám z prvého manželstva syn 20r dcéra 14r no s terajším manželom sa nám nedarí už 3roky skúsili sme všetko som z toho smutná no život ide ďalej musím veriť že sa to podarí aj nám.
@butterfly333 dakujem 😇 ja som si vcera robila 1.krat v zivote digi testik, a vyslo, ze som tehotna 2-3 tyzdne. Nam sa podarilo na 1.pokus, ale velmi sa bojim, ci to dotiahneme do konca. Uplne stresujem, ci je to v maternici, ci nepotratim...🙊🙄
Gratulujem k tehu a prajem všetko dobré veľa zdravička nech všetko dobre dopadne to sa vám podarilo prirodzene?alebo si bola na vklad? Nam v júli vklad s DE nevyšiel no chceme to ešte skúsiť kým sa to nepodarí.
Ahoj ja som rodila 24rocna prvé .teraz mam 34r A čakáme druhé termín mám 1.3.2021 . Som viac lepšie psychicky pripravená A taká viac kludnejsia.
@butterfly333 no, prosim pekne, vyslo to prirodzene a v 1.cykle. bola som uplne sokovana, vobec som to necakala. Preto som aj teraz v strese, ci to vyjde, lebo sa mi to zda prilis idealne 🙈

@hors
@31silvia12
@letfenixa
@vilma7 Dievcata, dakujem za pozitivne skusenosti 😇
@31silvia12 wow, mas moj obdiv ❤ A sme v podobnej situacii 😊