V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
Mozem sa opytat minuly mesiac som mala 28dnovy cyklus a dnes mi zacalo iba tmavohnedy vytok ale som len 25dc je to normalne? Ms by som mala dostat az 2.8.
@mojezlate dostala si skorej, dost bezne, zajtra sa ti spustia
@sara34valentina tak budem cakat,alebo aspon napis nazov,skusim to tu zajtra pozriet 😄
@melisssssa aj ja som hned v porodnici davala. Este nie su uplny kamosi,ale zlepsuje sa to 😁
@sara34valentina ok dakujem
@sara22 Ahoj dala som to.na moju nastenku, mozes kuk,dufam to zozenies....a inak pokvapkala si fakt to mliecko 😉
@sara34valentina vzdy po kojeni si rozotrem zvysok mliecka a nic 😞 dnes mm kupil citrovital kvapky,skusim davat to,ci nahodou nemam uz mykozu tam. Uvidime,ci pomoze..
@sara22 daj si zatial.klobuciky kym sa ti to nezahoji...
Snad to nebude mykoza...
Bolia vtedy ked sa dieta zle prisaje.. Su rôzne kremy,gely,drzim palce,no tie navlhcene obrusky mne ihned zabrali..
@sara34valentina hej,ona sa mi este na porodnej sale zle prisala a donicila a nechce sa mi to zahojit. Klobuciky si davat nechcem,pri petruske to bol zaciatok konca kojenia 😞 musim si to odtrpiet 😒
@sara22 my sme sa kraasne prisali,kojili,tahal o zivot a on mi schudol 500g.. takze dnes pri prepustacke,ze nas nepustaju..tak musim kazde 3 hodky pytat flasu.. a to som myslela,ze mliecko mam ☹ az dnes sme zistili ,ze mi vytiahne tak 10ml z kazdeho ☹ a on chudacik takto maalinko papal.. a ja som to nezistila..
@melisssssa to,ze ti schudol,je normalne. Vykakal smolku a pod. Takze nestresuj sa. Pri jeho vahe 500g nie je nic. Co sa tyka toho,koljo vytiahne. Petruska aj ked stiahla z flase 60ml,ze som videla a vedela,kolko vytiahla,tak na vahe nikdy nemalaani gram naviac. Neviem,ako je tomozne,ale proste prinej "vahova skuska" nefungovala. Mozno ani pri tvojom nefunguje.hlavne sa ukludni,prikladaj,ono sa to roztaha. Riad sa tym,ci je babo spokojne. Keby bol hladny,urcite by si to spoznala 😉
@sara22 ja viem ,ze je ubytok v poriadku,len toto je uz viac ako 10% a k tomu mal 1-2 ocikane plienky zatial.. a zistili mu z plienky aj dehydrataciu.. ale myslim ,ze uz je lepsie.. uz aj viac cika?a zacina prdkat ,lebo ani nekakal.. a inak ani u nas vahova skuska nefunguje 🙂
@melisssssa a nemal aj zltacku? Vtedy sa tiez menej cika? Ako sa zistuje ta dehydratacia z plienky?
@sara22 moj bol furt zaciikany,menila som plienky..vtedy,ked nema dost nacikane v plienočke.. Napr teraz ma taky 8-9plienok riadne nacikanych....zistia podla toho ze nemenis plienky..
@sara22 mal aj zltacku,ale nemal ju az taku pod svetlo.. no mal zafarbenu plienku do oranzova,ked som ho isla prebalit,a na to povedala dr,ze to su nejake mocove soli a to je to ,ze maly mal maly prijem tekutin.. inak nevies poradit ake umele mlieko mam kupit pokial sa to moje nerozbehne?
@melisssssa to UM zalezi ci mate v rodine alergie alebo nie. Ak nie mozes kupovat normalne UM. Asi naj je Nutrilon, baby velmi chvalia aj Hami. Ak mate v rodine alergie tak kupuj mlieko HA - hypoalergenne, tam je na vyber Nutrilon alebo Beba. Na Bebu sa vela ludi stazuje ze zapeka.
@melisssssa najlepsie UM je vraj nutrilon profutura,ak ste s muzom alergici,tak nutrilon HA,pripadne Nutrilon comfort je na citlive brusko.
