icon

Teratozoospermia u manžela: Riešenia a skúsenosti s liečbou

29. jan 2025

Ahojte
Manzelovi vyslo na spermiograme - teratozoospermia, ale myoxis ma v norme.
Mate s tym skusenost? Museli ste ist nakoniec na IUI alebo tpmu vieme pomoct s nejakymi doplnkami ??
Zajtra ideme na vysvetlenie a odporucania co dalej ale ci nahodou ste nemali podobne
DAKUJEM!

autor
29. jan 2025
gejb
29. jan 2025

Skus to pridať do skupiny IVF.
Ale podla môjho názoru to nie je zlý spg (3% su dobre spermie, co sa moze zdat malo ale pri tom množstve a koncentracii je to celkom dosť) ..ako dlho sa vám nedarí?

autor
29. jan 2025

@gejb Od jula min.roka

lin_a
29. jan 2025

U muza zacat s uzivanim doplnkov - Folandrol, vit E, C, zinok, selen. Odporucia vam aj upravu ziv. stylu - obmedzenie fajcenia a alkoholu, dlhodobeho sedenia, saunovania, cyklistiky. O 3 mesiace kontrolny spermiogram, lebo spermie sa casom menia. Nemusia nutit do IUI - tento sposob zvysuje sance na pocatie len o male percento.
Ak mas viac ako 35 rokov a nedari sa polroka, mozu vam odpurcit ist do CAR (na konzultaciu, to neznamena hned umele oplodnenie). Ak menej ako 35 rokov, tak po roku snahy bez pocatia.

gejb
29. jan 2025

A u teba je vsetko OK? Máš potvrdenú ovulaciu?
A požiadaj gyn. Nech ti spraví hormonálny profil ak este nerobil...

autor
29. jan 2025

@gejb min mesiac potvrdena aj folikul bol..nezadarilo sa..tento mesiac som nemala dominantny folikul bola som na folikulometrii zajtra idem na odber krvi na HP manzel mal absolvovat tento spermiogram a uvidime teda do dalej

pink_lady
29. jan 2025

vypočitaj si 3% z 148500000 ...tolko kusov je tych zdravych, na oplodnenie staci 1ks
moj mal neviem teraz ci 2 ci 3%alebo 2,5% z 1,89mil ja som mala amh 0,06 a mame 3,5r junaka...home made verzia...Ano boli sme aj v CAR, aj na neuspesnom vklade, no a potom to takto vyslo...celkovo po 3r snazenia, 9m po potrate v 10t, 3 mesiace po neuspesnom v klade,5mesiacov po biochemickom som otehotnela opat prirodzene ...Vzdy sanca je, len niekedy to je vo vyššej moci...Muz bral vit E a Zinok...

bambulka711
29. jan 2025

Tento spermiogram je úplne ok. Ja som prirodzene otehotnela s 0-0.5%. To množstvo a pohyblivosť to dorovná. Žiadne vitamíny nepomôžu.

michicka
29. jan 2025

Ak sa smiem spýtať mas po 35 r keď to uz riešite teraz? 🙂

lgpd_nika
11. feb 2025

Nam sa podarilo pri 2 prirodzene, ale samozrejme nečakali sme len tak, upravila sa, strava pohyb, vitamíny, žiadny telefón vo vrecku, pozor na prehrievanie- žiadna sauna, vírivky, vyhrievané sedadlá a samozrejme žiaden alkohol a fajčenie 🙂 po všetkých úpravách trvá ešte 3 mesiace minimálne kým to zaberie, lebo zbrusu nové spermie :D sa tvoria práve 3 mesiace, takže treba trpezlivosť

snowflakenel
11. feb 2025

Moj muz neuzival nic, len klasika,C, B, D- cko...zinok.
Boli sme na ivf, mame dceru.
Po 8 rokoch druhe dieta prirodzene

nika9393
3. mar 2025

Toto je dobrý spermiogram, pri tom pocte spermii co ma a pri dobrej pohyblivosti 1% pod normu pri morfo nehra rolu