icon

Váš vek ako prvorodičiek, prípadne váš vek v ktorom ste mali deti?

6. apr 2020

Asi vam to bude zniet ako banalita ale trochu mam obavy ohladom veku v ktorom raz dufam budem mat svoje vytuzene dieta/deti...s manzelom mame za sebou 4 roky tuzob, niekolko potratov, napokon vytuzene tehotenstvo ktore ale skoncilo udusenim dietatka - po termine porodu, nestihli zachranit...coskoro oslavim 33, kvoli akutnemu cisarskemu rezu musime este nejaky cas pockat...a ja sa citim akoby som uz teraz meskala...prosim ukludnite ma, ze sa to da aj v tomto veku, riesim hlavne to ze to dieta bude este nesebestacne ked my uz pomaly v dochodkovom veku (a to moj manzel je este odo mna starsi...)...potrebujem trosku povzbudenia, za vsetky vase zdielane skusenosti dakujem...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
magdalenkad
6. apr 2020

Prvé sa zadarilo skoro, v 19-tich som porodila. Druhé plánované v 37. A vôbec neľutujem. Aj keď tehotenstvo bolo poriadne rizikové a v dôsledku toho mi ostali zdravotné problémy, som rada, že drobca mám 😉

maminuska
6. apr 2020

20-25-35-39-43 vyber si , u mňa všetky vekové kategórie.

malamimi6
6. apr 2020

Môj mladší bráško sa narodil keď mala maminka 42 rokov, jeho otec mal 45 a bolo to jeho prvé dieťatko. Veľmi Vám držím palce, raz príde aj k Vám ❤️

kiki68
6. apr 2020

Ja 35 ked budem v Juli rodit, chlap 36. V 25 a 28 som prisla o male. Takze as teraz sa podarilo dotiahnut to takto daleko.

zuzkalujza
6. apr 2020

prvé 20, druhé 31, teraz sa snažíme splodiť tretie no už mám 41, tak ideme na IVF. Moja najlepšia kamarátka po 20 rokoch snaženia, potratov, umelých oplodnení to vzdala úplne a v 44 otehotnela ani nevedela ako, rodila ako prvovolička v 45. Malý má 2,5 roka, je úplne v pohode. Ona to dáva ľavou zadnou. Moja švagriná rodila v 38, 40, 42, 44 potratila a teraz je znova tehotná. O mesiac bude mať 45.....

anjelaa
6. apr 2020

28 a 34 rokov.

albertka1980
6. apr 2020

Je mi luto, cim ste si museli prejst, ale vobec nemyslim, ze si stara. My sme sa o babo zacali snazit, ked som mala 32. Prisiel prvy potrat, potom sa nedarilo, tak IVF, bez uspechu, nasledne druhy, treti potrat. Potom zacali lekari zistovat, preco. Potom dalsie IVF, bez uspechu a tretie IVF, z ktoreho mam dcerku, rodila som ako 38rocna, 2 mesiace na to som oslavila 39. Tehotenstvo som mala krasne, absolutne bez problemove. A este chceme druhe babo, len musime ist do Ciech, cize neviem kedy to bude. Drzim palcez aby si sa zotavila a myslela pozitovne do buducnosti a dockala si sa babatka.

titla
6. apr 2020

Ja som mala 33 a manzel 38, ked sa maly narodil a ano kebyze je to len na mne mam dieta skor, ale nemam pocit, ze som stara a chcela by som i dalsie.
Moja stara mama mala moju mamu, svoje prve dieta ako 38 rocna a jej mama porodila svoje posledne dieta v 53! A nikto sa nad tym nepozastavoval. Bolo uplne normalne mat deti aj v neskorsom veku.

dollyzv
6. apr 2020

Kolegyňa mala dve deti okolo 20ky a potom tretie po 40ke 🙂 bývalej kolegyni sa narodil brat keď mala skoro 20, jej mama mala tiež niečo po 40ke...ževraj ženy ktoré majú deti vo vyššom veku omladnu 😊

sandrika1986
6. apr 2020

Prve : Skoro 22. Druhe: skoro 26. Tretie: 29
Stvrte: 30.

marion30
6. apr 2020

Čakáme prvé,vek 30r

kakawah
6. apr 2020

Mas este cas... Kludne si psychicky a fyzicky oddychni a skusajte znova. Ja som mala prve v 30r. A druhe v 43r. Moja sestra v 33r a 37r. Drzim prsty💙🙏

autor
6. apr 2020

dakujem mile zienky ❤️

engel76
6. apr 2020

39 prve. Nezufaj. Dezim palce nech sa vam to podari.

