V máji 2015 budeme tehu. Ideme na to
Ahojte kočky. Kedze tu este nie je snazilkovska tema konkrétne na MAJ tohto roku tak som ju teda zalozila.Budeme sa podporovat, drzat si palceky navzajom, pomahat a radiť si a spolocnymi silami to snad lahsie zvladneme k vysnivanej bunlinke v brusku 🙂
My sa s drahym snazime od marca tohto roku cize teraz to bude treti cyklus tak ako sa vravi do tretice vsetko dobreee 🙂 A este je aj máj lasky cas 🙂
Ja som dnes konkrétne 1.DC, cize snazenie bude asi az o cca 10dni, uvidime co ukazu ovu testiky.Objednavala som si ich tento mesiac aby som zistila kedy je ten den D kedze ani podla hlienu ani podla bolestí to neviem spozorovat 🙂
Tak sup sup pridajte sa ku mne, tesim sa na kazdu z vas 🙂
@badimeria Lenze mna na tom celom stve to, ze kym sme si mohli vo dvojici uzivat, sme zili len cez tie 4 dni v mesiaci, kedy u nas bola jeho dcera, na dovolenky a vylety vzdy len s nou, alebo s otcom, ktory uz v tej dobe nemal partnerku a bol sam a moj muz mal pocit, ze mu musi robit partaka. A teraz sa spamatal, teraz to chyba uz aj jemu, ale proste nie je ako. Nasi sa tiez nemozu roztrhat a tiez nevladzu vsetko :-/
a cez tyzden mi moc nema ako pomoct, lebo z prace chodi medzi 18.30-19 a to akurat baby dojedaju a pomaly idu spat. Cize aj on je z prace vycerpany, ja z deti a z tych nahanaciek okolo, proste cele zle. Do toho tie myslienky, ze ked sa dalo, tak on nechcel a uz som neprijemna a pri kazdej zmienke, ked ma chce ukludnit, ze ved o chvilu bude lepsie na neho len chudaka nahucim, ze lepsie mohlo byt, ked sme este deti nemali 🤐
@nicolettka2126 No presne, ja som tiez taka, ze potrebujem byt furt obijmana, pusinkovana a mojkana, lenze on to na zaciatku vztahu ani nevedel, lebo jeho matka je chladnicka a rovnake chladnicky si aj vychovala ☹ Doma to tiez nevidel, lebo rodcia zili oddelene od jeho 4 rokov kazdy vo svojej izbe, takze ja som ho to ucila. Lenze pre mna je to vacsi dobijac bateriek ako spanok a on si to nevie uvedomit ☹ Mame taky tyzdenny rezim, ze v stredu vecer mam ja svoj vecer (pravdelne meska z prace, takze z vecera vacsinou nic nie je, len sa vyparim do obchodu kym uspi baby a znova ja nemam ziaden relax), vo stvrtok ma on svoj vecer a piatky chodim k nasim. Na 15 som u nich, potom baby uz rovno vecer prezlecem do pyzama, dam mlieka, hodim do auta a spiace vyberam v garazi a sup do postele. On ma za ulohu byt doma, nech mi pomoze jednu vyniest a pripravit veceru (nevari a nevie varit, takze vzdy vecere a obedy robim ja, takze aspon jeden vecer nech sa snazi) a pripravi program (film a pod.) Mame to zavedene od januara, od vtedy sa tak stalo raz, lebo bud bol prec, alebo sa najedol u mamicky svojej. A ked som sa ho spytala, co bude na veceru mi pove, ze on uz jedol u mamy 😠 ze ci mi teda ma nieco objednat. Akoze aby som sa sama najedla 😖 a este ked sa naseriem, ze opat niekoho uprednostnil predo mnou, tak sa na mna nahneva. A uz je aj po filme vecernom.. :-/
@melisssssa a malemu kedy chcete povedat, ze bude babo? som zvedava ako bude reagovat 😀
@sara22 ved mu to presne takto povedz. V tie stredy by som si nieco zariadila na istu hodinu,ze jednoducho doma byt musi. Ak nie,nech najde za seba nahradu. A nechod vtedy nakupovat. Je to tvoj cas. Masaz,pilates,chod si zabehat. My sme manzelia necely rok a fungujeme zatial na dvoch frontoch . Ked sme spolu trebars cez vikend,tak ja trebars musim do prace. Tiez nic nikdy robit nemusel. Ani prazenicu si spravit nevedel. Ked bol na vikend u rodicov,tak mu mamicka aj nohavice a koselu nachystala. Vies si predstavit ake nervy som mala. U nas je to skor tak,ze on by sa skor len hladkal a objimal. Netvrdim ze ja nie,ale co mam z toho,ked pridem z prace po 12.tke unavena ako kon,vsade bordel a mam sa s nim mojkat? A to ani deti nemame.Tak sme si sadli a hodili rec. Nehovorim,ze o fumguje 100%,ale lepsi sa to.Musela som aj ja zmenit svoj postoj a necakat,ze on sam uvidi"co ma robit. Dostane to prikazom a uz aj zakladne veci uvarit vie.
