icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

mima1983
5. aug 2011

@saranata to uz robím 🙂 je sranda ze ja fakt malo toho zjem, je to urcite genetika, ale za cvicenie clovek nic nedá... 🙂

saranata
5. aug 2011

@mima1983 no ja teraz tiež cvicím a makam , vzdy som bola chudučká, ale v druhom tehotenstve gestačný diabetes a zistili mi stítnu zlazu a navyše ešte kojím takže váha je desivá a mám 20 kg nadváhu , teraz som zhodila nejaké to kilo už ale stále je to málo , nejde to tak rýchlo , aj pre zu zlazu a dojčenie ale nestazujem sa pomaly to pojde preč dufam 🙂

mima1983
5. aug 2011

@saranata ako mne by sa tiez zislo aj 20kg schudnut, ale ako hovorím, ak chce clovek tolko schudnut zdravo a trvale, to je tak min. na 1 rok! a kedze nam rocky pribudaju, nechcem moc s dietatkom čakat.... viem, asi ma to malo napadnut skor, ale teraz to uz nezmením a snazim sa preto nestresovat, nerobí to dobre 😉

saranata
5. aug 2011

@mima1983 preto hovorím nestresuj, začni cvičit, uvolnuju sa pri tom endofríny a bude lahšie aj otehotniet, ja napr.som na stacionárnom bicykli každý den hodinu ked malá spinká, už idem tretí týžden, neni to take ťažke ..
niečo si najdi alebo chod do fitka, prípadne pol hodku doma denne cvič alebo sa len nejako hýb na hudbu príklad, a uvidíš že to bude fajn, nehovorím že pojde dole hned 20 kg ale pomaličky , a ked aj otehotnieš to neni dovod prestat , kludne možeš cvičit aj dalej 🙂

backorka
5. aug 2011

@mima1983 ja popravde dufam, ze v prvom trimestri co to zhodim a ze babo si fakt bude brat ziviny z mojich zasob... ale uz sa vidim, ako sa rozsupnem s jedenim ked budem tehu, nastastie ma moj muz bude kontrolovat aby som nebola ako odtrhnuta z retaze 😀 ja som sa dala tak radikalne na chudnutie aj preto, aby som tolko nemyslela na otehotnenie 🙂
@saranata super, skusim pozriet ten dvojdesatinkovy a ked nezozeniem, tak budem meraz tym co mam a zaznacovat si, som zvedavaaaa 🙂 🙂

mima1983
5. aug 2011

@backorka ahaaa, tak ja zase az tak nemyslim vazne na otehotnenie, kedze s tym este len zaciname, ale mozno ked sa dlhsie nebude darit tak tiez mi to zacne trosku viac liezt na mozog a budem sa musiet niecim inym zamestnat 🙂 kazdopádne uvidíme... zatial to nechavame na nahodu, ani ovulacne dni si este neratam... od septembra mame v plane zacat

anuliiik
5. aug 2011

no my nove nic...stale cakame na januar 🙂

mima1983
5. aug 2011

@anuliiik a čo v januari???? necitala som starsie diskusie 🙂

anuliiik
5. aug 2011

@mima1983 no my sa mozme az v januari zacat snazit

mima1983
5. aug 2011

@anuliiik prikaz od lekara???

anuliiik
5. aug 2011

@mima1983 tak tak. ja som pred tromi tyzdnami musela ukoncit tehotenstvo takze musim pol roka cakat :(

babula108
5. aug 2011

@anuliiik a co sa stalo ak smiem vediet ked si musela ukoncit tehu?

anuliiik
5. aug 2011

@babula108 v 17-18 tyzdni. nevedeli presne urcit.

anuliiik
5. aug 2011

@babula108 a maly nemohol cikat. nieco tam nefungovalo a nemala som tym padom plodovu vodu a maly mal mechur cez cele brusko ☹

babula108
5. aug 2011

a to v kolkatom tt si bola?

babula108
5. aug 2011

@anuliiik aj si mala nejake bolesti lebo mna teraz hrozne bolia krize alebo skôr ladviny a somv 16tt a bojim sa ci je vsetko ok

anuliiik
5. aug 2011

@babula108 nemala som vobec bolesti. vsetko taka klasika. ja som ale nepotratila. museli mi vyvolat porod ☹
hlavne sa neboj. vsetko bude ok 🙂

babula108
5. aug 2011

@anuliiik no vidis ja mam bolesti uz od zaciatku tehu a vytoky to su u mna bezna vec naposledy sice doktorka pozerala babo aj jeho oblicky vraj bolo vsetko ok len teraz ma nejak moc bolia tie krize este k tomu mavam aj zvysene teploty ale tie som mala uz aj pred tehu tak preto sa bojim ci dieta donosim a ci neskoncim podobne ako ty nechcem mysliet na to najhorsie len ked uz mas skoro polovicu za sebou je to smutne

anuliiik
5. aug 2011

@babula108 no to ano ☹ ale tak ked neni ina moznost. ja som obehala plno lekarov a vlastne ani jeden nam nedal sancu. dokonca som bola aj u sukromnika a ten nam tiez vsetko iba potvrdil. co si myslim ze keby bola sanca tak preto nieco spravi. ved by sa na tom napakoval. ale tak co uz ☹

hlavne sa nestresuj. ked je babatko ok tak je vsetko v poriadku. vela bab mava bolesti a problemy. minule som citala ze vraj aj zvysena teplota moze byt 🙂 hlavne sa neboj a nestresuj aby si sebe a krpcovi neuskodila!

