icon

V roku 2012 budem maminkou

dadkak
17. jún 2011

ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉

summer_103
5. jan 2012

@maminka142 a urcite mas v nasaveniach ulozene "snazime sa otehotniet" ? Mozno sa ti to neulozilo, skus to skontrolovat. Je to pod tehotenstvo a rodina.

lilyen2011
5. jan 2012

Ahojte mamičky, nájde sa tu nejaká mamička, ktorá je momentálne na RP, alebo ešte na MD a snaží sa o ďalšie bábo? Ja mám už 2deti, momentálne má malá 6,5mes a končí mi materská, no od júna/septembra, by som sa chcela pokúsiť o ďalšie mimi, len neviem ako je to teraz s materskou, keď to DNP zrušili. Zase na druhej strane, ak by som išla len na RP od narodenia, tak to asi nezvládneme tak ľahko. Vie mi niekto poradiť? Ďakujeeem 😉 😉

maminka142
5. jan 2012

@summer_103 ano ma to uložene, snažíme sa otehotnieť 😕 Myslela som si, že mi to ukazuje a až dnes som si všimla, že nie 😖

maminka142
5. jan 2012

@lilyen2011 Ahojkaj, tak to si podobný prípad, ako ja 🙂
Takže DNP sa ruší od februara... A ak ty ešte lanuješ babo, tak by som ti poradila do 30.1 sa odhlásiť z DNP a zaroveň aj prihlasiť(31.1 už by bolo neskoro, lebo prihlaška by ti platila až od ďalšieho dňa). Potom si platiš odznova tych 270 dní a naj by bolo kebyže dovtedy otehotnieš... Takže ak otehotnieš do oktobra, tak sa na teba vzťahuje 8 mesačna ochranna lehota 😉
Ja si to idem tiež tak spraviť a hned si budem platiť aj z maxima, ale kedže som PN, tak ja začnem platiť až od ukončenia PN 🙂

akira13
5. jan 2012

@saranata ďakujem 🙂 Ja už som aj lekára varovala, že tentoraz bude veľkéééééééé brucho, tak sme sa dohodli, že cez dvere vojsť musím, ale veľké mi ho sľúbil 😀
Ako sa inak cítiš? Som čítala, že ťa trápia nevoľnosti, nezaberá nič? 😝 Ja som ako na horskej dráhe- jeden deň super, potom vážna bieda 😀 , ale keď tak uvažujem, väčšinou sa cítim dobre keď stáááále jem 😀 Lenže ja s tým mám dosť veľký problém, bežne som dosť slabý jedák, síce jem tiež nonstop, ale to také blbinky ako oriešky, paličky, čokoládky,.... Teraz mi také jedenie/nejedenie iba podráždi žalúdok a tak musím jesť aspoň 5 krát denne "plnohodnotne", na čo som strááááááášne lenivááááá 😀

saranata
5. jan 2012

@akira13 zle sa citim , ale toto bolo aj pri druhej dcere , vtedy som bola od 7 tt na PN ke az do porodu 🙂
prvé tehu bolo bez problemov, tam mi len bruško rástlo a nič ine, tak teraz si to vychutnávam 😀 😀
mne nepomáha nič, lebo ked nejem tak ma zacne napínat a ked sa najem tak mi je po chvílke zle, schudla som 2 kg za posledne týždne, tomu sa hovorí diéta 😀 😀 😀 ale zase mne to neuskodí aj ked zhodím viac, je z čoho brat a aj dietatu ostane 😀 😀
nemám chut na nič, kávu zase nemožem, sladke absolutne nezjem -čo je uplne super v mojom prípade v kombinácii s týmito sviatkami ,
snád sa to upraví po prvom trimestri, teda aspon v to dufam 🙂

akira13
5. jan 2012

@saranata ja som pri Nicol bola na tom tiež tak 😝 Nejedla som? Zle bolo. Najedla som sa? Ešte horšie. Napila? Rovno som poslala "rybičkám" cez WC 😝 Ale na druhú stranu- musieť jesť aj keď človek nie je hladný a navyše je mu šoufl 😒 To tiež nie je bohviečo 😀 A najlepšie je, že som smädná jak taká ťava, ale toto krpča tiež neľúbi piť, tak šialene trpím 😝 😠 😀

saranata
5. jan 2012

@akira13 u mna je najhoršie to ze ma len napína a nič nejde, niekto sa vyvracia a je dobre ale mna celý den len napína, otrasne, aj pol hodinu som nad misou a vačšinou nist, takze mi je zle aj tak celý den
no tak ajtebe vela zdaru, nejako to dobojujeme do leta a potom bude dobre 🙂

lilyen2011
5. jan 2012

@maminka142 práveže ja som sa odhlásila ku 3.5 2011 - vtedy mi začínala MD. Ak chcem mať teraz bábo (napr. začať sa snažiť od bud. mesiaca, alebo neskôr) tak mám počkať a prihlásiť sa teda 2.2? či ako? Ďakujeeeem moc

