icon

V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to

nicolettka2126
7. máj 2015

Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂

agathachristie
17. feb 2016

Baby ja nepíšem ani neviem čo písať. Mala som krízu pár dní nejakej predporodnej depresie alebo co. 2 dni som plakala nonstop bez spánku, ze budem hrozná matka a malej znicim život. Už som sa trošku ukludnila, ale stále sa tak cítim. Veľmi sa po tomto bojím poporodnej depresie. Možno ešte pred pôrodom vyhladam lekára nech to podchytime. Inak sa mám dobre. Som obrovská ako slon 😄 konečne v kúpeľni budeme mať vaňu (mali sme len taku na sprchovanie doteraz). Teším sa strašne na kúpeľ aj keď nie horúci.

sara34valentina
17. feb 2016

Ahojte zienky😘
My vcera mali porodny kurz, bolo to na tej sukromnej klinike,KDE budem rodit....nepotrebujem nic,len tehu knizku na kojenie podprdu a malickemu veci ked si ho domov vezmeme,vsetko dostanem na porodnici😳
Bolo to moc zaujimave a poucne a akosi SA Uz na porod nebojim🙋
Mam super porodnu babu -Hebamme ma vyse 3000 porodov za sebou😃dava mi neskutocnu energiu
@agathachristie dam ti radu co mi vcera Hebamme vysvetlila,co je dolezite hned po porode....depku potom nedostanes 😄8tyzdnov po porode co najmenej navstev a dieta nedavaj nikomu na ruky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dieta potrebuje len teba a Partnera!!!!!!!!! Ziadny stres ......cize ked niekto chce prist ty rozhodnes CI moze a kedy a len na chvilku!!!!!!!!dietatko je citlive a potom SA to prenasa na matku a vznika depresia....... Cize len vy traja a AK tak len kratka navsteva .....ty potrebujes najst sama svoj rezim......kojenie,tvoj spanok,,,,,,,,vela ludi robi chybu a potom SA to odraza na psychike dietata.....kojenie 9-10mes.....dlhsie nie........tiez psychologicke...... A dieta mabyt s vami min 2roky v spalni!!!!!!!dufam som ta ukludnila a mysli pozitivne ,budes super Maminka!!!!! Dieta je bozi dar vychutnavaj si kazdy Moment.....o chvilku rodime😃😃😃😃😃😃

agathachristie
17. feb 2016

@sara34valentina hehe dakujem za rady asi to tak bude, len neviem si predstavit ako udrzim rodicov a svokrovcov 8 tyzdnov na uzde :D ti vysvetlila, ze ked dam dieta niekomu na ruky sposobuje to depku? to je zvlastne, nikdy by mi to nenapadlo.

sara34valentina
17. feb 2016

@agathachristie kupel je super......mne zacali ztahy vazov a priprava na porod.....AK budes mat aj neskor bolesti 37-39tyzdni a nevies CI uz su to tie prave kontrakcie maß si lahnut do teplej vane cca na15minut....akustupi tak su to len falosne kontrakcie....AK SA zosilnia a budu kazdych 10minut trvat dlhsie ako minutu su prave kontrakcie.....do nemocnice nemusis....len AK su kazdych 10minut😁😁😁😁😁😁😁

sara34valentina
17. feb 2016

@agathachristie ano......pretoze ty a tvoje dieta potrebujete cas.........neboj ja tiez dovolim svokrovcom prist ale len nahliadnut.....mymame aj psika a to tiez potrva a nepotrebujem stres .....pride moja Maminka zo SK......vies postupne zistis sama ze dieta je s tebou prepojene.....po 8tyzdnoch uz ma akusi ochranu......a ASK by si Fakt mala depku pride ku tebe psychologicka a pomoze ti😀nebojjjjjjjjjj.....stalo SA nieco ze si tak podrazdena?(hadka,alebo zla sprava?)kazdy den musis 1hod na prechadzky....nic nie je lepsia priprava NA zdravy porod....vela ziencvici doma ale nejde na vzduch......matwrnica SA musi prekrvovat a naj su prechadzky

agathachristie
17. feb 2016

@sara34valentina ja ked ta citam mam pocit, ze uz mas 4 deti aspon :D idem sa teda prejst to je velmi dobra rada. vzduch mi urobi dobre 🙂

mimikas
17. feb 2016

@sara34valentina mojko s tym kojenim ja nesuhlasim, kojenie ma vyznam pre dieta aj po 1 a pol roku, zalezi uz len na zene co jej vyhovuje, ci dieta kojit dlhsie, alebo v noci k nemu vstavat s flasou. Poznam vela bab co koja aj 2 rocne deti a su vsetci velmi spokojny, deti spia dobre a oni su spokojne ze nemusia v noci vstavat. Ak zene vyhovuje dlhe kojenie nech koji , urcite to ma pre babo vyznam a ak kojenie nevyhovuje, svet sa nezruti a babu urcite neublizi ani flasa. ja sama som kojila 3 mesiace , ale verim ze teraz moje dieta bude zdrave a budem ho moct kojit apson do 1 roka. To spanie je take otazne, moj syn sa v 15 mesiacoch rozhodol ze ide spat sam 😉 do svojej izby a isiel a bolo mu tam dobre, kazde dieta je ine a ma ine potreby. Inak ja som 3 tyzdne po porode navstevy blizkych ludi uvitala, ja som sa doma neskutocne nudila a taka navsteva na 1 hod denne mi urobila neskutocne dobre, so susedou sme sa denne stykali a bol to balzam na dusu, to ze si riesila aj nieco ine ako babo, ze si si mala s kym pokecat 🙂 jasne navsteva na 5 hodin by mi liezla na nervy ale 1 az 2 hod boli fajn 🙂

