icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

gotima
27. júl 2011

Ahojte.Rada by som sa k vam pridala...mam 4 mesacnu princeznu a je uplne uzasne pokojne babatko tak by sme jej chceli dopriat surodenca...Drzte palceky 🙂

beeruska1
27. júl 2011

@marcela1992 gratulujem 🙂 urcite vsetko dobre dopadne a na jar budeme drzat v naruci krasne deticky 😉

marcela1992
27. júl 2011

@beeruska1 dakujem :D a tiez gratulujem 🙂 pred 2 messiacmi som potratila tak teraz sa strasne bojim...ale modlim sa aby vsetko bolo OK

darinkazv
27. júl 2011

@beeruska1 to nevadí 😝 keby ťa chceli vyhodiť, ty im zamávaš papierom od lekára a môžu si trhnúť 😀 😝

@marcela1992 ahoj, tak gratulujeme. patríš do tej šťastnejšej skupinky z našej skupiny. ale verím, že pomaly sa ešte v tomto roku z nás všetkých stanú tehuľky 😉

darinkazv
27. júl 2011

@gotima jej, tak to budete mať taký malý vekový rozdiel. ja by som si na to netrúfla. ale držím palčeky, nech sa vám to vydarí a k malej princezničke pribudne malý princ 😉

marcela1992
27. júl 2011

@darinkazv dakujem...a drzim palceky vsetkym 🙂

beeruska1
27. júl 2011

@marcela1992 to ma mrzi ☹ ale neboj sa, tentokrat to urcite dobre dopadne, hlavne treba mysliet pozitivne a nepripustat si nic zle - babatku to skodi, tak treba sa len tesit - ved mas predsa dovod 😉

beeruska1
27. júl 2011

@darinkazv vidis, to je pravda 😀 supis, teraz budem v praci kludnejsia a nenecham sa tak lahko vyprovokovat 😝 teda aspon sa budem snazit 🤐 🙂

matulat
27. júl 2011

ahojte baby, co to som si precitala a chcem sa medzi vas pridat. Ja som tehotna asi tak 9 tyzden, zatial som na PN ke. Tiez mam obavu povedat to v praci. Zatiaal to vsak riesit nemusim, lebo som pn, byva mi casto zle posledne dni len lezim.ja mam termin 23.02.drzim vam vsetkym paste.

saranata
27. júl 2011

@beeruska1
@mamulat ahoj vítam ta v diskusii a gratulujem , všetko dobre tebe aj babatku 🙂 🙂 🙂
baby tehotenstvo treba oznámit zámestnávatelovi a to písomne!
citujem zo zákonníka:
"Zákon neukladá žene povinnosť oznámiť tehotenstvo zamestnávateľovi, na druhej strane však, keďže zákon presne vymedzuje pojem tehotná zamestnankyňa, tak v prípade neoznámenia tehotenstva (alebo dojčenia) jej neprislúcha osobitná právna ochrana. "
čiže ak zámestnávatel o tom nevie a vy nemáte doklad že ste ho o tom informovala , može vás prepustit!
musí to byt písomne, ja som to šefovi poslala mailom , ale nechala som si uložený odoslaný mail, treba mat doklad že ste ho o tom informovala, dávajte si na to pozor.
aj ked si myslím že v prípade sudneho sporu by ste to dnes mohli vyhrat, ale aj tak si myslím že je lepšie tomu predíst 🙂 ale rozhodne nestačí len zamávat papierom od lekára!!!
ja mam šefa v pohode ale nie každý má to štastie , ale netreba verit nikomu

saranata
27. júl 2011

@marcela1992 aj ja gratulujem a prajem vela zdravíčka ..uži si to užasne obdobie 🙂 🙂 🙂

backorka
28. júl 2011

@marcela1992 vitaj, nech ste zdravi prajem 🙂
@beeruska1
@darinkazv
@saranata
@cenculinka no my to mame teraz doma fakt "krasne"... uz treti den sa hadame ze ja chcem vecer a on rano... tak som dnes rano suhlasila, samozrejme ze som meskala do roboty a este ma aj revizor chytil, takze som lahsia o 40 eciek... no uplne ze parada!

cenculinka
28. júl 2011

@backorka hahaha (to nie je skodoradostny smiech 😉 ) ved vravim, pre dieta vsetko 😀

cenculinka
28. júl 2011

@saranata jejda, to som ani nevedela, ze musim takto oficialne nahlasovat. inak ved to je fasa, lebo ja mam zmluvu na dobu urcitu, konci mi 30.09.2011. nepredpokladam, ze mi ju nepredlzia, len ked mi daju dobu urcitu zase na rok, tak teoreticky by som uz pri jej konceni bola na materskej a to neviem, ci by mi niekto predlzil dalej zmluvu, aj ked som doma 😀 inak mate niekto prehlad, ake este dalsie vyhody mame ako tehotne v praci? diky 🙂

saranata
28. júl 2011

@cenculinka určite to treba písomne oznámit, a čo sa týka zmluvy na dobu určitu tam zo zákona nemá zamestnávatel povinnost ti predlžiť zmluvu takže tam moc výhod nemáš, tam ti normálne pracovná zmluva zanikne dátumom jej ukončenia a aj ked oznámiš tehotenstvo on nebude povinný ti zmluvu predlžit 😒

výhody máš také aké su v zákonníku, čiže ak pracuješ tak ti musia upravit podmienky podla tvojho stavu, čiže nesmieš vykonávat prácu ktorá by ta nejako ohrozovala, dalej sa upravuje aj narok na kontrolu u lekára čiže Pčko, normálne máš 7 návštev do roka a ked si tehotná sa to neobmedzuje....
pokial je žena v trvalom pracovnom pomere na dobu neurčitu tak tam je už po novom čo sa teraz schválilo aj to že tehotnu ženu nemožu prepustit ani v skušobnej dobe bez udania dovodu ( doteraz sa to dalo v skušobnej dobe)

marcela1992
28. júl 2011

@beeruska1 tesim sa velmi a snazim sa mysliet len na to ze sa nam narodi krasne dietatko.dufam ze vsetko bude dobre...

