Trombofilný stav a tehotenstvo
ahojte, ma niektora z vas podobny problem?
Som po 2 MA (vzdy do 8tt) absolvovala som vsetky mozne vysetrenia..a jedine co mi nasli tak na hematologii vrodeny trombofilny stav mutacia FII G20210A . A opakovane zvyseny d-dimer (nezistilo sa vsak doteraz preco)
Prva hematologicka mi odporucila od potvr. tehotenstva si preventivne pichat fraxiparine/clexane v nizkej davke tusim 0,3....gynekolog, geneticka a aj imunologicka mala v podstate rovnaky nazor.
O par mesiacov neskôr som isla znova na kontrolu na hematologiu ale tentoraz inde (nasla som si novu dr) tiez odp.pichat si po potvrd. tehotenstva injekcie na riedenie krvi ale podla nej tie potraty neboli kvoli mutacii...bola som u nej pred mesiacom na kontrolnom odbere po pol roku ...a teraz ked som sa jej pytala ako postupovat teda v pripade tehotenstva tak povedala ze staci Anopyrin 100mg 1 x denne od zac.tehotenstva....ze injekcie netreba...nechapem..
a D-dimer bol na hodnete 4,39...a vraj ten si nemam vsimat..
neviem co mam robit.. planujeme dalsie babatko ale bojim sa..nechcem to zazit uz 3x :(
A nechodíš nikam na kontrolu ja čakám teraz na výsledky s imonolgie a ptoom pôjdem aj na hematlogiu
@13lucia17 no idem na hematolgiu az 6.12. Na odber, povedala ze raz za 3 mesiace ...
Ty ako casto chodis teraz na hematologiu?
Vieš čo ešte som nebola lebo teraz som bola na ten imunologi tam mi brali krv aj na toto riedenie a na henatkogiu si nepametam ako som chodila keď som čakala malého ale pôjdem tam 30 teraz ak u gynekológa bude všetko poriadku tak sa tak zádtavim a opýtam
@13lucia17 jasne, no ja na imunologiu nastatie nemusim vobec,mne tam vysli vsetky testy aj pred tehu aj na zaciatku tehu cca v 5-6tt vsetko OK
Cize ja len ta hematologia no :/
Ale bol to krasny pocit pocut to malinke 💓 ako bilo, prvykrat v zivote som to pocula skoro som sa razplakala od stastia pri pohlade na ten monitor ulrazvuku🥲🥰
Ja viem je to pekne 😘a šťastnejšie budeme keď budu kopať malý ma 5 tak to bolo dávno alw twsim sa no ja chodím na tu imunologiu skrz tie infúzie čo chodím
@13lucia17 ahoj, dlhsie som sa neozyvala, ako sa dari? ja som dnes po dalsej kontrole, uz sme 10+1, podla usg dokonca 10+5, vsetko v poriadku , som taka rada😇
Ahoj ja som aj na teba myslela ja som bola tiež včera Zrovná všetko poriadku naďalej mám nasadené lieky všetko ako na začiatku včera mi doktor robil testy na vývojové chyby aj to je všetko priadku 🙏tak som šťastná strašne tak dúfam že to bdue takto pokračovať zle mi býva stále alw nevadi to patrí k tomu ja som ja som 13.tYzden
@13lucia17
@autor
Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať či Vaše tehotenstvo skončilo v poriadku. Ja som po troch mikropotratoch vždy v cca 7 týždni. Môj dr. to nejako neriešil, vraj je to bežné. Na vlastnú žiadosť som si bola dať vyšetriť krv na zrážanlivosť. Vyšli mi zlé hodnoty, som objednaná k hematologičke.
