V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@nicolettka2126 no a myslela som si,ze tam sa aj vikendy rataju,len som sa preventivne pytala,nech sa neprepocitam 😁 ale viem,ze pri zdravotnom poisteni sa rata,tak som predpokladala,ze aj pri tomto sa bude. Dikicko za potvrdenie 🙂
@sara22 za malinko 🙂 🙂
@sara22
@sara34valentina to bol preklep každopadne sa moc tešímmmm 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ženy, otázka. Akú dobu (mesiace/roky/dni) budem dostávať materskú? Už som počula, že 6 mesiacov neviem to nikde nájsť. 😢
@zvedavabuduca je to v tyzdnoch,34tyzdnov. Mozes na nu nastupit v 32tt v pripade rizikoveho tehotenstva alebo v 34-36tt v pripade normalneho tehotenstva. Papierik aj s datumom nastupu ti dava gyndos
@melanie2009 ved som si aj myslela 😀 😀 😀 verim ti ze sa tesis, vychutnaj si to pred Vianocami , je to ten naj naj pocit na svete ♥
bre ranko zienky, toto je horor rano skoro ked je minus ist von so Psom este stale cakame kym sa otepli a tak dame kozustek a ideme, ta moja sa taaak klepe 😀 😀 😀 ale je super , ze tak pekne vydrzi,,,,dakedy spi aj do 9tej napr ako dnes 😉 😉 😉 tak sa apson stihnem naranajkovat 😉 😉 😉 poobede bude sice slniecko , ale kosaaaaaa 😕 😕 😕 @mimikas som ako dolamana, tam pichne, tam zaboli, (krize sem tam, chrbat atd...) da sa spat len an boku a dade som citala , ze sa ma spat LEN na lavej strane kvoli lepsej cinnosti srdca pocas spanku,,,,,,,,,,,,,,,a ja spim radsej na tej pravej strane..........ah Boze sranda to nie je, kym najdem polohu,,,,,,,,,,,tak isto aj pred Tv,,,,,,,,,,,,,,,,,,, malinky ma kopinka a robi si denno denne v brusku kotrmelce, tak sa mu ocividne u mna paci ♥ ako sa mas, uz vies spinkat???? mrzi ma ze to mas take silne,,,, snad ti nieco zaberie a budes coskoro spinkat 🙂
@sara34valentina Máš pravdu je to najkrajší darček aký som mohla dostať a verím že všetko to dôjde do šťastného konca 🙂 a o rok kočíkujem 🙂 Verím a dúfam že to tak jeeee
@sara34valentina ja spin vo vsetkych moznych polohach sveta a este sa divim ze moj muz so mnou spi v posteli, lebo nic ine nerobim len sa prehazujem zo strany na stranu. Ale tak ja som tak spavala aj pred tym lensom o tom nevedela 🙂. No spat nespin meako dobre ale mam pocit ze posledne 2 noci som sa menej skrabala. Vcera som bola na jedno pracovnom stretnutia voacerych firiem a trvalo to cez 5 hod som myslela ze tam zaspim, domov som uz mala problem po tme dosoferovat. A potom som este robila do 11 v noci, ale to asi poznas. Este tyzden a bude volno a cez sviatky mam dovolenku az do 4 jan. Strasne sa tesim. Predpokladam ze tvoje kopanceky su uz silne a citi ich aj drahy. Juj aj ja sa na ne tesim
Ajojteeeee bambulky moje najdrahsie 😵 Ako sa mi mate?? Dufam ze vsetko je v najlepsom poriadku a ze si kazda uziva svojho drobceka v brusku 🙂
Mne dnes prisla sprava od mldreho konika ze som zacala 12.tt lenze modry konik nevie ze moje babenko si pekne nadbieha a my uz zajtra zaciname 13.tt 😵 😵 Neeeeeskutocne rychlo to ide normalne nechapem...a teraz vdaka sviatkom to isto raz dva zbehne ani si neuvedomime ako a zase budeme o mesiac popredu 🙂 Posielam vsetkym pusinkyyyyyy 😉
@nicolettka2126 fuuha,tak ty uz koncis/skoncila si prvy trimester 🙂 gratulujem! Uz ste aj v rodine oznamovali,ci az cez sviatky budete? A vies aj kedy si ovulovala? Ze podla toho si ratat tuzdne,to je jedine realne cislo,podla ktoreho sa riadit. Tie vypocty a odhady su robene s predpokladom 28dnoveho cyklu a ovulacie uprostred +- 2tyzdne kedze kedykolvek v cykle zena mohla otehu. Tie merania su dost nepresne,pohne doky myskou o mm a hned je babo o tyzden vacsie/mensie. Odchylky na konci tehotenstva mozu byt kvoli pohnutej myske aj 0,5kg a niekolko cm..Ja by som sa na to nespoliehala,ak vies den ovulky. Ak nevies,tak sa riad tym,co citis,ze je spravne 🙂
