Tri roky snažilkujeme a stále nič
Ahojte, uz tri roky sa s manzelom snazime o dieta, ale za ten cas som nikdy nebola tehotna, ani len naznak druhej ciarky na teste. Po roku nedarenia sme sli do centra, podla ich vysetreni sme ok, 3 iui neuspesna. Psychicky som bola z toho unavena, tak sme si dali dva roky pauzu a teraz som sa opat odhodlala zacat to riesit. V juli som objednana na reproimunologiu a potom chcem ist na ivf. Chcem sa spytat, ci tu je vobec niektora v situacii, ze sa jej nikdy nepodarilo vobec otehotniet?
@anickaa1983 PCO. Teraz som 3.cyklus stimulovana Letrozolom a uvidíme čo nám to prinesie. Ja sa teším už aj z tohto pretože na iné lieky vôbec nereagujem.
@anickaa1983 no to nevadi,3r ešte ok poznám babu,čo sa im podarilo až 8ivf,ak ste ok,vypni modrý konik,nájdi si nejaký koníček a otehotnies....A ešte vám robili smú?že aké,kvalitné máš vajíčka?
@luxikate no ja viem, ze sa tym az moc zaoberam, ale dva roky som to neriesila nic sa nestalo a mna uz zacina tlacit vek. Mam uz 33 rokov..
@anickaa1983 veď 33je ešte ok,no každopádne si daj podrobiť všetky vyšetrenia,väčšinou ženy,kg sa nedarí a sú "v poriadku"majú tie protilatky,aj moja kamaratka sa snaží tak 2r vyšetrenia v poriadku a az dzurilova jej zistila tie protilatky.A potom ešte daj si skontrolovať amh,a priechodnosty vajcovodov,ak nemáš.A uvidíš,možno naí umelé nebude potrebne,držím palce.
@anickaa1983 rob ako to citis. Tiez sme sa dlho snazili, aj som bola tehotna, ale dva potraty...viem, co je to na psychiku, najma reci typu nemysli na to a pride to aj same. Takze napriek tomu sme isli do asistovanej a vyslo to hned, z jednym jedinym vajkom, ktore jedine prezilo. Mas tu vela dobrych tipov kam ist a co si nechat skontrolovat. Tolko info mi ani moj gyne nedal, co som.si tu sama nasla - ta imunologia v Nitre, diagnosticka laparoskopia celej maternice, genetika, fragmentacia dna spermii, hematologia, vyzivove doplnky, cinska medicina a akupunktura. Skusate dlho a uprimne, 33 uz tiez nie je vek, co dovoluje viac cakat. Velmi drzim palce. Na povzbudenie, druhe babo prislo uplne prirodzene a skutocne sme sa ani len nesnazili, bolo to riadne prekvapenie na 3.cyklus po ukonceni dojcenia. Takze aj napriek ivf si dietatko cestu naslo same
@joannita to mas pravdu,ale ked niekto ray bol tehotnz a z nejakeho dovodu potrati,,plodny je..to este dovod na umele oplodnenie nie je, treba hladat pricinu.Ale ludia su netrpezlivi a ani sa necudujem,ked odkladajju materstva po 30 alebo tesne pred 30 ,potom uz tolko casu na cakanie nie je a sup rychlo ,podme sa dat umelo oplodnit,lebo to je rychlejsie....ale tiez to am nejake dopady,ci uz na dieta alebo zdravie matkz.Ine je ked zena nema vajcovody, vtedy ina moznost ako umele neexistuje.Ja som teiz prve potratila a druhe sa nam podarilo po roku.
@anickaa1983 nečakaj a hlavne by som skúsila tu hematologiu a to, čo spomínaš, že hlien Ti ničil spermie.Obdivujem Ta, že si dokázala mať 2r pauzu.Co vlastne navrhuje gynekológ aké vyšetrenia?
@eliska13 uz mam termin na hematologiu, ale az o dva mesiace, tak uvidime

@luxikate no lebo sa nam uz tri roky nedari a na zazrak sa mi uz nechce cakat.