icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

saranata
30. júl 2011

@backorka jasne že silit to nebudem , ono to tak býva že ked je vhodná doba pre danu vec tak neni vhodná doba pre nikoho práve 😀 😀 😀
príde to ked to má príst, možno si tam niekde teraz babatka vyberaju maminky a tiež čakaju na vhodnu dobu kedy príst, takže čakajme 🙂 🙂 🙂

backorka
30. júl 2011

@saranata to si pekne povedala 🙂

darinkazv
31. júl 2011

@saranata
@backorka no môj sa nasilu ani nedá. on keď je unavený, tak by som mohla robiť hocičo a aj tak by nič z toho nebolo. jemu sa proste nedá 😝 ale včerajšok sa podaril 😉 potom som mala polhodku pod zadkom vankúš a ešte k tomu nohy na stenu vyložené opreté 😀 😀 😀 tak dúfam, že sa chytí. ale ešte budeme dáke tri dni skúšať. potom to už nebude mať zmysel, lebo 15.08. by mala prísť mrcha, ktorá dúfam príde najskôr za 9 mesiacov 😀

saranata
31. júl 2011

@darinkazv držíme palčeky,
ja mám ovulu zajtra takže dnes sa tiež na toho mojho chlapa vrhnem 😀 😀 😀 😀 , kdeže bol teraz dva dni preč, ale už je doma a vyzerá oddychnuto takže no problem 😀 😀 😀 😀

backorka
31. júl 2011

@darinkazv haha tak to je parada ze si tak dlho vydrzala s vylozenymi nohami, mne sa to este ani raz nepodarilo 🙂
@saranata sikovne ste, len si uzivajte tieto radovanky 😀
Ja som o tzyden pred vami, buduci vikend by som mala dostat, co asi aj dostanem, ale nebudem tentokrat taka smutna z toho, lebo to bude znamenat, ze este aspon mesiac sa mozem naplno venovat chudnutiu... aj ked popravde dufam, ze v prvom trimestri by som mohla este nieco zhodit 😝

saranata
31. júl 2011

@backorka no ja mám tak 14 dostat , zajtra mám ovulu, tiež uvidíme,
ja sa nezrutim , ak to má byt tak to bude, a ak nie tak nie, my máme dve zdrave a krásne deti takže nemám byt prečo smutná....
len keby tam niekto hore ešte dal tak by som rada ešte jedno babatko . chcem ešte raz ten pocit zažit , lebo 🙂 🙂 🙂 🙂 je to užasnééééé

backorka
31. júl 2011

@saranata tak to ti verim, tesim sa na vsetko... zatial len od mojej svagrinej, ktora ma 3,5 rocneho syna, stale pocuvam ze: to pochopis ked budes mat deti... len si zvykaj na toto... nauc sa varit tamto lebo ked budu deti... jedz toto lebo ked budes tehu... ale ved ja to vsetko urobim, naucim sa, zvyknem si, ale na svojom dietati a ked bude ten spravny cas prosim 🙂

darinkazv
31. júl 2011

@saranata ty máš aký cyklus?

saranata
31. júl 2011

@darinkazv ja mám tak 30 dnový, ale niekedy mi to skočí aj o dva dni dlhšie, ale ja stále kojím malú tak to je normálne,navyše beriem hormony na stítnu zlazu takže tak akurát to je, ovulu cítim už tak dva dni pred nou 🙂 🙂

darinkazv
31. júl 2011

@saranata ja mám 35 dňový a teda podľa toho som mala mať ovulu 29teho. no ani tie dva dni predtým ani ten deň nám to nevyšlo. ktovie, či sa to podarí, keď sme až včera 😒 aj dneska ideme skúsiť, ale mám z toho obavy, že je už tento mesiac neskoro 😒

saranata
31. júl 2011

@darinkazv ak máš cyklus 35 dní, tak ovulácia u teba by mala byt 21 den cyklu, pretože ak sa vajíčko neoplodní tak presne za 14 dní sa vyplaví pri menstruácii, takže 35-14 ti vychádza 21 den cyklu
toto ale neni zdravý cyklus , to som ti už písala , máš menej ovulácii za rok , som ti písala aby si s tým niečo robila 🙂 skus ten sarapis soja to ti upraví cyklus, a navyše to upraví vystelku maternice, je to určene aj ženám ktoré sa snažia o dieta, mne to pomohlo a do dvoch mesiacov som ostala tehotná 🙂 🙂 🙂
teraz to nemožem brat lebo kojím 😒 , skus to aspon dva mesiace a uvidíš ako ti to uplne upraví cyklus , ja som hned prvý mesiac mala 28 dnový čo som cele roky nemala 😀
pomož tomu trochu 🙂 niekedy sa naozaj len to vajíčko nevie uchytit a toto ti pomože, mne to tiež takto poradili a pomohlo a navyše som mala problemy so stítnou žlazou o ktorej som nemala tušenia takže to má niečo do seba
bát sa toho vobec nemusíš , mne to odporučil lekár, a je to na prírodnej báze 🙂

