Tretie dieťa pred 40-tkou?
Ahojte, mam skoro uz 37r a 2 deti (10r a 2r). Vacsi vekovy odstup nie preto, ze by som druhe nechcela, ale nebolo s kym 🙂 No ako uz mam s terajsim manzelom druhe 2r, tak velmi by sme chceli aj 3tie.
Ale...bolo by to mozne tak najskor o rok realizovat (fin a pracovne povinnosti) cize by som rodila ako 39-40rocna.
Nie ze by som sa citila stara..ale popravde som straaaaaaaasne unavena.
Poznate to, vsetko vas vycerpava 100x viac ako pred 15r.
Takze neviem no...3 deti, z toho 2 male na 40tku..?
Chcem ale bojim sa, ze od unavy hubou rozryjem dlazdice na chodniku. ☹
Ahoj, ja som mala prve dieta ako 36 rocna a som unavena, ale popravde som zistila, ze som unavena aj ked ho nemam pri sebe, ked bol na prazdninach prec. Jasne ze male babatko unavi strasne, ale ten organizmus sa nejak automaticky nakopne. a co poznam ludi s 3 detmi, tak to tretie ani nevedia ze maju lebo sa vezie pri starsich surodencoch. Takze ak sa Vam to podari tak mozes byt rada, lebo v mojom okoli su zeny 33+ a nevedia otehotniet.
@dai no vidim ze fakt to mame podobne 🙂
moj maly teda prespal ako tak noc v 7 rokoch. ale stale mava zle noci. ked bol maly tak prvy rok nevedel v noci spat dlhsie ako 15 minut. reval reval a reval. poviem to tak dnes uz viem pochopit kadeco lebo byt trosku slabsej povahy alebo nemat podporu muza tak si to hodim, uteciem alebo ho dam do hniezda zachrany. ked som po materskej nastupila do prace myslela som ze umriem. v noci nespat lebo aj ako skolkar sa budil kazde dve tri hodiny v robote fungovat na 100% a este aj po nej bezny chod domacnosti. ked bol este maly a pytala som sa dr preco nespi povedala mi ze do roka sa to upravi. keby som vtedy vedela ze to bude nie do roka ale do 7 tak jej ho tam asi necham :D inak je zlaty sikovny nevymenila by som ho za nic ale tie nosi nam uplne narusili zdravie a psychiku vtedy. s tvojou dcerou by si rozumeli :D
@myboys viem presne ako sa citis. ale neboj skonci aj toto obdobie. skor alebo neskor. pre tvoje dobro dufam ze skor. u mojho prveho syna to trvalo dlhych 7 rokov a este stale su neni vsetky noci ako by mali byt. vies ako sa hovori co nas nezabije to nas posilni. inak aby som bola uprimna na nedostatok spanku sa zvyknut neda. nezvyknes si ale prezijete to. drz sa
@kllamarka no snad hej 🙂 a vsetko bude pohodove
U nas najstarsi pomaly 17 prostredny 13 a najmladsie slniecko 15m.Za mna urcite jedno s najlepsich rozhodnuti clovek to teraz inak vnima a krpec nakopol celu rodinku v tom najlepsom slova zmysle.Za mna urcite ano
@pralinka25 je to hrozne ale fakt hrozne. Ked sa viacej noci po sebe nevyspim, mam psychicke problemy. Proste to nezvladam. Len placem a som v depkach. Dakujem, snazim sa myslit pozitivne ale je to fakt hrozne. Preto by som dalsie babatko nechcela.. a uz vobec nie ked budem starsia. Mozno keby som mala obe deti "dobre" tak by som inak rozmyslala.
Ja mam 43 a doma tretie dietatko, drobec ma 7tyzdnov. Je viac mrzuty ako obe deti pred tym, ale ked sa na mna usmeje, nic nieje krajsie. Vsetky neprespate noci su tatam a ja sa neskutocne tesim ze ho mam 😍😍
@myboys tak ty si rodila v 23 r a pozrela som tvoj profil a nevyzeras mi podľa príspevku čo tam píšeš byť neunavena, nevystresovana🙂niekto všetko zvládne ľavou zadnou, niekto má rád svoj kľud, niekto berie čo život prinesie
Autorka ty vieš aku máš prácu, ako sa cítiš...akú máš doma pomoc.ak by som mala doma také malé asi by som do toho už nešla, ale chápem tvoje pokušenie je to také posledné tikanie plus mínus 2 roky
@myboys ako si na tom s podporou, pomocou? manzel rodicia svokrovci? ja som vyssie pisala ako mne nespaval starsi. tak viem ake mas pocity. je to tazke. kto nezazil nikdy nepochopi. ak potrebujes pomoc neboj sa o nu poziadat.
