icon

Uhniezďovanie embrya

ivonka121
19. feb 2021

Bambulky možno sprosta otázka ale zaujímalo by ma ako zistím či sa moje telo nebráni uhniezdovaniu? Mám za sebou imunoalegologicke vyšetrenie, ktoré dopadlo v poriadku. Ešte ani raz sa mi nepodarilo otehotnieť. Je tu nejaká kočka ktorá si tým prešla?? Alebo napadá vás že prečo? 4x KET neúspešne. Mám 32 rokov

mikasz
19. feb 2021

@ivonka121 pricin moze byt vela, od imunologickych, hematologickych, genetickych, moze byt aj slabe embryo, nehostinne prostredie.. . A aj keby bolo vsetko dokonale ok, tak su veci medzi nebom a zemou, ktore nevies ovplyvnit...sanca je 40-60% podla car 😕
Nam vysiel 4-ty pokus, potom dalsie 2 nie a teraz som po 7 vklade a cakam 😔🤷🏼‍♀️

rk123
19. feb 2021

@ivonka121 treba vysetrit reprodukcnu imunologiu, stitnu zlazu, hematologiu, kludne aj genetiku. mozes mat nieco v maternici co brani uhniezdeniu, to zistia jedine pomocou hysteroskopie. dalej mozes mat posunute okno vkladu - na to je era test.
napriklad ani embrya nemuseli byt v poriadku a preto sa neuhniezdili. aj tie sa daju geneticky vysetrit, ale ani to nezarucuje otehotnenie. je to loteria a hra prirody proste 🤷🏽‍♀️

luci_ba
19. feb 2021

@ivonka121 odporúčam vyšetriť reprodukcnu imunologiu. Zistuje sa presne to, či tvoje telo nahodou neprimerane nereaguje ma embryo.

ivonka121
autor
19. feb 2021

@rk123 ďakujem za odpoveď. Čo sa týka spomínaných vyšetrení tak tie mám už za sebou a dokonca aj laparoskopiu. Všetky dopadli dobre. Pri IVF nám tvrdili že embrya sú špičkovej kvalite. Prosím ťa čo je ten era test a kde ho vyšetrujú?

jaskolka
19. feb 2021

Ako píše vyššie, je x pričin. Poznám aj par, ktorý je úplne zdravý, absolútne nijaká prekážka, ani nerátajú vyšetrenia, kúpele, ktoré už podstúpili absolvovali aj inseminacie, umelé oplodnenia, nič.No a vtedy, im jeden lekár povedal, že su proste ľudia, aki sa k sebe "nehodia", všetko je OK, ale dieťaťa sa nedočkaju. Ze to znie veľmi hrubo, ale ze s iným partnerom a partnerkou by bez problémov splodili.Neviem, či to je pravda, lebo toto už "neskúsili" 🙂. Čiže skutočne príčinu niekedy ani sa nedá zistiť

rk123
19. feb 2021

@ivonka121 to ze na pohlad su spickovej kvality neznamena, ze su aj geneticky dobre. to sa da vysetrit len genetikou embryii ale ani to nezaruci ze z toho bude babo.
era test je, ze ci nemas posunute okno vkladu, niektore zeny maju sliznicu vhodnu na uhniezdenie o par dni/hodin skor alebo neskor ako je “obvykle”.
ja chodim do centra v CR tam ho robia, na sr neviem bohuzial, skus pogooglit.

ivonka121
autor
19. feb 2021

@rk123 ďakujem krásne za odpoveď