Tehotenstvo verzus svadba
Ahojte,
priznám sa ani neviem či som správne nazvala diskusia a neviem sa rozhodnúť a preto sa obraciam na Vás s radami čo robiť. Ide o to, že sa pokúšame o babatko a nejako sa nám nedarí. Pri preventívnej prehliadke som sa o tom bavila zo svojim gynekológom a som mu povedala, že mám podozrenie že nemám vôbec ovuláciu nakoľko ovulačné testy stále ukazujú, že nie. On sa na mňa pozrel a potvrdil mi to (neviem či lekár sa mohol vyjadriť že ju nemám keď som bola týždeň po skončení mrchy na preventívnej prehliadke). Zdalo sa mi to skoro na vyjadrenie. Rozlúčili sme sa s tým, že ak sa nezaradí do 6 mesiacov tak mám prísť (6 mesiacov preto lebo dokopy to dáva viac ako rok) a má mi nejaké hormóny na umelé vyvolávanie ovulácie. Teraz sa neviem rozhodnúť či ísť alebo nie nakoľko v septembri 2015 máme svadbu. Ak by motyka vystrelila bola by som šťastná ale zase na druhej strane vydávať sa tehotná to tiež nie je môj sen. Ach jaj nevyznám sa v sebe. Ešte podotknem, že môj gynekológ tvrdí, že ovuláciu nemám preto lebo som moletná ale ako čítam tu na fórach môže to byť príčina ale určite nie prioritná. Ach čo mám robiť? :( nechránený styk máme od mája 2013. Viem, že môj nastávajúci veľmi túži po bábatku ale on to nikdy priamo nepovie takže viem, že by sa splnil náš sen keby sa zadarilo...
@mentolka12 do 09/2015 je strašne ďaleko. J asom otehotnela, svadbu sme mali vybavenú raz dva a drobec sa narodil mesiac po svadbe a???? nemáš jedno kedy svadba, či si tehotná alebo nie si????
teraz svadbu ľutujem ale čo už a pritom celá manželová rodina si myslí, že ja som chcela svadbu, no nechcela ale to je o inom!
takže plánujte bábätko ale nie cielene!!!!!
@mentolka12 pozri...kde je napisane,ze svadba musi byt az trebars tak neskoro?
ved si ju naplanujte skor...a ked sa tak tesite+snazite o babatko...asi by som navrhovala klud,nie svadobne stresy...
ale moj nazor je,skuste svadbu skor...trebars tuto jesen....
To, že si moletnejšia, môže byť príčina, ale nemusí. Bratrancova manželka po schudnutí a prechode na zdravšiu stravu otehotnela po dlhšom čase., keď už viac rokov nemohlimať dieťa. Ale príčinmôže byť viac.
Ja by som do sept. vydržala, vychutnala si svadbu a potom možte pracovať na bábatku koľko chcete. A nič v zlom, ale pokúsila by som sa troška schudnúť, možno že by to aj pomohlo....
@mentolka12 Ak to spravne chapem, tak nevies, ci mas ist ku gynekologovi o pol roka, pretoze o rok mate svadbu. Neber to v zlom, ale poznas take ze "Ak chces rozosmiat Boha, povedz mu svoje plany." Takze by som sa na tvojom mieste normalne pripravovala na svadbu, rozpravala sa s nastavajucim o tom, co nas trapi a ake su nase moznosti. Svadbu by som nerusila a o dieta by som sa snazila aj nadalej. A podla situacie neskor uvidis. Z vlastnej skusenosti viem, ze vsetko nakoniec aj tak dopadne uplne inak, nez planujeme. 🙂
Pre mna ale svadba vobec nie je dolezita, takze pre mna by urcite nebol problem ju napr. zrusit alebo presunut ak by bolo treba.