mimikas
17. feb 2016

@agathachristie mojko v prvom rade sa prihlas na neake cvicenie a najdi si neaku tehu kamosku co ma priblizne rovnaky termin ako ty, postretavas kopec bab co prezivaju to iste a zistis ze si normalna 🙂 a ze to co robis robis dobre, take kamosky sa ti zidu aj ked uz budes mat babo, budes mat s kym kocikovat, vymienat skusenosti, prides na to ze aj ine deti placu, nespia, maju koliky, grckaju a matky su tiez kusok nervozne a unavene a prides na to ze to co sa deje u vas doma je normalne a ty to zvladas. Po porode ber kazdu pomoc co ti kto ponukne, ak mama pride upratat nechaj ju, ak donesie navarene ona a svokra nechaj ich, ta pomoc tebe velmi pomoze a ty si mozes viac a pokojnejsie uzivat malu. Ak mas pocit ze emocie nezvladas, chod k psychologovi, neboj sa toho, radsej ho vyhladat priskoro ako neskoro 🙂. Ale podla mna tehu kurz a hlavne tehotna kamoska ti velmi pomozu. Kludne hladaj aj tu na MK, ja som tu spoznala vela super bab (sak aj vas 🙂 )

agathachristie
17. feb 2016

@mimikas vdaka si zlata. mam dve kamosky co nedavno porodili,tak to ma trosku ukludnuje, ze vidim babatka, vidim ako sa o ne staraju a mozem sa ich opytat na hocico lebo uz to vedia. keby som tieto kamosky nemala urcite by som scvokla 🙂 strach co mam je asi prirodzeny, ale ja mam sklony k depresii a u nas v rodine je aj dedicna tak mozno aj to este zhorsuje moje obavy.

agathachristie
17. feb 2016

co sa tyka navstev moji rodicia byvaju od nas 300 km a ked pridu tak urcite aspon na vikend. mam z toho trosicku obavu aj ked mame super vztah. ale zas keby som im povedala, ze svoje prve vnucatko uvidia az po 8 tyzdnoch pricom svokrovci hocikedy (byvaju o par ulic dalej) tak by im to urcite zlomilo srdce.

mimikas
17. feb 2016

@agathachristie tak bez k psychologovi mojko ak mas strach ze to nezvladnes a depresia ta nakoniec zmohne. depresia nie je sranda ale urcite sa da liecit dobre tak aby si sa s nou nemusela trapit. Moj bratranec ju tiez ma a v pohode by si to na neho nepovedala, akurat ked ho to chytilo bolo to sice zle, ale on isiel sam a dobrovolne k psychiatrovi rovno. Mojko ak mas pocit ze uz ta depresia chyta, radsej chod k psychologovi, nie je to hanba, je to praveze super, budes vediet na com si a bued na teba davat pozor aj po porode 😉 a ty sa budes citit sebaistejsie a budes si vaic verit. takze sups sa objednat k psychologicke a pokecat s neakou tehu kamsokou 😉

agathachristie
17. feb 2016

@mimikas nasla som si psychiatricku tuto o par ulic od nas a ked sa budem citit tak zle ako cez vikend tak som rozhodnuta tam ist. nechcem nejak ohrozit male. stale dufam, ze to bola len nejaka kratkodoba slabost a uz sa to na taku uroven nedostane.

mimikas
17. feb 2016

@agathachristie mojko najdolezitejsie je ze si to sama uvedomujes, to je podla mna prvy super krok a vies ze sa nieco deje, mohla to byt len kratkodoba slabost ale ak sa to bude opakovat tak prosim bez ok? lebo uz taku radnu depresiu clovek neporazi len tak pozitivnym myslenim. Inak na veselsiu temu. Uz mate potvrdene pohlavie? A vybavicka nakupena a prichystana?

