Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
@mabumi tesiiiim sa 🙂 som financna manazerka 😀
Ahojte baby, pridavam sa do Vasej temy, tiez som z toho hotova, ze sa nam nedari otehotniet, mam za sebou 2 potraty, to sa nam podarilo otehotniet dost lahko a teraz uz skoro rok nic.....pomaly kazdy mesiac kupujeme tehotenske testy a ked pride menstruacia, poviem si, ze to necham tak a uz ziadny kupovat nebudem, a na dalsi mesiac to iste......moj priatel je na to este horsie, vycita si ze je to jeho vina, ze nema dobre spermie a ze je neschopny. Robili nam geneticke vysetrenia a jedine co nasli bola u mna mutacia Polymorfyzmus MTHFR A1298C homozygot. Este nas caka konzultacia koli vysledkom, ale podla toho co pisu, by to nemalo mat taky velky vplyv.......uvidime. Dame este vysetrit spermie a ked sa nam do konca tohto roku nepodari otehotniet asi skusime umele oplodnenie......neviem si predstavit, ze by sme mali ostat bez deticiek..... ☹
@zuzanka7117 - ahoj, Zuzi! 🙂 To je blbe,cosa ti stalo.... ☹
Vitaj u nas a dufam, ze tu dlho nepobudnes,v tejto skupinke - vlastne, ani mi sa tu nechystame byt dlho..... 😉 😀
Beries aj nejake hormonalne lieky na podporu otehotnenia...? Duphaston, alebo nieco podobne....?
Ahojte LEPETENáčky, čo máte dnes nové? čo sa tu rieši?
Ja sa musim pochvalit, dnes som bola dat zviazat diplomovku 🙂 a ma mi dojst manželko domov konečne 🙂)) Akurat, že mám mať mršku, no čo ale po nej budú plodné dni, všakže 🙂
Asi som opať prechladená, na wc pri malej mam taky zvlastny pocit ze musim ist opat...
@zuzanka7117 Zuzi vitaj medzi nami. Snáď ti dodáme energiu do dalsieho boja...
@zuzanka7117 vitaj a hybaj k nám aj do témy LePeTeN, nech sa ti polepší náladička. my bojujeme veľmi tvrdo proti depkám, lebo každá ňou trpíme (ale len do včera 😅 )
@zuzanka7117 ahoj Zuzi, sme na tom takmer rovnako... Len s tým rozdielom ze my sme prisli o 1 babo. Vtedy som ostala tehu ani neviem ako, ani sme sa nesnazili... A odvtedy sa nam nedari. onedlho bude rok, co som bola na kyrete. Tiez sme pochodili po vsetkych vysetreniach a takisto mam zistenu MTHFR A1298C homozygot, no tvrdia mi, ze to na potrat nemalo vplyv... Navyse mame problem s manzelovym spg, je velmi zly. v zime prekonal vazne ochorenie a ze vraj to moze za jeho zly stav spermii, tak hadam sa nam to coskoro upravi. ☹ Predtym sme tiez boli na spg asi pred 3 rokmi a bol uplne v pohode. neostava nic ine, len dufat... 😔 Tak dufajme baby... 😵
caute kocky ja sa z vas picnem...zalozim temu a tu uz stanovy, spolocnici, kolegyne, director ad, ze wau wau wau...aky mame den?ja som sa hned rano rozculila, najprv koli spp bo mi neodpisali na to naco som sa ich pytala a teraz musim znovu pisat a cakat kym odpisu aby som mohla vybavit stavebne povolenie, potom na urade prace, bo nic nemaju,cakala som vyse hodiny a pol, za mnou stal zostaty,smradlavy bezdak,viete si predstavit moje nadsenie...k tomu este som zhanala conceive plus gel po lekarnach a nic,mam skusit kupit cez net,co poviete?
a k vasej teme:ovu test som nikdy neskusala, ale mozno buduci mesiac kupim a skusim,bo tento mes uz som presvihla...
zuzanka-vitaj medzi nami lepetenackami...
ahojte baby, dakujem za mile privitanie...... 🙂 🙂 🙂
@catharinka Ahoj...no aj ja dufam, ze nebudem v tejto situacii dlho.....beriem iba kyselinu listovu, ale duphaston mam prichystany, ze keby nahodou...to sa ma brat aj pred tym, ja som myslela, ze az ked otehotniem.....na udrzanie plodu....