Asi chcem len od Vás počuť/čítať, že mám nádej. Na prvý pohľad sa mi zdá, žeby sme mohli mať podobný príbeh. Chcem veriť, že aj môj môže mať šťastný koniec 🙂
@majka16 ahoj, ak mas problemy so zrazanlivostou krvi, moze tam byt suvis. Ja mam vrodeny trombofilny stav. Vedela som o tom pred tehu, tak som si cele tehotenstvo a sestonedelie pichala preventivne Clexane na odporucanie hematologicky, ktora vtedy vravela, ze je tam ovela vyssie riziko potratu ako u beznej zeny, ale nastastie som bez komplikacii donosila🙏 Zelam vela stastia, aby to aj vam vyslo🍀
@liliana8 ešte to úplne nemám potvrdené. Na hematológiu som len objednaná. Na vlastnú žiadosť som si dala urobiť rozbor krvi na zrážanlivosť. Vyšli mi zlé hodnoty PT quick a D-dimér. Kde mi bolo povedané, že toto to môže spôsobovať. Preto som sa objednala k hematologičke na presnejšie testy. Keďže som do teraz ani len netušila žeby som mohla mať s týmto problém, som prvý potrat považovala za OK stáva sa, druhý, že no žiaľ blbá náhoda, ty budeš tá "šťastná", ktorá si to odskáče. No pri treťom mi to už nedalo. Pretože ja to ako keď dokážem "dotiahnuť" do cca 7 týždňa. Nikdy to nie je ako povie môj dr. že keby som netestovala ani neviem, a že to ženy majú bežne ani nezistia. Chcela by som vidieť ženu, ktorá si pozná cyklus, žeby po týždni a viac meškania neriešila a nevšimla si. Možno tých potratov bolo viac, pretože od kedy sa snažíme mi hocikedy 2 dni mešká menštruácia, čo nebolo zvykom. To ale teda netestujem. Vždy tak na 4-5 deň meškania. Keďže sa dlhšie snažíme, pre mňa bol biely test sklamaním, preto obdivujem baby čo testujú už od 25 dňa 🙂 Keď mi dnes volali s výsledkami, že teda toto nie je OK a vplyv na to to môže mať, poviem pravdu spadol mi kameň zo srdca. Nie žeby som sa tešila že mi niečo je, ale po viac ako roku, troch zaznamenaných potratoch to veru nie je veľmi príjemné, ale konečne prišlo niečo že čo by to mohlo spôsobovať. Lebo to že dr nikde problém nevidí, nikde ma neposiela tak dlhú dobu mi tiež nerobí dobre. Snáď keď mu donesiem papier z krvi, dá mi možno za pravdu, že niečo nie je v poriadku.
@majka16 ja som tam mala mikropotraty dvakrat, lekar nas poslal na kadeake vysetrenia a kedze som v minulosti aj mala trombozu a inak nic nenasli, len tie hematologicke mutacie (lahsie), manzel sice mal hrozny spermiogram ale lekar bol presvedceny, ze to bude tou "krvou", kazali mi testovat skor a od pozitivneho testu nasadil injekcie na riedene krvi a progesteron a tretie tehotenstvo skoncilo uspesne, tak verim, ze aj u teba to tak bude, drzim paste 🤞🏻🤞🏻
@petamich ja chcem veriť, že aj u nás to bude "len" toto. Budem si pichať čo bude treba. Len nech sa niekde pohneme. A už nebudem musieť prežívať to, že sa z dvoch paličiek neteším. Lebo v podvedomí viem ako to dopadne. Partner má robený rozšírený spermiogram, ktorý vyšiel dobre. Tiež mi robili hormonálny profil a výsledky dobré. To sme všetko absolvovali z vlastnej iniciatívy v CAR. A dnes mi prišli výsledky z krvi, ktoré naznačili problém so zrážanlivosťou. Konkrétnu diagnózu ešte nemám. Čakám na termín u dr.
Ale dávate mi nádej žeby to mohlo dobre dopadnúť 🙂
@majka16 ahoj, tehotenstvo,porod dopadlo vsetko v poriadku🥰
doma mame krasne zdrave uz takmer 2 mesacne babatko🥰🥹 kazda jedna injekcia stala za to! ❤️
Prajem kazdej zene zazit ten krasny pocit aky som zazila pri porode 🥹
Ďakujem veľmi pekne za povzbudenie. Verím tomu, že aj náš problém sa týmto vyrieši 🙂 Prajem všetko dobré 🙂

Mne sa to stalo raz ináč nie