darinkazv
31. júl 2011

@saranata ja viem, ten sarapis soja. len mala som teraz problémy s tlakom a pulzom, dva týždne som bola na pn. brala som iné lieky, nemohla som riešiť sarapis. a chcela som to ešte teraz skúsiť bez toho. ak mrcha príde, tak kúpim sarapis. 21. deň cyklu mi vyšiel na 30teho. no snažilkovali sme až včera. tak neviem, či je tam ešte pravdepodobnosť, že sa tento mesiac zadarí. štítnu mám už vyšetrenú a je to v poriadku. veď uvidíme. ako som napísala. ak príde teraz mrcha, tak kúpim sarapis. ale radšej by som bola, keby som iné veci už mohla kupovať. a nie sarapis 😝

saranata
31. júl 2011

@darinkazv
kludne to može vyjst , pretože presnu hodinu nevieš kedy začala takže do tých 12 hodín kedy ovuluješ ste sa kludne mohli trafit🙂

to je jasne že by bolo lepšie nekupovat to🙂 , ale ked ti to može pomoct, ved to nie je chemia 🙂 a to je super ked máš žlazu v poriadku aspon si to mohla vylučit...
ak by si dostala mrchu (čo teda prajem aby nieeeee)tak po jej skončení to začni brat, myslím že dávkovanie som ti písala, ak nie tak napíšem , pomože to vo vela smeroch-vlasy, nechty , pokožka, libido a psychika atd...bude ti dobre aj sa budeš cítit dobre a to je základ a potom sa podarí aj mimi 😀 😀 😀

darinkazv
31. júl 2011

@saranata a ak by som bola tehu, no nevedela by som o tom ešte a brala by som sarapis, tak môže to maličkému ublížiť? či nemá také účinky, že by plod poškodilo. dávkovanie si písala, skúsim si ho tu spätne ešte niekde nájsť 🙂

saranata
31. júl 2011

@darinkazv teraz to neber ,až ked ti príde mrcha. ale neublíži to , len ked sa potvrdí tehotenstvo tak sa to má vysadit

saranata
5. aug 2011

@marcela1992
@backorka
@darinkazv
@cenculinka
@miminkacik
@anuliiik
@beeruska1
no aké ticho tu zavládlo....ako sa máme ? tehulky ako sa tehulkuje, snažilky ako sa snažilkuje? 😀 😀 😀

ja som dala dalšie kilo doleeee, tak sa teším , teraz máme čakacie obdobie takže uvidíme, termíny sme využili 😀 😀 😀 tak ako tam niekto hore dá tak možno aj plodne ..aspon dufame.... 🙂 🙂 🙂

backorka
5. aug 2011

@saranata ahojky, veru, ticho tu je, mozno ticho pred burkou 🙂
Ja mam dostat tento vikend... dnes som si zo zaujimavosti zmerala rano BT a mala som 36,7... moze to nieco znamenat?
Ja tiez krasne pomaly chudnem, tak sa z toho vytesujem 😀

mima1983
5. aug 2011

Ahojtee, mozem sa k vam pridat.... s manzelom planujeme zacat pracovat na babatku od septembra. Dnes som si kupila Femibion 800, tak zacinam uzivat. 🙂

saranata
5. aug 2011

@backorka ahoj, ...no ked neviem teploty pred tým tak neviem, ak by boli doteraz vyššie a toto by znamenalo pokles tak zatra može príst mns ☹ , ale ked neviem aké teploty si mala doteraz tak to neviem , zvyčajne v tehotenstve ide hore nad 37 st, a drží sa tam 😒
ja mám dostat až koncom buduceho týždna tak uvidím, zatial som tak 7 dní po ovule, pri druhom dietati som už 9 den po ovule vedela že som tehu aj bez testu, tak stále čakám na nejaký ten pocit, ale zatím ništ , takže počkám ešte, nie je to vzdy rovnake ale aj tak mám asi pocit že to nebude teraz, ja také stastie nemám že hned na prvý šup 😀 😀 😀 😀 😀

saranata
5. aug 2011

@mima1983 jasne vitaj...femibion dobrá volba 🙂 , nech sa darí.... 🙂

mima1983
5. aug 2011

@saranata dakujem za privitanie 🙂) tiez si ho uzivala (uzivas)? 🙂

mima1983
5. aug 2011

@backorka ahoj, preco chudnes? aku mas dietu?

