icon

V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to

nicolettka2126
7. máj 2015

Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂

sara34valentina
11. dec 2015

@sara22 my mame 2 screnning ten prvy pozorovanie srdca, lavej +pravej komory cinnost srdca, zaludok, plodova voda, pohyby, tlkot srdca, +sa robi ten combined test ,ci bude dieta zdrave a urcuje sa to 1:500 atd, my sme si dali robit ale iny taky najnovsi vraj 99,99% isty z chromozomov vola sa to harmony test........................sa to do maja 2015 posielalo este do Californie uz to robia v labaku aj v Nemecku,, tam sa skuma podrobne vsetko z chromozomov..... no a v 2trimestri je podrobne skoro hodinove vysetrenie organov ............tam sa sleduje vsetko uz kopmlet plus meria kadeco ..plus chodim na gyn na rozne odbery .. ono je to na Sk ine, ved som s kamoskou porovnavala nase a avse zdravotnictvo plus uroven a nasu pomoc co tu mame pred porodom , plus asistentku ktora je od zaciatku tehu s tebou az do porodu a je ti 24hod na telefone a ona ta uci a pripravi perfect na porod a ostatne veci okolo dietatka,,,,, je to pomoc na nezaplatenie, ( plati to inak poistovna kazda ma na Hebamme pravo) plus ja mam pripoistenie cize sukromnych lekarov+kliniku sukromnu 😀 to chcel moc moj muz a som mu vdacna ze sme to urobili , napr tento rok som zaplatila (rozne vysetrenia, harmony test750eur, ocny lekar, kontroly, atd dokopy 1600eur ) vratili mi 1500eur a zapltila som len 6mes cize 600eur 🙂 dokonca teraz mi preplatia brille (sme boli na ocnom a nevidim dobre do dialky ) briily stali mna 550eur a preplatia mi ich skoro cele 🙂 tu v Rakusku je to ine,,,,,, iny ystem,,,, dolezite je ze sme zdravi a ze budem mat vlastnu izbu na klinike a moze byt somnou muz aj rodina 🙂 🙂 🙂 najdolezitejsie je zdravie a zvladnut cele tehu bez probelmov 😅 😅 😅 potom drzat malinkeho na ruckach a divat sa mu do tych krasnych modrych oci 😀

wewitta
11. dec 2015

@sara22 inak aj moja mamina pri mne pribrala 20kg. Takze uvidis ake bude toto tehu priiberanie 🙂 ale kedze sa okolo malinkej hybes podla mna to teraz bude menej 🙂 ano moja mne ukazal na 25dc test,kolko dpo to bolo vobec netuším iba viem kedy sme sa snažili ale oplodnenie mohlo byt az o 2dni neskor tak bohvie 🙂 ja si tiez inu k možnosť ako tú,ze všetko bude oki aj srdiecko,nepripustam len ta prvotna neistota tam je,niečo nové nepoznané 🙂 uvidíme v piatok čo na to dr 🙂

sara22
11. dec 2015

@wewitta mne to vtedy ani nenapadlo,ked som v 6tt bola a nebolo vidiet este srdiecko. Brala som to tak,ze je este skoro. A tak aj bolo..
Jaaaj,baby,prave som po 6hodinach dozehlila 5praciek a na totalku znicena som 😞 esteze mi uz nebyva zle,teda,tento tyzden je nejaky zazracny 😄

wewitta
12. dec 2015

@sara22 tak ja budem dúfať,že bude 🙂 a ak nie nebudem sa znepokojovat,lebo treba myslieť,že všetko bude v poriadku inak prikladam včerajší testik 🙂 už riadne zosilnel 🙂 juuuj nemam rada zehlenie snad ti nebude ani bud.týždeň zle 🙂

wewitta
12. dec 2015

Nejde mi to cez mobil pridat to čo ☹

nicolettka2126
autor
12. dec 2015

@wewitta zlatik ak chceš pridat fotku cez mobil tak nesmies ist cez aplikaciu ale cez prehliadac, tam to ide 🙂

