icon

Vekový strop ženy na dieťa

29. máj 2023

Ahojte. Veľmi túžim po treťom dieťatku. Naše deti majú 15 a 12 rokov no stále mám pocit že mi doma ešte niekto chýba. Doteraz som to odkladala nakoľko druhý syn mal zdravotné problémy. Teraz od júla nastupujem do novej práce takže moje plány musím znova posunúť. Moja otázka je do akého veku by ste zvažovali bábätko? Viem že je to individuálne ale rada sa poradím. Momentálne mám 35. Ďakujem za každú odpoveď.

Strana
z4
dizajnerka
29. máj 2023

Ja kľudne aj v 45. Záleží či by som bola zabezpečená, nemusela sa naháňať v praci...potom prečo nie, kľudne aj v 50 😀

ada12345
29. máj 2023

Do 40 max. Ale každá žena je iná, niektorá ma energie na rozdávanie a niektorá nevládze. Ty máš výhodu, že ti vypomôžu starší súrodenci, keďže sú už dosť veľkí.

tiezjedna
29. máj 2023

ja som mala poslednú v 37 a za mňa je to tá hranica. Chcem si ešte užívať s deťmi aj bez detí.

mareka49
29. máj 2023

40 max 42

hederamonstera
29. máj 2023

Kazda to citi inak. Nikdy som nerozmyslala nad nejakym stropom ale asi tych 35-36. Ale bohvie ako sa budem citit v takom veku😊 ale moj drahy bude mat 40 a to je pre mna strop - nechcem pre deti starsieho otecka.

bejbypd
29. máj 2023

Ja som si povedala ,že budem mať odrodene do 30 tky a potom bude čas aj na kariéru..prvé dieťa v 19 ,druhe 26 ..bola som v tom,ze svoje mam splnené a predsa len mi chýbal ešte jeden kúsok skladačky.. keď som si hovorila,bože mladá som ,deti veľké, chyba mi ešte jedno ..takže 34 momentálne a tretie bude mať 4 mesiace..A už sa cítim kompletná🙂
Nič mi neutecie ,práca na mňa čaká a deti sú úžasné..ci by som chcela ešte neskôr?asi nie ,nevládzem ako 20 ročná, spánok mi chýba, ale šťastie to vyvažuje..

beata_k
29. máj 2023

Tak do 40. Len si treba uvedomit, ze bude v podstate jedinacik. Prilis velky vekovy rozdiel medzi detmi. Bude zavesene len na tebe.

irusa
29. máj 2023

u mňa bola hranica do 30... ale veľa žien teraz v mojom okolí 35+ sú tehotné...čiže podľa mňa je to ako sa kto cíti

bejbypd
29. máj 2023

@beata_k a toto som asi jediným zástancom..skrz vekové rozdiely si hovorím,že takmer každé vyrastalo ako jedináčik..napriek tu vzťahy majú skvelé a každé som si užila,užívam..

autor
29. máj 2023

@beata_k ďakujem no ja som tiež rozmýšľala že fuha to už je veľký rozdiel, lenže práve ten starší mi už rok hovorí že by chcel dalsieho súrodenca 😊 jasné že sa nebudú hrať spolu na koberci s autíčkami ale myslím že by to bolo fajn

romanka06
29. máj 2023

Ono akú hranicu si urcis ty je jedna vec, akú hranicu si určí tvoje telo je vec druhá. Máš 35, nemáš už asi veľmi nad čím rozmýšľať, zapracuj sa v novej práci a šup šup na to 😁

autor
29. máj 2023

Ďakujem veľmi pekne všetkým za názory. Zabezpečení finančne sme, manžel má dobrú stabilnú prácu, jedine čoho sa bojím sú nejaké zdravotné komplikácie u bábätka, ak by som rodila po 40. Alebo vlastne ani neviem či sa báť keď píšem že mladší mal zdravotné problémy a to som mala ukážkový vek na tehotenstvo..no neviem, rozmyšlala som že pobudnem nejaký rok v tejto práci nech to zas nie je tak že nastúpim a hneď otehotniem a že potom by sme vyskúšali 😊

rozovykon
29. máj 2023

sa musím zasmiať, ja som prvé rodila v 35 🙈

nique
29. máj 2023

Ja som mala prve v 35, druhe v 38. Prijala by som este jedno, ale manzel uz nechce. Osobne tu hranicu vidim na 42r. Nie kvoli tehotenstvu, ak je zena zdrava, nebude ziaden problem. Ale skor kvoli dietatu neskor. ked budu moje deti maturovat, ja uz budem mat 55r, ked budu koncit vysku, budem mat 60r.

