icon

Trikrát som potratila. Už to musí výjsť

lulu10
15. dec 2010

mám za sebou 3 potraty a zhanam vsetky mozne aj nemozne infosky skusenosti a rady aby som konecne na nieco prisla. Ak je tu niekto s podobnym osudom budem rada ak sa pridate a podelite so svojimi bojovymi plnami do noveho roku 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alusik13
4. okt 2011

@fidka79 Ahoj,nie nemám zatiaľ o tom neviem,našla som jednu babu s týmto a jej príspevok skopírovala pre tie baby čo majú výsledky OK,aby si to prečítali aj to môže byť riziko potratov 😒 Ja viem že zázraky sa dejú dúfam že budem patriť k nim 😉 a aj ostatné baby 🙂

zuzulik160
24. okt 2011

Ahojte dievcata ,som tu nova a velmi ma zaujalo to o tom chromozóme 13. Ja som potratila 3x v 4tt, 6tt,a 7tt. Tiez mam heterozygot-pichala som si aj fraxiparin brala som prednison vsetky mozne vitaminy a neudrzalo sa to. Otehotniem hned ,len to nedonosim. Bola som vysetrena na hematologii,imunologii,endokrynologii- stit.zlaza je v poriadku akurat mam mierne zvuseny prolaktin. Teraz uzivam dupfaston,zmenila som gynekologa kedze mi tvrdil,ze asi sa to uz nepodari nikdy 😀 idiot. Keby som necitala modry konik nevedela by som ani o tych vsetkych vysetreniach ,ktore som sama absolvovala lebo moj gynekolog nemal zaujem. 🙂 ale stale verim,ze raz sa mi to podari a donosim . Zazraky sa predsa deju ako to tu citam 🙂

eviq
24. okt 2011

@zuzulik160 ahoj, a ake vysledky ti vysli na imunologii? este by som ti poradila hysteroskopiu - vysetrenie maternice kamerou, robi sa v celkovej narkoze, ale trva to len par minut, Tam zistia, ci nemas v maternicic nejake prekazky, ktore by branili udrzaniu plodu alebo ci je maternica dostatocne velka....v inej teme som citala tvoju otazku ohladom endometriozy...a ja teda nie som lekar, ale pokial viem, tak pri endometrioze maju skor zeny problem otehotniet, ale nenasla som, aby bola pricinou potratov....

zuzulik160
24. okt 2011

ahoj dakujem za radu k tej endometrioze to som rada lebo ta laparoskopia ma velmi nelaka 🙂 A na imunologii mi vysli protilatky proti embryu to bolo v maji a teraz mi pozitivita nevisla. Som z toho jelen. Moze sa to len tak stratit? O tej hysteroskopii som nevedela. Maternicu po potrate ,ktorý som mala teraz v júly mi kontrolovali,ale bola čista no robili to len ultrazvukom.

eviq
24. okt 2011

@zuzulik160 o tych protilatkach neviem, sama v tom mam chaos....a kde ti ich robili? ten nas problem s opakovanymi potratmi je velmi zlozity, dam ti sem link na zopar clankov, skus si ich precitat a uvidis, ktore vysetrenia si uz mala a ktore by si si este mohla dat urobit....ak sa mozem opytat kolko mas rokov a v ktorom meste chodis ku gyndosovi? a s akym odstupom si mala tie potraty? 🙂 ak samozrejme o tom chces hovorit... 😉 u mna je to nadlo, ale v mojom fotoblogu mam clanok, ako je to so mnou, tak sa tu nebudem opakovat ... 😉

zuzulik160
24. okt 2011

jej dakujem idem studovat... 😀

natalia
27. okt 2011

@lulu10 ahoj..ja som tento rok v aprili bola na umelom prerušeni tehotenstva v 7tt ,potom som otehotnela v polke maja a v juny som potratila v 4tt a v jul som zas otehotnela a v 10tt som potratila bol to zamknuty potrat...

natalia
27. okt 2011

@alusik13 ahoj,ja som prežila presne to iste...tento rok som bola tehotna tri krat a posledny potrat bol v 10tt zamlknuty potrat ,nosila som v sebe plod ešte tri týždne po odumretí...hned ma brali na vyčistenie a nemala som žiadne ťažkosti...ani som nič netušila.prišlo sa na to až na sone,ked mi doktor už len oznamil zlu spravu..skoro som skolabovala ☹

alusik13
27. okt 2011

@natalia Ahoj,to mi je ľúto ja som začala špiniť a už som vedela že je zle ☹ No netreba zúfať raz sa to určite podarí nám všetkým 🙂

natalia
27. okt 2011

@alusik13 u mna to tak bolo v den ako som išla do poradne a tiež som vytušila že asi dobre to nebude... ☹ dam si pauzu par mesiacov pre istotu a naplanujeme babo

eva76
27. okt 2011

Ahoj ja som bola na umelom oplodnení nakoľko sa nám nedarilo. Vyšlo to až na 4 krát. Pred 4 pokusom ma poslala Dr. na vyšetrenie na hematologiu. Až potom nám to vyšlo. skuste to tiež. Ja som si musela pichať Fraxiparín cez cele tehotenstvo ale stálo to za to. Na naše mimčo sme čakali plných 10 rokov.