sara34valentina
12. dec 2015

bre ranko zienky, ako sa mi mate vsetky? snad vam uz nie je zle 😉 ja tuto noc zaspala az o 2hej rano ale potom som sa zobudila az o 9tej 😀 😀 😀 hrozna kosa je , snad sa umudri pocasie a zacne konecne snezit 😉 😉 😉 nech mame pekne Vianoce 😉 presne o 12dni su tu a ja nemam ani jediny darcek kupeny 😖 vsetko sa kupuje len malinkemu 🙂 svokra aj svagrina odkazali ze nemame nic kupovat , no ja toto uz poznam, ze na Vianoce dostaneme zase darceky (pre malinkeho♥ ) tak premyslam co kupime svokrovcom a co svagrovcom 😉 detom je lahsie vybrat, im kupime daku zaujimavu hru 😀 no mojmu drahemu tiez nemam ziadny napad 😨 tento rok som moc pozadu, ale napr mojej maminke siel uz balik na Sk a uz ho aj dostala, ale slubili, ze si ho otvoria az pod stromcekom 😉 musim dnes dade pokukat inspiracie co by som tak mohla kupit a porpemyslat co by sa im zislo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ja som taky clovek co prakticke a uzitocne veci kupuje 😉 este musime bud tyzden stromcek vybrat a zacat zdobit , mam taky umely ale je krasny,,no a ked malinky podrastie budeme mat zivy ale len mensi lebo mame obrovsku obyvcaku ale ziadne miesto, takze mozno do druhej detskej izby velky a mensi do obyvacky zivy 😀 si robim starosti ze? 😅 😅 😅 ked ja som uz raz taka, vsetko musi byt super a dokonale, uz teraz sa tesim ako bud rok budeme traja pod stromcekom teda uz aj tento rok, len este v mojom brusku 😉 mam 5zimnych bund a ani jednu uz nezapnem teda zapnem ale neviem dychat 😝 tak som vcera objednala jednu zimnu, tmavomodru na 2zipsy sa da rozsirit, sme ju vcera skusali v butiku lenze tam stala 249,99 !! som sa ich pytala, preco ked na internete som ju nasla za 149,95eur !! smiesne ,,nevadi, tak som si ju vcera objednala, a zaujimave je to ze sa tam zmesti aj babätko 😀 sa da nosit ,, no ja mojho uz v aprili nebudem nosit, mozno nase druhe dieta ak sa nam podari neskor 😀 strasna zima je a tato bunda je strasne tepla, tak teda snad pride coskoro 🙂 kukala som aj na bazari ale nic som nenasla 😢 tehotenstvo nie je lacny spas 😀 nohavice tehu co som kupila pred 2mes uz nezapnem 😕 tak som si kupila +objednala teple leginy za 12eur !! a nic lepsie nepoznam, dam na to pulover a hotovo , pohodlne 😀 lepsie ako drahe nohavice 😝 este premyslam nad nohavickami sa mi vidi ze tehu su na zimu lepsie, nesmykaju sa dolu tak ked mam tehu leginy 😀 takze idem pokukat internet co ma v ponuke, je to dobra stranka , a inak vcera som ich nasla vela, aj som za jednu 60eur bundu telefonovala, a ten debil mi nevedel poradit a este bol taky pako ze az nemily 🙄 a to som len chcela vedeit ci je ta bunda tepla a ci mi staci 40cislo 😀 tak som ju neobjednala, tato je sice drahsia ale da sa urobit neskor vo febr ked budem bruchatesjia na 2cisla väcsia 😅 som ale zase rozpisala 🙂 skusim cez tel to odfotit 😀

sara34valentina
12. dec 2015
sara34valentina
12. dec 2015
wewitta
12. dec 2015

@nicolettka2126 jeej dakujem to som nevedela 🙂 lebo teraz sme u našich a tu nemam notebook 🙂 tak toto je včerajší testik na 9ty den meškania 🙂

