icon

Tehotenstvo v 35. rokoch a vekový rozdiel 11 rokov

emma222
11. júl 2021

Ahojte kocky. Viem ze kazda sme ina ale predsa ma to zaujima 🙂 Prosim vas ake mate skusenosti s tehotenstvom v cca 34 az 35 ťke? Ako ste to zvladali? Mali ste kvoli veku nejake komplikacie? A co vekovy rozdiel 11 rokov? Aky ste mali porod s odstupom 11 rokov? Boli ste ako prvorodicky alebo to bolo v pohode? A vyhody ci nevyhody dietata v takom veku a rozdielu medzi detmi 11 rokov. A neboli ste velmi unavene? Bojim sa ako do toho opat nabehnem po 11 rokoch,to nocne vstavanie a vsetko kolo toho. Predsa si uz clovek od toho odvykol a vela veci zabudol. Ale viem ze my zeny zvladneme vela ;) Dakujem za kazdu odpoved a radu co vam pomohlo to zvladnut aj vo vyssom veku 😘

Strana
z2
lusyc
12. júl 2021

@emma222 ďakujem. Áno, každé telo zvláda inak. Pre mňa bola asi hranica znesitelnosti 35 rokov.

lemra
12. júl 2021

@emma222 Prvé babo v 37 cítila som sa parádne. Mala som super kondičku. Žiadne problémy neboli. Nočné stavanie v noci síce nebolo také v pohode ako keď som sa na výške zabávala, ale dalo sa zvládnuť.

kvetinka75
12. júl 2021

35 nie je až tak veľa. Mám kamarátku ktorá má rozdiel medzi deťmi 11 rokov. Tak už nevyrastajú ako rovnocenný súrodenci, rozdiel tam vidno. Dcéra má cez 20 a syn chodí na základku. Každý už má svoj život, svoj program. Už keď sa narodil, tak dcéra bola dosť veľká , takže spoločný program bol málokedy. Sem-tam kupko ale každé dieťa bolo osve. Samozrejme, staršia postrážila, pomohla. Teraz je mimo SK , takže sa nevídavajú vôbec. Nejaký bližší vzťah tam nie je. Keď sú spolu, chvíľu brata zabaví a to je všetko. Možno sa tie rozdiely zotrú keď budú väčší. Kolegyna má o 15 a 13 rokov starších súrodencov a tvrdí že si pripadala ako jedináčik. Kým dorástla, vydali sa, oženili ,každý mal svoje rodiny a ona sama s rodičmi doma. Síce sa navštevovali ale to už nebolo ono.

jarnajar
12. júl 2021

35 nie je nejaký extrém, v mojom okolí bežný vek. Mám 35 a pohoda, len teraz tesne pred termínom mám toho plné zuby kvôli horúčavám. Akonáhle sa na deň schladí, tak hneď ožívam 🙂 pri prvom 32,5, rodila som v zime a do konca plno energie.

victoriab
12. júl 2021

@emma222 Mala som 34, syn 12 😁 bála som sa rovnako ako ty, zotavenie po druhom cisaraku bolo po rokoch ine, ale tak na to nočné vstávanie si zvykneš, samozrejme, ten zvyk a pohodlie nepustia, ale tak vhupnes do toho. U mna je to skor o tom, ze nemam uz tak nervy, som viac nervozna.

victoriab
12. júl 2021

@emma222 a ten rozdiel absolútne neries, je to, jak je. To sa nedá zmeniť. Starší je uz viac samostatný, ma kamarátov, ale brata ľúbi, postráži v pohode.

daja0760
13. júl 2021

@emma222 ja mam babatko v 42 a vsetko zvladam.som tak isto na tom, ako pri dcerke pred 9 rokmi a pri synovi pred 13 r-zvladam to rovnako.alebo este lepsie, lebo vela veci uz robim automaticky, s praxou.

emma222
autor
13. júl 2021

@daja0760 tak to je super 🙂 dufam ze aj ja to tak budem mat 😊

katrin21
14. júl 2021

@emma222 ano,aj moja prva vela plakala a tiez som si povedala ,ze staci,ale po par rokoch ma to preslo,len potom sa zas nedarilo...ale druha uplne pokojne babo..take za odmenu🤣

zuzanockamt
14. júl 2021

@emma222 druhé dieťa v 38-mich, rozdiel medzi súrodencami 9.5 roka. Všetko v prebehlo v poriadku. Pôrod aj zotavenie rýchlejšie.

