V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@mimikas aky zlaty..no bude fesak,mna zaujima,prvy syn SA vacsinou vzdy podoba len na otca..je to tak,CI nie?
@sara34valentina prabeze moj je uplna kopia mna z mojho muza ma par veci ako postavu ale vyzor plet choroby vlasy oci usmev vsetko ja. Áe deti sa menia a teraz uz chyta aj par crt po muzovy ale stale je to moj syn a to ze je synom mojho muza by si netypovala
@sara34valentina moj je teda totalna kopia manzela ma iba moje oci a nos 🙂
@mimikas wau pekneho muza mas a aj syna,dobra Foto, zaujimave... Tak som zvedava na koho bude nas prvorodeny 😁😁😁😁😁
@badimeria oki, tolles zaujimave, Asi rozhodne priroda 😉
@sara34valentina synovia sa zvyknu viac.podobat na matky ale to je na tom to super ze to dieta uz milujes a nevies ani ako vyzera 🙂
@mimikas
@sara34valentina
@badimeria tak u nas je brat starsi a je cely otec a ja mladsia a som kopia mamy 😀
@mimikas u nas v rodine vždy na otca, no som zvedavaaaaa
@mimikas veru najkrrajsieeeee, to je tá laaaska☺☺☺☺☺
@sara34valentina mam.pocit ,ze toto pripoistenie u nas nefunguje ako kedysi.. nieco.sa mi mari ,ze mozes si platit balik v ktorom mas zahrnutu aj.matersku ,ale vychadza viac nez 100€ a rok sa musi platit ..a neviem potom do akeho obdobia musis otehotniet... napisala som to asi ako tatar.. ale ide o to ze sa to oplati hlavne tym kt.maju nizky prijem aby sa im to vratilo vysokou materskou...
@mimikas no presnee mohli by ,ved sme sa uz cosi odpracovali a poplatili za tie roky ... alebo aspo rok materska by mohla byt 🙂 🙂 a tebe sa to ako rata ? Nehovorila si ze si na predlzenom rodicovskom? Ci aj v tomto vychadzaju z predosleho zamestnania pred prvou materskou ?
@melisssssa mojko ja som na predlzenom ale aj robim normalne na TPP takze by sa mi mala materska ratat normalme z tohto prijmu kedze si odvadzam odvody.
@melisssssa to uz sa tak neda,ze zvysit si matersku. Materska sa ti vypocitava z nemocenskeho poistenia,ktore za teba odvádza zamestnavatel,alebo si ho platis sama(no vtedy musis platit aj s dochodkovym a to je dost vysoke,je to taky balicek). Ked si platis sama,je to tzv.dobrovolne pripoistenie. Vyska MD sa ti vypocitava z toho poistenia,ktore mas v momente nastupu na MD:
1. ak mas obe,tak sa berie z vysky povinného,ktore plati zameztnavatel a nezohladnuje sa,ze si si doplacala sama.
2. Ak mas len dobrovolne poistenie menej ako 90dni a podmienku platenia 270dni nemocenskeho splnas na zaklade platenia povinneho zamestnavatelom,tak sa vypocitava z minimalneho vymeriavacieho zakladu odhliadnuc od toho,kolko si dobrovolne platis(cize mozes odvadzat aj akoby za maximum,ale vzdy dostanes najmenej)
3. Ak platis dobrovolne poistenie viac ako 90dni pred porodom,vypocitava sa z priemeru povinneho a dobrovolneho.
4.ak platis len dobrovolne viac ako 270dni,vypocitava sa z dobrovolneho
Este je tam ochranna lehota,tzn.prac.pomer ti skoncil uz pocas tehotenstva, vtedy staci splnat podmienku mat platene nemocenskd aspon 270dni za posledne 2roky,nemusis byt v momente porodu zamestnana..