nicolettka2126
autor
12. dec 2015

@wewitta waaaau prekrasny testik uz mas zlaticko 😵 Vsetko ide ako ma juuj ci sa tesim :-* :-*

wewitta
12. dec 2015

@nicolettka2126 ďakujem moja zlatá 🙂 už som nechcela testovať ale keď to nejde,vždy ma obleje taký pocit šťastia,keď tam prechádza ružová vlna a zjavia sa dve // 🙂 juuuj :-* aj ja sa veeeelmi veeelmi teším 🙂

nicolettka2126
autor
12. dec 2015

Jooooj bambule moje, u mna dnes doslova katastrofalny den, des a hroza....cely den mi je tak strasne zle ze az...nech som si dala hocico na jedenie zo vsetkeho mi bolo este horsie a horsue...tak som uz radsej lahla do postele nech mam tento den za sebou...takto zle mi bolo naposledy ked mi zacinali nevolnosti...moj problem totiz spočíva v tom ze ma uuuuplne zo vsetkeho pali zaha, z toho mam kyselinu a z kyseliny mi je na vracanie...dnesok ma uplne vystavil..dufam ze takyto hrozny den uz nebudem mat tak skoro...v pondelok skocim aj do lekarne a skusim daco na tu zahu..popytam sa lekarnicky a uvidime co mi povie..a v utorok idem aj tak ku gyn svojej tak aj jej sa opytam ako to aspon zmiernit ked uz aj nie uplne odstranit..snad mi daco poradi lebo som fakt dnes jak keby ma zbili..boze daj aby zajtra bolo dobre, normalne sa az desim dalsieho dna...dufam ze aspon vam ostatnym je dobre a ze ste si uzili dnesny dnik...posielam pusinky :-*

sara34valentina
12. dec 2015

@nicolettka2126 uz take dni nebudu neboj davaj pozor na kyslost v tele a daj si poradit len od gyn nie od lekarnikov !zajtra rano hned cajik kamilkovy a mensie ranajky pecivo ,,,,! drzkam palce

sara34valentina
12. dec 2015

@nicolettka2126

paleni-zahy-v-tehotenstviPálenie záhy je v tehotenstve častým problémom. Je spôsobené návratom kyslého obsahu žalúdka späť do pažeráka. Dôvody, prečo sa pálenie záhy tak často objavuje práve v tehotenstve, sú dvojaké.

Prvým sú hormonálne zmeny v tehotenstve, ktoré spôsobujú zníženie napätia stien tráviaceho traktu. To má za následok jednak zníženú funkciu uzáveru medzi žalúdkom a pažerákom a jednak pomalší vyprázdňovanie žalúdka. Druhým dôvodom pre pálenie záhy v tehotenstve je zväčšujúca sa maternica, ktorá tlačí na žalúdok a posúva ho s postupujúcim tehotenstvom stále vyššie.
Prevencia pálenia záhy v tehotenstve

jedzte menšie porcie jedla viackrát denne
vyhnite sa potravinám a nápojom, ktoré spôsobujú pálenie záhy kvôli svojmu chemickému zloženiu, tj predovšetkým čokoláde, mentolu, mäte, paradajkám, paprikám, citrusovým plodom a džúsom, sladkým kysnutým jedlám, koreneným a mastným jedlám, káve a sýteným nápojom
neľahnite si ihneď po jedle, ale počkajte aspoň hodinu až dve,
podložením zvýšte hlavovú časť postele
ak sa potrebujete pre niečo zohnúť, radšej sa neohýbajte v páse, ale pokrčte kolená
nedvíhajte ťažké predmety
skúste udržať svoju váhu v rozumných medziach