Mozno by nebolo zle ho nechat s babami qaz 1/2dna sameho,aby ziskal predstavu o tom co to obnasa.
@kakatulik on vie, co to obnasa, nema problem ostat s babami sam, akurat ze to potom ide na ukor casu, ktory mame travit vsetci 4 spolu a toho je tiez sakra malo ☹ a ja nechcem, aby moje deti mali predstavu o fungovani rodiny ako mm, ze sa robia vec bud s otcom, alebo len s mamou. On sa postara, postrazi, uspi, aj ked su baby chore, v tomto je super. Ale ja mu musim vsetko pripravit, od oblecenia, cez jedlo, este aj zubne kefky, inak si neumyju zuby 😕
A ked mu poviem, ze ma prist v stredu na cas, pove, ze ci si myslim, ze si v robote sunky vala ☹ nahradu za seba nema aku, lebo baby nikoho okrem mojich rodicov nezakceptuju a ja ich nechcem trapt a traumatizovat kvoli svojmu relaxu. Ked som mm navrhla, ze sa skusim spytat ucitelky zo skolky starsej(ona ma hlavne problem s neznamymi ludmi), ze tu poznaju obe, nema problem pri nej starsia zaspavat ani nic, tak mi povedal, ze az ked zacnem na 100% upratovat, lebo ze do takehoto polouprataneho domu sa hanbi. Lenze, my mame megadom, lebo moj muz je megaloman, mame 4 kupelne, skoro 300m2 ak ratam aj suteren a ja to proste nestiham pri detoch upratovat, ked to nema byt na ukor casu, co som s nimi. Chcem sa venovat mladsej, ked uz konecne starsia chodi do skolky, nech si ma aj onha uzije, chodime na cvicenia, ihriska, hrame sa spolu, prechadzame a ked pridem so starsou zo skolky, vcenujem sa obom, aby si ma aj ona uzila aspon trosku..Fakt niekedy rozmyslam, ako by m bolo super bez mm, v nejakom trojizbovom bytiku, ktory by nam bohate stacil, bol by cas na vsetko a nebola by som furt v strese, co robim zle a co deti robia a nesmu a ja im to dovolim a.. a potom mi to dojde luto, ze vobec nad niecim taky, uvazujem, ze on sa tak snazi, len ma proste vychovu taku, ze priorita poriadok, az potom deti a co je rodina, to vobec nepozna a ja som jedina, ktora mu moze dat pocit rodiny, ktoru nikdy nemal a ja som na neho taka hnusna ☹
@sara22 lenže ty nie si spasiteľ sveta a už vôbec nie neplatená upratovačka. OK, chce mať upratané megalomansky dom a spokojnu, vyrovnanú manželku? Tak nech zaplatí raz do týždňa pani na upratovanie.