Inak by som teda pouvazovala nad zmenou lekara, aj ked viem, ze na to si sa nepytala. Nechapem, naco nechavaju lekari sa par trapit rok, kym zacnu nieco robit. Ked si mu jasne povedala, ze ovulaciu nemas a on to akoze jasne uvidel, tak na co chce cakat, na neposkvrnene pocatie?
ďakujem Vám veľmi pekne za názory a rady 🙂) vážim si každý jeden z nich 🙂)
@7zahrad PCO nemám bola som na preventívke a povedal že určite ich nemám takže sám povedal doktor, že nevidí dôvod prečo by sa nemalo zadariť babatko jedine že kôli moletnosti :(( ale ja som celý život taká moletná ach jaj keby tak ľahko išli kilá dole ako hore
baby svadbu presúvať nechceme na skorší dátum a to z rodinných dôvodov (zomrel svokor tak na jeho pamiatku chceme dodržať jeden rok nakoľko nastávajúci pochádza z veriacej rodiny) a mne osobne by sa tiež priešilo mať svadbu skôr takže tak
@bosoriak nevidím dôvod zmeniť doktora on ma nenechal čakať rok kým sa rozhodol liečiť ma ja som mu povedala že sa snažíme od septembra lebo oficiálne vtedy som začala brať inofolic a rôzne výživové doplnky takže mi poradil podľa mňa správne že si máme ešte užiť leto a potom sa to začne riešiť (ale zase to je vec názoru)
rozprávala som sa s mojim nastávajúcim čo teraz my máme totiž veľmi otvorený vzťah čo sa týka preberania takýchto veci nakoľko poznám veľa párov že sa medzi sebou o takýchto veciach nerozprávajú my o všetkom uplne...a tiež mi povedal že bol by šťastný keby bol ocko ale nechá rozhodnutie na mňa (no dodal že keby bol na mojom mieste on by počkal a po svadby by išiel) nakoľko gynekolog mi povedal, že mi chce nasadiť takú liečbu ktorá môže ísť iba 3x za život lebo je veľmi silná (vravel mi aj názov liekov že sa berú od tretieho dňa cyklu...)
ĎAKUJEM baby ešte raz som sa rozhodla pôjdem po dovolenke za ním a nech rozhodne príroda či áno či nie 🙂)
@mentolka12 ahoj, mozno neskoro, ale pridam sa aj ja do debaty.. mam kamosku, vydavala sa v 2009 cakala do poslednej chvile a antikoncepciu vysadila den po svadbe, lebo vsak nesmie sa ist do kostola s bruskom.. no a doteraz este nie su tehotni ☹ jedina sanca je umele oplodnenie, ona neovuluje, on ma slaby spermiogram, je to uplna bieda, mizive percento sanci na prirodzene otehotnenie, ba by som povedala ziadne, kedze ona ozaj neovuluje.. ☹ mne je to strasne luto, lebo je to fakt dobra kamoska..
na druhej strane ja som otehotnela pocas posledneho rocnika VS (nechali sme tomu volny priebeh a chodila som do prace popri externom, mohli sme si to dovolit), rodila som mesiac a pol po statniciach, svadbu sme mali v den, kedy mal nas krpec 4 mesiace 🙂 on je to najkrajsie, co sa mi v zivote mohlo prihodit, prajem to z celeho srdca kazdej zene, aby to zazila, keby som si to mohla (hlavne financne) dovolit, rodim kazdy druhy rok, neviem sa ho nabazit, je proste uzasny, maly cloviecik..