No to oranzove nacikane mala aj viki a povedali mi,ze pri zltacke je to normalne, ze menej cika,cize tie soli vycikane tak zafarbia tu cikanicu. Ale ze to je v poriadku. Mala to cca 2dni,potom sa mi poriadne rozbehlo mlieko,ona trosku odzltla a uz bola kazde 3hod.riadne ocikana plienka.
Mam tetu pediatricku (mimochodom,robi v TN 😂) a obcas s nou nieco konzultujem,ale toto som ani nestresovala,kedze mne povedali,ze sa to stava,ze je to normalne.. Tak neviem.. 😒
@sara34valentina jaaaj,tak to poznam. Ja som myslela, ze podobne ako sa zistuje zvlozky plodova voda..
@melisssssa ja viac menej plne kojim ale dnes mi rupli nervy a dala som flasu. Teraz davame dlasu 30ml rano a vecer lebo maly ma antibiotika a nevieme ich do neho inak dostat ako v mlieku. No w maly zacal odmietat prsnik. Posledny tyzden nevie zaspavat place cele dni l, ja som z toho na nervy a aj ked mam mlieka dost dochadza mi trpezlivost a nervy. Dnes som s nim plakala, vcera v noci tiez a po pravde uz nevladzem
@melisssssa mne sa tiez pocitovo naliali az cca 7.den. Ja zatial plne kojim,uvidime, ked pride prvy rastovy spurt, tam som skoncila u petrusky 😒
Uz ste doma? 🙂
@mimikas juuuj,mojka,tak to je na porazenie 😞 snad je lennervozny z tej choroby.. A aspon odsavas,ked ti nechce z prsa,ci nestihas?
A co malemu davas? Stale ten Nutrilon AC, ci uz HAckovy? Ja mam po petruske doma jeden ADC,ze keby nahodou bolo treba,dam ten. Petrusa ho nedojedla,u nej sompresla na rastlinne,lebo sommalapocit,ze aj ta vysoko nastiepena bielkovina jej robi zle. Len sa bojim,ci nebude moc horky.
@mimikas a neskusala si ho dať do hacky? Možno hojdanie by pomohlo. Mrzí ma to 😖
@melisssssa furt prikladaj, ak bude plackat tak mu nejde....neboj,len prikladaj! 🙋
@sara34valentina ked ja mu ho prikladam,len on sa strasne jeduje a vypluva ciciky.. teraz uz mi to pride ,ze zistil 2.den ,ze mlieko tecie rychlo z flase ,tak ciciky odmieta ☹
@sara22 no bodaj by sa aj mne 🙂 takto to je velmi jednoduche..ale do toho 7.dna si mala asi dostaok vycucala,nie? Lebo mi nie.. si zober ,ze v pondelok vecer po kupani ho povazili a mal 3750 a v utorok pri vizite 3650.. cely utorok dokrmovala umelym a dnes 3850.. a pride mi to tak,ze uz vie ,ze flase tecie a ciciky uz moc nechce.. a ako sa vola teta pediatricka? A ano sme uz domka 🙂
@mimikas ach tak to mi je luto ☹ to ti verim,ze si poplaces,ale neboj urcite sa to polepsi.. a nie je mu tiez pohodlnejsia flasa ,ked cicik odmieta? Moj ,ked sa zobudi ,chce tiez papat hned ,a ked sa mu nedarilo tahat ,tak sa jedoval ,plakal ..pospal 40minut a zasa... teraz dostane mlieko z flase a spi 3 hodky.. a mne je zasa do placu z toho ,ze uz sa necuckuje... asi budem musiet byt zajtra zla a aj cez bakoty mu okrem cicikov flasu nedam..aspon 1-2 papania.. a ozaj 30ml nie je malo? Mne vypije 50ml ..
@melisssssa moja tiez velmi nervacila na prse,aj polhodiny trvalo,kym zacala cucat. Najprv ani za svet otvorit usta,potom ani za svet zacat cucat 😂 teraz uz len prilizim a papa.. Chce to trpezlivost a pojde to

@sara22 nejde mi pridat fotku z telefonu,neviem ci je chyba na koniku, skusim ti to neskor poslat , hm 😔