icon

Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!

katkapapacova
1. apr 2011

no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...

bewik
24. aug 2011

@eviq no presne, ja som z toho tiez trosku na nervy, ze mame velky dom a ziadne deturence v nom ☹ . My prerabame stary dom, takze svojho casu bol celkom malicky, ale sme si povedali, ze pristaviame podkrovie, vsak raz budu deti, tak mame z neho teraz velku kravu 😀 . Bud by bol velmi maly alebo velmi velky, ziadny kompromis tu nebol. Ale sme radi, ze sme tu, je to uzasna dedina, stale sa tu nieco deje, uz sme sa tu aj celkom socializovali a praca v zahrade je velmi prijemna. Pod lesom to moze byt veru dobre, mali by ste pekny vyhlad a lesik hned za rohom. Velmi ti prajem, aby ste uz boli traja, mozno nam pomoze este nejaky ten zazrak, vsak sa deju, nie?

eviq
24. aug 2011

@bewik ja už nejak na zázraky neverím....3 krát som verila, modlila som sa, dúfala, vždy som bola pozitívna, že to vyjde.....ja už neviem....momentálne mám chuť dať výpoveď a odsťahovať sa na druhý koniec sveta, kde by ma nikto nepoznal a začať tam od znova...vyšetrenia si dám urobiť, lebo ma zaujíma tá príčina i keď nádej si nerobím, lebo už mi vyšetrovali všetko...možno zvážime aj tú kliniku v Londýne, určite zájdem aj za bylinkárkou....ale či sa naozaj dám na 4. pokus...to neviem....teoreticky áno, ale prakticky....neverím, že sa mi to podarí....

bewik
24. aug 2011

@eviq chapem ta. Ja som to nezazila, este som nebola nikdy tehotna a neviem si to ani predstavit vobec taku bolest, ked to boli uz len pri mojom dlhom cakani. A 3x to zazit... nemam ani slov. Fakt si to neviem predstavit.
A ked sa mozem opytat, pri tych prvych dvoch ti aj povedali nejaku pricinu?
Inac, mne sa vybavil jeden pribeh, co mi rozpravala moja doktorka, ze k nej prisla pacientka, ktora mala za sebou tri alebo styri potraty, uz neviem presne a ze jej zistila ureaplazmy, vyliecili ich a uz ma deticky teraz. Ale urcite si uz absolvovala kopec takych vysetreni a ja tu teraz pisem odveci. Proste len pisem, co mi napada, lebo dakedy aj motyka vystreli.

eviq
24. aug 2011

@bewik robili mi vsetky mozne vysetrenia, aj tie ureoplazmy, co spominas...v podstate som mala vsetko dobre, okrem krvi - mam trombofiliu...ale tu mi teraz podchytili hned od zaciatku a pichala som si injekcie. vysledky som mala este pred tyzdnom dobre, takze to nemohla byt pricina...do teraz si vsetci lekari mysleli, ze ked sa bude liecit trombofilia, iny problem tam uz nie je...ale zjavne este tam nieco musi byt...otazne je, ci mi na to slovenski lekari pridu...u nas sa totiz este nerobia vsetky testy.....ja poznam aj horsie pripady ako som ja takze sa to snazim brat tak ako to je....s manzelom sa mame radi, vela cestujeem a uzivame si zivot...aj to je pozitivne, ved kolko zien ma deti a manzelia ich podvadzaju a rozvadzaju sa....mozem byt rada, ze mam "len" takyto problem...hlavne nech sme my zdravi a akz zivot si urobime, taky ho budeme mat....mozno si ten domcek v budimiri postavime a budeme tam mat psikov...takych z ulice 🙂 to som vzdy chcela...

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi zial mam endocystu a caka ma operacia :( 12.9. mam predoperacne a na dalsi den operaciu.... poznas tu potvorku?

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 ano, mam 3 endocysty a termin operacie 13.9. 🙂 ☹
kam ides na operaciu?

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi no ja zijem momentalne v nemecku tak tu.... a ako tebe zistili ze mas tie mrchy? ja idem na laparku, hysterku a aj chromopertubaciu... vidim,ze termin operacie mame uplne rovnaky, budem na teba mysliet nech nam to dobre dopadne a mozme mat potom deticky veeeeeeeeeeeela.

