icon

Vadí, keď mi dali v lekárni vitamí,n D a doma som zistila,že sa neodporúča tehotným/keď sa snažíme?

t2006
17. nov 2020
Strana
z2
h2
18. nov 2020

Vitamín D sa neodporúča tehotným? To je nejaká blbosť. To odkiaľ si zobrala túto info?

gleep1
18. nov 2020

70% populácie je deficitnej na vitamín D. Nepomôže ti ani 2 týždňova dovolenka na slnku. Ak chceš doplniť jeho hladinu treba brat 2000-5000 ak treba rýchlo aj 10 000IU denne. K týmto dávkam sa odporúčaná denná dávka ani len nepribližuje. Vo femibione je tuším dvoj alebo štvornásobná denná dávka, už si nepamätám. Gynekologička mi vravela že je to malo a že k tejto dávke vo femibione si mám dať ďalšie 4 odporúčané denne dávky denne.
Dôvod prečo je na tvojom D napísané že sa neodporúča tehotným je, že nerobili testy na tehotných, nerobí sa to nikdy lebo je to neetické a je to napísané takmer na všetkom. Najlepši vitamín D je DeVit.

lula313
18. nov 2020

To je hlúposť. D vitamín je dolezity, hneď mi ho kázala Gynekologicka kúpiť, keď zistila, že som tehotna

bobricek1979
18. nov 2020

Ako tehu som ho brala

cookie29
18. nov 2020

Na pomaly 99,99% liekov je napisane že sa neodporúčajú tehotným. Aby sa labaky chránili. Ináč prečo sa neopýtať lekára ? Respektíve zavolať do lekárne? Dr Modry koník tam sa toho nakeca...

@gleep1 To vážne? 70% populácie? To je nenormálne veľa. Mne lekár povedal že stačí denne 20min vonku...

zuzka251
18. nov 2020

Neviem, CO a KDE si citala... ako farmaceut ti mozem povedat, ze uzivanie Dcka v tehotenstve je vhodne a vobec nie je skodlive. Idealna davka je 1000IU denne, dlhodobo, najma teraz v zime a ked sa snazite. Praveze nedostatok Dcka moze niekedy sposobit problemy s otehotnenim a gynekologovia prave vtedy odporucaju vitamin D uzivat.

mogaa
18. nov 2020

@cookie29 stačí, ale v lete😉v zime by ho mali brať všetci

nini1010
18. nov 2020

To si sa pomylila.Neodporuca sa vitamin A.Tehotne Dcko potrebuju.Jeho nedostatok spisobuje znizenu imunitu v krajnych pripadoch az potrat.Viem ze aj na reprodukcnej imunologii po potratoch sleduju hladinu D vitaminu z krvi.Mne lekar hned po otehotneni dokonca predpisal Vigantol co je Dcko.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
petamich
18. nov 2020

@nini1010 suhlas 🙂 mne lekarka na reprodukcnej imunologii dokonca kazala zvysit dennu davku a potom mi po testoch lekar povedal, ze davno nestretol nikoho kto by nemal malo Dcka az mna :D @t2006 takze pokojne

simca06022011
18. nov 2020

@cookie29 nestaci 20min vonku a v nasom podnebí... Hola by si musela behať po slnku 20min, vtedy možno. Inak ja mam kontrolu Dcka 2x do roka a ci bolo leto ci zima, mala som ho nízke a to koľkokrat vonku aj celý deň.

@t2006 ak to nie je kvôli nejakým prídavným látkam tak určite dcko sa môže. Mne sa zdá ze aj tehu vitamíny ho obsahovali.

magduska81
18. nov 2020

@cookie29 nestačí, ja už som tiež čítala štúdie, kde pri testoch zistili že hlavne dospelí majú nízke hladiny D čka a pobyt na slnku už nestačí 🤷🏼‍♀️

gleep1
18. nov 2020

Presne ako píšu, 20 minút denne stačí na doplnenie potrebnej dennej dávky, ale keďže sme skoro všetci deficitni, a nemyslite si že vás sa to netýka, tak slnko nestačí lebo k tomu aby sme sa dostali na normálnu hladinu treba toho slnka strašne veľa a ako som napísala, nepomôže ani 2 tyzdnova dovolenka. Vitamín D si kúpte všetky tu rad radom a spravíte pre seba len dobre- a treba brat vyššie dávky. Dobre video o tomto má bukovsky (nemám ho v obľube ale jeho video o Dcku som si pozrela lebo má zaujimalo a tak isto podcast Bez receptu na YouTube ma o tom viac videí)
@cookie29

