icon

Tehotentsvo ako 20 ročná verzus 30 ročná

nre223
7. jan 2017

Čo si myslíte?? Podľa mňa je oveľa lepšie mať dieťa ešte pred 30 .Samozrejme nie každému sa to podarí.Podľa mňa mať prvé dieťa po 30 je už trošku neskoro keď človek che mať veľkú rodinu.

Strana
z3
evittam
9. jan 2017

@alby2014 Súhlasím s tebou. Ja som našla svojho partnera keď som mala 23, on 26, o dieťati sme začali uvažovať pred mojou 30-siatkou a to sme mali byt, prácu - všetko o čom sa tu píše. Proste sme deti nechceli skôr. Bolo nám spolu super a fajn a keď sme sa začali cítiť na to, že chceme dieťa a vlastne, že chceme posunúť náš vzťah a život už niekam inam, tak sme sa rozhodli mať dieťa. Syn sa mi narodil pár dní pred 30-siatkou - bezproblémové tehotenstvo, otehotnela som po 2 mesiacoch snaženia. Dcérka sa mi narodila pár dní pred 36-stkou - chceli sme taký rozdiel, splodiť ju nebol žiadny problém - dokonca ešte rýchlejšie ako syna a na prvý a jediný pokus😉😀. Je pravda, že tehu bolo trošku iné - bola som viac unavená ale to bolo všetko. Takže my sme takto maximálne spokojní a nič nám nechýba.
Stretla som sa - pre mňa so smiešnym - názorom môjho kolegu keď sme s mojim oslavovali 10.výročie - sa zamyslel-veď vy máte nejak malého syna, 3 roky má - a ja, že áno prečo? A jeho odpoveď - to ste boli spolu 7 rokov zbytočne?! 😀😀😀

dai
9. jan 2017

@evittam tiez som rodila po 7 zbytocnych rokoch🙂 ale teda vzaty sme boli len 2🙂

evittam
9. jan 2017

@dai My nie sme dodnes.😝

mima4
9. jan 2017

@evittam
@dai
baby, ja sa len pousmievam nad "stuzkovymi a promóciami" a tu podla man pekne vidno to chore co je na slovensku a to je kult mladosti. Iba mlady a vitalny clovek je pekny a ziadany, starsi clovek je hanba, chudak, nula...
A co ked pojdem na stuzkovu ako 52 rocna, co sa stane? Budem clovek nizsej kvality? Bude sa za mna vlastne dieta hanbit pre moj vek? Budem sa ja za seba hanbit pre svoj vek?
Vek je v mnohom len cislo. Zial, musim priznat, zazila som tury, kde ja uz hotova lokomotiva a predbiehali ma svizni dochodcovia, ktori si len tak cupitali.... 😉

Podla mna je skor chore mat dieta, aby naplnalo moj zivot a dalo mi zmysel zivota.

mima4
9. jan 2017

@evittam
neboj, aj teba raz vydame 😀

miabucekova1997
9. jan 2017

@nre223 ahoj ja mám 20 a som v 15tt tu som žijem nikdy som nerozmýšľala nad nejakým prerušením,zatiaľ sme v podnájme s priateľom,priateľ pracuje sme spolu dostatočný čas a tiež si myslím že keď sa človek cíti pripravený nieje čo riešiť a že ešte nemáme vlastný byt no a čo do konca trhu máme čas 🙂 je to na dobrej ceste ja som sama za seba spokojná 🙂 a žiadne názory iných žien (ktoré čakám ) má nepresvedcia o opaku papá pekný deň 🙂

cottonwomen
9. jan 2017

😂

miabucekova1997
9. jan 2017

Do konca tehu pardon !!!

stevvvka
9. jan 2017

@nre223 ty si myslíš, že máš patent na rozum?
že je lepšie mať dieťa pred 30-tkou?