z toho je asi jasna moja rada - chod do toho! svadba moze a nemusi byt, svadba neda zivotu zmysel, dieta ano.. 😵
a len dodam, ze aj mna je vela 😀 moletna je take slusnejsie slovo 😝 mala som strasnu paniku, ze neovulujem ani ja (po tej sprave o mojej kamoske som bola velmi mimo) a rozhodla som sa merat bazalnu teplotu, aby mi graf ukazal, ci ovulujem.. no, ukazal a otehotneli sme na prvy sup 😉 skus to aj ty, je to uplne bezbolestne a bezplatne a budes vediet na com si
@mentolka12 dieta je dar neodkladaj to ak mas akykolvek problem, nic na tom nie je vydavat sa tehotna, ja som tiež bola a zabavila som sa super. tym padom muz dal slub a malinkej, bolo to krasne. Može to byt pretože si moletna, mam kamaratku ktora je živym prikladom, ona schudla o pat čisel a otehotnela, teraz si ju pamatam ako mi volala som tehotna som nenormalne štastna ale jednu chybu to ma že zas priberem naspat 😀 . Dieta je zmysel života a naozaj to p 😀 chopis az ked sa ti narodi.
@nicolle21 ďakujem krásne za slová, tie Tvoje ma zase utvrdili v tom k čomu som dospela na základe predchádzajúcich názorov 🙂 po dovolenke idem za doktorom nech to riešime čím skôr tým lepšie ...ak sa budem vydávať tehotná tak sa budem vydávať tehotná ak sa budem vydávať s babatkou tak sa budem vydávať s babatkom uvedomujem si že dieťatko je to najkrajšie čo život môže žene dať 🙂) tak aj ja túžim byť aspoň raz mamou 🙂) ...ja Ti inak tomu meraniu bazálnej teploty nejakosi nechápem asi som mimo no ak stúpa teplota nastáva ovulácia či ako to vlastne je?
@brady1 ach jaj to chudnutie je u mňa také nijaké zapriem sa idem dole dole a zrazu mi prepne v hlave a jem hlava nehlava :( no uvidíme čo povie ujo doktor keď pôjdem za ním
@mentolka12 o zmene lekára by som uvažovala najmä preto, lebo pokiaľ sa páru nedarí otehotnieť, nevidím dôvod na nasadzovanie nejakej brutálnej hormonálnej liečby pre ženu, pokiaľ nie je urobený spermiogram muža a iné vyšetrenia, problém totiž môže byť úplne úplne niekde inde, ale tebe silná hormonálna liečba môže organizmus rozhádzať na dlhé obdobie...
@sue noo vidíš nad týmto som sa takto nezamýšľala to je pravda...len môj gynekológ je odborník na neplodnosť tak určite mi nechce zle....no on mi povedal, že najprv sa nasadí táto liečba a potom ak sa nezaradí tak sa to bude riešiť vyšetreniami ...ach jaj :(
@mentolka12 nenechaj sa opinkať rožkom 🙂 teraz je každý odborník na všetko 🙂 naozaj - pozisťuj si aj ty, prečítaj, popýtaj sa báb a tak - ak ste rozhodnutí, že chcete spolu žiť a že chcete dieťatko a ono neprichádza - naozaj to riešte...a ja si myslím, že netreba liečiť, kým neviete prečo bábo neprichádza... najskôr zistite u oboch a v páre prečo nie a potom ty ber nejaké lieky...
@sue podťa Teba by mal ísť najprv partner na spemiogramiu podľa Teba?
@mentolka12 načo sa budeš ty liečiť ak je problém u partnera v spermiograme?