beata_k
29. máj 2023

Ja mam starsich surodencov o 6 a 7 rokov. Kym oni riesisili hypoteku, ja diskoteku. Vela spolocnych tem nebolo. Vychadzame velmi dobre, ale ten vekovy rozdiel neoklames. A to nemame az tak velky rozdiel. Kym ty otehotnies, tak tvoj starsi bude mat mozno 18. V 19 sa mozes stat babkou. Ja ti neviem. Treba to zvazit.

andrejka1974
29. máj 2023

Ja som posledné mala v 38 takže kľudne do toho a medzi najstarším a najmladšou je 19 rokov

autor
29. máj 2023

@rozovykon áno veď práve preto som ešte optimistka lebo aj kopa mojich spolužiačok ešte abi neuvažuje o deťom. Ešte teraz sa cítim mladá a fit, vlastne lepšie ako pred pár rokmi 😊 preto to stále nejak odkladám že ešte mám čas 😄

ivec16
29. máj 2023

este kludne mozes, niektore nemaju v tvojom
veku ani prve ;)

katka533
29. máj 2023

Ja v 40 a uz to citim ten vek 😄

matkahelka
29. máj 2023

nic take neexistuje. kazda zena je inak nastavena mentalne, ma ine fyzicno. su 30-ky unavene, vycerpane a dalsie dieta si nevedia predstavit. a su 45 rocne, co maju babatka a zvladaju s prstom v nose. ja mam doma takmer 15 rocnu a 17 mesacnu a mam 41. a s rukou na srdci mozem povedat, ze je to skvele v kazdom smere a nic lepsie nam osud dopriat nemohol. mala je sice narocne dietatko, tvrdohlava a ziva, ale tym, ze nemam ine male deti, mam na nu aj cas aj energiu. a starsia dcera je velmi rozumna, napomocna, malu sestru zboznuje. mne uplne vyhovuje, ze mam 2 jedinacikov.

sense
29. máj 2023

U mňa bola hranica 40 otehotnieť max 41 porodiťt. Ale mam kamarátku tak rodila prvé po 40 lebo dovtedy sa na dieťa necítila

diewcatqoo
29. máj 2023

Som aktualne druhykrat tehotna a ked porodim, budem mat 34. S manzelom sme sa dohodli, ze pokial by to nevyslo, kym budem mat 35, dalej sa snazit nebudeme.
Ale toto je velmi, velmi individualne. V mojom okoli vacsina zien ide na to az po 35tke. Ak sa na to citia, tak preco nie. Ale ja uz by som sa na to asi necitila. Vzhladom na to, ze uz jedno dieta mam, viem, co znamena starostlivost o dieta, prezivanie tehotenstva, porod a tak, tak uz by som nechcela byt starsia mamicka. V 40tke chcem mat uz relativne svoj klud, neriesit plienky alebo obdobie vzdoru. Uz teraz sa citim pri tomto tehotenstve ovela horsie, ako ked som cakala prve (to som mala 26).

veselo_neveselo
29. máj 2023

Este mas cas, ale uz mozno nie tak vela ako si myslis. Aj ked si v 25 otehotnela na prvy sup, tak teraz to tak byt uz nemusi. A to nevies, pokial neskusis.
Takze za mna, ked chcete dalsie, chodte do toho, ale zbytocne to neodkladajte, lebo to moze trvat. Aj ked, stale to moze byt na prvu supu 🙂
Ak sa citis fajn, tak bez do toho. 🙂 Nechaj, nech telo povie kedy ma stopku, nemusis si davat mentalne limity sama.

luccija
29. máj 2023

40 max do 42 porodiť.To máš výborný vek

autor
29. máj 2023

@veselo_neveselo ďakujem, páči sa mi tvoja posledná veta nechaj to na telo, vlastne je to pravda😊

babulkomale
29. máj 2023

My ked sme o viac deti prisli a dlhsie sa nedarilo, tak som si povedala ze do 40-tky skusim a potom koniec.
Drobcek sa narodil predcasne, aby stihol k mojim 40. narodeninam ☺️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lauriik
29. máj 2023

Asi podla toho ako sa citis. Ale uz by som to moc neodkladala ☺️ Ono je otazne aj ako sa rychlo podari. Moze to byt hned, mozete aj rok cakat.

oliva276
29. máj 2023

Mala som limit 38 rokov, podľa sestričky u našej obvodnej u detí splodených vo vyššom veku je vyššia pravdepodobnosť zdedenia ochorení a u nás v príbuzenstve sa to potvrdzuje, mladšie potomstvo (už dospelé) je celkove chorľavejšie.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4