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 a kde mas tu cystu, na vajecniku? ja uz jednu operaciu mam za sebou. isla som "len" s PCO a tam mi nasli aj endo cystu, ktoru hned vybrali. no a teraz mam 3 na vajecniku. videli to na sone. zistili mi to este na zaciatku juna a vtedy ma hned hnali na operaciu. ale môj dr isiel na dovolenku, tak sa to oddialilo. a potom som zacala skusat alternativne liecby, tak som to ja odlozila o mesiac. a teraz zas mam zajacie umysly. nechce sa mi do toho. lebo 3 velke cysty nie je sranda. ked ich vsetky odstrania, nezostane mi z vajecnika vôbec nic ☹
ale tym nechcem strasti teba, pre teba je najlepsie nech ti to cim skôr vyberu kedze je len jedna 😉 . nech to nerastie.
drzim palce a budem na teba mysliet toho 13-teho. termin isto nezabudnem 😀 . mozno budeme "zaspavat" spolu 😉

monkri
24. aug 2011

@eviq moc ti držím palce aby si mohla hned ísť domu mna pustili po dvoch hodinách hned domou len dúfam že teba uspia a nebudeš nič cítiť mna že kvôli tlaku nemohli preto že som dostala len slabú a preto ma to moc bolelo ,no nevzdávaj to aj ja som myslela že končím už neidem dalej ale teraz nevzdám sa a idem dalej momentálne behám maraton po úradoch a lekároch len aby som na nič nemyslela a dúfam že ked príde manžel a všetko dobre dopadne aj dietatko príde asi boh chce aby sme sa už usadili a potom nám aj dieťatko dopraje ved už decku izbu a aj výbavu tu na sk mám pre bábo horšie je to alžírsku tam nemám nič a ani nič tam nechystám lebo chem byť tu na sk

vlocka33
24. aug 2011

no ja som raz pocula odpoved jednej kočky, ktorej sa nedarilo otehotniet a kazdy dobiedzal a viem, ze uz bola z toho zufala a velmi tuzila po babbetku, ale jej odpoved na to "a vy co? kedy budete mat babo?" odpoved: "teraz nie, hadam si nedo*ubem tuto super postavu".... 🙂 kto pochopil ze prestrelil tak uz bol ticho . BLBA OTAZKA ESTE BLBSIA ODPOVED....samozrejme to nebola pravda s tou postavou ale uz mala toho dost 🙂

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi jednu na lavom ovariu... co je PCO? nam kedze sa nedarilo babo sla som na vysetrenia aj tu a moja povedala, ze mam jednu cystu na lavom vajecniku a ze to treba vybrat, ze to je zo zapalu zrejme (moja dokyna na svk zapal neriesila,ze vraj slaby a cystu nevedela urcit co to je-leb bola malinka...) tak sa to asi od februara marca vlieklo doteraz... a teraz pojde vona hned otehotniem 🙂 to je plan vsakze? musim sa pozitivne naladit,lebo sa priserne bojim, ze mi zsitia endosku, ze vyberu vajecnik, ze histologia dopadne zle, ze mi nasadia na pol roka menopauzu a take veci... drzim nam palce zlatko, nech dopadneme skvele- a mame coskoro vytuzene babatka

monkri
24. aug 2011

@lolitka25 držím ti palce ja mám tiež jeden vaječník preč kvôli nádoru a na druhej som ešte pred pol rokom mala cysty ale už sú preč naštastie neboli veľké moc som sa bála ale lekárka že nebudeme operovať skúsíme liekmy a podarilo sa 🙂

bewik
24. aug 2011

@eviq tu trombofiliu mi akurat nedavno spominal jeden znamy, jeho zena si tiez pichala injekcie. Predtym som o tom vobec nepocula. Dufajme ze najdu pricinu, potom by ste vedeli co dalej... Drzim palce, hlavne nech to co mas teraz pred sebou rychlo skonci.
A presne ako pises, pekne manzelstvo uz dnes vobec nie je samozrejmost, vsimla som si, ze vela zien na tomto fore ma uzasnych manzelov, ja mam tiez jedneho takeho 🙂 . Mame v nich oporu a to je hlavne.

