icon

Trikrát som potratila. Už to musí výjsť

lulu10
15. dec 2010

mám za sebou 3 potraty a zhanam vsetky mozne aj nemozne infosky skusenosti a rady aby som konecne na nieco prisla. Ak je tu niekto s podobnym osudom budem rada ak sa pridate a podelite so svojimi bojovymi plnami do noveho roku 🙂

miumia
10. júl 2011

@cecil36 pozri si svoje prispevky pre @margita a @lulu10 pises ze homozygot je v pohode ze problem by bol keby boli heterozygot co je presne naopak to je vsetko

cecil36
10. júl 2011

@miumia nechce sa mi to hladat, ale samozrejme, ak som to napisala, bol to len preklep.

lulu10
autor
10. júl 2011

@miumia ahoj, ja som v poslednom tehu pichala hned ako mi vysiel pozitiv. test a nedopadlo to dobre, tak ako pisala cecil rozhodujuci je homocystein a ten mam v norme, ja som neni zastanca pichania pri MTHFR aj ked som homozygot, MTHFR je porucha spracovania kys.lisovej, tu treba hlavne doplnat a samozrejme sledovanie na hematologii je dolezite, v ktorom tt potracas? mate uz pricinu?

miumia
10. júl 2011

Ahoj mam PAI-1 homozygot,MTHFR heterozygot a plod sa mi prestane vyvyjat ked ma naskocit akcia srdca.. Ako pricina bola na 95% urcena mutacia PAI kvoli ktorej sa v cievach plodu tvoria tromby a plod odumiera.. Takze zatial je to tak a uvidime ci taka liecba zaberie..
Ako je to u teba kedy potracas a aka je pricina?

mima263
10. júl 2011

@miumia na 95 % - kto Ti to diagnostikoval?

miumia
10. júl 2011

@mima263 ako myslis kto ? Manzelovi aj mne robili kompletnu genetiku a vysledky videli 2 gynekologovia v kosiciach, jedna gyn v cechach, geneticka a dve hematologicky a vsetci povedali ze podla tych vysledkov + biopsie plodov je viacmenej iste ze je to moja zrazanlivost krvi ,kedze manzel uz jednu zdravu dcerku ma aj ked na 100% mi to samozrejme nepotvrdi nikto..
Mas ine skusenosti s touto mutaciou? Nenasla som na nete este nikoho co ma len PAI-1 homozygot vacsinou maju k tomu aj ine tak to neviem porovnat🙂

mima263
10. júl 2011

@miumia ja som myslela meno hematologa, ale po tomto čo si popisala je to viacmenej jasne. Aj mna totiz liecili na hematologii a nepomohlo, pricina bola a je zjavne ina

miumia
10. júl 2011

@mima263 nerozumiem celkom mas tiez mutacie? Co bola pricina ak sa mozem opytat?

mima263
10. júl 2011

@miumia aj mám niečo hematologické Leiden ale heterozygot. Pravdepodobné príčiny sú asi 3 - zatiaľ. Ešte nemáme všetky výsledky z imunológie. Chcela by som ešte niečo k tomu, že tvoj manžel má zdravú dcérku ... Len prednedávnom tu nejaká baba riešila, že nechápe ako je možné že jej muž nemá žiadne spermie a už má dieťa. Spermiogram sa môže výrazne zmeniť. Toto asi ale nie je Váš problém

miumia
10. júl 2011

@mima263 ano to viem, dakujem priebezne to sleduju..
Tak leiden tusim robi problemy az neskor, drzim palce nech vsetko dobre dopadne !

eviq
27. aug 2011

@lulu10 @margarita @dilema @mima263 ahojte,pridavam sa do tejto smutnej temy aj ked neviem, co by som povedala. dochadzaju mi sily a napady, ako a kde to riesit....dolahol na mna hlboky a nekonciaci smutok.

eviq
27. aug 2011

Na nete som našla dva celkom dobré články, v podstate obsahovo veľmi podobné. Už len zostáva nájsť lekára, ktorý dokáže takéto komplexné vyšetrenia urobiť (a liečiť).

http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
http://www.forumzdravi.cz/clanek-172-opakovane-...