@lolitka25 Dakujem, uz sa citim trochu lepsie....🙂
@mabumi ahoj a co znamena to LePeTeN....a preco len do vcera....... 🙂
@ema263 Ahoj, mrzi ma, ze si v takej sitaucii ako ja.....fakt to nie je lahke....mojmu sme spg este nerobili, ale chystame sa....Sme v Norsku, cize na SK chodime kazde 3-4 mesiace......ja som prvy raz potratila v 6 tyzdni spontanne....a druhy raz v 10 tyzdni mi zistili anembryomolu a dali mi tabletky na vyvolanie potratu......takze akoze....urob si sam....Dufam, ze uz sa to viac opakovat nebude, neviem, ci by som to zvladla ☹
@katkapapacova ....aj ja sa chystam na ovu testy, len sa bojim, ze ked to ani potom nevyjde, asi to bude este vacsie sklamanie... ☹
@zuzanka7117 no do včera sme boli všetky smutné, nahnevané na to, že každá je hneď tehotná a že ich je toľko a na hlúpe reči okolia. a tak sme založili Ligu Proti Týraniu Netehotných - LePeTaN. rozpísali sme sa na 10 strán a strašne sme sa nasmiali (môžeš si prečítať, možno ťa to rozveselí). potom nám zblbol koník - asi z tej našej rýchlosti, a tak sme skúsili založiť novú tému LePeTaN. srdečne ťa pozývame 😅 . verím, že aj ty sa rozveselíš a hneď bude svet trochu krajší 😀 . okrem iného tam vymýšľame aj ako zareagovať na nemiestne poznámky a otázky okolia.
@mabumi Dobre, tak sa do toho pustim ked pridem z prace........Baby a ak sa chcete zasmiat poradim vam este jednu temu....vola sa zahadny muz a ako som sa ja tam nasmiala ani nie je mozne. Dievcata tam pisu zazitky co dokazu ich manzelia v domacnosti....atd......pozrite si to
ahojte babi aj ja mam za sebou potrat dnes je tomu presne mesiac ☹ chcem sa opytat uz nevie kto tu pisal o duphastone ze on sa ma brat aj pred otehotnenim ako prevencia?ci som to zle pochopila?ja sa liecim na epilepsiu cize to mam zhorsene skusime to este raz a ked to nevide tak som rezignovala a uz sa nechcem trapit... 😔 😔
@lea1333 ja brávam duphaston od 17. dňa cyklu - mal by sa začať brať po ovulácii a ak ostaneš tehu, tak až do 3. mesiaca
je mi veľmi ľúto, že si potratila. otehotnela si prirodzene? ešte to nevzdávaj, je toľko možností a možných príčin. je to ťažké, ale niekedy tá cesta za bábätkom ešte oveľa ťažšia ako si už prešla ty doteraz ☹
ale verím, že tvoj prípad to nebude 😉
@mabumi a to mi normalne predaju?tak ze na 17den to mam zacat brat a ked neostanem tehu tak vysadit?ano ostala som prirodzene tehu ale tiez sme sa snazili 9mes len u mna je to komplikovane lebo beriem aj tazke lieky na epilepsiu...ja som si povedala ze to skusim este raz a ked to nevide tak uz to necham tak a nebudem sa snazit....je to pre mna tazke preto ze ak by som zmenila lieky tak to ohrozuje mna ze mozem aj zomriet a tym padom keby som bola tehu tak aj babo zomrie...mam to tazke
@lea1333 mala by si sa poradiť s lekárom. ak nemáš ozaj starosltivého gynekológa, ktorý sa zaujíma a pozoruje všetky tvoje choroby a lieky a snaží sa ich najlepšie skombinovať, tak ho vymeň. nenasadzuj si sama lieky. ale v každom prípade hľadaj dobrého lekára 😉 . lebo z vlastných skúseností viem, že väčšina sa na teba vykašle hneď ako vyjdeš z ambulancie.
potrebuješ aby sa o teba niekto intenzívne staral, sledoval ťa a predišiel komplikáciám. a ak sa ti toto podarí - nájsť dobrého lekára, tak máš vyhraté. otehotnieť môžeš, máš väčšiu šancu ako polovica z nás 😉 . dúfam, že sa ti to podarí.
