icon

Všetci majú bábätko a ja nie

welpen
18. nov 2012

Uz som zufala chce sa mi staleplakat.Snazime sa o babenko uz 3 roky.priatel je v poriadku a ja tiez ale nejde to.Vsetci oklo mna mi oznamuju ze cakaju babenko a ja sa falosne tesim s nimi,najradsej by som vtedy utiekla a revalaaaa.Uz mam vycitky ze som taka hnusna a neviem sa tesit z druhymi mamickami.preco som taka?uz sa koli tomu zle citim

mariankamk
20. nov 2012

@mily7 to ja uz za tu dobu, aj ked to este nie je nejak vela, tak viem, ze vacsinu vci, co nespravim alebo nevydrankam, nemam... sice, obcas aj prekvapi, to potom rozmyslam, ci je pravda ci si so mna srandu robi 😅

babajica
20. nov 2012

Ahoj welpen,
prosim nezufaj a prestan tlacit na pilu. Ja s manzelom sme mali prve dietatko az po 11 rokoch od kedy sme sa spoznali ( ja som mala 15 🙂 ) a az v 26 sa mi narodil prvy syncek, po nom prisli este dve deti s odstupom 3 rokov. Verim tomu, ze u Vas ide rovnaky problem ako u vacsiny parov, co poznam a to je prilisna snaha. Cim viac nieco chces tym menej to ide. V momente ked to hodite za hlavu sa to stane. Viem ,ake je neskutocne tazke prestat na to mysliet a dufat, sama som si tym presla ale ak to dokazete a vykaslete sa na to a zacnete sa milovat pre radost, nie s umyslom pocat, vtedy sa to stane. Deticky su sem pritahovane laskou, nie hlavou :D
Moja sestra mala rovnaky problem, snazili sa tri roky, behali po kadejakych klinikach a neviem co vsetko vymyslali, ze kde je problem a ked sa zmierili s tm, ze nic nebude, prislo babeno. Musis sa dokazat uvolnit a ...zmierit sa sama so sebou, prijmi ako fakt ze dieta nemas a ani ho necakaj a ono si ta samo najde, uvidis. Hlavu hore, v momente ked si zariadite zivot bez dietatka a najdete v sebe mier a pokoj, hned sa nejake babo pritrafi. Otvor svoje srdiecko a zacni sa milovat taka aka si- s babatkom, ci bez neho., ak by ti aj nebolo sudene, chces zivot prezit naplno ci ho premarnit sebaobvinovanim a vycitkami? Rozhodnutie je na tebe... 😉

timona
20. nov 2012

aj vam sa stava, ze akohanle sa posťažujete svojej nejakej dobrej kamaratke o svojich problemoch s otehotnenim ihned vam oznami ze je tehotna?

rudy252
20. nov 2012

@welpen keď to budeš najmenej čakať vtedy to príde. Skúsila si ísť na nejakú dovolenku. My sme boli pri mori, úplne som tam vypla od všetkého a zrazu som bola tehotná a predtým sa nám tiež nedarilo. Treba ísť niekde do tepla.

mily7
20. nov 2012

treba hlavne vypadnut zo stereotypu a od myslienok kazdodennych. babajica to pekne napisala. inak ak si to porovnate tak objektivne neviem ktora ako ste dosli k svojej polovicke ale ktora tazko hladala a nakoniec to vzdala tak potom nedosla laska vasho zivota? lebo u mna ano a kazdy to vravel ked nebudes cakat dojde a tak to je aj s detmi. hlavne ze ste zdrave, snazte sa hodit stres za hlavu uzivat si kazdu minutu a bude dobre.

