icon

Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!

katkapapacova
1. apr 2011

no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...

eviq
7. okt 2011

@alceola 🙂 akože by nie, ved sme tam s kyrou....🙂

bewik
10. okt 2011

ahoj @kyra30 , vitaj v klube, my mame tiez zlu patologiu. Ale mozem ta potesit, ze mate lepsie vysledky ako my. My mame 97%!!! Ked som sa dozvedela, prerevala som 3 dni. Nedari sa nam uz 3,5 roka. Napriek tomu mi doktorka este neodporuca umele oplodnenie. Ze hlavne zeny, ktore su v poriadku to moze znasat horsie. Mame este vydrzat, tak som to vsetko akosi pustila z hlavy von a nestaram sa uz, lebo by som sa zblaznila.

dolce251
10. okt 2011

@bewik baby to mi je luto s tym spg vasich mm. Moj mm ma nastastie vsetko ok, dokonca ho lekar vychvalil, ze na tuto dobu ma super vysledky. Na zaklade mojich doterajsich vysledkov sa zda, ze aj ja som ok. Ale co na tom, ked sa nam nedari. A to tusim viac udiera na psychiku, ako keby mame nejaky problem! Ani nehovor, ze zeny, ktore su v poriadku to mozu znasat horsie ? Este neviem kde vsade ja skoncim, ale minule sa ma to jedna znama pytala,ze ci nerozmyslam nad umelym....ja pozeram, ze cooo...to beriem ako tu poslednu moznost, ked budem v koncoch....aj to si neviem absolutne predstavit ☹

eviq
10. okt 2011

@bewik
@dolce251 ahojte dievčence, chcem vám len povedať, že sme si už urobili súkromku a tu už veľmi nezablúdime, tak ak sa chcete pridať, napíšte @zabka60 a ona vás pridá 🙂 @bewik moj mm bol na spg teraz v piatok a som tiez zvedava co sa dozvieme, lebo tu pisalo vela dievcat, ze mali opakovane potraty a nakoniec sa zistilo, ze na pricine su chybne spermosky....ja na tvojom mieste by som sa poradila este s inym lekarom, lebo ak bola patologia 97% tak podla mna nie je dovod vyckavat na zazrak, ale treba to riesit, napriklad by mm mohol zacat uzivat nejake vitaminy a o 2-3 mesiace si zopakovat odber....mozno ani nebudete musiet ist na umele a upravi sa to tymi vitaminy, ale len cakanim sa nic nevyriesi...a neplackaj 😉

dolce251
10. okt 2011

@eviq myslis, ze aj ked mal mm zakladne vysetrenie spg vyborne, ze by sa este nejakymi podrobnejsimi vysetreniami dali zistit nejake odchylky?

eviq
10. okt 2011

@dolce251 este sa robi spermiogram s fragmentaciou DNA a robia ho len v KE v tkanivovej banke doc. Bobák a tusim v ISCARE v martine. Nie je to klasicky spg. Moj mal pred rokom klasicky spg v poriadku a ten s fragmentaciou mal katastrofalny....len sme vtedy tomu nerozumeli, tak sme to neriesili. Ale ak nemozete otehu tak aj teby by bolo dobre vysetrit...ale to asi vies 🙂

dolce251
10. okt 2011

@eviq ty si mi minule posielala info o tej bylinkarke.....chcem sa ty este spytat....mozno sa pytam blbost, ale treba k nej ist v nejakej faze cyklu alebo na to nezalezi? vies ci tam mozem ist aj pocas menzesu.

eviq
10. okt 2011

@dolce251 vobec to nezalezi, lebo sa s nou budes len rozpravat, zavolaj jej pred tym, aby bola doma. takze uplne hocikedy a nevahaj s tou navstevou, priroda niekedy pomoze viac, ako lieky...mne po kyrete meskal menzes a este som mala aj tu cystu 5 cm a vtedy som bola u anky, 2 dni som si robila obklad a potom sa dostavil menzes a minuly tyzden na kontrole mi doki povedala, ze cysta ma uz len 1,2cm.....ja pani anke budem verit 😉

dolce251
10. okt 2011

@eviq dakujem za info. no ja som minuly rok v auguste prekonala MA, predtym sme sa snazili rok. A teraz od toho potratu uz presiel dalsi rok a stale sa nedari....tak ja uz neviem, ci to je psychikou alebo riesit dalsie vysetrenia. Momentalne uz vyse pol roka chodim na folikulometriu, zatim vsetko ok, papala som duphaston pol roka, teraz sa zase napchavam utrogestanom. Lekar ma stale ubezpecuje,ze zatial mi staci tato hormonalna podpora, ze vsetko ok.....no neviem, bo mesiace a cykly ubiehaju a stale nic.

eviq
10. okt 2011

@dolce251 urcite sa porad s pani ankou a ake vysetrenia si mala robene po MA? daj si urobit aj vytery, niekedy otehotneniu moze branit nejaka infekcia...je pravda, ze aj psychika sa moze podielat, ale ja nemam rada tieti "zdovodneia" kvoli psychike, ved ked to zena riesi tak ju to trapi a pokial nie je vyslovene nejaka maniacka (co predpokladam nie si 😉 ) tak ta psychika zase za vsetko nemoze...