lilyen2011
5. jan 2012

@maminka142 prepáč asi som to zle napísala. 3.5 2011 som mala nástup na MD a od tohoto dňa som sa aj odhlásila z DNP (teraz má malá 6,5mes a končí mi materská, takže od februára nastupujem na RP) Otehotnieť by som chcela v lete, aby boli deti všetky približne rovnako narodené (obe sú narodené v júni - rozdiel 8dní) 😀 takže ak som správne pochopila, tak sa mi ešte tento mesiac neoplatí prihlásiť ak nestihnem otehotnieť? A aký bude rozdiel v nároku na MD z DNP ak sa prihlásim až vo februári a otehotniem až napr. marec, apríl....?? Som z toho blbec, lebo som sa ešte dnes dočítala, že sa musím pri DNP prihlásiť ešte na dobrovolné dôchodkové poistenie a na poistenie "dobrovoľne nezamestnaných" alebo tak nejak. Predtým pri malej som tomu rozumela čo tam trebalo spĺňať (tých 270dní - 26týždňov nepretržite z toho istého základu) ale teraz už som z toto paf a chcela by som mať tehu bez stresu, nech si môže bábo ostať v brušku koľko len chce a nenáhli ma žiaden termín dokedy musím porodiť a pod. ĎAKUJEM!!! 🙂

maminka142
5. jan 2012

@lilyen2011 nie nepochopila si ma 😅 Ty sa práveže musíš prihlasiť do toho 30.1, lebo inak po tomto datume, už nebudeš mať takuto možnosť, už si budeš potom musieť zobrať ten balík 3 v jednom 😅
Ja napríklad som na RD a som aj stále platca DNP a idem sa odhlasiť a prihlasiť do toho 30.1 a potom musím do toho oktobra otehotnieť, ale ak sa aj nepodarí, tak pôjdem aspoň na PN 🙂
Ale neviem ako je to v tvojom prípade, kedže si sa odhlasila z DNP 😕 A prečo si sa vlastne odhlasovala?

Inak aj ja som júnova 😀

backorka
5. jan 2012

@maminka142 Citam vasu diskusiu. Ja si od Novembra platim DNP popri zamestnani aby som mala maximalnu matersku. Na co je to odhlasovanie prihlasovanie, to musim urobit aj ja alebo mozem pokracovat v plateni?
Inak mas v tom nastaveni ze sukromne informacie pristupne pre vsetkych alebo len pre priatelov?

maminka142
5. jan 2012

@backorka DNP sa od februara ruší, takže ak sa ty znova neodhlasiš a na novo neprihlasiš, tak ti DNP zanikne, alebo si budeš musieť platiť, len ten balik... A ak sa odhlasiš a nanovo prihlasiš, tak si môžeš platiť po starom a potom maš čas do oktobra otehotnieť a potom byť v 8 mesačnej ochrannej lehote 😀 Ja si to už platím 4 roky z maxima a bola by škoda, to nechať len tak 🙂
Ano mam to nastavene, len pre priatelov, ale chcela som len fotky, pre priatelov 😅 No ved to je jedno 😉

maminka142
5. jan 2012

@backorka a ešte aby som nezabudla najneskôr sa musíš odhlasiť a nanovo prihlasiť do 30.1 (31.1 by už bolo neskoro, lebo ti to nadobudne až na další deň ) 😀

backorka
5. jan 2012

@maminka142 pri albumoch sa ta ochrana nastavuje zvlast, takze hentam si to mozes prehodit 🙂
Tak dakujem za info, budem to musiet poriesit...

lilyen2011
5. jan 2012

@maminka142 tak nikto mi vtedy nepovedal, že keď som na MD, tak nemusím platiť DNP lebo som akoby PN a vtedy sa neplatí ☹ no teraz som z toho teda fakt jeleň. Takže príklad, ak sa pôjdem tento týždeň prihlásiť z maxima a otehotniem do októbra, tak sa mi bude počítať aj spätne 2roky tých 270dní, lebo to mám uhradené určite (platila som od júna 2010 do máj a 2011 - DNP) a potom je tu ešte jeden príklad, prihlásim sa tiež do 30.1. a otehotniem o mesiac - tým pádom rodím v tom októbri - max decembri - budem mať nárok na MD? No chcela som síce trošku väčší vekový rozdiel, no tých pár mes mi nevadí aj keby prišlo mimi skôr, len mať na 3deti len RP je fakt bieda ☹ tak to riešim už teraz radšej.

P. S. ja som tiež júnová a aj moje deti - dátumovo 17.6, 20.6, 25.6 - tak to máme v jeden mesiac odkrútené všetci 😀

lilyen2011
5. jan 2012

Mamičky, nájde sa tu jedna dobrá duša, ktorá by mi vedela preložiť do ľudskej reči tento odsek o DNP? Nie som si istá, či tomu dobre rozumiem... Vopred mooooooooc mooooc ďakujem!!!

