Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
@kyra30 jasne, ze raz to pride, ci uz samo alebo pomocou mediciny. Mame tu stale zachranne koleso - IVF, keby nieco. Nam je veru hej. Ked bol nejaky par neplodny v minulosti, tak sa nic nedalo robit a este k tomu sa krivo pozerali na tu zenu, chudatenko ☹ . A hlavne ze mame krasne vztahy, vsak to nie je nic samozrejme v dnesnej dobe, nie? Uz len vymysliet bojovnikom nejaky ucinny kondicny trening, aby sa trosku pochlapili 😀
@cecil36 ahojky aj ja ti drzkam palce nech to dobre dopadne, nie si medzi nami decembrovkami???
@katkapapacova dakujem 🙂 Obcas som tam bola pozriet 😉
@cecil36 myslim, ze teraz toho riesime az az. Manzel na tom nie je zdravotne dobre momentalne, lieci ho ako imunolog, tak aj androlog. Myslim, ze aj pre umele oplodnenie by bolo lepsie, keby bol v lepsej kondicii ako momentalne je. Zla morfologia bola sposobena aj zapalom, ktory v prostate mal, bral mesiac atb a musi ist na dalsie minimalne 2 kontrolne spermiogramy. Potom sa uvidi co dalej. Lebo ak nastane zlepsenie, co nastat moze, radsej si na to pockam, ako by ma mali napichat silnymi hormonmi a pritom to ani nemusi vyjst. Bola som oboznamena s tym, ze IVF nie je len dat dokopy spermiu s vajickom, su tam mozne vedlajsie ucinky silnych hormonov, co sa moze prejavit aj neskor, napr. v prechode. Prave preto to nechcem uponahlat a radsej este nejaky ten rok vydrzim. Hlavne liecba imunity je na dlhe trate.
@bewik tak to ta uplne chapem, celeho toho procesu IVF by som sa aj ja obavala, hlavne ked si v poriadku. Mne lekar povedal, ze zdrava zena si tym moze znicit moznost mat dieta prirodzene. Ale ktovie ako este ja skoncim. Ked si odhodlana cakat, tak pockajte.....mozno ked sa budete uz pripravovat psychicky na IVF tak zistis,ze si tehotna...aj take pripady sa deju. Budem drzat palce. A tie cviky mojzisovej metody ste neskusali? ja som si kupila tu knihu, v ktorej pisu ze pomahaju aj pri zlych spg.
@dolce251 presne, aj mne povedala doktorka, ze zeny, ktore su v poriadku hormonalne mozu mat vacsie problemy. Dokonca v rodine mame taky pripad. Ale niekde som pocula o soft IVF-ku, kde ta zataz na zanu nie je taka velka, musim zistit viac. U nas to vraj nerobia, ale v Cechach ano, mozno aj to by bola cesta. Nepocula si o tom nic? Tie cviky som zatial neskusala. Asi si to kupim aj ja. Takze cvici to aj tvoj partner? Ja vam tiez velmi drzim palce, nech sa to podari.
@dolce251 este mi napadla jedna vec. Otec mi nedavno preposielal plno clankov o tom ako kofein moze robit problemy pri snahe otehotniet. Tak neviem ci pijes kavu, ja som prestala pre istotu. Len mi to napadlo, ze ked nemate ani ty ani partner ziadny problem, ci nemoze byt pes v tomto zakopany. Mozno si uz o tom pocula, citala, ja len tak, ze niekedy aj motyka vystreli 🙂
http://dietatko.wordpress.com/2011/07/27/kofein...
Ahote ženusky! Som tu nova len dnes som vás tu objavila a precitala si par clankov co sem pisete.Je to super ked sa takto viete podporit a clovek sa hned lepsie citi ked neni sam so svojim problemom. My sa tiez pokusame o babätko uz skoro rok a stale nic.Tiez sme z toho smutní ale co uz len nedavno sa nasiel u mna problem a momentalne sa na to liecim je tam problem z hormonmy.Vela o tom neviem vsak co vam dnes pekne vysvetlia u doktora len co som si sama pozistovala vdaka vam tu .takze neviem co ma caka mam tam problem s tym prolaktínom zvysene mam hodnoty a ako to tak citam asi ma caka dlha cesta. Uživam take lieky ze viac vraciam ako dycham ale musim ich jest takze tak .Ak o tom nieco viete viac budem rada ked popisete.