t2006
autor
18. nov 2020

@h2 to bolo napísané na tých tabletkách

t2006
autor
18. nov 2020

@gleep1 ten Devit mi už odporúčali ale neviem ho zohnať tak som sa pýtala v lekárni a odporučili mi také 2000IU a to mi povedala že mám brať obden

t2006
autor
18. nov 2020

@zuzka251 na príbalovom letaku toho lieku vitamínu odfotím to je to napísané tak preto sa pýtam lebo tiež mi to lekárka odporúčala keď sa snažíme

t2006
autor
18. nov 2020

Posielam fotky ake su to tabletky,chcela som prírodné bez umelin

t2006
autor
18. nov 2020

Pod upozornením je: Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy

t2006
autor
18. nov 2020

@nini1010 ja som čítala čo je napísané na príbalovom letáku toho vitamínu,dole som to odfotila preto sa tu pýtam

zuzka251
18. nov 2020

@t2006 chapem, ze laik sa moze zlaknut...ale u vyzivovych doplnkov to takto pisu. treba si nastudovat, co je to vlastne vyzivovy doplnok 🙂 ale vazne sa nemusis obavat. nuz a PRIRODNE Dcko neexistuje

sense
18. nov 2020

@t2006 to je napísané prakticky všade z toho dôvodu ze nie sú vykonávané testy a tým sa farma firmy chránia....

Vzhľadom k tomu ze mam alergiu na slnko bravam vit. D prakticky celoročne... Nemala som problém ani otehotnieť.
Ak ti lekár zistil nedostatok (co ma viac ako polovica populácie), tak by som ho brala

nini1010
18. nov 2020

@t2006 to mas vsade nakolko je neeticke vykonavat testy na tehotnych takze pomaly aj na kecupe mas napisane ze nie je vhodny pre tehotne.Ak neveris nepytaj sa na koniku ale svojho gynekologa.Uvidis ze ti potvrdi co som ti napisala.

gleep1
18. nov 2020

@t2006 viem že vigantol je zložením zlý, DeVit obsahuje MCT olej a vitamín D. MCT je ten tuk, ktorý je v kokosovom oleji zdravý (aj ho dostávajú z kokosoveho oleja). Tak isto si za ten olej momentálne ľudia držiaci ketodietu dosť maste platia. Zloženie ostatných VitD neviem, ale vôbec by som neverila tomu že to čo je v takom deklarovanom prírodnom produkte je lepšie, hlavne pre to že naozaj nepôjdeme do lesa a nenazbierame tam vitamín D. Takze je otázne čo je prírodné- aj to čo sme laboratórne vytiahli z prírodného? Asi áno a tým pádom je prírodný aj DeVit ale nemá to z potrebu dávať ja svoj leták lebo ti čo sa vyznajú vedia, že je najlepsi a že ľudia si ho aj tak kúpia.
A to nerobím reklamu akože mám so spoločnosťou DeVit niečo spoločne, len som sa o tom rozprávala s nejedným doktorom keďže sa pohybujem v takých kruhoch 😄

milka1988
18. nov 2020

A čo je lepšie tablety či kvapky?

gleep1
18. nov 2020

@milka1988 keďže je to vitamín rozpustný v tukoch tak formu v ktorej je rozpustený v tuku- kvapky alebo tobolky s tukom.

milka1988
18. nov 2020

@gleep1 pozerám ze ho ani nie je nikde dostať teraz :(

mogaa
19. nov 2020
t2006
autor
19. nov 2020

@gleep1 dakujem za radu,nevyznam sa v tom a nechcela som kvoli tomu volat gynekologicke...by ma poslala dokelu ze otravujem 😊 no ja som kukala ten Devit v tabletkovej forme je vypredany ale pises ze lepsi je v tekutej forme? Skusim teda ten

dejna_
19. nov 2020

Dievčatá ja beriem femibion 1 myslíte že to stačí alebo treba ešte aj D- vit..ten som užívala pravidelne pred femibionom...v júni mi robila lekárka rozbor krvi a mala som d vitamín v norme ale povedala že mohlo by to byť aj lepšie ....

Strana
z2