V roku 2012 budem maminkou
ahojte maminy, ktoré plánujete byť maminami 2012, ale aj maminy, čo už viete, že budete maminami v 2012. my sme v štádiu príprav a o mesiac začíname naplno snažilkovať a veríme, že budúci rok pribudne k našej lásočke sestrička alebo braček 😉
@saranata jeeej ahoj, som rada, že si riadne oddychnuta 🙂 Určite sa detičky vyšantili a s dobrym pocitom ste dorazili domkov 😉 Tak môj graf k dnešnemu dňu vyzera takto http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Takže ak nebudem klesať možno by s toho, aj niečo mohlo byť 😀 Ale moc nedufam, kedže mam dnes len 29 DC a mavam nepravidelny, aj 32... Včera som doužívala duphaston, tak do troch dní by mala prísť mrcha a ak nepríde, tak to by bolo supeeeeeeeeeeer a dufam, že ani nepríde 🙂
@saranata super ste si užili. že? aj počasie vám prialo. určite ste boli celé dni na kupku 😀 joj, ja by som sa tak bachla do vody 🙂 ale nemôžem kvôli PN, ale hlavne kvôli maličkému. nechcem dáku infekciu dostať, ja som na to dosť náchylná. nás čaká 2.9. sono a 7.9. poradňa. v pondelok som bola na sone, tak gestačný vak mal 3mm a hcg mi z 95,7 stúplo za 5 dní na 1429,21 tak sa už aj dokina usmievala, že je to všetko ok. definitívne vylúčené mimomaternicové 😉 tak sa veľmi tešíme. no teraz sme nedočkaví, aby bolo o týždeň už vidieť srdiečko. 😉 každý deň na to myslím. veľmi veľmi sa teším. stále hladkám bruško, prihováram sa bábätku, ako ho už teraz ľúbime, aby pri nás ostalo, že ho doma čaká sestrička, ktorá si ho žiada už 2 roky a že ho bude aj ona veľmi ľúbiť. že sa mu oplatí narodiť 🙂
@lucica kvapky do nosa urcite nie!! a nemala by si to robit ani teraz.....kvapky do nosa mozu vyvolat zavislost....takze ak ich beries dlho je mozne, ze uz ich "proste potrebujes" a v skucnosti ich ani nepotrebujes....cim skor ich niekam zahod a nahrad ich morskou vodou 😉
@maminka142 len pekne spinkaj, rano budes musiet fotit // tak aby si bola svieza 😀
@katusap juuuuj bodaj by si mala pravdu, ale radšej to beriem negatívne, lebo ak to nevyjde, tak budem straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaašne sklamana 🙂 Ale už pomalinky pôjdem spinkať, lebo sa nemôžem dočkať rana 😀
@maminka142 poznam ten pocit ked strasne chces a bojis sa, ze tam zase nic nebudem....zazivala som take niekolko mesiacov ....neboj, raz to pride.....vacsinou vtedy, ked to necakame....dobru noc a rano podaj spravu 😀
@maminka142 no moja vyzerá to super, podla merania BT 18 den zvyšenej teploty prevažne znamená tehotenstvo-je tam podstatný den ovu , tak moc držím palčeky a tešit sa budem s tebou zajtra ked tu uvidím fotku testu 😀 😀 😀 😀
@darinkazv sa teším že je všetko tak ako má byt, jasne treba mu naslubovat hory doly len nech pekne príde k vám , ved deti sa odjakživa rozmaznávaju nie? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tešíme sa na prvu USG fotku 😀 😀 😀
a áno boli sme na kupku celé dni, ani som nevedela že to kupalisko je tam také krásne, ani sa mi nechcelo odíst, ale stačilo to akurát , staršia dcera si zobrala ešte aj kamarátku tak bolo veselo a ako inak parádne draho s troma detmi 😀 😀 😀 😀 ale detom sa niekedy nedá povedat nie 😀 😀 😀 😀 fáákt bolo supeeer, muž prišiel na za nami takže všetko bolo perfektne 🙂 🙂 🙂 🙂
@kvietok228 Ďakujem 🙂
@saranata ďakujem. 🙂 to vieš, že šupnem prvú fotku z usg 🙂 drž palčeky, aby všetko bolo v poriadku 🙂 ti verím, že to bolo nákladné. my sme boli v bojniaich len 1 deň a s 1 dieťaťom a oplieskali sme tam 80euri. a na nič extra sme nemíňali. len zoo, dinopark a zámok. keby sme boli stíhali ešte kupko, tak tam neháme aj vyše 100eur :D a snažilkovanie bolo? kedy si mala nakoniec ovulu? alebo ešte len bude?