@myboys hm... precitala som si aj ja tvoje prispevky - ver ze toto co prezivas absolutne s vekom nema nic spolocne - mam pocit ze tiez trpis poporodnou depresiou... co tvoj muz? Pomaha ti? Ako som pisala - u nas muz zohnal upratovacku a nosil mi jedlo... uprimne - niektore noci som sa bala aby som neublizila malej ci sebe - unavena tak ze ked muz zobral malu von aby som si oddychla , lezala som na posteli a hladela do plafonu neschopna zavriet oci... mala som pocit ze nic nema zmysel... nastastie som to nejak dala s pomocou mojho muza - bez neho neviem ako by to skoncilo..
Ak ti nebude lepsie tak hladaj pomoc - psychologa, muza - moj najmladsi ma tiez 5 mesiacov a je to zlaticko usmievave - tiez ma niektore noci zle ale teda vacsinu fajn - 2 kojenia a inak pohodka - skus nezatrpnut, toto prejde. Moja dcerka je nadherne sikovne milujuce stvorenie - nie, nespava stale dobre ale uz v noci neplace😉 vie sa uspat sama... drzim palce nech je lepsie
@myboys ved ja viem a dakujem Ti. 🙂
@myboys tak už chápem tvoj príspevok.najhorsie čo môže byť je ten tlak, keď nespíš a vieš, že cez deň sú na tebe závislé 2 deti.Nedostatok spánku je veľmi zlý.Ja som niekedy závidela mužovi, že sa ráno oblečie navonavkuje ide do práce, ide sa najesť...
Keď človek nespí všetko sa mu zdá oveľa horšie.
S tými deťmi je to vždy lotéria kludnejsej pohodickovej máme sa môže narodiť dieťa, ktoré otočí celú rodinu.Tak ako súrodenci prvé môže byť super pekne sa hrá svoj svet a druhé mu robí zle, naprieky a potom je stále krik.
Nikdy nevieme čo nás čaká🙂
@ingelika78 tak ale este si neporodila,ubidis ake to bude ked sa budes starat a ak budes mat narocne dieta,ze teda v tej 40 to pocitis viacej ako v tej 20tke.Ja som rodila ako 35 r ,mala ma 17mes a od narodenia zla a veru ,som si myslela ze to bude lahoda,lebo vsak ja akcna zena ,naucena robote,sportovkyna a take ale dieta vyzaduje 24h star,,co lepsie vzladme mlada matka ako 40tka .Ved uvidis
@luxikate ved uvidím 🙂 Ale ja si neviem predstavit dieta mat v 20ke, ani v 25-ke vtedy som mala uplne ine zaujmy, kopec (vtedy este) nesplnenych snov, cestovatelskych, pracovnych, aj inych. Ja by som to proste mentalne nedala, tym som si ista. Tak sa uz budem musiet s tou nevyspatostou popasovat nejako teraz 🙂
@ingelika78 no mne zo pride zasa riadne sebecke cakat do 40 na dieta a odkladat do uz pomaly babkovskeho veku ako napr ta Sklenarikova a ptm 46r umelo oplodnena ,otras toto.Ved este aby si neolutovala tboje rozhodnutie odkladar materstvo.Druha vec je ze aj zo dieta si chce mamu uzit najdlhsie.Ine je ked napr zena nemohla mat deti alebo menasla toho praveho,ale kvoli vlastnej sebeckosti a kariere odkladat materstvo ke pre mna sebectvo.