saranata
5. aug 2011

@mima1983 hej užívala som ho pri druhom dietati , nakolko pri prvej dcere som brala maternu ale teraz mi bolo z nej zle, lekár mi odporučil femibion kys.listovu nakolko je to komplexnejšie...je to lepšie..
teraz to beriem tiež a vlastne stále lebo dojčím takže tak či tak by som to brala 🙂

a chudneme tu všetky, ale ide tu skor o cvičenie🙂 chceme byt krásne maminy 😀

backorka
5. aug 2011

@saranata ja tiez nemam ziadne ine pocity... skusim si zmerat BT aj zajtra. Tento mesiac sa pravdepodobne nezadarilo, ale nastastie nebudem z toho smutna, kedze este chcem mat nejaky cas na to moje chudnutie, co sa akosi vylucuje s tehu 😀
Mozno si od dalsej MS budem robit graf BT aby som lepsie spoznala svoj cyklus... mam si to merat v suske alebo pod jazykom? obyc digitalny teplomer snad na to staci...
@mima1983 ahoj, vitaj, drzim palceky 🙂 aky mavas cyklus, poznas na sebe kedy mas ovu, alebo idete zatial len tak nahodne na to?

backorka
5. aug 2011

@mima1983 ja chudnem preto, lebo mam nadvahu a nechcem aby moja terajsia vaha bola startovacia pri tehu, ale aby to bola konecna, ktoru dosiahnem v 9tom mesiaci 🙂 kebyze teraz otehotniem tak som schopna sa dostat na 100 kilo, a to je fakt ze zle 😒
Mam www.krabickovadieta.sk a k tomu 3x tyzdenne cvicenie 🙂

mima1983
5. aug 2011

@backorka zatial ideme len tak nahodne... ale viem asi cca kedy mavam ovu, lebo ma malinko bolieva podbruško chvilkami ako pri menzese... a vychadza mi to tak, ako uvadzaju vypocty, ale zatial sa podla toho nejako neriadime 🙂

mima1983
5. aug 2011

@backorka ja som aj v teme Tehulky - baculky, pretoze tiez mam nadvahu... tiez som si to planovala tak, ze ci nebude lepsie najskor schudnut a potom sa zacat snazit, ale keby som chcela schudnut postupne a pomaly, to by mi trvalo aj polroka - či rok a to je strasne dlho, tolko cakat nechceme, predsa len rôčky pribuduju..... Trosku ma to stresuje, lebo viem ze v tehu urcite budem mat nad 100 ale tak co uz teraz, teraz to nezmením tak rychlo, a ako sme sa aj bavili s babami v inych diskusiach pre Baculky, tak su na tom aj horsie, a vsetko zvladli... a baculky omnoho menej priberu v tehotenstve ako chude baby, lebo babatko ma z coho pri baculke cerpat, kedze ma zasoby, ale ked otehotnie chuducka baba, tak ta si musi viac vytvarat zasoby a preto viac priberu...

saranata
5. aug 2011

@backorka zlatko nič sa nedeje 🙂 vyjde to inokedy, aké modelky z nás budu ale potom 😀 😀 😀 už len brušká nam narastu 😀 😀
inak ja som v prvých troch mesiacoch schudla najviac za svoj život tak sa to až tak nevylučuje 🙂 🙂
meraj , od 1DC ale dni mns si len poznač , hned ako ti skončí tak kazde meranie, ráno v tej istej hodine a čase , ešte pred vstaním z postele, lepšie je meranie v pošve, a teplomer može by tobyčajný ale mal by byt dvojdesatinkový , v lekárnach maju aj priamo na meranie BT , ja som si kupila ešte v lidli tam mali presne také dvojdesatinkové a su super
stiahni si z netu graf a zaznačuj si to, ak budeš potrebovat tak ti ho potom možem pozriet 🙂 aby si vedela kedy bola ovula

saranata
5. aug 2011

@mima1983 tým sa vobec nestresuj kolko priberieš v tehu, skus začat len mierne cvičit a upravit stravu, určite ti to pomože aj pri otehotnení ked dáš dole pár kíl 😀

saranata
5. aug 2011

@mima1983 tak sa tým ani nezaoberaj len sa viac snažte potom v tých dnoch a hlavne v dnoch pre ovulou 🙂