@bewik no zatial to este necvicime🙂 ale vela som o tom citala, tak som si kupila knihu. Su tam aj kadejake pribehy a hlavne pekne vysvetlene ako tie cviky mozu pomoct. Ale vraj na zaciatok je potrebne navstivit fyzioterapeuta, ktory sa tym zaobera a ten urci spravne cviky. Pretoze sa moze stat, ze to nemusim cvicit spravne. Tak asi vyskusam. Bo chcem najprv vyskusat aj ine moznosti ako lekarov a centra 🙂 o tom soft IVF pocujem prvykrat! skusim daco poguglit🙂
@zabka60 pobehala som niekolko centier na SK a vsade nas napriek tomu, ze bol problem iba v mm tlacili do klasickeho ivf, co som ja odmietla. Navyse ceny a pristup lekarov bol otrasny. Pristup, moznosti a vedomosti v CZ su neporovnatele. A to sme prve ivf skusili v inom centre v CZ. U nas IUI, kedze spg bol zly nemalo vyznam. Nam nepomohlo ani icsi, len picsi 😉 Ale je pravda. ze na psychiku da snazenie o babo riadne zabrat 😒 A kvoli comu rozmyslas nad ivf?
@zabka60 a na stitku mas lieky? Ta moze robit problem ak nie je liecena alebo ak nie je dobre nastavena liecba. Mozno by nebolo zle nasadit ku clostiku aj nejake fsh (merional, puregon, menopur, gonal....) Alebo sa porad s dr. machacom (ten nam nastavoval stimulku 🙂 ) na www. neplodnost.org 😉
@cecil36 mam liecenu stitku cca 3 rokyy a mam thyrox50 rano a tsh mam 3 to je v norme,tak mysli,ze keby nebola dobre nastavena,tak by sa zvysovala,chodim aj na sono kazdy polrok a stoji,chvalabohu sa nezvacsuje 😉 na prve iui boli foliky jeden na lavom a jeden na pravom18mm a 12dc,ale myslim,ze by este podsratli..uvidime ako budu rast teraz na druhe kolo.....a to mu mam napisat??co je to za dr??my chodime do mt iscar
@zabka60 lekari si stale myslia, ze ovu musi byt na 14 DC, co je blbost, pri dlhsich cykloch moze byt v pohode neskor a preto vyzera folik mensi. Ale to si menyslim, ze to bol tvoj pripad. Lebo na 12DC mat 18mm je uplne v pohode. Ak by sa robilo OPU o dva tri dni neskor, tak by podrastol folik na minimalne 21mm co je uplna krasa. Ale ani 18mm nie je nezrely a pri takejto velkosti sa bezne robi OPU- cize odber 😉 Co sa tyka dr. bol to moj ostrujuci lekar v CAR a fakt dobry odbornik. Ak mu nechces pisat na stranke, kde sa zaobera neplodnostou, mozem poskytnut aj mail na neho. Aspon sa poradis, co by navrhol on.
@cecil36 aj docent mi povedal,ze na prvy sup pekne zareagovali..mala som aj pregnyl,ale mne tak napadlo,ze kto mi zaruci ci prebehla ovulka vies,nikto kedze som nikdy ovu nemala a nepoznam jej priznaky 😖 no ak by si bola taka dobra by som mu mail poslala....dakujem ti moc si zlata 😉 a co cakate???,babusu ci chlopisko 😵 vy ste mali problem spg??
@zabka60 ok poslem ti ho do IP 🙂 Mali sme problem so spg, dlhodoby, nelepsiaci sa ani po vitaminoch ani liekoch....A cakame chlapceka 😵 Inak tu ovu ti na 100% spusti pregnyl, takze ak ti ho daju tak sa nemusis bat, ze neprebehne. A aj podla mna si reagovala pekne ked bol 18mm na 12DC 🙂
@katkapapacova no ahoj moja tak asi je to najozaj psychyke viem ze to velmi velmi chces ale treba aj verit a povedat si budem tehotna a budem a budem xixi ja ti to osobne velmi prajem ...no a k dotieravcom asi tolko ze ak sa ta zas niekto bude pytat a kedy vy tak im povedz ze ak budes tehotna oni sa to ako prvy dozvedia🙂 drzim palce 🙂

@bewik hej....aj mne sa zdá, že sa to na neho prenieslo v poslednej dobe 😅 ....ti poviem, že to nechávam na nom všetko a netlačím a neriešim zbytočne....viem že ho to trápi...ale si aj srandu z toho robíme ... dakedy 😀 😀 😀 ..že čo to máme za motule, že vari zabojujú....xixixi .....som rada, hlavne, že sme spolu a že sa máme fajn, myslím, že sa raz k tomu dieťaťu dopracujeme...tiež som sa zmierila, že najbližší rok to nebude....