Babule tie co ste v takom tyzdni ako ja kedy sa chystate prat a zehlit miminku v ktorom tyzdni?🙂
@badimeria ajoj moja, ja som teraz v 27.tt ale chystam sa teraz v priebehu aprila, niekedy v strede mesiaca 🙂
@nicolettka2126 ahojky 😉 ja som stale uvazovalla ci si to nehat mesiac pred porodom tak dakedy v juni ale asi,zacnem teda v maji clovek nikdy nevie co nastane a tolko,je toho ze ufff dnes som poprala vajickko a vsetko z,kocika take vonavucke a caka ma vyzliect matrac vsetko z,postiellky oblecko atd 🙂
@nicolettka2126 no ja som si tiez uz potahy z vajka aj z komplet kocika poprala, normalne ako vedla toho prejdem tak to neskutocne rozvoniava 🙂
Ja budem tak po 20.aprili cca prat uz vsetko a potom zehlit, to bjdem uz 30.tt a som povedala ze vtedy to uz chcem mat pripravene radsej 🙂
@badimeria ten prispevok nad tymto patril tebe omylom som si ho poslala sama sebe 😀 😀
@nicolettka2126 jj vsimla som,si 🙂)) dobre veeru treba skor lebo nevies kedy si to nase miminka rozmyslia....ja uz to susim a zajtra to navleciem spet ,zas sa potrapim stym a nekupovala si nahodou aj taku hojdacku hojdacie kresielko?Uvazujem ci ano ci nie
@badimeria este zatial noe ale veeeeelmi ma to laka, uz len kvoli tomu ze postielku mam hore na pposchodia cez den som tu dole vkuse tak keby som varila alebo pratala v obyvke tak si malu v tom premiestnim kam chcem 🙂 Ale nechcem vibračné iba obycajne hojdacie lebo vraj vela babatiek nelubi to vibrovanie 🙂
@badimeria ja uz by som to robila teraz,keby som mohla..nech to je pekne pripravene a nachyta si to domace bacilky. No cakam na stahovanie 😀 ale vcera som bola upratovat na dome,spinave prace su uz dokoncene,vsetko je vydrhnute,v stredu zacins kolaudacia,tak uz som si aj z vriec po petruske veci vybalila,nech aspon viem,co mam a co este treba. Zatial to noe je vytriedene podla velkosti,to idem robit dnes 🙂 Tak sa vytesujem z tohto pihladu,lebo znamena uz velky skok k smerom k nasmu stahovaniu 🙂
@badimeria baby,my sme dostali take kresielka 2,vsetko som dedila. Jedno vibracne,jedno nevibracne,len take leharo. Vibracne bolo u nasich a malej sa velmi lubilo,no tak na 10min. To nase leharo bolo na 5min. No kamoska mala take iste a jej mala v nom crle dni. Cize je to velmi individualne,petruska je akcna a ta kamoskina taky flegmos nehybny 😀 ja som malu davala lezkat do takeho akoby baby tulivaku,tam sa jej hrozne lubilo,kolkokrat v nom aj zaspinkala a dala sa v tom perfektne prenasat.
@nicolettka2126
Vcera rodinny obed a vecer pohotovost s chivavkou,zjedla skrupinku z vajicka a zalostne ju to bolelo tak ju precistili a ja musela DVA krat prat deky co SA mi posrala 😁😂😁😂😁😂😁😂predpriprava na babo????😳😳😳😳😳😳😳
@sara22 jej aj ja to mam zatial takk ajo ty hodene v skrini🙂musim najprv porobot poriadky malemu s hrackami a potriedit to dako a uvolbit skrinuiked uvazujem ci nepostavime este jednu vstavanu lebo je toho moc a ci je dnes krasne tesim sa. Jak blcha 🙂 ja idem dnes na rodinnu oslavu lebo 5.4.mam 30ku tak to spojili s velkou,nocou 🙂

@melisssssa no ved to mojko, kym bude este materska bude ok mne tiez vychadza asi najvyssia ale akomahle bude rodicak bude to bieda. No to ze sme robili by naozaj mohli zohladnit, ved kolko sme prispeli do rozpoctu nie?