V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@mimikas jeeej,zlata,dakujem 😊 ja verim,ze muz to zvladne,teda,on to urcite zvladne,ak mu da šéf volno 😁
Mala napreduje,ale bol tyzden,kedy neporastla vobec,tak idu sledovat, ci rastie. Vsetci sa divia,co tu robim,ze ved aj Petruska bola mala,no u nej sa udialo nieco podobne v 36tt,preto bola mala.. Idu ma tu dopovat magneziom,nechapem preco a naco.. 😕
Tak kočky mám to za sebou. Malú Naďku som rodila 2 dni z toho čistý čas na pôrodnej sále 16 hodin. Prežila som si svoje, ale vďaka EPI som to zvládla. Inak by určite nie. Asi by som zosalela. Najlepšie z celého pôrodu bolo tlacenie šlo to skvelo. Mala som šťastie na jedného z najlepších lekárov v nemocnici. Nabudúce si ho zazmluvnim. Malá ma 3910 g a 51 cm. Narodila sa včera 20:35. Obe sme zdravucke.
@agathachristie gratulujeeeeem veeeelmi k malej baculke, boze aj slza mi vybehla, si super ze si to zvladla, klobuk dolu pred tebou. Teraz pekne oddychuj a cakame na fotecku
@agathachristie waaaau,tak to je riadne babo! Gratulujem, uzivaj si ju 😊 a ako sa teraz citis?
@agathachristie jeeej gratulujeem 🙂 si sikulka,hlavne ze to mas uz za sebou a malicku pri sebe 🙂 mala si veru dlhy porod.. teraz pekne oddychuj 🙂
Ďakujem kočky cítim sa ako po autonehode 😄 mala dosť plače a ja ledva chodím.nastrihnut ma nemuseli asi vďaka baloniku len trošku som natrhnuta. Foto mi nejak nejde pridať skúsim z domu alebo na profil.
@sara22 bude dobre, sa o teba, vas postaraju..
A ak sekcia, neboj zvladne to malinka😊😊😊😊
Chcem von s Eliaskom je slniecko Al len 9stupnov.. radsej domka ostat ci?????
@sara34valentina kludne bez s malym vonku, 9C je fajn, ved im do tej hlbokej vanicky vobec nefuka.
@agathachristie mojko to je skvele ze nemuseli strihat, to gratulujem, neboj sa, tie bolesti za par dni prejdu a ak nie si skoro vobec sita tak o 3 dni budes ako srnka 😀. A ak malinka vela placka tak sup ovyzliekat do hola a dat telo na telo, potrebuje ta citit
@agathachristie tak to je super ,ze bez nastrihu..uz som uplne presvedcena,ze pojdem aj ja cvicit s balonikom..ja ti neporadim co s malinkou ,ked placka,ale vyskusaj co radi mimikas,ved uz ma skusenost 🙂 tak je to aj pre nu velka zmena -nove prostredie 🙂
@sara34valentina ja by som sa isla urcite prejst 🙂 ved ked bude malicky dobre obleceny neni sa coho bat 🙂
@mimikas uz ukazuje 11😊
@melisssssa koza na kozu, alebo klokankovanie miminku velmi pomaha, ono ma velky sok ked vyde z bruska do neznameho prostredia, niektore deti to zvladaju lahko, hlavne tie co sa na svet vypytali same, ale su deti ktore ten kontakt stale potrebuju. Hlavne su to deti co isli bud cisarskym rezom, alebo porod bol vyvolany a oni este realne pripravene neboli vzdat sa bruska. Klokankovanie jednak pomaha psychyke babatka a aj teba, lebo vidis babo kludne, ste spolu a strasne pomaha pri tvorbe mlieka na zaciatku kojenia. Takze baby ak budu babatka nepokojne, povyzliekat a sups s nimi pod nocnu koselu, ohrievat sa telo na telo. Uvidite ma to neskutocne zazracne ucinky. Plus ked pojdete z porodnice domov, treba satku, ak bude babo velmi nespokojne moze byt na vas kedykolvek. U nas to velmi zaberalo a urcite nie sme jedini.