@darinkazv xixi to keby som vedela 😀 😀 😀 uvidím podla teploty zajtra , snažilkovanie bolo ale nejako špeciálne som to neriešila, ráno som len s povinnosti merala BT aj to jeden den pomaly o dve hodiny neskor ako meriam takže moc to tam nesedí,uvidíme ako to bude, ak tie teploty budu blbnut tak som mala pravdepodobne anovulačný cyklus, zajtra sem hodím graf...nejako to tento mesiac nevidím ružovo, bolesti som mala také ovulačne ale celkovo asi tri dni takže teraz neviem vobec 😀 😀
dnes odišiel muž s kamarátmi na rybačku a zobral aj staršiu dcerku takže vegetíme my dve s malinkou 🙂 🙂 🙂
ale vegetím len do rána, lebo tu mám tolko prádla že budem týžden prat a žehlit ....odvrátená strana dovolenky 😀 😀 😀
@backorka
@saranata
@katusap Tak babulky moje nič 😠 Dnes sice teplota neklesa, ale tehotna nie som ☹ Možno už od zajtra začnem klesať http://www.fertilityfriend.com/home/3722f4 Mamatest 10 bol negatvny 😖
@mamink142 juuuj, no ja som ti včera nechcela kazit radost mne sa tá ovula uplne nezdala , preto som písala že tam je doležitý den ovule a od nej 18 dní zvyšenej teploty znamená tehotenstvo, a zrejme sa to ani grafu nezdalo lebo ak je prerušovaná čiara tak si nie je istý či to bola ovula, mne sa to zdalo skor na tento 18DC ako ti to posunulo, takže ešte to nemusíš vzdávat , lebo pokles na 27 DC može niečo znamenat , tak čakaj ešte ak to bolo uhniezdovanie tak počkaj pár dní a test opakuj, uvidíš , meraj dalej , držím palce 🙂
@saranata ok ďakujem, dam vedieť ako prebieham 😉
@saranata a ozi čo sa tyka grafu, tak ten je uplne mimo 😕 Ved on mi ukazuje plodne 12 DC, čo je asi blbosť 😅 Podla lekara to určite nebolo skor ako 16 DC... Ach no uvidíme, ako to pôjde ďalej, ja len dufam, že to nebude niečo mimomaternicove, alebo niečo podobne ☹ Môžem dosteť mrchu aj pri zvyšenej teplote?
@maminka142 nemyslím ...teplota by mala klesnut určite ak by mala príst mrcha, a neviem prečo sa hned zaoberáš myšlienkou či ide o mimomaternicove, preto sa robí USG hned ako máš test pozitívny, a tým sa to vylučuje 😉 ja si myslím že ten 18 DC to mohlo byt a teploty máš nad líniou takže zatial v pohode 🙂
@saranata ďakujem si ma upokojila, tak idem už len čakať 😉 Ale kebyže som tehu, tak test by mi, už ukazal aspoň "ducha" 😖 Ok, budem čakať 😉
@saranata
@darinkazv
@katusap No ja sa snažím každú chvílku prestať s kvapkami, aj sa mi to aj podarí, aleč potom zasa príde nádcha alebo prechladnutie (tak 2 krát do roka) a s kvapkami neviem prestať aj niekoľko mesiacov. Tá morská voda mi nepomáha. Ja mám úplne zapchatý nos. myslela som už aj, že mám alergickú nádchu, to ma napadlo na jar, ale kedže na jar nerobia vyšetrenia na alergie, tak asi tam zbehnem na začiatku jesene.