Liečba pálenia záhy v tehotenstve

Menej závažné pálenie záhy možno zmierniť voľnopredajnými antacidami, ktoré znižujú kyslosť žalúdočného obsahu. O ich užívaní sa ale vždy poraďte so svojím lekárom, pretože niektoré z nich nie sú vhodné pre tehotné ženy. Vo vážnejších prípadoch, kedy má napr tehotná problémy s príjmom potravy, je možné na predpis lekára užívať lieky, ktoré potláčajú tvorbu žalúdočných kyselín

sara34valentina
12. dec 2015

@nicolettka2126 mna palila len 2x zaha zatial kratku dobu snad len 1/2hodinku, a hned mi pomohla mineralka, a som ti uz spominala na samom zaciatku, ze musis castejsie jest a hned ako sa zobudis teply caj a mensie susto daco proste do zaludka,,,, ale nie ovocie hned to je sladke, napr pecivo ked len suchy rozok!

sara22
12. dec 2015

@nicolettka2126 juuuj,tak toto velice dobre poznam. Ja som mavala taku kyselinu,az som mala krce v pazeraku. Kedze s celiakiou chodim 2x v roku na kontrolu na gastro,popytala som sa,co s tym a dal mi tabletky,ktore zabrali. Snazila som sa ich aj vysadit,no hned na 2.den sa krce vratili. Takze som ich opat zacala brat. Vola sa to ze nolpaza a je to na baze nejakych vitaminov,je to len na predpis. Bez predpisu je dobry malox a uplne naj.mi pri miernej kyseline(bez tych krcov) robila citron s vodou. Ten si skusala?

ritamama
13. dec 2015

@nicolettka2126 ahoj. Mne pri prvom tehu na palenie zahy pomohlo jedine detska vyziva (Ovko lesna zmes) a muselo byt studene priamo z chladnicky🙂. Palilo ma celych devat mesiacov a potom sa mi narodila dcerka s ciernou "parochnou"na hlave 😀 ale ze full huste dlhe cierne vlasy! 😎

sara22
13. dec 2015

Boze, baby,dalsia noc za mnou,kedy sa mi snivalo,ze sa s niekym hadam. Mali/mate to aj vy niektora? Ved toto uz nie je normalne ☹

nicolettka2126
autor
13. dec 2015

@sara34valentina mne praveze aj z mineralky palieva adost intenzivne ako keby som tam plamene mala...cize to som vylucila hned...ten cajik mi dobre robi, to si davam kazde rano mnamka neskutocna...a robim aj to ze si davam hned po zobudeni nieco male na zahryznutie tak ako si poradila..ono to palenie pride az tak v polke dna sa mi zda...rano je to fajn...a hlavne, kavicku slabsiu si musim dat-tu mi odporucila dr kvoli tlaku a naozaj odkedy ju pijem tak nemám tie motaky hlavy nastastie...papat papam po mesich davkach a snazim sa castejsie no len ked uz ma zacne ta zaha palit tak uz tazsie do seba daco dostanem...ono mam dni kedy to palenie je take jemnulinke, vtedy si poviem ze to je nic, to je malina ale potom mam sem tam take dni ako ten vcerajsok ze mozem cokolvek dat do pusy a zo vsetkeho sa to len zhorsuje...prave kvoli takymto dnom sa chcem poradit s doktorkou cim to zmiernit...skusim sa opytat na ten malox ako radi @sara22 vdaka za tip 🙂 A tu vodu s citronikom som tiez skusala a uspesnost je tak na pol hodku :-/ A najhorsie je ze svagrina je tiez tehu ale ta ma tak dokonale tehu ze az..vobec netusi co je to nevolnost alebo kyselina alebo motaky hlavy a pptom led vidí ako je mne tak kuka na mna jak keby som z Marsu doletela...a svokra detto to iste
..jedine moja mamina ma chape ta si tiez tie prve mesiace vytrpela a vie co to je ked je clovrku tak zle ze nedokaze ani bezme cinnosti v domacnosti porobit...a drahy chudacik moj ten je bezradny 😅 Ten iba nevinne kuka na mna a taaak sa snazi pomoct no samozrejme nevie ako 🙂

