Upravovali ste stravu pri užívaní Metforminu?
Pri potvrdenej IR. Vylúčili ste úplne cukor a sacharidy ? A ak nie má to aj tak účinok ? Hlavne, keď chcem otehotnieť.
@anonym_autor ked mi nasadili Metformin tak do 2t sa mi strava upravila sama. Mensie porcie, 5x denne, viac zeleniny, menej sacharidov, sladkosti vobec... islo to samo, az som sa cudovala ze nemam na nevhodne potraviny vobec chut. Vaha isla rapidne dolu (20kg za rok) a upravili sa mi vsetky parametre v krvi. Pred mesiacom mi liek vysadili, zatial idem ako s liekom (strava, vaha stabilizovana, cukor v norme).
ja tak isto, prislo to same, telo zrazu vycitilo co potrebuje a nepotrebuje. cukor som nevysadila uplne ale pouzivam kokosovy ale niekedy ma prepadne extremna chut na sladke co som predtym praveze nemala nikdy . prvych asi 5 mesiacov sa nedialo ale nic ale ako mi nasadili vyssiu davku zacalo sa to diat, a teraz za 2 mesiace som schudla "znicoho nic" 5kg

@anonym_autor nemenila mam PCOS brala som siofor a do 2 mesiacov som otehotnela momentalne som v 15tt ale teda ja jem pomerne zdravo vela zeleniny- ovocia ale dam si aj údeniny aj sladke