agathachristie
17. feb 2016

@mimikas nie stale nemame uz som to vzdala :D bude prekvapko :D vybavicku treba nachystat a oprat este mi chybaju nejake drobnosti. teraz ale ked prerabame tu kupelnu a cez vikend nam pridu montovat skrine tak nema zmysel nic chystat. ale ked to dokoncia tak sa na to vrhnem a pomaly zacnem pripravovat aj postielku. len z Perinbaba.sk som si objednala postelne pradlo do postielky a uz je to 5 tyzdnov a neprislo. ze im este nedorazilo... wrrrr.
ty mas dnes to morfo ze? 🙂

mimikas
17. feb 2016

@agathachristie ano o 13.30 🙂
tesim sa potom pridam foto ak nam neake diju 🙂

agathachristie
17. feb 2016

@mimikas juj zavidim 🙂 ja uz v tomto tyzdni vidim len srdiecko, videla som pasticky a inak len neidentifikovatelne kusky telicka lebo uz je velke 🙂 uzi si to

sara34valentina
17. feb 2016

@agathachristie neboj nic zvladnes...a daj na mna prechadzky robia svoje😉😉😉😉😉😉😉

sara34valentina
17. feb 2016

@mimikas no je to asi kazdeho na uvazenie,ona mi vysvetlila,ze v 10mes je ukonceny urcity vyvoj a uz SA nema kojit.....ma to vplyv neskorsom veku na psychiku.....ja budem vdacna AK aspon pol roka budem moct....no aved vies ze mypo 9mes chceme hned otehotniet aby som z materskej SLA na matersku a nebol vekovyrozdiel viac ako 2roky😁😁😁😁😁😁😁uvidim ako ale zvladnem vsetko s prvym,zalezi aky bude aktivny....mozno SA tozhodnem ze druhe uz nie.....to SA neda dopredu povedat😄😄😄😄😄😄😄😄uzi si o chvilku svoj CAS pre malinkeho.pekny den.

mimikas
17. feb 2016

Babenky, tak morfo mame za sebou, vsetko je ok, drobec presne zodpoveda tyzdnu tehu a termin porodu ostava na 6.jul. Stastna som ako blcha, neviem co zo sebou od radosti, inak drobec ma cely den kope do mechura uz som bola asi 30x cikat dnes. A pridavam foto toho mojho malejo uzlicka, uz ma 350 g

nicolettka2126
autor
17. feb 2016

@mimikas mojaaaa drobcek je naaadherny 🙂 Boze ake su uz velke tie nase deticky az sa mi verit nechce 🙂

mimikas
17. feb 2016

@nicolettka2126 vravim mojmu drahemu, ved to je cely ty 🙂 sa mi smial ze ako to mozem vediet, sak vidim nie? Podoba sa na mojho muza aj je taky zamraceny 😀

agathachristie
17. feb 2016

@mimikas je nádherný a ešte len vyrastie do krásy!!!! 😘

nicolettka2126
autor
17. feb 2016

@mimikas ja som tiez mojmu po 3Dcku povedala ze mala ma na vlas rovnake pery ako on 😀 A on tiez na mna kukal ako si mozem byt taka ista 🙂 A presne ako tvoja odpoved taka bola aj moja-vsak vidiiiim 😀

sara34valentina
17. feb 2016

@mimikas pjekrasnunkyyyyyyyy🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🙋🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

sara34valentina
17. feb 2016

@nicolettka2126 ahojky,ja som si tiez ista podlanasej Foto ze nas ma nostek aj pery po mojom priatelovi 😉 😒to tak asi myzeny vidime 😀😀😀😀😀

nicolettka2126
autor
17. feb 2016

@sara34valentina my sme asi detailnejsie 🙂
Podla mna celkovo tie ultrazvukove fotecky vnimame my zeny uplne inymi ocami ako chlapi 🙂

sara34valentina
17. feb 2016

@nicolettka2126 aj ja si myslim ze my mame INAK vyvinute videnie...a keby len to😁😁😁😁😁😁

melisssssa
17. feb 2016

@mimikas moja kraaasny je 🙂 a som stastna ,ze vsetko je v poriadku 🙂

badimeria
17. feb 2016

@mimikas jej blahozelam ze. Je vsetkov poriadku a ako to ma byt.Tesim sa s tebou ja to mam este pred sebouma to caka tak soom nervna 🙂

sara22
17. feb 2016

Juuuj,baby,ako ste sa rozpisali 🙂

@mimikas maly je krasny!! Uz sa tesim,ked sem budeme pridavat fotecky narodenych drobcov 😊

@agathachristie nebon nic,vsetko zvladnes,hlavne sa nestresuj zbytocne. Ak budes mat co i len trosku zly pocit,sup k tomu psychologovi/psychiatrovi. Aj ked psycholog by bol v tomto pripade vhodnejsi. Co sa tyka vasich,verim,ze chcu vnucku co najskor vidiet,ale neda sa im nejako jemne vysvetlit,ze byt u vas cely vikend je pre teba moc? Ja osobne som bola vdacna za kazdu navstevu,ale len tak na par hodin,nie na cely vikend. Vy sa potrebujete zohrat, vy 3 a nie to sa este starat o rodicov. Pripadne,ak maju dobry vztah so svokrovcami,nemozu tam jednu noc prespat?
My mame oboch rodicov tu v BA,no chodili len na chvilu. Od svokry mi najviac pomohlo,ze mi navarila,naplnila mraznicku jedlom asi na 3tyzdne 😀 a vobec som sa nemusela starat o varenie..