Ale tym, že budeš mať dve hodiny v týždni iba pre seba neznamená, že ukracujes deti. Ty si tiež šunky nevlastní doma. Aj keby si mala niekde iba sedieť a čítať bulvár, tak je to pre teba oddych. Ty, si v prvom rade iba človek, ktorý má limity. Až potom matka, manželka kuchárka, upratovanie atď... ak nebudeš mat rada sama seba, tak nemôžeš mať rada nikoho iného. Už to vidíš sama. Si nervózna, podráždená...
@sara22 moja stará mama vždy hovorila, že chlapa nikdy neľutuj. Oni to nevidia ako my, že chudáčik,nikdy nezažil teplo domova... Žijú vo svojom svete a len sa čudujú o com my točím... Moje nervy, hentaky domisko. Ja som rada, že môj dvojizbový stihnem upratať. V tom druhom len žehlim, varím a občas s práce riad po sebe. Toť vsjo. Inak by som sa zbláznila. Som ja zvedavá,či bude nejaké dieťa, že ako sa to vyvinie, lebo ako sledujem, môj najdrahší ma dve ľavé ruky 😂
@sara22 fuha to Co citam😏
Taky domisko.. To naco?? 🤔
My mame 97m2 byt 4izb.a tiez nestiham
A to kojim uz len10-20minut!!! Ja varim, upravuje, a len periem, skladam, odkladam..
Ja Sa snazim tiez detom venovat a Ked spia vtedy nevylozim Nohy Ale makam😓
Na stastie je mm doma a pracuje len 9dni v mesiaci😄
Tiez nechape Urcite veci a vlohy, ktoré Mi instinktne ovladame...
Mojko len klud!
Moja svagrina ma upratovacku, tiez Dom...
❤️
My Sa mame o vsetko starat, domacnost, deti.....
Muzi nas maju ochranovat, uzivit, a keď moji chlapci podrastu bude s nimi bicyklocat, hrat futbal, chodit Pre nich z mesta z diskoteky 🤣🤣🤣
Ich ulohy su tie☺️
To im Boh dal!
Mm nesmie v praci urobit ziadnu chybu! IDE o ludske zivoty!
PRETO doma chce relax s detmi a povolit...
A ja? 🤔
Furt Toto Tak urob, Toto hentak, preco nema Elias nos vyfukany, hrube ponozky.. Hracky vsade.. Atd.. A Toto presne JE Ale NASA ULOHA 🤣🤣🤣🤣
❤️
MAME TOHO OVELA VIAC
❤️
KEBY moj Muz Taky Dom chcel Tak tam nikdy nejdem Sorry
@agathachristie mne po laparke doki predpisal hned dufik, aby sa mi upravil cyklus. Teraz mam 28dnovy jak hodinky
@sara22 mojo v prvom rade sadni si s muzom a vyloz karty na stol, rovno mu povedz ze nie si sluzka a nebavi ta rozmyslat za vsetkych, ze to je vycerpavajuce a deptajuce. Mate velky dom a ak sa financie daju najdi si upratovacku, my byvame v byte ale ked nestiham tak si dam upratat. Moj muz sice povie ze je to drahe ale uz si zvykol, on nepomoze, nie ze by nechcel ale nie je kedy, ved chodi domov sa len vyspat a cas co je doma tak sa hra s chalanmi. Ja varim Viktorkovi jedlo do skolky kazdy den, pracujes, staram sa o maleho o byt, nebavi ma este stale aj za vsetkych rozmyslat. ja som to mojmu takto povedala a sice si nemyslim ze ma pochopil ale aspon nefrfle ked je u nas baba co upratuje, lebo sorry ale moj muz ked je sam s detmi tak tu je strasny bordel. Druha vec je cas straveny sama, bez urazky - ser na obchod a pod a ked on nepride nacas ked mas ty svoj cas pre seba ty si zariad aby si ty neprisla ked on bude chciet ist von, pripadne mu zavol tak 300x ze deti revu aby vedel ake to je. A ked budes mat cas pre seba, zober auto, vypni mobil a chod na masaz, cvicit alebo cokolvek len nebud s detmi a pri nom. A co sa tyka poriadku, ja neviem, u nas