icon

Tretie dieťa pred 40-tkou?

kllamarka
19. júl 2018

Ahojte, mam skoro uz 37r a 2 deti (10r a 2r). Vacsi vekovy odstup nie preto, ze by som druhe nechcela, ale nebolo s kym 🙂 No ako uz mam s terajsim manzelom druhe 2r, tak velmi by sme chceli aj 3tie.
Ale...bolo by to mozne tak najskor o rok realizovat (fin a pracovne povinnosti) cize by som rodila ako 39-40rocna.
Nie ze by som sa citila stara..ale popravde som straaaaaaaasne unavena.
Poznate to, vsetko vas vycerpava 100x viac ako pred 15r.
Takze neviem no...3 deti, z toho 2 male na 40tku..?
Chcem ale bojim sa, ze od unavy hubou rozryjem dlazdice na chodniku. ☹

Strana
z3
nada89
2. apr 2019

@eliska13 No neviem, podľa mňa neni výhra doštudovať a pochováváť si rodičov.. A nič hlúpe na tej otázke nevidím, mám kamarátku, ktorá má 25 rokov, súrodenci jej majú po 40-ke a mama 63, vobec to dobre nefunguje, s mamou nemá žiadny vzťah, na strednej sa za nu hanbila ze je stara a nechape veci tak ako rodicia rovesnikov.. vidno ze je to o generáciu preskočené, úplne iné názory a pohľad na svet.. jej sestra čo ma už svoje deti musí byť matkou aj pre ňu..

lacibo
2. apr 2019

@nada89 prepáč, ale to sa nedá takto jednoznačne skonštatovať, každý je iný, má iný životný štýl a aj kondíciu (zdravie, výzor, záľuby, psychickú vitalitu a pod.), ako poznám vitálne a moderné ženy po 40 (čo by im nikto nehádal ani 30), tak poznám aj 24 ročné "stareny" s výzorom, postavou ,zdravím, ale aj názormi😖 ako na 70-80 r.A k tým vzťahom, neviem, ale ako výhoda nemusí byť ani keď som 40 ročná babka a nemôžem pomáhať s vnúčikom, lebo som na vrchole svojej kariéry...najlepšie je mať deti v každom veku (ako ja) a potom môžeš na záver života porovnať..😉

eliska13
2. apr 2019

@nada89 sestra musí byť matkou pre 25 r dievča?prosím doba komunizmu kedy žena, ktorá išla rodiť v 30 tke bola exemplar už prešla.Preco pochovávať rodičov ľudia sa bežne dožijú 70,80, a viac....každý má iný pohľad áno ja som sa bála tiež som nad tým uvažovala, ale boli tam aj iné problémy
Dnes je iná doba a je boom rodičiek po 35 r
Moja mama ma 63r a 65 kg a s vnukom sa vozí na kolobežke každý je iný.Mozno jej mama mala zlý vzťah aj k súrodencom...keď bola mladšia...dnes 40 r človek vyzerá ináč ako voľakedy...nie je to ideálne vtedy rodiť, ale nič nenormálne

dai
2. apr 2019

@nada89 nie, nevadi🙂
Pozri, žiaľ ci budeš zdravá a rozumieť si s deťmi pramálo súvisí s vekom. Verím že si deti vychovám tak ze sa za mňa kvôli vzhľadu hambit nebudú... Medzi mnou a mojou mamou je rozdiel 20 rokov a rozumieť sme si začali až keď som mala asi 30 rokov, zato moja dcéra v puberte si s nou rozumie perfektne...(rozdiel 50 tokov)
Opäť inak vyberás paradox... Svojim príspevkom naznačujes že je super rodiť v 20tke, zároveň ale ze o decká v 20ke sa treba starať ako o babo - si to ujasni a vyber🙂

lacibo
2. apr 2019

@dai 😅😀 super postreh, pousmiala som sa, mne sa tiež zdá, akoby materstvo prispievateľke vlastne nevyhovovovalo v žiadnom veku..😉

pralinka25
2. apr 2019

@eloise82 ahoj. ja budem mat o mesiac 38. stale je to v hre. ale stale som si neni ista. tak sme si povedali ze od maja asi pol roka tomu nechame volny priebeh a ak to ma byt zadari sa a ak to nevyjde nechame to tak. lebo stale sa neviem uplne rozhodnut. takze osud nech rozhodne.
sama som zvedava ako to nakoniec u nas skonci :D

eloise82
3. apr 2019

@pralinka25 Tak to drzim palce 😉

Strana
z3