veľa šťastia 😵
@lea1333 no vidíš, to je fajn že si ju vymenila a teraz si spokojná. a on ti čo povedal, isto ti nezobral nádej. ty si potratila kvôli tým antiepileptikám? a tvoj neurológ ti nemôže dať alternatívne lieky kým budeš tehotná? v tomto ti neporadím, nie som lekár. ale určite sa to podarí. len si nedávaj duphaston bez toho, aby si sa poradila s tým tvojim novým lekárom. ak je dobrý, tak ti určite nastaví dávkovanie tak ako treba 😉
@mabumi no vcera som bola na konzultacii u lekarky neurologicky a povedala mi nasledovne daju sa zmenit lieky ale je tam velke ryziko pre mna ze sa mi zachvaty vratia(ja uz nemam zachvaty 5rokov tak to nechcem riskovat)aj keby som podstupila celu tu zamenu liekov a to by trvalo najjmenej rok tak este nie je vylucene ze keby sa mi zhorsil stav tak by som musela ist na spet k tym mojim byvalim liekom ale ja som sa rozhodla ze to rysknem s tymi to mojimi liekmi este raz a uvidim 😕 co bude nie nie je zo 100% dokazane ze som potratila koli liekom!!!
@lea1333 - ahoj. To je hrozne, co sa ti stalo. ☹ Ale, drzim ti palceky, nech to uz tentokrat dopadne uplne super! 😉 🙂
Duphaston sa berie aj pred otehotnenim (na jeho podporu), aj pocas tehotenstva - na udrzanie plodu. Ja ho beriem tiez, a tehu nie som. Chystam sa vsak coskoro byt... 😉 😀 Dnes som bola u gynekologa, pichol mi pregnyl na podporu ovulacie a povedal mi, ze nasledujucich pat dni Duphaston brat nemam - aby mi nezablokoval ovulku... No a po tychto piatich dnoch odpocinku od Dufiku ho budem brat znova.
Beries okrem Duphastonu aj nieco ine...? Nejake vitaminy, alebo clostik...?
@catharinka ahoj ja beriem gynex homeopatika a kyselinu listovu inak nic ja neberiem ani dhuphaston som od zakroku presne 1mes tak este cakam nech prejdu aspon dve mrchy a potom sa opytam doktora na to ci ho mam brat aj ja!tak drzim palecky nech sa vam to vydari a kolko sa uz snazite?
@lea1333 - my sa snazime dva a pol roka a staaale bez vysledku. 😒 Musim vsak na margo toho povedat, ze som mala velmi nezodpovedneho gynekologa a az nedavno som sa odhodlala ho vymenit- a od vtedy sa veci pohli velmi do predu. 🙂 🙂 🙂 Takze, dufam, ze coskoro sa nam to podari, aby sme mali rodinku. A vy sa ako dlho snazite? Akosi som to nezaregistrovala, mozno si to uz aj pisala, ale nevsimla som si.
@catharinka my sme sa snazili 9mes a potom sa podarilo konecne ale tiez som uz bola zufala tak si neviem predstavit ze vy 2.5roka je to strasne ale vsetko sa pre nieco deje!!!!mozno sme neboli vyzrete na to este!!!!
Ahojte, tak ja som si kupila ovulacne testy a zajtra zacnem testovat.....a duphaston mam nachystany, keby nieco hned ho zacnem brat....ale pre istotu v pondelok este zavolam mojmu gynekologovi a opytam sa ho na to....bojim sa to len tak nasadit sama od seba.....Boze, keby sa nam uz konecne zadarilo..... ☹
@zuzanka7117 - Zuzi, a bola si aj na folikulometrii, ci ovulku urcujes len na zaklade ovulacnych testov...?
@catharinka Ahoj.....len na zaklade ovulacnych testov....teraz som si ich kupila prvy raz a dnes rano som urobila prvy......este nemam ovulaciu, ale asi sa blizi, lebo bola taka slabulinka druha ciarka......ked bude ovulacia, ukaze mi to tam ukaze smajlika 🙂 mozno o 2-3 dni.......
druha ciarka na ovu teste je stale v priebehu celeho cyklu a vobec nic to neznamena, pozitivny ovulacny test je, ak su ciarky uplne rovnake, alebo testovacia dokonca este silnejsia ako kontrolna 🙂
@foryou25 Aha, tak to som nevedela......dakujem....tak budem cakat na smajlika.....🙂

TEMA LePeTeN zalozena,,,,,SUP TAM BABY