vladne vysoka anarchia a mojmu muzovy to je jedno (niekedy by nemuselo, mohol by sa aj sam postavit a spravit nieco) ale donutila som ho aspon ze uz zehli iba on, zvykla som si na to ze mu to kazdy vecer pripomeniem a nedotknem sa toho ani ked su tam 4 kose pradla a cumia na nas v obyvacke vedla gauca. Niekedy proste treba jednat na rovinu s nimi a nepopustit, oni presne vedia ze my sa aj tak postavime a aj tak to spravime. No ja sa radsej budem kukat na muzov zdyty ksicht ako na to ze sa postavim a spravim nieco na com sme sa dohodli ze bude robit on😝 . Druha vec je sa musite dohodnut aj na spolocnom case a na case pre seba. Najdite si pani na opatrovanie a raz do mesiaca chodte von len vy dvaja. Prvy krat to je divne ale casom uvidis ake to bude fajn, ver mi velmi to pomaha. A uplne naj chod niekam sama na viked a chlapa nechaj doma. Ja som mala vybudne obdobiena zaciatku roka a idem teraz s kamoskami na wellness vikend bez deti, bez chlapov na 2 noci, boze sa tesim ako male decko, normalne uvazujem ze sama som nebola zo sebou uz ani neviem kedy naposledy. Musis byt na muza risna a nezabudat na seba. Raz pojdes aj ty do prace a potom nebudes moct takto fungovat. Nehambi sa zaplatit upratovacku a opatrovanie deti sem tam aby si mala volno.
@sara22 toto mi dievčatá ukradli z jazyka tak nech zaplatí pani co to uprace teda ak si to môžete fin. dovoliť. Nech sa hnevá ako chce ale toto by neupratala žiadna žena pri dvoch malých deťoch. Áno upratala a ale presne na úkor rodiny. Ja nestíham byť nieto dom!!! A ak on nechce najmi si ty upratovačku však je v robote prd by vedel kto dom uprace keď tam není a bude mať kľud na srdci že je čisto a snáď sa potom po venuje tebe a nie rečiam co všetko není. Máš to ťažké každá žena musí cítiť lásku objatie a sem tam aj pekne slová od manžela nie iba žiť stereotyp.
@mimikas
@badimeria
@sara34valentina
@kakatulik Baby, on by aj zaplatil, to bola moja odmienka na tak velky dom, ze jedine s upratovackou 🙈 aj nam chodila jedna pani tesne po porode, ved som mala vlastne 2 babatka, starsia mala 17 mesiacov, ked sa nam mladsia narodila. Lenze ta pani ma teraz tiez babatko a nemoze chodit. Boli u nas aj ine na skusku, ale ja som postihnuta a ja vsetko potrebujem mat na 100% a podla seba. Mam spisany postup na 4A4 😅 no ziadna nie je schopna to dodrzat. A ja neznesiem, ked napr.najprv s handrou zenska umyje dlazku v predsieni, kde sa chodi so spinavymi botami a potom ide do jedalne a kuchyne. Takze potom som aj tak nakoniec umyvala este aj po nej 🙈 keby som vedela najst zasa taku, ktora zakceptuje moje poziadavky, som s nou spokojna a nevypyta si hodinovu mzdu vyssiu ako je moja s 10 rocnou praxou v IT a vysokou skolou, tak ju okamzite bereme..
A na vikend by som aj sla,aj muz ma posiela, lenze ja ani nemam s kym, lebo vsetky kamosky bud maju male deti a muzov, co im ich nepostrazia, alebo chce byt cez vikend s rodinou..😒
@sara22 no moja. Asi budeš musieť aj ty štipku znížiť nároky, ale myslím si, že začať umývať v kuchyni a končiť v predsieni nie je neprekonateľná požiadavka. Skus sa znova po nejakej poobzerať a možno aj tu na MK budú dobré referencie na niekoho.
