Už 1,5 roka sa neúspešne snažíme o dieťa. Ako ďalej?
Ahojte ženy prosím Vás ako by ste mi poradili postupovať ďalej, s priateľom sa snažíme o dieťa teraz už rok a pol, zatiaľ neúspešne. U gynekológa som bola na preventívke koncom roka 2019, to sme sa snažili len cca 2.mesiac tak sme to zatiaľ neriešili, inak preventívka všetko v poriadku aj cytológia. Teraz kvôli korone som to odkladala a nechcela zbytočne behať po lekároch,dúfali sme že snáď sa nám zadarí ale zatiaľ nič. Robila som si aj ovulačné testy aj merala BT, všetko mi potvrdilo že ovulácia prebieha tak s tým by problém byť nemal. Cyklus mám pravidelný každý mesiac 30dní, +- 1 deň. Rozmýšľam teraz, či ísť ku svojmu gynekológovi a riešiť to najskôr s ním, možno to bude trvať aj cez pol roka kým odsleduje cyklus folikulometriu atď, alebo ísť rovno do CAR? Najbližšie máme NR, tak by som skúsila asi tam, ale ak by ste mali dobré skúsenosti aj niekde inde napr. BA možno by sme premýšľali aj nad tým - treba tam aj nejaké odporučenie od môjho gyn. alebo stačí len zavolať k ním a dohodnúť termín? Ide o to, že ja som mala teraz 31rokov, priateľ je o 3 roky starší, tak nechceme to zase dlho odkladať.. Už to ide pomaly aj na psychiku keďže nie sme najmladší a vždy nakoniec keď príde menzes som z toho dosť smutná a priateľ tiež, lebo po bábätku veľmi túžime :/
Kde je lepšie ísť priateľovi napr. na spermiogram - myslím že u obyčajného urológa je to iné ako napr. v tom CAR, nie?
Poradíte ako by ste to riešili vy? ďakujem

@blondie333 ďakujem pekne za Váš čas a názor, áno ono to ťažko ide už potom na to nemyslieť keď sa po čase nedarí, k tým prípravkom čo boli spomenuté skúšala som chvíľu /necelé 2mesiace/ inofolic aj piť alchemilkový čaj, no to mi len rozhodilo cyklus, mávam bežne 30dňový +- 1 deň a tu som raz mala 27dní, raz dokonca 36 dní. tak som s tým potom prestala. Užívam len tie vitamíny čo som písala vyššie + vit.D, priateľ mal 3mes.balenie folandrol kým som ja brala inofolic /kúpili sme spolu/, teraz si dáva EDENPharma selen 15mg+ zinok 50 µg a z kotvičníka pije asi mesiac čaj, len myslím že v tbl. by bolo viac účinných látok, alebo to je jedno? on rád pije čaj, tbl a tak veľmi nechce.. a Macu ktorú odporúčate - tiež tablety alebo prášok? pozerala som a sú rôzne druhy, nejaká červená čierna klasická to sa potom ťažko vyberá keď sme to doteraz nepoužívali, môžem niečo z toho aj ja (macu,kotvičník) či len partner? a celý mesiac či iba do ovu/po ovu? ten MA ma mrzí ale snáď Vám to už teraz dobre dopadne, prajem príjemné tehuľkovanie a držíme palce 🙂