lilitela
20. nov 2012

@welpen Vzhladom na tvoj vek sa nie je kam ponahlat. Takze hlavu hore 🙂

welpen
autor
20. nov 2012

@rudy252 planujeme ist ale az za dva roky,na druhy rok budeme mat svadbu tak setrime peniazky a potom o rok neskor si spravime akoze svadobnu cestu niekde pri mori 🙂

velvet26
20. nov 2012

babule drzim vam vsetkym palceky, urcite sa svojich babatiek dockate kazda, skor ci neskor...pride to uvidite, drzim palce.. 😵 😵

mariankamk
21. nov 2012

@mily7 no mozem potvrdit, ze ked sme sa dali dokopy my dvaja, resp. este len ked sme si zacali pisat, tak som ho ako prveho chlapa v poradi po rozchode s byvalym nebrala stylom, ze z tohoto nieco bude... dovtedy som pri akomkolvek muzovi, aj ked sa na mna len v obchode obzrel, usmial sa a pod., uvazovala, ci z toho nieco bude, ci o mna aspon niekto zakopne... 😅

co sa toho nasho "snazenia" tyka... nemam ani tak depky, ze to nejde, skor z toho, ze kazdy cyklus mam nejaky problemovy, raz kadejake bolesti, raz dlhe spinenie alebo anovulacny cyklus... viem vydrzat aj nepozorovat, neratat dni cyklu, ale niektore veci sa nedaju prehliadnut, fyzicky to castokrat vycerpava... ked je toho uz privela, nemam ani chut ist za doktorom, musim sa proste zacat na to citit, nacerpat novu energiu, no kym takto depkosim, tak sa ku gynekologickym problemom prida uz aj ta tuzba po babatku...
je to ironicke - kym na jednej strane sa hnevam na vlastne telo, ze ma neposlucha, ze mam cyklus rozhodeny, a tym padom je aj nizsia sanca, ze sa nam babo podari, na druhej strane mam v tej dobe aj velku averziu voci liekom, kadejakym vodickam, doktorom... ale ked to hnev a smutok pominu, tak sa do mna vleje zase nova energia a radost... vtedy neriesim babo vobec, no doslova sa z kazdej navstevy doktora ci vysetrenia strasne tesim...
kebyze som uplne zdrava ako rybicka, bola by som fakt smutna, ze sa nam nedari... takto ale viac prevlada hnev na vlastne telo...

kejkej
21. nov 2012

ahojte, mate niektora skusenosti s Femibion 800?

mily7
21. nov 2012

@mariankamk moja, hlavne za lekarom, dat si cyklus do poriadku a zacat sa mat rada,aj svoje telo. niekde som pocula zeby sme sa mali tesit z menzesu pretoze to je vlastne znak toho ze telo funguje v poriadku a je to sucast zeny, aby mohla raz mat babetko. takze ozaj len zmenit myslienkove pochody. a aj co sa chlapa tyka. v ziadnom pripade nesmies rozmyslat ci o teba niekto zakopne, ci si hodna niekoho. to je cesta k pochovaniu samej seba. musis si verit ze mas nato, ze mas na super chlapa, ze si ho zasluzis a mas aj na babetko budes raz dobra mama, mat sa rada. viem o com hovorim, 3 mesiace pred svadbou som ju zrusila, osvietilo ma a nezobrala som si uplneho hlupaka a bola to len moja chyba, chybala mi sebadovera. ked som ju mala, balila som po ulici chlapov len tak a to som kvazi seda myska. takze hlavu hore!!! aj co sa tehu tyka.

mariankamk
21. nov 2012

@mily7 milujem reči, maj rada menzes (pri ktorom, ak negrciam, som vlastne rada, že som dobre obišla; ale je to cyklus od cyklu lepšie, mám uz svoje finty proti bolesti) alebo že je to znak, ze telo funguje... je to sice podstatne, ze telo ma tolko sily, aby sa MS spustila, ale čo z toho, ked nedôjde k ovulacii alebo kolisu hormony tak, že aj keby sa niečo podarilo, tak to odíde skôr, ako príde...
nie ze ti chcem teraz nadávať, ale niektoré slova, vety sa nie vzdy hodia, ked nevystihnu situáciu 😅
a doktora poriesim až po novom roku...

mily7
21. nov 2012

@mariankamk jasne, asi som uz zabudla ake to bolo. ja som brala antiku kvoli bolestiam a silnemu menzesu. tiez som mala neskutocnu ostaru a chcela skocit z okna. ked som vysadila tak sa nam podarilo hned otehotniet. mne zabrali len to, skusala som aj vitaminy, teraz neviem aku bilinku a tak a nic nepomohlo. prepac.

mariankamk
21. nov 2012

@mily7 ja som uz mala kadeco, od obycajneho magnezka vo vyssich davkach, rozne bylinne kvapky a sirupy, vyzivove doplnky, polroka na HAK, potom duphaston... ale to nie len kvoli MS, aj rozkolisane hormony atd...