marcela1992
28. júl 2011

@saranata dakujem 🙂

donalona
28. júl 2011

ahojte, pridavam sa kvam.som v 4 tyzdni🙂

darinkazv
28. júl 2011

@donalona vitaj a gratulujeme 😉

@backorka ja tomu hovorím, že keď sa s..e, tak sa s..e 😝 🙂

@saranata tak teda o tom lekárovi som nevedela, že ako tehotná to môžem mať neobmedzene 😉 ale ja sa aj tak budem snažiť ostať do pôrodu na PN, lebo pri mojej práci...

saranata
28. júl 2011

@darinkazv hej to je zo zákona, možeš chodit kolko chceš...ja som teraz pri druhej bola doma od 7 týždna až do porodu a nelutujem 🙂 lebo ja by som asi bola viac u lekára ako v práci 🙂 🙂 🙂

beeruska1
28. júl 2011

@saranata no to je potom tazke, este to nechcem tak skoro vykvakat, este je priskoro. a celkom ma bavi mat tak krasne tajomstvo 😵 neva, vsetko dobre dopadne a uz ma nic nerozhodi 🙂

anuliiik
28. júl 2011

ja sice babatko este/uz:( necakam ale dufam ze sa v roku 2012 ku vam pripojim...

miminkacik
28. júl 2011

Ahojte, môžem sa pridať aj ja? 🙂 My by sme najradšej na "to" skočili už hneď teraz, ale ja idem do bakalárskeho ročníka a keďže som v škole strašný streser, tak sa bojím aby som stresom bábätku v brušku neublížila.. No a tým pádom mi vychádza, že tak približne vo februári/marci začíname snažilkovať 🙂 Sme hrozne nedočkaví, ale ja hlavne dúfam, že nebudú žiadne problémy. Mám totiž problém so štítnou žľazou a počula som už rôzne strašidelné príbehy, ako sa podobne "postihnutým" ženám nedarilo otehotnieť, alebo keď podarilo, tak potratili ☹

saranata
28. júl 2011

@anuliiik vitaj a držíme palce 🙂 🙂
@miminkacik rovnako vitaj 🙂 🙂 ..ja mám zníženu funkciu stítnej zlazy tak ak by si mala nejaké otázky kludne sa pýtaj, osobne si myslím že ak je to pod kontrolou tak sa nemusí nič stať, aj ked je pravda že nemusí byt lahke otehotniet
a jedna zakladná vec, žiadne strašidelne veci nečítaj a nepočuvaj!!!.... každý organizmus je iný a tieto negatívne veci ti vobec nepomožu

miminkacik
28. júl 2011

@saranata ďakujem pekne, potešila si ma troškou optimizmu 😉 máš úplnú pravdu, minimálne teraz to riešiť určite nebudem, nech si to náhodou neprivolám 🙂 mala si zníženu funkciu aj pred tehu alebo až po? Lebo aj to som počula, že sú také dva modely: ženy (dievčatá) ktoré majú problém so ŠŽ dlhodobo a prudkou zmenou hormónov pri tehotenstve im celkom vymizne, alebo opačne: nikdy nemali problém a objavil sa až po/pri tehu. Ja tak trošku dúfam, že by som mohla byť ten prvý prípad 😀 By som zabila dve muchy jednou ranou 😀 😀 aj by som mala malého špunta aj by som bola zdraváááá 😀

saranata
28. júl 2011

@miminkacik mne to zistili v druhom mesiaci (pri druhom tehotenstve) pri testovaní v gravidite, ale mám predispozíciu v rodine takže sa to dalo čakat, tieto poruchy stítnej žlazy sa podla mojej endokrinologičky prejavia v prechodovom období u ženy a to napr. v puberte, v tehotnestve, po operácii a pod.
lekárka ma uistila že ak je to sledovane a beru sa riadne hormony ktoré telo potrebuje tak nie je problem donosit zdrave dieta, vid. príklad ja
len ak budete už začínat na dietati pracovat tak chod na endokrinologiu a ona ti nasadí vyššie hormony , lebo inak možeš mat problem otehotniet, ja som to nevedela a nedarilo sa nám , podla lekárky je zázrak že som vobec ostala tehotná , mala som 35-40dnový cyklus a bolo to ťažke ale podarilo sa, v tehotenstve som nemala žiadne problemy len som bola viac sledovaná ...
vo všeobecnosti čo sa týka tehotenstva a snahy o dieta je znížená funcia menší problem ako zvýšená funkcia takže sa toho neboj, tam dochádza viac k potratom a problemom s detičkami, v našom prípade pri užívaní liekov-hormonov si vlastne ako zdravý človek 🙂

anuliiik
28. júl 2011

@saranata dakujem len sa bojim ze budu problemy. pred dvomi tyzdnami som v 18 tyzdni musela ukoncit tehotenstvo tak dufam ze to pojde rychlo a lahko a hlavne bezproblemovo...

saranata
28. júl 2011

@anuliiik nič čo sa stalo nemusí znamenat že to bude rovnako zle, bude dobre, treba mysliet pozitívne, to je základ 🙂 🙂 🙂 držím palečky

marcela1992
28. júl 2011

baby som v 5tt a zacina ma boliet zub.mozem uzit nejaku tabletku?

minerwa
28. júl 2011

@backorka
TAK TO JE SLOVO DO BOJA : ))