Váš vek ako prvorodičiek, prípadne váš vek v ktorom ste mali deti?
Asi vam to bude zniet ako banalita ale trochu mam obavy ohladom veku v ktorom raz dufam budem mat svoje vytuzene dieta/deti...s manzelom mame za sebou 4 roky tuzob, niekolko potratov, napokon vytuzene tehotenstvo ktore ale skoncilo udusenim dietatka - po termine porodu, nestihli zachranit...coskoro oslavim 33, kvoli akutnemu cisarskemu rezu musime este nejaky cas pockat...a ja sa citim akoby som uz teraz meskala...prosim ukludnite ma, ze sa to da aj v tomto veku, riesim hlavne to ze to dieta bude este nesebestacne ked my uz pomaly v dochodkovom veku (a to moj manzel je este odo mna starsi...)...potrebujem trosku povzbudenia, za vsetky vase zdielane skusenosti dakujem...
Určite nezúfaj; chcem ťa povzbudiť;ja prvé až 4mesiace pred 36r; druhé v 38; držím palce a všetko dobré 😘
Velmi mi je luto, cim si si presla. Neviem si to ani predstavit 😢 Co sa tyka tvojho veku a pripadneho tehotenstva, si uuuuuplne v pohodicke. V prvom rade, nebudes uz prvorodicka, mas uz nejake tehotenstva za sebou. Aj gynekologovia sa inak pozeraju napr. aj na 40-rocnu prvorodicku a inak na druho a viacrodicku. Ale v tvojom veku, aj ked by si bola prvorodicka, nikto by sa nad tym nepozastavoval - v dnesnej dobe je to uplna normalka. Baby dobrovolne odkladaju tehotenstvo az po 35-ke z roznych dovodov. A postarat sa o dieta do jeho dospelosti isto zvladnes. Keby sme sa na to mali pozerat tak, ze co ak sa mi nieco stane, nemame deti vobec 😉 Zle veci sa stavaju aj mladym rodicom 😕 Treba mysliet pozitivne - si este naozaj mlada, schopnost otehotniet mas, dalsie tehotenstvo bude urcite prisne sledovane. Verim, ze sa dockas vytuzeneho dietatka, zelam ti vela stastia ❤️ A ozaj, ja som mala prve tesne pred 29 a druhe pred 35 😉
@seahorse27
@jany149
dakujem vam! velmi ste ma potesili...
@kajkag
vidim ze vela z nas si nesie svoj kriz :( je strasne prist o dietatko, v ktoromkolvek stadiu...ja sa este len spamatavam, dlho som nevedela ci to vobec prezijem...moj muz mi zachranil zivot.
Prve tehotenstvo 33,skoncilo potratom,stratou partnera i zamestnania,proste velmi zly rok to bol.druhe tehotenstvo 34,porod takmer 35 a zdrave dievcatko,tretie tehotenstvo 36,porod takmer 37 a zdravy chlapcek.veeelmi drzim palce
Ahoj.velmi má mrzí, že ti to tak dopadlo, mala som nieco podobné, našťastie pre zázrak, moje dieťatko prežilo.ja som mala prvé dieťa skoro v 33r. 5 dni mi chýbalo, a druhé v 34.oba nakoniec cisárske.Drzim palce, hlavne veľa sily, a pozitívnych myšlienok...a neboj, teraz je veľa detí, ktorí už majú starších rodičov.mam kamošky, obidve mali deti v 40😁
@cee_68 ahoj, ja som mala teraz 39 partnera som stretla neskôr. Snažíme sa už 10 mesiacov a stále nič. Podľa lekárov som zdravá, partner tiez. Velmi sa bojím že dieťatko nepríde. Ako sa to podarilo Vam ? Ďakujem
@barborahalmova moja sestra otehotnela po 1,5r. ma 2m drobca
@majamat a koľko mala rokov ? Bola prvorodička ?
@barborahalmova ano, prvorodicka a mesiac pred sekciou ( koli viacerym Dg ) mala narodky - 42r
@barborahalmova ja som otehotnela 2x a to v 34r a potom som mala 39,5r. vzdy na prvy cyklus. no druhe tehu skoncilo potratom a potom sa mi uz otehotniet nepodarilo. myslim, ze sa nieco pri tom potrate udialo. neviem ci hormonalne zmeny, mozno sa mi vajickovody upchali. po kyrete som mala v den prepustenia zvysenu teplotu, ale potom poklesla. po kyrete sa moze vzniknut zalap, ktory vajickovody upcha. no aj hormonoalne zmeny uz mohli nejake nastat. tazko povedat. dr. mi dal Duphaston a viac neriesil. chcel nas poslat do centra. mam dceru, tak som to takto riesit nechcela. moj gyn je nanic a nepaci sa mi, ze neurobil aspon nejake zakladne vysetrenia,a ke urobit mohol - hormonalny profil, ci skontrolovat ovulku a pod. podla ovu testu som ovulku mala, aj ked niektore testy mi to ukazovali inak. tak sme sa zmierili s tym, ze dcera bude jedinacik.
a velmi sa tesim, ze sestra ma drobca, len som ho este poriadne envidela, lebo teraz sa moc nenavstevujeme.
tak nezufaj, moze sa to podarit. mozes skusit odmerat ovulku, pripadne by ti ju dr, mohol/mohla odmerat. aj ten hormonalny profil by mozno nebol zly.
ja som skusala brat nejake lieky na plodnost, resp. nieco ako vitaminy. boli dost drahe., ale uz neviem ako sa to vola.
jaj , Infolic. vraj je dobry a viacerym pomohol, aj ked mne nie.