@maminka142 ahoj....inak ma este napadla jedna vec....v tychto horucavach nie je ani divu, ze teplota neklesa....ja mrchu urcite dostanem zajtra a teplotu mam dnes vyse 37 ....ale to je tym, ze organizmus je prehriaty ked je teplo v noci aj cez den 😖
@lucica tak sa naparuj, týmto si to len zhoršuješ , v lekárni maju také kvapky do naparovača, alebo stačí do hrnca s horucou vodou a uterák na hlavu-nebude ti to ničiť sliznicu lebo to budeš len dýchat, a ked budeš tehotná tak už vobec žiadne kvapky , jedine tie s morskou vodou 😉
babule, este jednu otazocku mam na vas.....preco sa s tym testovanim tak strasne ponahlate? Vsak vsetky viete, ze spolahlivy vysledok vam test moze dat v den vynechania mrchy....a verte tomu, ze ked budete tehu, tak to spoznate....ja som tomu nikdy neverila, ale ten mesiac co sa nam zadarilo som to proste vedela a v den, ked mala prist mrsula som si urobila mammatest a bolo to tam 🙂
@katusap na meranie BT nemá vplyv vonkajšia teplota vzduchu takže horučavy neskresluju vobec graf merania, nakolko ani tak nejde o výšku teploty BT ako o krivku ku ktorej dochádza pri ovulácii a následne pred menstruáciou, takže aj ked máš zajtra dostat mns a dnes máš stále vysoku teplotu tak tá ti určite klesne. 😉
@saranata aaa veru ovplyvnuje .....vsak je vsade napisane, ze podmienky spanku ovplyvnuju....a ked spis v 30 a nie v 24 ako si zvyknuta, musi sa to odrazit aj na bazalke .....toto mam uz nahodou odskusane, najma ked som merala v zime a v noci mi bola kosa, rano bazalka uuuuboho dole
@katusap ja píšem že neovplyvnuje meranie BT , pri meraní vobec nejde o to aká vysoká je teplota ale aká je línia grafu takže je uplne jedno aká je teplota vonku, BT je teplota u každej ženy individuálna, ja som tiež teraz v horučavách a moja ovulačné teploty boli len 36,67 a predovulačne 36.35 takže tak, teplota sa na grafe može zdat vyššia ale nie je podstatná a preto hovorím že meranie to neovplyvnuje 😉 a preto ak napr, žena nie je tehotná tak sa jej BT nebude držat hore ale zaznamená pokles pred mns či je vonku 20 alebo či je tam 40 stupnov
@saranata vsak to ano, to mas pravdu, ze u netehu musi klesnut, to je jasna vec ...len sme sa asi celkom dobre nepochopili predtym 😀 a pridavam moj grafik http://www.fertilityfriend.com/home/330773
@maminka142 Urcite este nevesaj hlavu, kym nepride mrcha, tak je stale nadej 🙂
@saranata vitaj z dovolenky, som rada ze si sa mala dobre 🙂
Ja mam uz 5 dni rovnaku teplotu aj ked ovu hlien som mala uz pred 3 dnami, tak neviem kedy bude 😒 graf sa mi teraz neda urobit lebo som len cez mobil u babky na dedine...
Otazka pre vsetky: lezite po milovani nejako specialne dlhsie alebo tak? Lebo ja spravim len pidi pohyb a hned mi to cenne vyteka von ☹
@backorka vankuš pod zadok alebo nohy opriet chodidlami na stenu a aspon 15 minut ležať, mne lekár hovoril aspon pol hodinu v klude, ale to sa nie vzdy dalo vydržat 🙂 🙂 🙂 ono aj tak ked sa potom postavíš alebo ideš na wc to z teba vytečie ale podstata je už tam kde má byt 🙂 🙂 🙂
takže naj by bolo pol hodina a zadok vyvýšený 😀 😀 😀 😀 😀
a dík , bolo dobreeeeee
@katusap
@backorka Aj mna to napadlo, že ked je taka horučava, tak asi preto mam aj vysoke teploty a aj celu ma zalieva stale horučava 😖 Ale, utešujem sa, že LF byva 14 dní... Vlastne, ked to odratam od mrchy minus 14 tak vtedy bola ovulka, takže ja ešte tych 14 dní nemam, či? 😅 Možno to mam trošku len posunute 😅 Ale to je len take moje utešovanie 😖 Ved uvidím o par dní, čo to spraví 😉 Ale ďakujem, že ste pri mne a radite mi 😉
@saranata

@vikad drzim palceky 🙂