@mentolka12 vsetky zienky tu maju pravdu ty sa musis rozhodnut ci najprv svadba a potom babo alebo najprv babo a potom svadba.Poznam jednu babu ktora sa vydala az po narodeni prveho syna a teraz cakaju druhe.Tak si mozes vybrat co skor.Vsak svadba sa da aj skor presunut a aj na neskor odlozit.A videla som pekne fotky aj dievcat co sa vydavali tehotne.My sme sa s priatelom dohodli ze svadbu budeme mat na jar 2015 ked bude maly na svete a spojime to s krstinami.Mne by sa zase pacilo teraz ked mam brusko urobit len s dvoma svedkami a fotograf...ale nebudem to tu motat,Ty sa musis rozhodnut ale ak velmi tuzite po babetku tak stresovanim svadby vam to len ublizi.Nestresuj sa a vyber si len jednu vec ktora bude ta spravna.Nerob dve veci naraz lebo skoro za vsetko moze STRES.Zameraj sa len na jednu vec BABATKO alebo SVADBA.A ku zvysku sa nevyjadrim lebo sa do toho nevyznam. Drzim ti palce. 🙂
@mentolka12 mne velmi velmi pomohla tato stranka http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... je to tam vsetko v kocke napisane, ked si das dokopy sekcie meranie teploty, hlien a poloha cipka maternice, da ti to vsetko zmysel, su tam aj v podobe pdf predlohy, kde si znacis grafy, jedina vec, co musis je kupit si digitalny teplomer co pipne, ked je hotovo, otazka par eur 🙂 ak ti nieco nebude jasne, tak kludne napis, ja ti rada poradim, kamaratka otehotnela 20tyzdnov po mne, tiez som jej odporucila tuto stranku.. my sme ale oba pary boli bez zdravotnych problemov, ako baby spominali, pokial mate podozrenie, ze niekto z vas dvoch nie je v poriadku, treba to riesit, treba si v prvom rade zistit tu ovulaciu, ci funguje, ak nie, daju sa na to predpisat hormony (ja som take brala od 15tich na upravu cyklu, pravdaze vtedy neslo o otehotnenie, ale o spravidelnenie cyklu, Duphaston), nie je to nic strasne si myslim, na spermiogram neviem kedy dr posielaju, je pravda, ze maju iste postupy a musia dodrziavat postupnost vysetreni.. ta moja kamoska, kt som spominala je zdravotnicka, takze muzovi vybavila spermiogram po znamosti skor ako to prislo "na rad" 😒
ja som sa už rozhodla babenky ak si mám vybrať po čom viac túžim tak je to jednoznačne babatko, dlho som odkladala všetko čo sa týka vzťahu, rodiny kôli škole...škola skončila a je čas otvoriť jednu z najrajších etáp života a to babatko dúfam, že sa zadarí...cítim že mám po boku človeka o ktorého sa môžem vždy oprieť, stál pri mne v najťažších chvíľach života tak si myslím, že je správny čas na drobca malého 🙂 nech to zariadi osud keď to má prísť nech to príde
chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za všetky Vaše názory a rady ktoré ma posunuli vpred a už nebudem uvažovať či bábo či svadba... 🙂 ĎAKUJEM od srdca 🙂
Tak babenky tie hormony co mi vravel ze mi da sa volaju clostilbegyt pomohol niekomu? Vaham ci ho brat alebo nie aj ked po babatku velmi tuzime
@mentolka12. Dobre si sa rozhodla mi sme babo neplanovali boli sme zasnubeny od decembra 2012 a svadbu sme si naplanobali na April 2014 ked tu zrazu tohto roku vo februari 2014 sme zistili ze budeme traja najpr sme boli v rozpakoch ale tesili sme sa od zaciatku a svadbu som si uzila hormony dokazali to ze to bolo.este viac emotivne pre mna a bol to najkrajsi den v mojom zivote a to som hovorila ze nikdy by som sa nechcela vydavat tehotna 😀 a poviem ti ze som tiez moletka ked som otehotnela mala som 91 kg teraz mam 22 dni do porodu a mam 105 uf ... Kludne pozri do albumu mam tam par foto zo svadby kde som bola v 4 mesiaci a nic nebolo este vidno kludne si planuj aj svadbu aj babo a uvidis co pride skor a ked naraz tak to vobec nevadi budes aj tak stasna

@mentolka12 Kaslala by som na svadbu a snazila sa o babo. Uz je zjavne, ze mate problem s otehotnenim, tak skoda odsuvat liecbu dalsie roky kvoli takej blbosti ako su svadobne fotky.
K moletnosti: moze to byt aj opacne. Mozes byt moletna prave vdaka dg, ktora Ti sposobuje aj neplodnost. Napriklad pri polycystickych vajecnikoch to takto byva.