Ja mám 37 rokov( nar. som vo februári) a mám 5- mesačného chlapčeka. S manželom sme spolu 16 rokov a len v októbri 2019 sme sa vzali a v novembri sa narodil nás vytúžený Jakubko. Zili sme roky v UK a veľa cestovali a dieťa odkladali a keď som mala 35 rokov, tak nás chytila panika a začali sme sa snažiť a podarilo sa to až po 15tich mesiacoch. Ak mám byt úprimná, mám v hlave tie iste myšlienky ako ty. Čo ak zomrieme, kto sa oňho postará a pod. Ale na druhej strane, zomrieť môžeš aj keď máš dieťa v osemnástke. Sú mladé mamičky a nemajú čo deťom ponúknuť ( nie všetky!!!! Nikoho nesúdim ani neodsudzujem). Skratka som si povedala, že som si život užila, zabezpečila sa a teraz žijeme len pre malého a po polroku prestanem pomaly s kojenim a začneme sa pokúšať aj o druhé. Stať sa môže v živote čokoľvek. Ale musíš myslieť pozitívne. Možno sa dožijeme 80 rokov a aj vnúčat a možno zajtra zomrieme. Ale žiť život a bat sa čo ak..... nemá zmysel. Mysli pozitívne, mysli aký skvelý život ta čaká s bábätkom a zázraky sa udejú. Uvidis. Všetko dobre želám
@barborahalmova aj ja som bola 36-ročná prvorodička. Snažili sme sa 15 mesiacov, už som ani nedufala. Ten 15. mesiac som sla ku gynekológovi na folikulometriu (snáď som to napísala správne) a povedal mi, že folikuly sú dostatočne veľké a k ovulácii došlo, vajíčko sa uvoľnilo ale neprasklo, že na 99% príde menstruacia. A odporučil mi inofolic. Sla som domov uplakaná že ja nikdy neotehotniem a v ten deň sme objednali inofolic a o 2 dni mi prišiel a začala som ho užívať s tým že už budem ready na další cyklus. V tom obdobi sme mali sex ale taký spontánny (krstili sme novú spálňu) nie ten že robíme dieťa a ms nedošla. Bola som tehotná. Neviem či ten inofolic praskol to vajíčko alebo čo sa stalo. Ale prišlo to brady keď som to vôbec nečakala, ako to všetci hovorili. Ten inofolic by som skúsila byt tebou
Ja som mala 22r keď sa narodil syn. Už vtedy na mňa pozerali staršie ženy ako na decko... Syn má už 8r. Druhé zatiaľ nechcem.
prve dieta vytuzeny syncek v 40 na 13 pokus umeleho oplodnenia a potom spontanne dcerka na 42 manzel je rovnako stary pravda je ze mame maly vekovy rozdiel tok a 4 mrsiace je to narocne velmi ale nebolo casu uz cakat a dakujem bohu velmi zato ze ich mam
Mama ma mala v. 26tke a sestru v 40, akože v pohode ja síce dlhodobo jedináčik alle. Keď sestra vyrastala a do teraz vyrastá tak sa k nej správa ako k jedináčik ovi atď. Ovšem co si pamätám veľa kometov bolo ze si ľudia mysleli ze mama je stara mama a môj otec starký, častokrát som zažula keď som mala chlapca a vždy mi dali sestru si zobrat a ze mame s nou niekam na ihrisko ísť atď. tak ľudia vyhukani z nás, sestra mi aj nechtiac občas mama povedala pred ľuďmi a skoro im occi vypadli. Raz sa nám v obchode stalo ja s frajerom sestra v kočíku a 2 ženy s deťmi: tto je také hrozné kde speje ta doba, takí mladí a už dieťa majú 😀
@barborahalmova Ja som to tiež mala rovnako, neskôr sme sa stretli s partnerom 🙂. Takto: my sme sa rozhodli, že teda chceme dieťa. Moja Dr. mi vtedy povedala, že ak sa nám nepodarí do 3 mesiacov, nemáme na čo čakať a ísť rovno na umelé oplodnenie, resp do reprodukčného centra, či ako sa to volá. Obaja sme s tým boli úplne v pohode (a aj sme s tým v podstate vzhľadom na náš vek rátali) a asi aj preto sa nám podarilo hneď prirodzene. Proste sme mali v hlavách nastavené, že nejako to už len pôjde. No a druhé tiež na prvýkrát - ale to sme už nemali žiadny stres, lebo jedno sme už mali. Asi to takto vyzerá veľmi jednoducho, ale u nás to tak bolo.

V 33 som bola tehotná, ale v 22 tyzdni som potratila, teraz mám 35 a zatiaľ nemáme bábätko 😔