icon

Dali by ste preč zvieratko, keby ste zistili, že ste tehotné?

abigeildavidko
2. máj 2022

neuškodia zvieratká bábatku v brušku?

vilma7
•
2. máj 2022

Pavúky myslíš, alebo mravce? Prečo a hlavne ako by mali uškodiť?
Záleží, ako je zvieratko vychované. Ale preč by som ho nedala, len hľadala riešenie.
A zvieratko bábätku v brušku neuškodí, ak, tak jedine neskôr, čiže po pôrode.
Ale sú prípady kedy dieťatko ublíži zvieratku.

lilienkah
•
2. máj 2022

Nie neuškodia, pozor len na mačacie výkaly môžu obsahovať škodlivé baktérie ale to hrozí len pri kontakte holými rukami alebo nedostatočnou hygienou..

pribinak
•
2. máj 2022

Aké zvieratko? Mala som psa už pred tehotenstvom. Samozrejme že sme si ho nechali

kiki68
•
2. máj 2022

@abigeildavidko nie nie je dovod dat prec socializovane a veterinarne osetrovane zviera

orini
•
2. máj 2022
lucmirka124
•
2. máj 2022

Nedala som si prec kocura, bolo z toho halo, ale nikdy som to neolutovala, kym by sa nepotvrdili alergie alebo netolerantnost babatka so zvieratkom potom by som uvazovala zviera dat prec, inak nie,kym bola babatko a batola bolo vsetko v poriadku nikdy jej nic nespravil kocur, kukal na nu, a rad spaval pod jej postielkou, ked lozila a sem tam ho potiahla, zaliezol, ale otacat sa, a lozit, plazit sa, zacala prave za kocurom, to bolo pre nu lakadlo. teraz mame aj psika aj kocura, macku a mala ma 5 r, nic jej nieje,kym nechyti sople v skolke😂 od zvierat nikdy neochorela

lenkaspalka
•
2. máj 2022

Ahoj, my máme 2 mačky a psa. Mačky spia v dome , ale behajú aj po vonku, lovia myši a pod. Dôležité je ako sa k tomu ty postavíš, neviem aké máš zviera doma. My sme to vyriešili tak, že manžel čistí piesky mačkám celé moje tehotenstvo. Pes spí so mnou v posteli, mačky na gauči, samozrejme majú kvalitnú stravu, pravidelne ich odčervujeme. Toxoplazmózu nemám prekonanú ani som ju nedostala. Svoje zvieratá máme pravidelne kontrolované u veterinára. Tiež som samozrejme zvýšila hygienu. Piesky čistí manžel, rovnako keď psovi dávame surové mäso, snažím sa neprísť s ním do kontaktu, dôkladne si umývam ruky. Rovnako je dôležité umývať šaláty, ovocie, zeleninu....

ildiko36
•
2. máj 2022
snehulak77
•
2. máj 2022

Nie. Mame 3 psov, 1 je vonku, dve v dome (na spodnom poschodí). Nevidím dôvod, ak chodíte k veterinárovi

anetta131
•
2. máj 2022

Mám dvoch RR a maltezak sú s nami v dome , a v žiadnom prípade by som ich ani za nič nedala

joesvk
•
2. máj 2022

@abigeildavidko Bojíš sa toxoplazmózy? Zobrala by som zvieratko k veterinárovi pre každý prípad, či teda nemá toxoplazmózu. A čistenie hovienok by som prenechala na niekoho iného.

caroline_
•
2. máj 2022

@abigeildavidko v ziadnom pripade, ani by mi to nenapadlo

jakubrianka
•
Autor odpoveď zmazal
•
sissy27
•
2. máj 2022

@abigeildavidko akože... ako by malo domáce zviera ublížiť "bábätku v brušku"? doteraz si s tým zvieraťom existovala, takže ak si sa mala niečím nakaziť, tak už sa dávno stalo. A snáď teda s ním chodíš na veterinu, je očkované ak treba, má nejaký hygienický štandard atď.

tara42
•
2. máj 2022

V žiadnom prípade!

kittykat22
•
2. máj 2022

a ktore zviera myslis? Jedine zviera ktore moze ohrozit tehotenstvo je macka s toxoplazmozou ... Ale to by ta macicka musela byt behat po vonku. Domacej micke tieto problemy nehrozia.

tianna
•
2. máj 2022

@abigeildavidko samozrejme že nedala. O prvé bábo sme prišli, chytila som od nášho potkana (laboratórny samozrejme 😬) listériu lebo ma pokúsal. No potom sme mali adoptovaného ďalšieho keď som znovu otehotnela a samozrejme ostal s nami, no menil podstielku a na ruky ho bral počas tehu len manžel. Nevidím žiaden dôvod dávať zvieratko preč.

laucia
•
13. máj 2022

samozrejme, ze nieee.... ved je to clen rodiny, ani za svet! 🙂 Nasa yorkshirka je ako nase prve dieta a uz teraz sa tesim ako sa bude hrat s dietatkom... ale az ked bude schopne jej hadzat lopticky :D Samozrejme ze si davam zalezat na jej starostlivosti-ockovania, odcervenia, tabletka proti kliestom namiesto pipety aby to bolo aj pre mna uplne bezpecne. Viem ze je zdrava a cista, ale to je vzdy o starostlivosti 🙂

sunny_g
•
15. máj 2022

Ja som žiaľ musela dať prex kocúrika 😔
Rozvinula sa u mňa tak silná a satma, že som nevedela dýchať.... Žiaľ

cecilia29
•
15. máj 2022

V dome mi zvieratá vadia, tam by som nemala ani ako netehotna. Inak v tehotenstve bežné si zvieratami fungujem - psi, sliepky, kozy , ...

gertys
•
19. máj 2022

Nikdy. Ked som si priniesla moju fancuzku domov o mesiac na to som zistila ze som tehotna. Ona mal vtedy asi 8-9tyzdnov. Takze bolo tazke ju vychovat s rastucim bruchom ale dat ju prec? Naco si kupujes zviera ked vies ze je to zvazok na dlhe roky a pri prvej prilezitosti vobec uvzujes ze das zviera prec. Aj decko das prec ked ti uzz prestane vyhovovat? Hovori sa tomu zodpovednost. Mas za to zviera zodpovednost tak sa k tomu tk postav.

iwka1984
•
19. máj 2022

@kittykat22 my máme kocúrov a sú len vonku, samozrejme očkované a pravidelne odčervovane. Keď som bola tehotná tak mi spávali na kolenách až do pôrodu 😊 a nič nám nebolo len malý ešte v pôrodnici priadol tak ho skúmali ale robil to len keď mi ho doniesli 😁😁😁 kamoška bez akéhokoľvek kontaktu s mačkou dostala toxoplazmozu 🤔🤔

kittykat22
•
19. máj 2022

@iwka1984 mala si stastie. Dostat toxu v tehotenstve tak mozes mat postihnute dieta. Ziadna sranda. Kamratka mohla kludne dostat toxu na pieskovisku alebo zahradke ak pestuje napr. zeleninu/ovoc a zjedla ho neumyte. V Prahe koli tomu spravili hromadny odchyt maciek a ziadne na ulici neuvidis. Z utulkov moze macka len domov - nesmie chodit vonku. Pieskoviska menia piesok myslim kazde 3 mesiace koli toxe
https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2004/... precitaj si toto.

17alexis
•
19. máj 2022

@abigeildavidko to je co za otazka? Zviera nemoze za to, ze panicka otehotnela. Mam macku, som tehotna a ani mi take nieco nenapadlo. 🤦‍♀️