babula108
5. aug 2011

@anuliiik no je pravda, ze ja som taky stresant vzdy sa vsetkeho bojim, kedze cakam prve vytuzene babo a bola som prekvapena, ze pri mojich problemoch som vôbec otehotnela ja verim, ze bude vsetko ok ale ked tu citam niektore temy ze vlastne ja som este v stadiu ked uz ani tak potratit nemôzem ako ho skôr musim odrodit a porodit mrtve dieta tak to ozaj nikomu neprajem a obdivujem teba ako super to zvladas ja viem, ze na vyber si nemala a zial aj to sa stava preto som aj ja pripravena aj na to, ze to este nemusi vyjst ale pevne verim, ze male bude bojovat tak ako ja a ze bude silne.

marcela1992
5. aug 2011

@saranata ahoj.Ja posledne 3 dni cely den zvraciam,2 dni som nc nejedla,len lezim s vedrom pri posteli.Dnes mi je uz okusok lepsie.Ale pre babo sa to oplati vydrzat 🙂

backorka
5. aug 2011

@mima1983 ja som si myslela ze tiez na to pojdeme zlahka, ale potom som si uvedomila ze to chcem velmi a hned a to moc neprospieva 🙂 tak drzim palce aby ste co najdlhsie vydrzali sexikovat z lasky a z rozkose, pri tom sa urcite plodia najkrajsie deti 😅
@saranata
tak to sme teda na tom rovnako, vsetky tri mame 20 kg nadvahy 😀 ja som ich priblala od vtedy ako som s mojim muzom, co su 4 roky, takze sa mam za co hanbit, ani pred tym som nebola modelecka, ale taka akurat ☹ tych 20 je podla mna fakt vysoke cislo, ale pritom si myslim ze ani jedna z nas nevyzera nejako zle... ja som si vzdy hovorila, ze este to nie je take zle, az kym si ma na kobercek nezobrala moja mama 😀 od vtedy ako som si vstupila do svedomia mam uz dole 4 kilo, ale bola to radikalna zmena...

mima1983
5. aug 2011

@backorka zatial to neberieme akoze "z povinnosti" alebo ze musime musime otehotniet, takze snad sa to podarí a ked ne, podarí sa na dalsí mesiac 🙂

mima1983
5. aug 2011

@backorka a co ti mama povedala, ak sa smiem spytat??? to muselo byt teda dobre drasticke, ci?

backorka
5. aug 2011

@mima1983 no ja som to uz kazdym dnom cakala, lebo to mama robila pravidelne, a som jej za to vdacna, pretoze tiez by som som sa nechcela pozerat na svoju dceru ako je tucnejsia ako ja 😒
Povedala ze cakala dlho, kym za mnou s tym znova prisla, ze si myslela ze sa sama do toho pustim. Popravde to nastastie uz bolo v obdobi, ked som vlastnym pricinenim dala dole 2 kila... navrhla mi nejake riesenia, ktore by som pri svojej praci a lenivosti mohla skusit a povedala ze urobi vsetko pre to, aby som schudla minimalne 10 kil a ze mi za to da co chcem, ze mi zaplati co si vyberiem (pretoze ja som uz skusala veeela drahych sposobov chudnutia, ale vzdy som pribrala naspat), proste ze mi slubi hocico.... citila som sa blbo, lebo to vyzeralo akoby som cakala len kym ona pride a mi zaplati co chcem, ale nie je to tak... tak sme sa dohodli na tej krabickovej diete a ja som si potom nasla trenerku s ktorou cvicim trikrat do tyzdna... trenerka sice tie krabicky neschvaluje, lebo nie su na principe delenej stravy, takze ked s nimi skoncim (mam ich zaplatene na 4 tyzdne), tak budem mat jedalnicek od nej...

mima1983
5. aug 2011

@backorka po pravde ani mne sa ta krabičková dieta nepaci.... ale je to kazdeho vec.... no teda, milá mamina 😀

backorka
5. aug 2011

@mima1983 a kvoli comu sa ti nepaci? nemas rada niektore jedla? jasne, je mila 😀

saranata
5. aug 2011

@marcela1992 tak na toto si ja spomínam , teraz pri malej ... prvu kávu som si dala až ked som bola v 5 mesiaci...blbo až do porodu ale stojí to za to 😀 😀 😀 😀 😀

saranata
5. aug 2011

@backorka no ja som to nabrala paradoxne až po porode.....začalo to dva mesiace po narodení malej , kvoli tej stítnej zlaze 😒

cenculinka
5. aug 2011

koceny, tak podla prepoctov by som mala mat teraz OVU, samozrejme pokracujem v snazilkovani kazdy druhy den 😀
inak, kedze stale nie som schopna nastudovat tony literatury ohladom OVU, mozno mi budete vediet poradit 😀 od vcera ma bolia prsia, pobolieva ma aj brucho, vytok mam slaby a priesvitny. mrchu som mala od 21.7., cize dnes som 16 DC. co to znamena? ze OVU bola? alebo bude? 😠 🙄 😒 komplikovane informacie pre mna 😀