sara22
13. dec 2015

@nicolettka2126 no to poznam,tie divne pohlady,ja mam 2svagrine,s ktorymi mam sice super vztah,ale 1je odo mna starsia o 15rokov a druha o 20,cize maju neustale pocit,ze maju pravo ma poucovat. Pritom v zivote nedosiahli nic,ani v pracovnej oblasti,ani v sukromnej. Jedna slobodna s dospelym synom,druha s 2detmi a rozpadavajucim sa manzelstvom uz 10rokov. Realny zivot im nic nehovori a mna idu poucat.. Takze sa obrn,lebo ked sa ti narodi prcek,este to len pride 😝

agathachristie
13. dec 2015

@nicolettka2126 zeny, ktoré majú nevoľnosti majú podľa štatistiky nižšie riziko potratu a vývojových vad babatka. Tým sa môžeš utesovat 😄 ja som si to stále opakovala keď som grcala 😄

sara34valentina
13. dec 2015

@nicolettka2126 tak len dufat ze to neskor zmizne....ešte skus mlieko..vraj to.pomáha..

nicolettka2126
autor
13. dec 2015

@sara34valentina veru mliecko pomaha, to som si vsimla...snad to coskoro prejde 🙂

nicolettka2126
autor
13. dec 2015

@agathachristie hahaaaaa, dobreeee tak tymto sa budem ukludnovat 😅 Si zlata dakujem 🙂

nicolettka2126
autor
13. dec 2015

@sara22 jooj ani nevrav...ale ja som povaha ktora dlho dlho drzi jazyk za zubami ale ked uz pretecie pohar trpezlivosti tak si veru dost jasne poviem svoje 🙂 Ja dom velakrat svagrinej povedala nech kazdy den vdaci za to ze ani mevie ze je tehu, ze moze papat vsetko rad radom ze nevie co je to vracanie alebo palenie zahy alebo celodenna unava....ja ked jej toto poviem ake dni mavam tak kuka na mna jak na najvacsiu citlivku sveta...toto je to co mi najviac vadi...pritom viem ze vela toho znesiem..a najvacsi gol som dostala od svokry ked som mala tie problemy s tocenim hlavy a ze mi bolo vkuse na odpadnutie, akonahle som sa postavila na nohy tak bum ciernava pred ocami a mala som pocit ze kazdu chvilu odkvecnem...a vies aka bola jej rada?? Ze no nabuduce ked ti tak bude tak si pobez parkrat po schodisku...mne sa skoro oci vygulali z jamiek a nedokazala som povedat ani jedno pismenko 😀

agathachristie
13. dec 2015

@nicolettka2126 ešte máš nádej že ona bude mať uplakane decko a ty nie. Potom jej choď radiť 😄😄 😄

nicolettka2126
autor
13. dec 2015

Moj a drobcekov osobny strazca 🙂 Taketo pohodlie na spinkanie si u mna robi denno-denne 🙂

sara22
13. dec 2015

@nicolettka2126 no to mna ked oznacili za citlivku minule vianoce,ktore vzdy od 25.,kedy pride cela muzova rodina,travime spolu ajedna dosla so synom na antibiotikach. Ja v 32tt a hovorim,ze ci to myslia vazne,ze ci chcu,aby somochorela a svatosvete mi hovorili,ze ked uz je dieta na antibiotikach,tak nie je infekcne. Este som hovorila, ze sa zavriem v izbe,aby oni mohli byt spolu a ked to tam vyvetraju po ich odchode,tak vyjdem. Vsetci na mna pozerali jak na sibnutu citlivku,volala som na prikaz svokry s jej kamoskou pediatrickou,ktora hovorila,ze to uuurcite nemozem chytit. Tak som si povedala, ze snad vie o com hovori. a viete co? hypochondricka citlivka o 2dni skoncila s tou istou diagnozou na pohotovosti. Od vtedy si nenecham do nicoho,absolutne nicoho kecat.. Nenechaj si ani ty,mas svoje citenie a intuiciu,tej ver 😉

sara22
13. dec 2015

@sara34valentina hadaj,co sme dnes mali na obed? 😉