Véd nemusíš hneď na víkend, 2,3,4hod,potom celý deň, ale ja mam pocit, že ty sa ani uvoľniť nevieš. A nič by som okrem pokynov na jedlo nechystala. A keď si keď en deň neumyju zúbky, tak im nevypadaju. A možno väčšia už aj sama pripomenie, že si chce zúbky umyť...
A keby raz za mesiac postrážili rodiča a vy by ste niekam vypadli, to by snáď šlo. Ci?
@sara22 juuj moja no mas toho jednoduch vela...a nejake prasky by si mal ist dat predpisat mm ,ked toto vsetko od Teba vyzaduje..ved to sa jednoducho neda stihat upratovat taky domisko pri detoch..No musis najst jednoducho upratovacku..
A co sa tyka maleho,tak to my sme mu povedali,ze bude mat surodenca,ale on to este nechape..Mozno az,ked zacne brucho rast🙂
@melisssssa a ešte nerastie? Mne pri druhom velmi rychlo zacalo 😁
Kojim........
Muzovi hovorim ktore pancusky ma doniest...
Su Tam, KDE vzdy Aj boli......
Pride prvy krat donesie zle
Pride druhy krat donesie zle
Pride treti krat...... 😓Huraaaaaaaaa
❤️
@sara22 Aj na totok musime mat silne nervy 🤣🤣🤣
@sara34valentina neries ake pancuzky ma dieta oblecene, ake tricko a farebnu kombinaciu, ci zjedol 5 alebo 8 lyzic a pod a bude aa ti zit lahsie ver mi. Ja som sa naucila ze muz vnima veci inak ako ja ale to neznamena ze len zato ze su bujaro dohabany chalani, alebo zasadne maju ma sebe male veci pripadne o 1 su este v pyzame, ze je o nich horsie postarane, ze nemaju dost jedla a pitia a kopec srandy. Ja to uz vobec neriesim a nechavam ich nech si ziju svojim zivotom a je mi ovela lahsie na svete 🙂
@kakatulik práveže nasi nestihaju a nevladzu viac,aj keď ja by som chcela.. Oni ale este pracuju, takze to je tiez o hubu. Baby su celu noc hore,na striedacku kazdu hodinu,takze pri nich sa moc nevyspia 😟
A ja sa kludne uvolnim, ked viem,ze je o deti dobre postarané 😁 chodievame s kamoskami raz za cas(1/2 mesiace,ako stihame) do pivárne.
@sara34valentina Toto ja neriesim, to je chlapske. Niekedy rozmyslam,ci mm neumyva babam zuby preto,lebo nevie,kde su kefky. Pritom su hned vedla nasich 😅
Akože my deti nemáme, ale ten môj sa na vie spýtať, že kde mam tepláky? A to sú vždy tam, kde vždy. Iba ak ich on niekde kmsne vrrr🤣😫😠
@rula Tebe mal patrit ten odkaz s laparkou, prepac Agatachristie 😆
@majuskabobi jaaajda, no, vidis, ten moj vahal, povedal, ze pockame...10.4 idem a liekom sa nevyhnem. Som rada, za si sa ozvsla, ako sa mas ? co mas nove?.
@rula nic nove, mna ten moj doktor dopuje clostylomna zaciatku cyklu a dufikom po ovulke . Teraz mam posledny pokus s liekmi,ak to teraz nevyjde, musime na IUI😊

@badimeria moje deti sa svokry boja, tam to nepripada do uvahy a nasi ešte pracuju, maju dom a záhradu, kopec svojej roboty 😏 na nich su baby zvyknute,aj tam obcas prespia, ale to je tak raz za 3 mesiace. V piatok ich tam odnesiem, utekam do mesta, rychlo veceru dame a domov spat,lebo v sobotu kym nasi na obed dovezu deti chceme porobit,co pri nich nestihame. Ja si velmi dobre uvedomujem,ze sa musime venovat aj jeden deuhemu, vzdy som mm hovorila,ze ked sa ludia stanu rodicmi, neznamena to,ze prestavaju byt partnermi.