@agathachristie
@agathachristie gratulujem, a prikladat si ju nech cuca aby Sa ti mliecko spustilo,mne sa na druhy den vecer spustilo 😊
Vonku je krasne,IDE SA na slniecko😃
@sara34valentina nam hovorili,ze pred prvou prechadzkou dat dieta zatial na 10min.na balkon,takto 2dni a potom von. Nech si postupne zvyka..
Ja sa sekcie nebojim,len som si chcela ten prirodzeny porod prezit 😒
@melisssssa
@agathachristie ako pise mimikas,klokankovanie je super vec. Mne na antolskej nedovolili uplne povyzliekat,tak som nechala overalcek,ktory som vpredu uplne rozopla a len rucicky jej ostali v tom a chrbatik zakryty. Supla na seba a prikryla nas perinou. Mala sa zvykla otacat hlavkou ku mne a kukat mi furt do oci,to boli krasne momenty 😍😍😍
Ja som si ju tak dala na seba. Ráno to fungovalo skvele a o 4 hodiny pri tom chytila hysak o 2 ďalšie znova hysak 😖
@agathachristie nie je hadna? Prisaje sa pekne ked jej ponuknes cicik?
@mimikas saje pekne ale šlo zatiaľ len pár kvapiek kolostra, som menej ako deň po pôrode. Zajtra by sa to mohlo rozbehnúť dúfam.
@agathachristie hladoska mala, no neboj, ak nefunguje klokankovanie a strasne sa jeduje (je logicke ze este mlieko nemas) tak skus cumlik 🙂 a ako ju mas zabalenu? ma tak zviazane rucicky ci ju mas na volno?
@agathachristie par kvapiek kolostra by jej malo zatial stacit a potom sa to rozbehne, neboj 😉
@agathachristie moc blahozelam k malej princeznicke vela zdravia a skore zotavenie zelam
@sara22 moja zlata,neboj bude dobre... Prechadzka dobre padla aj mne😊😊😊😊😊nam v Sanatorium kazali na balkon aj vonku chodit som mala na izbe Balkon sme tam sedavali 😊😊😊😊neboj aj cisar boli, ale tiež sa zahoji, viem ze si chces klasicky odtrpiet, ale teraz musis byt silna a mysliet na malinku, nech je zdrava a v poriadku 😗😗😗😗😗
@mimikas cumlik tu nikto nedáva nebudem zatiaľ provokovať 😄 mám ju voľnú tak sa jej to páči asi viac. Dnes dostala trošičku mlieka od inej maminky. Zajtra snáď už bude moje.
@agathachristie a neponukaju ti UM? Nam hned cez striekacku sa snazili dokrmit..a ja ze netreba,teraz papala moje a oni ze uuurcite je hladna.skusili dat mlueko a jazyckom vytlacila striekacku a otocila sa. Sestea sa zacudovala,skysila zas,zas sa odstrcila a potom ze hmm,asi je fakt nakojena 😀
My sme cumlik so spolubyvajucou davali,jej mala si skoro ruku vycucla zo zapastia :-P a ake mas pocity? Neistota pominula? Uzivas si ju? 🙂
@sara34valentina juuuj,moja,musi byt vsetko ok. Dnesny utz dopadol dobre,prietoky ok a mala porastla oproti vcerajsku. Mozno to bolo aj tym,ze zasa merala ina ruka,ale mne to nevadi,som kludna,ze sa ma dobre 🙂
Super,ze ste sa prechadzali,aj kocik mal teda premieru? Ako sa eliaskovi lubilo? Aj civavka bola kocikovat?

@sara22 mojko neboj, pekne oddychuj, papaj, spi , vyloz si nohy a relaxuj a mala urcite porastie, dolezite je ze sa vyvija a napreduje, to ze ma svoje tempo by az tak vadit nemalo. Verim ze to je tazke, ale vy to zvladnete, a ked sa drobec narodi urcite vam to vynahradi. A neboj, vyberat ju nebudu, ona sa pekne narodi prirodzene v tom kochu tak ako si si vysnivala 🙂. Mozno si to tam odrodime spolu. 😀