@sara22 no oficialne sa prvy trimester konci 13+2 🙂 A uz to vsetci u nas vedia naozaj kazdy kazdulinky cloviecik naokolo 🙂
No cyklus som mavala uplne presny 27-28.dnovy a ovulku som mala na 16.DC 🙂 No uz dve rozne doktorky merali drobca a obom vyslo o tyzden vacsie 🙂 Ja ako som toho drobca videla na utz tak sa mi zda ten vyssi tyzden pravdepodobnejsi lebo v skupinke co porovnavam v skupinke tak sme vacsi oproti inym fotkam-ale to je len moj odhad 🙂 Uvidime teraz co bude v utorok na tom NT merani 🙂
@nicolettka2126 Ahoj moja 🙂 užívam si drobčeka v brušku 🙂 no už ma trápia ranné aj večerné bolesti bruška, točenie hlavy, no našťastie zatiaľ si klopem, nevraciam....len nech to nezakríknem ..🙂 takto o týždeň uvidím drobčuliatko a pevne verím, že mu bude vidno srdiečko 🙂 a bude krásne blikotať,neviem sa toho dočkať,pred pár minútami som robila po 3 dňoch test,ked ja sa tak vytešujem z tých krásnych silných koľajníc 🙂 sú už úplne rovnaké čiarky 🙂 mne tiež dnes prišla správa z MK, že som začala 6tt 🙂 vždy si to rada prečítam🙂 no na všetkých tehu aplikáciach aj na internete mi vychádza, že som akoby len v 5tt, no rozumiem, ako sa to ráta, začiatok 5teho je už 6 ty, lebo 6 týždňov ubehlo od MS 🙂 ako to teda správne chápem..🙂 už si len želám nech to vedia aj v robote,lebo kolegynu boli noha a teraz nútia všetko prevlákať mňa..:/ hned ako pôjdem k dr. vypýtam si ten papier od neho, že nemôžem dvíhať ťažké veci, a akonáhle dostanem fotočku, ide sa na výrabnie poukazov na vnúčatko pod stromček pre celú rodinu ♥ neviem sa dočkať, a už oželiem a prežijem aj to že robím 24.12. :( hlavne, že mám miminečko moje krásne v brušku ♥
Moja inak tvoje bábätinko je krásne popredu 🙂 ja sa už neviem dočkať,ked zistíš pohlavie 🙂
Ja som vcera uz mala vlnky na bruchu od drobca ako sa mi tam hybe a nadhadzuje :D
Pekny vikend baby 🙂
@nicolettka2126 no na tom NTcku by ti mali povedat a aj zmenit potom termin porodu,lebo do teraz drobculiaci rastu rovnako,hlavne sa vyvijaju a potom uz budu rast podla genetiky. Je to haluz sledovat,petra mala vzdy najdlhsiu mieru dlzku noh,zodpovedajucu o tyzden skor a celkovo bola krpuch,par dni pozadu- cela po maminke 😀 a tak sa nakoniec aj narodila,ze mala dlhe noziska a 47cm dokopy..
No sranda este zacne aj vtedy,ked uz je vidiet crty dietata a babky sa zacnu dohadovat,po kom je 😀 u nas to bolo dokonca tak,ze nedockave babky,ak sa im dalo,chodili s mm na ultrazvuky a teraz sa ma dokina pyta,ze ci uz nabuduce sa ma tesit na celu rodinu,alebo to az neskor budu chodit? 😂
@agathachristie jaaaj,zavifim tie pohyby..uz aj ja ich chcem citit. Obcas aj nieco citim,no to je hrozne skoro na to,aby to bolo babo,takze to si len podvedome vsigerujem vzdy ze kopancek 😊
@wewitta to ratanie je sranda,nie je to ze zaciatok piateho,je to ze zaciatok 6.je uz 6.,no oznacuje sa vpredu cislom 5,lebo cislo ti vzdy hovori o ukoncenom tyzdni +dni a ty ked hovoris "som v... tyzdni",hovoris o prebiehajucom,ktory zacina vzdy ukoncenim predchadzajuceho.. Este ta pocas tehotenstva velakrat popletu,ja som mala napr.2terminy,1realny a 2.posunuty,lebo som si potrebovala v praci odovzdat projekt a tie 4dni mi chybali 😀 a ostala som z toho taky debil,ze ked som v tu osudnu noc sla na pohotovost, nevedela som,ci som v 238tt,alebo este nie,tak som ako blbec hovorila termin porodu 😀