My mame presne dvoch ulicnikov 🙂 jedneho z utulku a druheho sme tiez zachranili pred utratenim. Su to riadni nezbednici, trhaju kvietky v mojej tazko obrobenej zahradke, ale aj tak sa na nich viem hnevat len chvilku, su uzasni a pomahaju v tazkych chvilach. Tie ich psie oci..... alebo ked sa len tak beztarostne valaju v trave na chrbte, no to sa nemozes neusmiat 🙂

eviq
24. aug 2011

@monkri dakujem Monci...ano, narkoza bude, zatial mi to tak vzdy robili...ono ja vobec nekrvacam, tak predpokladam, ze to tak lahko asi nepojde same....toho sa dost bojim....ale musim to vydrzat...stale si tak poviem, ze zajtra o takomto case to uz snad budem mat za sebou a uz sa budem len zotavovat....

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 neboj sa, urcite to dopadne dobre 😉 . ak je ta cysta mala, tak niet o com. treba s nou von. o vajecnik neprides neboj. ono sa to vybera tak, ze sa musi obrezat ta cysta aj s castou toho tkaniva, na ktorom je (v nasom pripade vajecnikom). ale kedze je mala, tak vajecnik zostava normalne funkcny a nic mu nezavadzia. u mna je to trochu ine, kedze su po celom vajecniku. prisla by som on. preto momentalne verim niecomu inemu. bola som aj v medzugori pocas dovolenky 😵 a dufam v zazrak.
menopauzu ti nenasadia a ak to budu chciet, tak sa mi ozvi. lebo mne dr vysvetlil, ze ked je to na ovariach, tak sa taka liecba nedava. a ak by si nahodou niekedy mala brat vysoke davky estrofemu, estrimaxu alebo niecoho podobneho na zvysenie sliznice, tak tiez opatrne. myslim si, ze hlavne vdaka tomu som dosla k trom cystam 😒 . este v normalnych davkach je to ok, ale nie v konskych 😠
no a PCO su polycysticke ovaria... fakt neviem co je horsie, ci endoska alebo toto... bola som z toho chora, ale uz ma to preslo. no tak budem prva, ktora otehotnie s oboma diagnozami naraz 🙂 . hotovo! 😵

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi urcite otehotnies a nielen to,aj donosis a bude dobre a budeme stastne maminy s bruchami plnymi kremesov ako to oslavime 🙂 dost so si o tom citala, tak je vhodne rychlo snazilkovat potom,aby sa to nevratilo... tak my sa tak posnazime az otehotniem 🙂
No a v piatok ideme na dovolenku a co vies... mozno motyka vystreli a podari sa aj s tou cystou 🙂

eviq
24. aug 2011

@bewik my mame jedneho psika, vzala som ho cigancatam, ked bol este steniatko, lebo mu nieco isli urobit...v utulku ho nechceli a tak sa tyzden so mnou doma nikto nerozpraval a potom si ho vsetci oblubili a uz sme ho nedali.....🙂 je velmi podareny, ma take svoje sposoby a zvyky, z ktorych sa smejeme. Napriklad ked nie sme doma, odtiahne si svoj vankus na nase topanky na chodbu a tam caka. Alebo se vecer prepasuje do spalne - kde nesmie spat - stale bezi aby to stihol este pred manzelom a potom sa skryje za postel a dufa, ze ho neuvidime a bude tam moct ostat. Raz si dokonca dotiahol vankus rovno ku noham nasej postele a rychlo si lahol chrbtom k nam a tvaril sa ze spi, aby sme ho nevyhodili. A kradne jedlo, to má asi od tých cigánčiat ešte 🙂.