@kllamarka ťažko radiť inému, či má alebo nemá mať dieťa, to musíte vedie´t predovšetkým vy dvaja..a tiež to dosť závisí od život. štýlu, aký vediete.. ale keďže už máte 2 ročné.. tak je to iné ako to bolo napr. u mňa - rodila som tretie pred 40, ale staršie boli 18 a 13, takže nás to posunulo úplne do inej roviny a vrátilo nás to späť v čase, keď som mala 20 - aj sa tak ináč cítim, tehotenstvo super, pôrod najrýchlejší zo všetkých, komplikácie žiadne , ja som omladla ( celý organizmus vraj omladne😉, postavu mám úplne rovnakú ako predtým, žiadne následky na postave, únava je, ale zase keď tie moje deti vidím - je to skrátka pre nás zmysel života.. 🙂nie materiálne veci, ale deti..malá šikovná a zlatá, robí nám len radosť - veľa závisí aj od toho, aký režim máte zavedený - my máme s manželom dsť času pre seba, dcérka spí od narodenia celú noc, poobede tiež, zaspáva sama, čiže my fungujeme v tomto smere ako predým - chodíme sa aj zabávať, tancovať - na krátke dovolenky sami - staršie deti postrážia hocikedy, uložia, okúpu, skrátka v pohode - ak sa pozeráte na svet pozitívne, tak úplne v pohode to zvládnete... jediné, čo by som ja osobne asi nechcela, je malý vekový odstup medzi deťmi..pre mňa by to bolo asi dosť dve malé deti naraz.. ale to je tiež len uhol pohľadu - výhoda je, že sú súrodenci, ktorí vyrastajú spolu - u nás je najmladšia dcérka ako jedináčik zo psychologického pohľadu.. takže tak asi moje zhrnutie.. prajem, aby ste sa rozhodli tak, že budete šťastní..🙂
@pralinka25 Ahoj, citala som dnes tvoj prispevok a tak ma zaujimalo, ci mas po pol roku stale toho "chrobaka" v hlave - mat tretie babo 🙂? Ja som mala deticky tiez ako ty - v 28 prvu dcerku, v 33 synceka a teraz som mala 37 a velmi by som chcela tretie 🙂...
@dai ja tak isto...teraz si citam svoj prispevok z jula, ohladom nevyspatosti. Hmm, maly mi spi cca od 4 tyzdnov 6-7 hodin, citim sa vyborne a materstvo si naozaj uzivam, je to uzasne. Veru, fakt sa to da aj po tej 40-ke. 😊 Kludne dám este 1.
@ingelika78 🙂 môj muž by tiež ešte chcel aj ja by som chcela ale už vzhľadom na vek to nechám tak asi🙂
@dai
@ingelika78
Tak to vam gratulujem dievcata 😀, super! No ja si materstvo velmi uzivam, deticky su naozaj uzasne 🙂. Aj ked samozrejme su obdobia ktore su narocnejsie (nespocetne vela obdobi vzdoru 😀, caste nocne budenie kym boli babatka a pod.), no je uzasne kolko kazdodennej davky lasky s detmi dostavame. My sa musime vsetci stale tulit (aj ocina zapajame, samozrejme 🙂), je to super. Ja som obe deti aj dlhsie kojila (dcerku do dvoch a synceka do 2 a pol roka), tu bezprostrednu blizkost som si tiez velmi uzivala. No ked si teraz, aj po navrate do prace, predstavujem ze to malo byt vsetko uz naposledy..tak sa to vo mne vsetko buri.
Este musim na manzelovi trochu popracovat, lebo on si to nevie velmi predstavit. No viem ze keby na to prislo, bol by rad 😉.
Ja osobne si myslím či 25 ročná alebo 40 ročná stále je žena unavená rovnako, keď babo alebo aj väčšie dieťa nespava 🙂 ja mám 30 a dcérka 2 roky... ešte donedávna zle v noci spavala...takže non stop unavená💁♀️
A nevadí vám, že keď bude mať vaše dieťa 20 rokov tak už budete pomaly na dôchodku?
ja som rodila v 42 rokoch ,niekedy padam na huby ako sa povie ..ale nikdy by som nemenila . posuva ma a som nutena sa o seba aj starat aby som bola vitalna 😎😎

ak je ti to dovolené po zdr. stránke tak prečo nie....poznám zopár žien čo rodili aj po 40tke...