vejavika
29. nov 2012

Ahojte snazilky,tak po nejakom case,som sa sem prisla znovu mrknut a chcem povedat len.ze vsetky z vas ste mi oporou,ja som dlho o stranke modry konik nevedela,kym som nezacala mat problemi z otehotnenim a zistila som,ze sa niektore pokusate ovela dlhsi cas ako ja.Ja som to tiez spociatku nevedela prehryznut,ze aj mna sa to tyka bola som nahnevana na cely svet,tajila som to,ale teraz po tych skoro 4 rokoch,to pekne zacinam vypustat,hovorit ludom pravdu a hlavne sa nelutovat,pretoze to nikam nevedie.Myslim.ze tomu treba verit,ze to raz pride a urcite to pride.

dolce251
30. nov 2012

Ahojte, myslim ze tiez patrim do tejto temy 🙂 Nie som pravidelne na MK, ale uz vo vela otazkach mi pomohol. Tiez som tuto stranku objavila az ked som zacala mat problemy s otehotnenim. Som na tom podobne ako @vejavika Snazime sa uz 3,5 roka a zatial nic. Ja aj mm sme v poriadku, uz sa nam aj raz postastilo otehu v r. 2010, ale bohuzial skoncilo to MA v 9tt. V auguste tohto roka som skoncila so vsetkymi snahami, sledovanim sa, liekmi, vitaminmi, cvicenim, bylinkami atd. Nechavam tomu volny priebeh, tak uvidim, som akasi rezignovana momentalne, ale stale verim ze raz to pride.

berbell
7. dec 2012

Ahojte, aj ja sa pridávam, tak isto ako zakladatelka témy, som na tom podobne, všetci naokolo tehotné a ja sa s nimi len falošne navonok tešim. aj keď im to samozrejme prajem, je to ťažké tešiť sa z druhým z ich tehotenstva, keď nám sa nedari :(

bambulqa89
9. dec 2012

ja som prezivala to iste ked sme sa vzali s manzelom a dva mesiace na to manzelov najlepsi kamarat mu oznamil ze cakaju babo a uz su v 5 mesiaci vobec to nebolo vidno..len som sa usmievala a ked sme vysli von tak do rana som plakala nemohla som to uniest..neda sa to jednoducho..snazime sa ale uz stracam nadej a prestavam verit ze to bude..ako na to pomozte mi 😒

ginalu
10. dec 2012

@bambulqa89 presne viem o čom tu ty aj ostatne píšete ja som si tak ako ty - vy prešla len s tym rozdielom že my sme sa snažili nie rok ale 12 rokov a nič nepomáhalo a na umele oplodnenie nejako som sa nevedela odhodlať pretože naozaj psychika je naozaj v tomto velmi dôležita treba to určite v sebe trošku uvolniť a ja som nemala na to ist a teraz čakat ujme sa neujme to by ma asi položilo už naozaj a tak sme si povedali že skusime osvojenie, najprv ano ale potom som sa zlakla a znova sme skušali a nič tak sme už naozaj napisali žiadosť a šli sme do osvojenia,ked sme všetký prešli a prišli sme k našmu synčekovi bola to dlha cesta, sem tam trnistá ale o to krajšie to bolo n a konci ked už mal napisane v rodnom liste naše priezvisko a meno ktoré sme mu vybrali. a tak som bola zaneprádnená malinkym že som všetko pustila z hlavy a nakolko mam velmi bolestivý menzes tak som poprosilalekara o antikoncepciu kde mi visadí aspon na 3 mes. pichol mi injekciu kde nastala anovulácia na 16-18 mes. aj som na to zabudla až raz mi meškali tak som šla ku lekarovi že nič a na sone mi povedal že som tehotná, bol to pre mna šok po toľkych rokoch a teraz žeby??? a bolo to tak len s tym že som pred tym podstupovala kadejake hormonalne liečby nedopadlo to ako sme si želali a v siedmom mesiaci som o mojho Šimonka prišla, a nebyť jedneho lekara tak by som tu nebola ani ja.pretože to bol chlapček čo som hned od prvého sona vedela a aj to že to asi dobre nedopadne, už sa bojim mať dalšie diettko a už ani neskúšame pre strach a aj preto že sme si osvojili aj druhe dietatko dievčatko a poviem vám obe detičky sú naozaj naozaj moje a nedala by som ich za nič na svete... su moje slniečka 🙂