lulu10
autor
30. aug 2011

@eviq ahoj viem presne ako sa citis, ale zial nepomoze nic len cas... najdi si nejaku zalubu, nieco z coho budes mat radost a bude ta bavit, ci uz citanie skvelej knihy, alebo sport-ja som zacala tancovat a pomohlo to neuveritelne 😵 z hlavy sa to vsetko vymazat neda ale urcite je nieco co ta bude tesit, a este som zacala piect kolace, otvorim si cervene vinko a pri peceni si dam za poharik a pustim si k tomu dobru muzicku, alebo chod na nakupy... a hlavne nechaj tomu cas. Tie clanky som citala, su dobre a pri nich som sa rozhodla ze musim doliecit uplne infekcie.. takze dakujem za infosky 😉

eviq
30. aug 2011

@lulu10 dufam, ze cas naozaj pomoze, lebo netesi ma nic...po druhom potrate som si dokazala najst kopu zalub a veci, ktorym som sa venovala...ale teraz mi to nejak nejde...a v patrani pokracujem dalej, dam ti vediet, ak by som zistila nieco, co nam moze pomoct....

dilema
31. aug 2011

@eviq hmm...ako pise lulu, treba najst zalubu, neries to, sustred myslienky na nieco ine....to aj mne pomohlo a den za dnom bolo lepsie....trosku si vydychni a pride cas a zacnes riesit... keby nieco IP, nie som tu uz tak casto... pa....drz sa...

icir
29. sep 2011

Ahoj, máme za sebou už tri neúspešné tehotenstvá. Všetky sa skončili vždy +/- v 8 týždni tehotenstva. Prvé otehotnenie bolo spontánne. Druhé bolo umelé - zavedením spermií. Tretie bolo umelé - oplodnením vajíčka a následným vložením embrijka.
Všetko čo sa týka vývoja plodu prebiehalo podľa lekárov vždy absolútne bez problémov a všetko bolo v poriadku. Keď sa ale priblížil čas (7-9 týždeň) kedy má nastať akcia srdiečka plodu tak sme vždy zažili veľké a bolestivé sklamanie
Nikdy sme na monitore sonografu nemali šťastie vidieť ani počuť akciu srdiečka nášho veľmi vytúženého dieťatka
Potom vždy nasledovalo to smutné ... návšteva gynekologického lôžkového oddelenia a následné čistenie. Veľmi nás to už psychicky a čiastočne aj fyzicky ubíja... Prešli sme všetkými možnými vyšetreniami, testovaním, pozorovaním... s jednoznačným výsledkom - obaja sme v poriadku. Pichali sme si do bruška, vkladali a užívali sme už všetky možné lieky a nič....
Zvažujeme ešte návštevu ľudových liečiteľov - ale čo nám poradia keď všetky vyšetrenia boli v poriadku a plod nie a nie donosiť???
Viete nám prosím niekto poradiť? Máte tiež niekto takúto negatívnu skúsenosť? S akým výsledkom...?
Myslíme si, že sme už s lekármi urobili všetko a snáď nič nezanedbali... a napriek tomu je všetka snaha zatiaľ márna (veríme, že len doposiaľ)
Veľmi pekne vám ďakujeme za vaše cenné rady a prípadnú pomoc, prajem vám príjemné popoludnie.

eviq
29. sep 2011

@icir ahoj, ake vysetrenia ste absolvovali? napis to presnejsie...

alusik13
29. sep 2011

@icir
@eviq Ahojte,akurát dnes mi napísala jedna baba ktorá potratila už 5 krát ale už má dcérku 🙂 na šťastie.Prišiel jej na to jeden docent v centre pre asistovanú reprodukciu v Martine:odobrali jej vajíčka 8 z toho jej 5 zomrelo a zostali 3:príčina bola že jej vajíčka obsahujú 13 chromozóm ktorý zapríčiňuje že vraj potácania takto nejako mi to napísala. Prišla som na ňu v inej téme a to náhodou.

icir
30. sep 2011

Ahoj - centrum pre asistovanú reprodukciu v Martinen naštevujeme už viac ako rok. Aj posledné oplodnenie sme absolvovali tam. Máme ešte v zásobe zmrazené embrijká - kvaliat 1. Tak uvidíme, povedali nám, že všetko je v poriadku, že je super, že môžeme otehotnieť... a keď aj otehotnieme, tak ale príde ten prekliaty 8. týždeň... a akcia srdiečka sa nekonala ☹((

lulu10
autor
30. sep 2011

@alusik13 ahoj prosim ta v akej teme si tu babu natrafila? to je zaujimave s tymi vajickami este som to nepocula...

