Vadí, keď mi dali v lekárni vitamí,n D a doma som zistila,že sa neodporúča tehotným/keď sa snažíme?
70% populácie je deficitnej na vitamín D. Nepomôže ti ani 2 týždňova dovolenka na slnku. Ak chceš doplniť jeho hladinu treba brat 2000-5000 ak treba rýchlo aj 10 000IU denne. K týmto dávkam sa odporúčaná denná dávka ani len nepribližuje. Vo femibione je tuším dvoj alebo štvornásobná denná dávka, už si nepamätám. Gynekologička mi vravela že je to malo a že k tejto dávke vo femibione si mám dať ďalšie 4 odporúčané denne dávky denne.
Dôvod prečo je na tvojom D napísané že sa neodporúča tehotným je, že nerobili testy na tehotných, nerobí sa to nikdy lebo je to neetické a je to napísané takmer na všetkom. Najlepši vitamín D je DeVit.
To je hlúposť. D vitamín je dolezity, hneď mi ho kázala Gynekologicka kúpiť, keď zistila, že som tehotna
Ako tehu som ho brala
Na pomaly 99,99% liekov je napisane že sa neodporúčajú tehotným. Aby sa labaky chránili. Ináč prečo sa neopýtať lekára ? Respektíve zavolať do lekárne? Dr Modry koník tam sa toho nakeca...
@gleep1 To vážne? 70% populácie? To je nenormálne veľa. Mne lekár povedal že stačí denne 20min vonku...
Neviem, CO a KDE si citala... ako farmaceut ti mozem povedat, ze uzivanie Dcka v tehotenstve je vhodne a vobec nie je skodlive. Idealna davka je 1000IU denne, dlhodobo, najma teraz v zime a ked sa snazite. Praveze nedostatok Dcka moze niekedy sposobit problemy s otehotnenim a gynekologovia prave vtedy odporucaju vitamin D uzivat.
To si sa pomylila.Neodporuca sa vitamin A.Tehotne Dcko potrebuju.Jeho nedostatok spisobuje znizenu imunitu v krajnych pripadoch az potrat.Viem ze aj na reprodukcnej imunologii po potratoch sleduju hladinu D vitaminu z krvi.Mne lekar hned po otehotneni dokonca predpisal Vigantol co je Dcko.
@cookie29 nestaci 20min vonku a v nasom podnebí... Hola by si musela behať po slnku 20min, vtedy možno. Inak ja mam kontrolu Dcka 2x do roka a ci bolo leto ci zima, mala som ho nízke a to koľkokrat vonku aj celý deň.
@t2006 ak to nie je kvôli nejakým prídavným látkam tak určite dcko sa môže. Mne sa zdá ze aj tehu vitamíny ho obsahovali.
@cookie29 nestačí, ja už som tiež čítala štúdie, kde pri testoch zistili že hlavne dospelí majú nízke hladiny D čka a pobyt na slnku už nestačí 🤷🏼♀️
Presne ako píšu, 20 minút denne stačí na doplnenie potrebnej dennej dávky, ale keďže sme skoro všetci deficitni, a nemyslite si že vás sa to netýka, tak slnko nestačí lebo k tomu aby sme sa dostali na normálnu hladinu treba toho slnka strašne veľa a ako som napísala, nepomôže ani 2 tyzdnova dovolenka. Vitamín D si kúpte všetky tu rad radom a spravíte pre seba len dobre- a treba brat vyššie dávky. Dobre video o tomto má bukovsky (nemám ho v obľube ale jeho video o Dcku som si pozrela lebo má zaujimalo a tak isto podcast Bez receptu na YouTube ma o tom viac videí)
@cookie29
Pod upozornením je: Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy
@t2006 to je napísané prakticky všade z toho dôvodu ze nie sú vykonávané testy a tým sa farma firmy chránia....
Vzhľadom k tomu ze mam alergiu na slnko bravam vit. D prakticky celoročne... Nemala som problém ani otehotnieť.
Ak ti lekár zistil nedostatok (co ma viac ako polovica populácie), tak by som ho brala
@t2006 viem že vigantol je zložením zlý, DeVit obsahuje MCT olej a vitamín D. MCT je ten tuk, ktorý je v kokosovom oleji zdravý (aj ho dostávajú z kokosoveho oleja). Tak isto si za ten olej momentálne ľudia držiaci ketodietu dosť maste platia. Zloženie ostatných VitD neviem, ale vôbec by som neverila tomu že to čo je v takom deklarovanom prírodnom produkte je lepšie, hlavne pre to že naozaj nepôjdeme do lesa a nenazbierame tam vitamín D. Takze je otázne čo je prírodné- aj to čo sme laboratórne vytiahli z prírodného? Asi áno a tým pádom je prírodný aj DeVit ale nemá to z potrebu dávať ja svoj leták lebo ti čo sa vyznajú vedia, že je najlepsi a že ľudia si ho aj tak kúpia.
A to nerobím reklamu akože mám so spoločnosťou DeVit niečo spoločne, len som sa o tom rozprávala s nejedným doktorom keďže sa pohybujem v takých kruhoch 😄
A čo je lepšie tablety či kvapky?
@milka1988 prvá stráka ktorú som otvorila
https://www.drmax.sk/devit-22ml?gclid=EAIaIQobC...
@milka1988 druhá stránka
https://www.pilulka.sk/devit-forte-gtt-22ml?gcl...
Dievčatá ja beriem femibion 1 myslíte že to stačí alebo treba ešte aj D- vit..ten som užívala pravidelne pred femibionom...v júni mi robila lekárka rozbor krvi a mala som d vitamín v norme ale povedala že mohlo by to byť aj lepšie ....

Vitamín D sa neodporúča tehotným? To je nejaká blbosť. To odkiaľ si zobrala túto info?