alison11
17. júl 2021

@lusyc Je mi moc ľúto,že ťa takto trápi fyzicky tretie tehotenstvo.Prajem Ti veľa síl a pevné zdravie aby si to celé zvládla v zdraví a na deň D spomínala z láskou keď uvidíš svoje novorodeniatko.Akg zídu samé pri starostlivosti o troje detičiek 🙂
Ináč žienky aj ja zvažujem mať či nemať tretie aj jasom z troch detí aj manžel a synovia mi majú v pondelok 10rokov a druhý mal v apríli 7rokov. Akosi tá túžba sa raz začas objaví čo ak by bolo dievčatko alebo aj chlapček ktorí by nás duševne obohatil a nakopol energiou.Poproavde roky sa nechránime od 11tich mám nepravidelnú ms bez liečenia a liekov na udržanie tehotenstva by som synov nemala 4x som potretila 3x medzi synmi v 5-6tt a 4té pred 3rokmi v 10tt ☹ bola som aj na kyrete doktorka mala čo robiť aby som nevykrvácala.Teraz zas beriem Duphaston mala som cykly 32-38dc ako som 1 mesiac dobrala prišla ms na 23dc po druhom dobratí na 21dc po treťom teraz 20dní včera som začala 4 mesiac brať.A tak keďže sa nechránime je šanca že otehotniem ale zároveň sú to lieky ktoré som brala pri synoch do 16tt na udržanie.Takmám aj strach aj nádej že čo ak sa zadarí.Medzi mnou a sestrou je 14rokov medzi bratom a sestrou 12rokov.medzi mnou a bratom 1,5roka.Muž a jeho sestra 2roky a medzi jeho sestrou a jeho bratom 13rokov medzi mužom a jeho bratom 11rokov. Ja mám 34rokov a manžel 38.

lusyc
18. júl 2021

@alison11 ďakujem za povzbudenie.
Mne velmi pomohol na úpravu cyklu pupalkovy olej, ráno jedna čajová lyžička. Tiež mam problém od skorej mladosti, výrazné zhoršenie od 21 rokov. A na zorientovanie mi pomohli merania bazalnej teploty a appka. Hormóny, gynex, inofolic som brala roky a nič. Po hormonoch ešte horšie. Mám PCO.
Ked sa mi narodila druhá dcéra, mala som veľa síl a chuť mať ešte tretie. Ale zdravotné problémy a problémy v živote ma psychicky celkom rýchlo vyliečili z tejto túžby. A vidíš, osud to zariadil všetko za mňa, tak už len bojovať. A to sme sa chránili. Prvá dcéra sa tri roky nedarila, bez duphastonu by som ani jednu nemala. Ale je mi teraz horšie a horšie. Je leto a ja nevládzem a pre bolesti nemôžem venovať čas ani dvom mladším, ako by som chcela.

alison11
18. júl 2021

@lusyc To Ti verím,pco mám aj ja diagnostizované od roku 2010 čo som zmenila gynekologa prvý gyn. ma napchával Clostylbegytom od ktorého mi na dupľované narástli vaječníky ktoré druhý Duphastonom vyliečiť aa Thiamínom medzi chalanmi mi 3odišli potom inofolic mi pomohol a to muž bral tiež E vitamín,zinok a selén to mu pomohlo aj pri prvom lebo on mal diagnostizované len 40% životaschopných spermií.pred 3mi rokmi nám odumrelo bábo ktoré prišlo nečakane a zároveň sme sa naň aj tešili žiaľ po tej skúsenosti som už viac netúžila mať viac detí... pri rpvom som sa otvárala od 32tt pri druhom v 5mes. mi vyšli kŕčové žily a dosť ma to bolelo bolo mi povedané pri ďalších to bude len horšie keďže od ťarchy maternice mi vyšli pri genitáliách a vnútornej strane stehien ☹ a v 30tt somsa začala otvárať pprvého som týždeň prenášala čo som mala kľudový režim a pri druhom deň pred termínom aj to z detského odelenia som cestovala z Vk do Lv čo som tam bola z prvorodeným kvôli viróze. Sme sa z mužom menili. Nedala by som ich zanič i keď sú niekedy za 4deti... Aj keď viem že by tretie bolo ešte náročnejšie čo sa týka tehotenstva šla by som do toho ak by nám Pán Boh požehnal a aj nechal. Nesilím nič momentálne mám príležitosť sa len na Duphaston spoliehať chodím na 3smenku do práce takže snaženie nemáme,len náhodne ked príde bude ak nie tak nie.

Strana
z2