alex666
6. apr 2020

Mam cerstvych 32 a coskoro sa mi narodi prve babatko.
Zelam ti vela sily a verim, ze dalsie tehotenstvo uz bude bezproblemove 😉

modrykoniicek
6. apr 2020

Ja som ešte bezdetná aj môj muž.
Mňa mama mala v 23 sestru v 30 a brata v 39.
Ja osobne nechcem mať viac detí ako jedno mám o 13 rokov staršieho muža a tiež deti po 40tke nechce.
U mňa je strop do 26.
Nikdy som nechcela mať deti po 30tke.

Ale len preto, že mne osobne vyhovovalo mať mladú mamu.Vždy som to tak chcela.Mala som to lepšie ako súrodenci.Výlety, čítanie, viac času, energie.A hlavne moje dieťa bude mať babku ktorú som ja nemala.A mladú babku :D

Dôležité je kto sa načo cíti.
Ja by som nezvládala živiť na staré kolená vysokoškoláka a popravde do 40tky chcem už mať veľké dieťa.Neviem si predstaviť mať pubertiaka v 60tke respektíve študenta.
Ja sa pozerám na to ako to môže byť o 20 rokov.Nie či je to jednoduché teraz.

Môj brat má 7 a ja som dospelá žena.
Ešte stále bude dieťa aj po mojej 30tke :D.
Takže nezávidím mame.Ja by som do toho nešla.

Každý vie sám na čo sa cíti 🙂.Neriešila by som to.

h2
6. apr 2020

Ahoj, ja som mala svoje prvé a jediné dieťa ako 36-ročná, muž mal vtedy 43. Ale preňho to bolo už tretie. 😁

cmulinko
6. apr 2020

Moje prvé tehotenstvo som mala ako 24 ročná a skončilo sa spontánnym potratom v 6tt. Prvé dieťa sa mi narodilo v 25 rokoch akútny cisársky rez v 36tt. Potom som zas mala jeden spontánny potrat v 6tt. Moje druhé dieťa som mala v 27 rokoch prirodzený pôrod v 39tt. Potom som zas mala 2x za sebou spontánny potrat v 5tt. Tretie dieťa som mala v 29 rokoch akútnym cisárskym rezom v 38tt. Štvrté dieťa som mala v 33 rokoch plánovaným cisárskym rezom v 38tt a piate v 36 rokoch tiež plánovaným cisárskym rezom v 38tt.

jaroe
6. apr 2020

29, 30, 33, 40. Všetky tehotenstva ako cez kopirák, pôrody zatiaľ tiež, uvidím, aký bude ten štvrtý a najmä obdobie po pôrode a prebdene noci..v porovnaní s tými pred 10 rokmi😁

sense
6. apr 2020

Prve v 31,teraz mam 38 a uvidime...

airaw
6. apr 2020

moja sestra 37, 39, 41, uplne bez problemov

bluka2
6. apr 2020

28, 32 a teraz vek by nebol ten problem na dalsie si myslim...drzim palce

ariannazara
6. apr 2020

Prvé 26 🙂

deti95060810
6. apr 2020

ešte ako mladá študentka... teraz sa už len na tom smejem aká som bola hlúpa...
33 r. je v pohode. Niektoré maminky majú aj 40 ....

angela85
6. apr 2020

úprimne,ak chces dieťa a spraví tá to šťastnou,tak vek nehrá rolu. Ja dom druhé mala 33 ročná,ale muž mal už 42. Ja si myslím že do tej 40 je to v dnešnej dobe ok. A nevzdávaj sa svojho sna o šťastnej rodine

henka123123
6. apr 2020

prve 26 druhe cakam mam 28

marion09
6. apr 2020

Ja som mala 31,muž 28

bagre
6. apr 2020

prvé tesne pred 24, posledné v 35 🙂

mareka49
6. apr 2020

Nemeskas.
Dockas sa splnenej tuzby.
U nas prve dietatko ja 30, manzel 42.
Stale viac pribuda rodicov vo vyssom veku.
Dietatko bude mat milujucich rodicov a to je najdolezitejsie.
A neboj, nebude jedine so starsimi rodicmi