icon

Upratovanie a problém otehotnieť

diaszoky
25. mar 2022

Baby mate skusenost?? Snazime sa rok o babo ja pracujem ako upratovacka a pracujem 12 dni v kuse tak mam volno vikend a zas. Dr ma uz teraz posiela dat v pravi vypoved, jednoznacne nevedela povedat ci mi to moze skodit az tak. Bud alebo .. kedy to ja ale zistim? Dat vypoved len tak?Cakaju nas zakladne vysetrenia. Doteraz zdravotne problem nemame mam ms ako hodinky.. aj ovulaciu mam. Ma niekto skusenost aebo poznate niekoho komu to skodilo a ocividne po vypovedi zena otehotnela?mna taka praca bavi,babi ma upratovat hybat sa a tez dat len tak vypobed a ostat zrazu doma nieje len tak a tiez neda sa isto len tak vybavit pn

Strana
z2
vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
luccija
25. mar 2022

@diaszoky robíš s nejakými chemikáliami či podľa čoho to usúdila, že si vyčerpaná či?Nedávala by som kvôli tomu vypoved

pribinak
25. mar 2022

@diaszoky Hm, to by potom museli skončiť napr aj predavačky, či baby ktoré robia za pasom vo výrobe, ….neviem, ešte som o takom niečom nepočula, ale asi je to individuálne

mariaveronikag
25. mar 2022

nevidím riešenie v tom, aby si dala výpoveď v práci a celé dni sa krvopotne usilovala o dieťatko, to by Ťa asi aj viac stresovalo...skúste počkať výsledky vyšetrení a podľa toho sa snáď zistí, čo treba robiť. Zatiaľ by som na Tvojom mieste prácu nemenila.

smileba
25. mar 2022

@diaszoky ja som napr. otehotnela mesiac po tom ako som dala vypoved 😁 ale ja som to jednoducho v sebe citila, ze potrebujem odist a ze sa to podari 😁 ale doporucujem sa dat najprv vysetrit, my sme mali s manzelom obehanych kompletne vsetkych lekarov (CAR, reprodukcnu imunologiu, genetiku, hematologiu) vsetky vysledky sme mali relativne v pohode, cize u mna bol stres v praci najvacsi problem ☺️ zbavila som sa stresu a hned bolo vsetko tak ako sme chceli ☺️

diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta ja poznam kadernicku kt otehotnela do troch mesiacov po tom, ako sla na pn. To je vsak kadernicka a pracuje s inymi vecami

diaszoky
autor
25. mar 2022

@luccija hlavne ze 12 dni ipp cucham chemie a mala pacientky kt potratili. Robili v zdravotnictve
s chemickymi latkami inac im nic nebolo vsetky vysledky mali ok

diaszoky
autor
25. mar 2022

@luccija chemikali nie tak no klasika chloraˇin savo ajax real atd

diaszoky
autor
25. mar 2022

@pribinak asi….

diaszoky
autor
25. mar 2022

@mariaveronikag ok vdaka za nazor aj ja to tak vidim len sa bojim aby namna nepozerala lebo mi povedala, ze si sama mam urcit priority☹️

diaszoky
autor
25. mar 2022

@smileba a aku pracu si robila??

sense
25. mar 2022

Ja by som výpoveď nedávala zvlášť ak nemáte porobené všetky vyšetrenia a nie ste úplne v poriadku.

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta pouzivas to ale 3x denne 12 smi v kuse v praci plus doma bezne upratovanie???

diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta testy casto nerobim ani na tom extrepne nelipnem nemeriam ani bazalku napr co mnoho bab robi ata kadenicka po 5 rokoch ked zrazu bola tehu muselo tl nyt len tym podla
Mna to nahoda nebola

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta no dobre ale zas kazdy organizmus je iny teraz nevravim ze to moze mne skodit no fakt co skodi mne memusi tebe a naopak . Napr ja mam alergiu na par Eciek v potravinach skrabem sa do krvi jazyk ma
Stipe a niekomu to nerobi nic. Ak by to mne neskodilo bolo by to iba pre mna prijemne plus ze toto nemusim riesit

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta dakujem

diaszoky
autor
25. mar 2022

@vifoncitta otehotnela si po tom ako si ukoncila
Pracu alebo cez pracovny pomer??

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
lalenka33
25. mar 2022

Prepáč, ale čo má spoločné to, že pracuješ so savom, chlórom a pod. s tým, že sa Vám rok nedarí splodiť dieťa? Tieto prostriedky nespôsobujú neplodnosť. Možno sa len netrafíte správne do ovulácie, keď píšeš, že nemeriaš bazalku , nelipneš na testovaní. Tým pádom nemôžeš na 100% vedieť kedy máš ovuláciu. Treba si dať spraviť komplet vyšetrenia ty aj muž a nie dávať výpoveď. Moja kolegyňa má 4 deti a xy rokov denne pracovala v labáku s jedmi a inými ťažkými chem.latkami , savo, ajax, chlór je nič oproti tomu. Otehotnela v práci, potom počas tehotenstva už s týmito látkami nepracovala. Ked ťa práca baví nedávaj výpoveď. Problém bude inde, nie v práci. To by boli potom všetky upratovačky, laborantky neplodné. Asi by som zmenila lekárku keby mi tvrdila takúto blbosť.

mirkava
25. mar 2022

@diaszoky no ja poznám... nemohla dotyčná otehotnieť lebo mala stres v práci, zmenila prácu ukludnila sa a už je na materskej...

diaszoky
autor
25. mar 2022

@lalenka33 ona nevedela jednoznacne povedat iba mi poradila cim skor hladat ibu pracu lebo skor ci neskor to aj tak iny organ odskace

diaszoky
autor
25. mar 2022

@mirkava ale aku pracu robila

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
baskustek
25. mar 2022

V minulosti robili ženy ťažkú prácu dennodenne na poli a okolo domu a mali aj 10 detí. Takže nie, prácou to určite nebude.

mirkava
25. mar 2022

@diaszoky robila v banke.. ale stres môže spôsobovať hocičo

lalenka33
25. mar 2022

@diaszoky podľa mňa je lepšia práca s chemikáliami, ktorá človeka baví, ako taká, kde je človek denno denne pod stresom. Stres je najväčší zabijak. Zo stresu človek dostane infarkt, dlhodobo vyhorí...z chcemimálii nie aj keď aj tie škodia slizniciam...každá práca môže škodiť... inú prácu si môžeš hľadať lebo tehotná veľmi upratovať nebudeš..ale najprv si nájdi niečo iné a tak daj výpoveď, predsa len nevieš kedy sa zadarí, materská rodičák ti lepšie víjdu z platu ako keď budeš na úrade práce

diaszoky
autor
25. mar 2022
Strana
z2