@sara22 ved práve toto 🙂 tu na Mk mi ukazuje ze som dnes začala 6 týždeň takže som začala naozaj reálne šiesty týždeň ?:D na aplikácií v mobile mi ukazuje 5tt 🙂 tak som z toho jelen, i ked sčasti chápem ako to je,len dúfam, že o týždeň v piatok bude meškanie ms dva týždne aj tri dni tak snád bude už vidno mimi ♥
mooja to ta riadne poplietli :D ja som zvedava ako to mne budu posuvat..🙂 no a co hlavne ze si v rýchlosti vedela to povedať 🙂)))) chichi inak koľko si od začiatku tehu zatiaľ pribrala? ja sa asi nejdem ani vážiť, sa bojím :D
@wewitta hej,hej,realne si ukoncila 5t a zacala 6,pise sa to,ze si v 5+.. a dni od ukoncenia. Ked budes 5+6 koncis 6.tyzden a na dalsi den uz si v 7.(6.ukonceny,7.prebiehajuci a hovori sa v 7.tyzdni)a to sa znaci 6+0. No hlavolam riadny 😀
Ja som zatial nepribrala,dost nasilu pcham do seba jedlo 😒 v prvom som o tomto case uz mala takmer 5kg navyse a to som vracala niekolkokrat do dna,no aj mi chutilo jest.. Celkovo som s nou pribrala takmer 20kg,tak uvidime,co to bude teraz 😀 no mam dost pohybu pri malej,tak snad nie tolko 😀
ahojte kočky 🙂 to je sranda ako tie týždne ubiehaju 🙂 ja podla poslednej ms v nedelu začnem 10 tt..ale podla dr budem v nedelu 8+4 a asi aj može byt ,kedze vzdy som ovulovala neskor 🙂 musim sa Vám pochváliť ,ale dufam ze to nezakríknem ,ale mne je celý týžden uplne super 🙂 😀 ja neviem či ten minulotýždnový zážitok so zubom mi prebil vsetky ostatne bolesti a nevolnosti ,ale nestazujem sa 🙂 🙂 a každý den mam na niečo chut 🙂 vcera som si musela spravit hranolky so syrom a tatarkoou 🙂 a dnes brutal chut na parene buchty ,tak aj boli 🙂 same zdrave veci 😀 tak dufam, že tieto chuutky rýchlo prejdu ,lebo neudem vyzerat krásne 🙂 ale este som nic nepribrala na vahe 🙂 ale bruseno uz vytrča 🙂
@sara22 dakujem za vysvetlenie, 🙂 ked ja neviem kedy som mala ovu kedze tie moje nestastne ovu testy boli furt negativne resp. len slaba čiarka aj v den 18.11 kedy som mala podla dr mat ovu to bol 13 dc som ju mohla vtedy mat,alebo az 19 . 11 a to bude v 18.-11 presne mesiac od ovu,takze by to uz malo byt vidno?🙂🙂 ..srdiečko dáš ked podržíš alt + 3 🙂 a dakujem moja,no ja by som taka rada uz videla srdiečko 🙂
@wewitta aha tak to ja mam na mobile so srdieckom smolu 😀
Ja som to pri prvej vobec neriesila,videla som srdiecko az v 11tt,ani na sekundu mi nenapadlo,ze by tam nemalo byt.. Tak drzim palce,aby tam uz bolo,tusim aj tehu test ti celkom skoro vysiel pozitivny, tak sa rychlo zasparalo do teba,snad tam uz bude 🙂
@mimikas tak to som rada ze je lepsie 🙂 ja som akosi furt unavena dneska 🙂 malinky berie energiu, a potom vyvadza a robi kotrmelce 🙂 az sa dakedy zlaknem 😀 😀 😀 😀 potom mu pustim hudbu cez sluchatka alebo macika nasho tu melodiu a je ticho 😀 neboj coskoro budes citit , ty dokonca skorej kedze nie si prvorodicka 😉
@nicolettka2126 mozno je to aj preto, ze nadbiehas, lebo si predtym potratila a telo sa vycistilo a ide vsetko dobre a rychlejsie,,,, az v 21tyzdni ti presne urcia termin porodu , teda u nas sa presne urci po organscrenning velkom vysetreni vsetkych organov 🙂 mne ostal presne na 17.4. 😉
@sara34valentina u nas sa to zvykne po 1.trimestri,lebo do vtedy sa vsetky babatka vraj vyvijaju rovnako-z pohladu rastu. Potom uz rastu a priberaju,a teda zacnu sa rovnako stare deti odlisovat.. Aspon mne to tak pred rokom vysvetlovala gyndoska..

@nicolettka2126 to viem,ze odo dna,mna skor zaujimalo do kedy,kedze pocas trvania prvej materskej mi skoncila zmluva na dobu urcitu. Ja pracujem vyse 9rokov na TPP,uz pocas vysky som pracovala,preto ma strasne hnevalo,ze nebudem mat matersku druhu,ale budem 😁 lebo sa to nerata do nastupu na MD ale este aj pocas trvania pracovneho pomeru,cim splnam tych 270dni. Jupiiii 😄