lulu10
autor
30. sep 2011

@icir ahoj a aky mate spermiogram? je v poriadku? davali ste si robit fragmentaciu DNA spermii? a co PIGD?

eviq
30. sep 2011

@alusik13 vitaj 🙂 rada ta vidim 🙂 no ale s tymi chromozomami to nie je velmi dobre...tym padom sa to asi neda liecit, bud to vyjde alebo nie...jedine ze by to vyselektovali pri ivf....ak tomu dobre rozumiem...

eviq
30. sep 2011

@lulu10 ahoj, fragmentacia dna spermii sa robi v ramci spermiogramu?

eviq
30. sep 2011

@icir mate vysetrenu hematologiu, endokrinologiu, infekcne, genetiku, spermiogram, imunologiu?

alusik13
30. sep 2011

@lulu10@eviq Ahoj natrafila som na ňu v téme:Sono 5tt a viac.Je zlé keď neni vidieť ešte plod?Jej vaječníky produkujú vajíčka aj dobré, aj s tým chromozómom 13 naraz jej odobrali 8 oplodnili a čakali koľko sa bude vyvíjať 5 z nich zastalo vo vývoji a 3 sa vyvíjali ďalej.a už má aj dcérku 🙂Docent jej to odôvodnil tak že keby vedel že jej vaječník práve tento mesiac vyprodukuje dobre vajíčko tak môže otehotnieť prirodzene. aj mňa to prekvapilo keď som to čítala že takéto niečo existuje 😒

alusik13
30. sep 2011

@icir Ahoj tá baba chodila do iscare v Bratislave prepáč som sa pomýlila 😉 Tam jej pomohli.

alusik13
30. sep 2011

No pekne to som ale na tom lepšie mňa pre istotu zobrali skoro tak som toľko netrpela čo ty moja.Vieš,ale každá žena je iná...mám napríklad kamarátku ktorá potratila a po cca troch mesiacoch otehotnela a všetko prebieha úplne v poriadku za dva mesiace rodí...tak ja fakt neviem..no podla mňa je asi ozaj dobré ked tam nejaká pauza je a možno je aj rozdiel v akom štádiu ten potrat prebehne...či skôr či neskôr ked je už plod väčší......a či ženu musia čistiť alebo to odíde samé...ten zákrok dosť maternicu zaťažuje a viac potratov aj oslabuje...ak môžeš ja by som pre istotu troška počkala ved vám nič neutečie a ked otehotnieš budeš aspoň kľudná. .. na druhej strane chápem,že je ťažké čakať..keby som mohla snažím sa otehotnieť už zajtra lebo strašne chcem aby to už vyšlo no je mi jasné,že tak to nefunguje.Ja napríklad už viem,že mám problém z genetikou.Mám vo vajíčkach chromozon 13 ktorý spôsobuje potrácanie..takže normálne otehotnieť nemám šancu.Mám zdravé jedno z piatich vajíčok..tak som nútená ísť na umelé oplodnenie..a to som bola rozhodnutá nejaké to jedno dve vajíčka darovať ked budem mať bábätko..ale takto asi ťažko...posledný potrat som mala v januári to bol zamlčaný..to ma dosť rozhádzalo..zomrelo mi v 6 týždni podla veľkosti a 2 týždne som ho ešte nosila mrtve až ked som mala ísť na kontrolu či bije srdieško prišlo sa na to...vtedy ma tiež ež na druhý deň brali na operačku a tá noc bola strašná tak ťa úplne chápem..tak sa drž Toto je jeden z jej príspevkov tej baby.

lulu10
autor
2. okt 2011

@eviq ano v ramci spermiogramu ale takeho specialneho, na slovensku to robi len ISCAR ( ale to si musis zaplatit a stoji to cca 150euro-myslim) alebo potom dr.Bobák v Košicach v Tkaninovej banke a to je zadara, preplaca to poisťovna

eviq
3. okt 2011

@lulu10 ahaa ok, tam sme uz boli pred rokom a neboli velmi dobre vysledky...uz je mm objednany na piatok, ide si ten spg zopakovat...a dlho sa caka na vysledky?

lulu10
autor
3. okt 2011

@eviq myslim ze nejake dva tyzdne ale neni som si vobec ista, moj tam bol v marci tak si to uz nepamatam, a ake ste mali vysledky tej fragmentacie a morfologie? aj zla morfologia moze byt dovod potratov 😢