lulu10
autor
28. okt 2011

@natalia
@zuzulik160 caute baby vitam vas v teme aj ked by som bola radsej keby ste prispeli inymi prispevkami 😔 ale hadam raz si zalozime spolocnu temu"Konecne sa to podarilo" 😵 Neverte ziadnemu lekarovi ktory tvrdi ze to uz nepodari. Proste musi a hotovo... Asi neni vysetrenie o ktorom by sme s @eviq nevedeli takze ak vas nieco zaujima pytajte sa a .... bojujte 😉

alusik13
28. okt 2011

@natalia Ahoj,ani mi neplánujeme,až na budúci rok možno jar,leto, mám trocha obavy ale z tými injekciami to už snáď vyjde 😎 Ja som mala posledný potrat v auguste 2009 😒

natalia
28. okt 2011

@alusik13 tak to sa aj ja bojim ako to dopadne ked otehotniem...tiež by som tak chcela jar,leto ostat v tom... 😎

lulu10
autor
19. nov 2011

@zuzulik160 ak mozem poradit k tým vyšetreniam tak daj si este urobit hysteroskopiu

zuzulik160
20. nov 2011

@lulu10 dakujem krasne akurat som doma po laparoskopii primar mi povedal,ze mam vsetko v poriadku nic nenasli,vsetko funguje ako ma ani cysta ani zrasty. Takze v stredu idem vyberat stehy a uvidime ako budeme pokracovat dalej🙂)))) dakujem za radu 🙂

lulu10
autor
20. nov 2011

@zuzulik160 aha tak super ze to mas za sebou a ze je vsetko ok 😵 kedy si bola na laparke? po kolkych dnoch sa vybaraju stehy?mna to caka 1.12. tak mam aj mierne obavy, ako si to zvladla? mala si bolesti?
a este k tym pricinam-co vas spermiogram? aky je?

zuzulik160
20. nov 2011

ahoj Lulu10 no v piatok 18.11. ma operovali. A dnes doobeda som prisla domov. Ja som bolesti nemala len trochu a este mam take tlaky pod rebrami a trosku nafuknute brusko stehy mi budu vyberat teraz v stredu 23.11.No na ten spermiogram sme neboli kedze stale otehotniem na prvy krat a ani neviem ci totreba ,ale ked tak rozmyslam asi to bude treba kedze ja som ok. Nemusis sa bat zvladnes to je to operacia takze po narkoze sa kruti v hlave treba lezat kym to neprestane ahlavne si zober so sebou intimky alebo aj tenke vlozky mne to nikto nepovedal,ale pre istotu som si zobrala lebo po zakroku trosku budes spinit.

lulu10
autor
20. nov 2011

@zuzulik160 moc dakujem za infosky, mne to budu robit v Reprofite v Brne. Na spermiogram urcite chodte, najlepsie do Tkaninovej banky do Kosic, lebo tam urobia aj fragmentaciu DNA spermii co je dolezite pri potracani... Ja tiez otehotniem lahko a spermiogram mame dost zly 🙄 Kedy ides do prace po laparke?

zuzulik160
20. nov 2011

@lulu10 no ja som nezamestnana,koli potracaniu som odisla z prace ,stale som potratila v praci ☹ tak sme to s manzelom vzdali a ostala som doma . taraz si ma presvedcila o tom spermiograme ja som sa uz bala ,ze mam nezdrave vajicka alebo co. Ale vobec ma nenapadlo ,zeby manzel mohol mat problem. 😕

lulu10
autor
20. nov 2011

@zuzulik160 skuste urcite ten spermiogram, a mala si fyzicky narocnu pracu?

eviq
20. nov 2011

@lulu10 caves 🙂 ordinujes ?? 😀 😀
na stelcla je mail marcel@reprofit.cz? dobre to mam?

lulu10
autor
20. nov 2011

@eviq ano ordinujem 😀 😀 😀 ano ten mail je dobry 😉 napis mu nech ta da na hystero 1.12. a budeme tam spolu 😵

eviq
20. nov 2011

@lulu10 a ktory den cyklu sa ma robit hysterka? to by bola ina zurka 🙂 ale ja vtedy budem cca 10 DC a to sa asi robi az ku koncu...ci?

lulu10
autor
20. nov 2011

@eviq mne v Heliose v MT kazali pred mrchou ale ako to maju v RF veru neviem, mna ked Štelcl objednaval teraz tak vobec neriesil ktory som den cyklu... Napis mu ci by sa nedalo na ten termin 😉 bolo by nam veselóóóóó 😀

eviq
20. nov 2011

@lulu10 no...po narkoze... 😀 😀 zajtra mu napisem, nejak som nestihla cez vikend a to sa musim sustredit ked toto vsetko mam spisat... 😀

lulu10
autor
20. nov 2011

@eviq som inak zvedava na tie tvoje vysledky z prahy... stale vaham ci tam ist, ale podla lekarov z RF ma Prednison aj tak neminie

eviq
20. nov 2011

@lulu10 tak prednison nie je lentilka, to je dost svinstvo...a ty si mala vysledky z TB ok, mozno by stalo za to urobit si tu Prahu, aby ta nenapchavali prednisonom, ked mas negativnu bunecnu imunitu....je to hnusny liek vraj...dam ti vediet, ked mi pridu, ze co tam zistovali...resp. sa tam objednaj, caka sa dva mesiace a ked si to rozmyslis, tak to zrusis...