si predstav ženu, ktorá má dieťa v 25ke s mužom, ktorý ju bije..
a predstav si ženu, ktorá v 25ke žije s mužom, ktorý začne piť, udrie ju, odíde od neho, nájde si nového a až s ním má dieťa (po 30tke)
čo je podľa teba lepšie??
mať dieťa len preto, aby si mala dieťa (pred 30) ako do zbierky, je choré. treba pozerať nato, že raz budeš mamou, a tomu dieťaťu treba nájsť aj poriadneho otca..
hlavne nezovšeobecňuj, niekedy je lepšie pred 30tkou, niekedy po, závisí od mnohých okolností...a ak sa pozrieš na biologické hľadisko, aj vtedy je niekedy lepšie mať dieťa až po30tke,

evittam
9. jan 2017

@mima4 Veď ja tiež vôbec nejak nechápem to "oháňanie" sa stužkovými a ostatným. 😉
Poznám ženy čo v 50-siatke vyzerajú omnoho lepšie ako niektoré 25-ťky....Veľa mojich spolužiačok má už aj 20-ročné deti - a? Ja som maximálne spokojná a cítim sa super a skvelo - a vôbec si nepripadám stará a nebudem si pripadať ani za 10 rokov.😉

12345anna
9. jan 2017

Ked sa mi narodila dcerka, pomahali mi a nou rodicia, mali uz po 50. Ked s nou sli niekam sami dvaja, kazdy si myslel, ze je to ich dcerka, nie vnucka. A moj otec to aj tak potom vsetkym hovoril, ze je ich. Mne pivedal, pri takom malom dietati, clovek normalne omladne...

maykaaa1122
9. jan 2017

ja mam tiez starsich rodicov, vsetko to je o energii, co ti daju..ak su aktivni, je to super..niektore mladsie mamy mojich kamaratok, nezdvladaju co moja mama..ktora je uz na dochodku..

dominika_klara
9. jan 2017

A zase sa mýli dieťa s tovarom a doplnkom... Pre Boha !!!! Kedy si ženy uvedomia, že to dieťa nepochádza z nejakého automatu !!!! Smejem sa na celej diskusíí... Už do akých extrémov dokážu niektoré ženy zájsť, aby presadili ten svoj názor a svoju pravdu. Nech si každý rodí decko kedy chce !!!! Je to slobodná vôľa. Ešte som nepočula, že žena po 30tke nemá už nárok na prvé dieťa... Porovnávať zase dobu za čias komunizmu s dnešnou je ďaľšie scifi...

zitova
9. jan 2017

Je to rozne, nikto nezije zivot toho druheho 🙂 Ale vseobecne, ako tu uz zaznelo. Ak je partner, ale dieta sa odklada, lebo este musim pocestovat, nieco zazit, postavit dom a nasetrit na druhy... To neuznavam, pretoze potom to vacsinou dopada tak, ze sice ten par ma dom a minimalne dve detske izby nachystane, ale prazdne. S manzelom sme dali prednost plnemu dvojizbaku ako prazdnemu domu 🙂 A casom mozno bude aj to, ale uz s detmi. A napr. cestovat sa da tiez s nimi. Co sa tyka uspor, to uz ide tazsie, kym je zena doma s dietatom, ale zas odopierat si tiez nic nemusime. Vsetko sa da, ked clovek nie je rozozraty a je ochotny ukrojit si zo svojho pohodlia. Najhorsie je to najst vhodneho partnera. To clovek nijako nepopozenie.

A ako hovori moja mati, vsetko v zivote sa da dohnat, ale vek svojich deti nedozenies 🙂

katulienkax
9. jan 2017

@nre223 možno je to tým ze si take nezažila, ale ako zomrel môj dedko tak sa moja babka, mamina mama nasťahovala k nám a odvtedy zacalo peklo denných hádok a to bola prosim pekne jej mama, nech jej je zem ľahká. A to predtym sme ju poznal ako milú dobrú babičku. Tak som sa zaprisahala ze len sama s muzom chcem byt od zaciatku a aj sestra tak vravela. Ale napriklad mama môjho otca bola ina u nej žili zosobášene deti aj rok, len ona bola povaha ze si robila svoje a o iných sa nestarala ako sa zariadili.

Strana
z3