bambulqa89
10. dec 2012

moc krasny ale aj smutny pribeh drzim vam palceky aby sa vam darilo 😉

magdalena572
Odpoveď bola odstránená
aldream
18. dec 2012

@welpen tym vsetkym som si presla aj ja,3,5roka cakania mesiac co mesiac som vyplakavala,ze sa to opat nepodarilo..tiez som mala taky pocit ako aj Ty,ze uz vsetci dookola otehotneli iba ja nie...Dnes mam takmer 3rocneho syna...a ako sa to podarilo??som presvedcena o tom,ze za vsetko moze psychika,pokial su obaja partneri po zdrav.stranke OK,a vy dvaja ste ok,aspon to pises....Ja viem,ze to neni jednoduche,ale skuste zabudnut na max.snahu len o dieta,uzivajte si v prvom rade sex a pritomnost toho druheho, a zadari sa ani nebudete vediet kedy 😉

welpen
autor
18. dec 2012

@aldream ved ja sa snazim nemysliet nato,ale ono to nejde ☹ ja uz neviem volaco musim vymysliet aby som prisla na ine myslienky

aldream
18. dec 2012

@welpen my sme sa nahlasili uz aj vtedy do centra asistovanej reprodukcie,kedze ja som bola na tom presne takto psychicky ako si Ty teraz,no a predstav si v ten posledny mesiac,ked sme vobec tomu neverili,ze sa nam zadari sa nam aj podarilo 😵

welpen
autor
18. dec 2012

@aldream no to je super ze sa zadarilo,ja idem teraz 27.na vysetrenie k novemu gynekologovi kedze henten sa mi zdal byt neaky divny.tak uvidim co mi poradi dalej

vejavika
25. dec 2012

ahojte snažilky,prajem stastne a vesele,pred mesiacom som pisala do tejto temy,ze treba hlavne verit,ze to raz pride,ale momentalne mam zas tu chvilku smutku,ze kedy vlastne?Najviac ma stve,ze pri mojej praci v ktorej travim viac casu ako doma,nestiham riesit moje problemy s otehotnenim,behacky za doktorom,ktoremu je to vlastne jedno on ani nikdy nevie kde sme skoncili,musim mu vsetko pripominat,keby aspon tie roky tak neutekali...A vsetci su strasne mudry,ze to treba riesit,ake jednoduche ☹ ☹ ☹

bambulqa89
28. dec 2012

Ahojte snazilky stale sa snazime ale aj napriek tomu verim ze si raz v jeden krasny den napiseme ze sme v tom, netreba stracat nadej, minule som si poplakala na jednom videu ako sa babo rodi od 0 - 9 mesiacov boze nadherne to bolo a ta hudba ma tak rozplakala ze som sa nevedela ani ovladat..

https://www.youtube.com/watch?v=8Y1htXFtIMs

ceknite tento link. Ale prajem Vam vsetkym vsetko dobre v roku 2013 vela zdravicka stasticka deticiek a hlavne lasky...PF 2013 😵

livia123456
29. dec 2012

ahojte aj ja mam taky problem vzdy ked mame s priatelom sex tak ties to somna vsetko vitecie a som s toho nestastna lebo uz by sme chceli bit rodicia velmi mam rada deti a tuzim po nom 😅

dedenini
29. dec 2012

je to velmi otom co citis a co mas v hlave..my sme dietatko moc moc moc chceli... a vtedy to neslo... prestali sme nato myslet, prestala som si robit testy a sledovat ovu.. a bola som hned tehotna 🙂 drzim palceky

livia123456
29. dec 2012

dakujem za pochopenie dedenini my si to ties myslime stale na to myslim ze sa nam nedari pokusame sa s priatelom uz sedem mesiacov a stale nic asi to je preto tak lebo potom tuzime velmi ale myslim si ze aj mi budeme obdareny dietatkom teras som aj dost v stresovej situacii a moze to byt aj pre to 😅