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 to by bolo uuuuuuplne najlepsie a najidealnejsie 😵 😵 😵 😵 😵 😵
my sme sa vratili z dovolenky v pondelok 😀 . tiez by mohla motyka vystrelit 🙂
a potom by ta planovana 13-ka bola pre nas ozaj stastna. uz by sme si vtedy len povedali "a teraz som mala byt na operacii" a hladkali si brusko 😵 😵

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi jeeeeeeeeeej skvely plan 🙂 ja mam teraz mrsku ale ideme na 14 dni na dovolenku v piatok tak by plodny den mohol vyjst... hoci ja mam cykly vselijake (aj anovulacne) a rozne dlhe... ty si mala/mas mrchu normalne ked mas cystu? lebo ja nie, mam take ze 1-3 dni normalnu a potom len do siedmeho dna spinim... a takisto niekedy mam 30 a niekedy az 36 DC.... :( a kedze som si zacala merat teplotu, hoci len druhy mesiac viem, ze tento som ovulku nemala....
vcera ma chytila depka a panika jednak z @monkri a z @eviq a dvojak z mrchy a este aj moja svagrinka (stale vie kedy sa ozvat) pisala, ako sa dari nasmu krsnatku malemu 5 mesacnemu... 😀

bewik
24. aug 2011

@eviq to je zlate 😀 😀 😀 , tie zvieratka tak vedia, kto ich zachranil a su velmi vdacne. To s tym vankusom je super 🙂 Nasa Klara je tiez fixovana na topanky, manzelove stale vytiahne von na dvor, vobec ich neokusuje, nerobi zle, len ich tam proste ma a lezi vedla nich 🙂 su to zlaticka. Tak to aby ste sa pustili do toho domu a mozte brat dalsich 🙂

eviq
24. aug 2011

@bewik možno to v rámci "terapie" aj urobíme....🙂

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 ja som nikdy nemala pravidelne cykly, len pri HAK. poslem ti IP 😉

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi vdaka, uz som ti odpisala a ozaj ja som HAK nikdy nemala a ani by som nechcela

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 ved aj ja som sa uz chcela zbavit a oddychnut si od vsetkych hormonov. aj som lutovala tie roky s HAK, ale zas som niekde citala, ze mozno som aj urobila dobre, lebo keby som ju nebrala, tak s mojimi diagnozami som na tom este ovela horsie. tak neviem. asi su nase kroky nejako vedene a vsetko to ma nejaky vyznam. aj ked ho nechapeme 😖

lolitka25
24. aug 2011

@mabumi urcite vsetko ma svoj vyznam. a my kedze tolko cakame budeme mat tie najlepsie deticky na svete 🙂

mabumi
24. aug 2011

@lolitka25 neviem ci najlepsie, ale urcite najrozmaznanejsie 😀 😀 😀
ale za to my budeme najmilujucejsie mamicky na svete 😉

@katkapapacova a vy ako pokracujete so stavbou? kdesi som citala, ze drobcovi sa uz teraz pacia bagre. zeby chlapec 🙂 ?

odrik
24. aug 2011

@eviq
Ahoj pokladik!!! Ako by som mohla nemysliet! Myslim na Teba cely den a zajra budem velmi intenzivne, nech to mas cim skor za sebou!!! Neboj sa, vsetko to zvladnes! Velmi Ti drzim palceky, aby si uz bola domka. Ja som mala kyretaz v 10 tt, telo sa zahojilo rychlo, az prekvapivo rychlo! Srdiecko to uz take lahke nema ☹ !!! Myslim a budem mysliet na Teba!!!

frca
24. aug 2011

@odrik,noo meskala mi dva dni,ale rano dosla sa mi asi len cyklus posunul,tak som bola taka bez nalady:(ale neva po mrche zacneme makat,videla som vcera dvoch bocianov,tak snad to je znamenie pre nas vsetky🙂

eviq
24. aug 2011

@odrik dakujem ☹ mam velky strach, napriek tomu, ze uz to dobre poznam...alebo prave preto? tasticku uz mam pripravenu, este tu manzelinovi upratujem, ak by ma tam nechali alebo sa nieco stalo, nech ma poriadocek...tak velmi uz by som chcela aby bolo zajtra a ja uz som bola zase tu...sice na kremese uz nedojdem, ale budem sa tesit z vasich upechov tak, ako ste sa ziclivo vy tesili z tych mojich, lebo take maju spravne kamosky byt....mam vas rada

odrik
24. aug 2011

@mabumi
Noooo, takze nielen virusiky, ale mozno aj mala fazulka v brusku sa z dovolenky nosia??? Som rada, ze si si oddychla a vypla aspon na chvilu 🙂 !!! Tak a teraz uz ziadne poflakovanie 🙂 !!! Snazilkujeme!!!