Ods. 2 - Dobrovoľne nemocensky poistená osoba, ktorej vzniklo dobrovoľné nemocenské poistenie pred 1. februárom 2012, toto poistenie trvalo k 31. januáru 2012 a k tomuto dňu nezískala 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia, je dobrovoľne nemocensky poistená podľa zákona účinného do 31. januára 2012 aj po 31. januári 2012 do dňa podania odhlášky z dobrovoľného nemocenského poistenia, najdlhšie do dňa, v ktorom získa 270 dní nemocenského poistenia.

- ja som to pochopila tak, že keď sa prihlásim na DNP do 30.1. 2012 a nemám ešte tých 270dní, tak sa mi to počíta po starom?

- mne trvalo DNP od júna 2010 do mája 2011 - od mája som sa odhlásila a teraz sa chcem znovu prihlásiť.

- predtým sa počítalo 270dní poistenia za posledné 2roky + 26týždňov nepretržite pred nástupom na MD.

Ako to v mojom prípade urobiť ak budem teraz na RP a budem si platiť DNP (ak sa prihlásim ešte teraz v januári?) ĎAKUJEM za každú radu!!!!!

maminka142
5. jan 2012

@lilyen2011 Na takuto radu si v zlej teme 😅 Skus ísť do temy, ktora je na toto určena na DNP, tam ti poradia 🙂 Lebo ja ti poradiť neviem, kedže si sa minuly rok odhlasila, tak neviem, ako sa ti to bude rátať 😕 Ale možno ti pomôže toto: http://www.porada.sk/t183141-ukoncit-a-zalozit-...

Držím palce 🙂

lill7
5. jan 2012

@lilyen2011 Ahoj, ten odsek znamená, že každý kto si platí DNP a od posleného prihlásenia neuplynulo 270 dní, má možnosť si tých 270 dní doplatiť, aby mal nárok na dávku z už čiastočne zplateného DNP , po týchto 270 dňoch sa DNP automatiky zruší. Ak sa teraz prihlásiš, máš možnoť platiť 270 dní po starom - teda 4.4% z VZ a nie 35% z balíka. Ak počas tohto obdobia otehotnieš, budeš po ukončení DNP v ochrannej lehote 8 mesiacov, počas ktorej môžeš požiadať o materské. Inak podmienka 270 dní a 26 T stále platí rovnako 😉

lill7
5. jan 2012

Ahojte žienky, stala sa mi neuveritená vec - ráno som si našla na teste dve čiarky 😅
Včera ma akosi častejšie začalo pobolievať podbruško, čo som si myslela, že sa mi asi ms blíži, aj keď mňa bolí zvyčajne až prvý deň, ale ráno som mala zas vyššiu teplotku tak som testla a je to tam, aj keď druhá čiarka je trochu slabšia, ale je.. konečne 😀

saranata
5. jan 2012

@lill7 gratulujem a teším sa s tebou🙂

lill7
5. jan 2012

@saranata dakujem 🙂 v nedeľu skúsim ešte jeden test, tak dúfam, že sa mi to potvrdí... a že to naše tehulkovanie bude v poho, aj keď čítam, že tebe býva dosť zle, ale hádam to prejde 😉

lucica
5. jan 2012

Ahojte baby,nebola som tu sice niekolko tyzdñov,ale asi to prospelo.konecne sa to podarilo.dnesny test pozitivny 🙂 konecne

saranata
5. jan 2012

@lucica gratulujem 🙂 🙂

lucica
6. jan 2012

@saranata
Dakujem 🙂 Ani som nemyslela na to, este som si hovorila cez vianoce ze tento mesiac by som este nemusela byt tehotná, lebo že by som mohla aspon mesiac drzat nejakú dietu, nech zhodím to čo som cez vianoce nabrala. No a asi vdaka tomu, ze som na to nemyslela to vyslo.

backorka
6. jan 2012

@lill7
@lucica
@saranata
@maminka142
No teda ale sa to tu rozbehlo, caro vianoc tusim splodilo plno babatiek, idem aj ja testovat, haha 😀
No podla dnesnej teploty viem ze uz som po ovu, ale ktory den, to netusim, mozno rovno na jonasa a o tyzden si najdem // 😉
http://www.fertilityfriend.com/home/36c95c

maminka142
6. jan 2012

@lill7
@lucica gratulujeeeeeem vam žienky a nakazte, aj nas ostatné tehu bacilkami 😀 😀 😀

maminka142
6. jan 2012

@backorka teplotky maš krásne, uvidíš, že budeš ďalšie tehulka v poradí a po tebe ja 😀 Teda dufam 😉

saranata
6. jan 2012

@maminka142
@backorka moooc vam drzim palce,budete nase novorocne tehulky

summer_103
6. jan 2012

@saranata
@maminka142
@backorka
Dobre ranko - teda ja som pred chvilou vstala, lebo cele doobedie som pretrpela s bolestami v posteli... Mrchava nenechala na seba cakat a este vcera vecer dorazila... tomu sa vravi pravidelny cyklus... ☹ Ziadny vianocny zazrak sa u nas nekonal.
@lucica a @lill7 vam zo srdca blahozelam k // a prajem vam a babatkam vsetko dobre 🙂