Vitex jahnací a Maca peruánska - môžem ich užívať naraz?

shellynda
7. nov 2019

Môžte mi prosím poradiť, akú máte skúsenosť vy s užívaním Vitexu, Macy peruánskej a Alchemilky tinktúry dokopy? Môžem to spolu všetko brať dokopy?

carrot_apple
7. nov 2019

@shellynda ja som brala iba vitex,zabral,upravil menzes na krásny 27 dňový cyklus z 40, som kludnejsia, nemám vyrážky na tvári keď mám pred menzesom...alchemilku som pila lebo som mala silné krvácanie, tiež pomohla,ale to hlavne asi ten vitex a s macou nemám žiadne skúsenosti... závisí, že prečo to chces všetko naraz brať?

pasikavamacka
7. nov 2019

alchemilka je estrogenna, tak pokial nemas endometriozu a PCO, mozes brat do ovulacie, po ovulacii vitex, lebo ten podporuje tvorbu progesteronu. Maca je tiez estrogenna, tu popravde neviem kedy brat, myslim, ze ju beru cely cyklus zeny. Ja mam endometriozu, tak estrogenne byliny mam zakazane a vitex beriem po ovulacii.

carrot_apple
8. nov 2019

@pasikavamacka a čiže keď chcem otehotnieť tak vitex brať kedy napríklad?

pasikavamacka
8. nov 2019

@carrot_apple niektore zeny to beru cely cyklus ale bylinkarka mi povedala, ze to obsahuje progesteron a preto to mam brat iba od ovulacie do MS.

shellynda
autor
8. nov 2019

@pasikavamacka
@carrot_apple ja napríklad vitex beriem celý cyklus, alchemilku a Macu len do ovu, tak mňa zaujímalo, že či to vlastne beriem dobré, lebo som bola počas toho 2 x tehu, ale obe žiaľ skončili MA😥...

pasikavamacka
8. nov 2019

@shellynda skus vitex az po ovulacii, aj ked kvoli tomu neboli urcite MA. ak sa to stalo 2x tak tam moze byt nejaky skryty dovod- hematologiu, genetiku mas OK?

shellynda
autor
8. nov 2019

@pasikavamacka teraz pôjdem na vyšetrenia, tak sa uvidí.. Pred 1,5 rokom som mala krvácanie do mozgu, robili mi všeliake vyšetrenia a vraj v poriadku, ale tak že plánujem byť tehu som vtedy neriešila ešte... Obe deti som mala bez problémou a na prvý šup, tak som myslela, aj teraz to tak pôjde, ale žiaľ nejde, tak asi je nejaký problém

pamelka123
5. jan 2021

@pasikavamacka maca je nápomocna pri pco.. A vitex tak isto

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre