icon

UIU a očkovanie na Covid 19

19. máj 2021

Prosim videla som reportaz, ze sa neodporuca ockovanie v 1 trimestry. Nie som tehotna, ale mozem byt. Bola som tento mesiac ma IUI, ale kontrolny odber na hcg mam az po termine ockovania. Co mam robit ak mi prislo ze mi bol prideleny termin ockovania.Moze to nejako ovplyvnit vysledok ak by som isla?
Dakujem za nazory, prosim len k teme.

kopytko03
19. máj 2021

V prvom rade si treba uvedomiť, že toto nie je konzílium gynekológov a infektológov, ale fórum, kde ti mamičky napíšu svoj osobný názor. Akákoľvek odpoveď zo škály od "určite nechoď" po "určite choď" bude čisto laická. Pri takto citlivej otázke, kde sa už jedná o zdravie a bezpečnosť bábätka, by som sa poradila priamo s gynekológom, prípadne v centre kde ti IUI vykonali. Majú viac informácií a ich odpoveď bude vychádzať z odbornej praxe a skúseností 🙂

michalka4193
19. máj 2021

Tak určite to prejednať s odborníkom ale manželov kolega sa snažia o babo majú cca 40r za sebou jeden vklad a potrat chodia do KE a ze doktor im vrevel že sa nesmú dat očkovať lebo nikto nevie povedať Aj to bude vplyv čiže povedali ze s a majú rozhodnúť ci nateraz deti alebo očkovanie

miska992
19. máj 2021

Preobjednaj sa. Aby si si potom nevycitala ked nahodou tehu si a nieco sa stane. Ale tak cca 11-12 dni po IUI uz by mal test nieco ukazat. Ja osobne by som do ockovania toho casu a ja vlastne vobec nesla.

autor
19. máj 2021

@kopytko03 volala som, ale az zajtra mam konzultaciu... ja len ci to nejaka zena sama uz neriesila 🙏🏻

miska992
19. máj 2021

Ak mozes byt tehu nedabaj sa ockovať. Zrus termin, daju ti iny. Treba ti riskovat ak si tehu? Pricom ak si bola na IUI tak asi to.prirodzene neslo a dietatko je v tvojom pripade velmi ziadane

nttnnt
19. máj 2021

ved stale citam ze ockovanie tehotnych ak, tak v tretom trimestri alebo ked bude plod uz vyvinuty..co furt spekulujete jednoducho ak nevies ci si alebo nie tak si termin ockovania podla toho preloz...

autor
19. máj 2021

@nttnnt je to urcite pre mna dolezitejsie ako ockovanie. Ale na druhej strane cakam mesiace na ten termin... ale je to druhorade.

nttnnt
19. máj 2021

no tak vidis, vydrzis nebojsa, aj bude viac poznatkov ved ministerstvo to aj tak stale neodporuca stale aj ked gynekologovia v tom neskorsom stadiu ano..

00bubka00
19. máj 2021

Veď sa nedaj ockovat , termínov ešte bude ajajaj
Nikto sa nechce dat ockovat , majú dosť vakcín neboj

miska992
19. máj 2021

Uz urob ako chcea ty...tvoj zivot...tvoje dieta 🙂 tvoje rozhodnutie.

miska992
19. máj 2021

@00bubka00 ja som tiez twhotna a takemuto riziku by som sa nevystavila v ziadnom stadiu tehu.... a vlastne ani kebyze tehotna nie som. Pokusy na mne a uz vobec nie na mojom dietati nik robit nebude.

petkasaurus
19. máj 2021

Ahoj, ja toto zrovna riesim.. Mala som termin ockovania 5 dni po IUI, nakolko som si na nete nasla, ze 3 dni pred a 3 dni po je ockovanie pre iui a ivf bezpecne.. Gynekolog mi tiez povedal, nech neváham.. Ale v nedeľu večer davali na markize v spravach, ze predsa do 1.trimestra sa neodporuca ockovat, nakolko nie je ukoncena organogeneza.. Takze som to ockovanie zrusila a teraz sa budem riadit vysledkami iui.. Ak negativne, idem sa dat zaockovat, obe davky a az potom pokracujem v snahe o dieta a ak pozitivne, pockam po prvom trimestri.. Urcite sa zaockovat chcem dat, nakolko su teho rizikova skupina, brucho im vytlaci branicu az neviem kde a maju obmedzenu kapacitu pluc.. Nedajboze teplota v teho ohrozuje CNS dietata.. Okrem toho tretia vlna pride, rôzne mutacie, zevraj bude este horsie.. Tot moj pristup.

autor
19. máj 2021

@petkasaurus ahoj, dakujem za nazor, ja to planujem podobne. (Som uz viac ako 3 dni po) Zajtra mam sice tu kontultaciu s lekarkou, ale napriek tomu, ze by naaahodou nemala vyhrady - som nakolena skor ten termin zrusit. A zaregistrovat sa opat po vysledku (ten ma caka buduci tyzden). Nechcem si nieco potom vycitat, ze som urobila zle, predsa len situacia sucasna je ovela lepsia. Ale suhlasim, 3. vlna pride a my opat budeme "zaskoceni"😶 a ja si myslim, ze tehule su tiez rizikove. Ja mam uz jedno dieta, potrebujem byt fit.