dolce251
10. okt 2011

@eviq robili mi hormonalny profil, aj vsetky tie vytery na infekcie...toxoplazmoza, chlamydie atd....a vsetko som mala ok, teraz chodim na tu folikolumetriu a minule sme sa rozpravali, ze mozno ma posle na laparku. Len on stale veri, ze sa mi to coskoro podari, ze vsetko mam ukazkove, ziaden problem nevidi, len vraj mam byt trpezliva.....sa mu vravi, o chvilu 30, ked to takto pojde ani sa nespamatam a budem mat 35.

bewik
10. okt 2011

@eviq @dolce251 to je pravda, ze ked sa uz vie o nejakom konkretnom probleme tak sa to da lahsie znasat. My sme tiez dlhu dobu nevedeli co a ako a aj mna liecili, pre istotu mi vybrali polyp, brala som Duphaston 5 mesiacov.... a tak... O manzelovi sme uz davnejsie vedeli, ze nema slavny spermiogram a zacinali sme pravdaze vitaminmi - nehorazne drahymi, dlho ich bral a ziadny vysledok. Az teraz mu ale robili podrobnejsi modernejsi spermiogram no a to cislo 97 ma polozilo. Ma ist teraz na dalsie kontrolne asi 2-3 spermiogramy, pretoze mal zapal prostaty a aj preto mohol byt vysledok taky zly. Bral chudatko 30 dni antibiotika + rozne dalsie lieky aj od bylinkarky aj od lekarov, tak uvidime ako dopadneme. Nejak sa zmierujem s tym vsetkym a snazim sa neriesit to, lebo viem, ze to je najucinnejsie, aj ked vobec nebolo lahke dostat sa do takeho stavu. Ale viete ako to je, myslim, ze kazky to pozna, ked nieco intenzivne hlada a nevie to najst, co ja viem, kluce od pivnice alebo nejaky doklad a potom, ked to vzda, tak sa to zvycajne najde 🙂

katkapapacova
autor
10. okt 2011

@bewik ahooooooooooooj, vcera som na teba myslela , ze kde sa tulas???

bewik
10. okt 2011

@dolce251 chapem to uplne, ja mam 30 o par dni a dost som kvoli tomu stresovala, ze to nestiham. Prezivala som hrozne obdobie posledny rok, lebo kamosky zacali otehotnievat po svadbach a pritom ja som sa vydavala pred 5 rokmi. Doktorka mi skoro vynadala, ze kam sa ponahlam a ze nemozem mat nalinajkovany zivot.... proste kto to nezazije nepochopi. Je naozaj tazke v nasej situacii byt trpezlivy. Mne sa to nedarilo 3,5 roka, kazdy mesiac som sa sledovala a vyckavala. Som sa citila ako v cakarni. Nakoniec sa mi nejak zazrakom podarilo ukludnit sa, dakujem strasne za to Bohu, lebo uz som naozaj nevladala.

bewik
10. okt 2011

@katkapapcova ahoooj moja 🙂 Jej, to je mile od teba. Nejak sa furt daco deje, praca, rodina a tak, ale citam to tu obcas, lebo som zvedava kto je na rade s bocianmi 🙂 Ty sa ako mas? Vybavicka pripravena? Ako sa ma mala princeznicka?

dolce251
10. okt 2011

@bewik tak to ano, kto nezazije, nepochopi. Ja som bola doteraz celkom v pohode, kludna, stale som sa upokojovala,ze do roka po MA sa to podari. Len akosi rok ubehol uz v auguste a stale nic. Sa velmi neda len vyckavat,mesiace pribudaju. Ale snazim sa byt trpezliva, vela cestujeme, nasla som si kopec aktivit, viacmenej na to nemyslim, len ked mi kazda dalsia kamoska oznami ze je tehotna, tak si poplacem a idem dalej. Tak to mas moj obdiv, ze sa ti podarilo ukludnit, budem drzat palce, nech to vydrzi a pridete do krasneho ciela.

katkapapacova
autor
10. okt 2011

😀 @bewik no do vybavicky este treba par poslednych prkotin ako kefku na vlasky, odsavacku hlienov a take kravinky, ale co sa tyka oblecka tak ano mame vsetko asi teda...chystam sa este sit sadu do postielky a hotovo 🙂 ja som dost unavena v poslednej dobe a este aj to hnusne pocko ma deprimuje, ale mam svetielko radosti, kamaratka co sme spolu vyrastali a aj ona prisla o prve babenko porodila vo stvrtok sekciou dceru, tak sa teskam, no a nasa princeznicka?kopka uz menej ako predtym, ma mao miesta, zajtra mam poradnu a na druhy tyzden by som mala mat usg, takze tak, som rada ze mas vela robotky aspon sa tolko netrapis, ja ked som nemala robotu tak to bolo hrozne ale akonahle som mala co robit nebol cas mysliet na tu smolu,verim ze skor ci neskor budete vsetky tehulky a potom mi budete pisat co prave prezivate, aky bol usg a kolko ste pribrali 😀

eviq
10. okt 2011

@dolce251
@bewik tak ja som mala 30 v auguste a teda som to dost riesila...ale povedala, som si, ze aj tu na konikovi aj starsie su co este nemaju deti a tak jednoducho si to treba vsetko vybojovat a absolvovat..potom sa o to viac budeme tesit 🙂

cecil36
10. okt 2011

@bewik 😕 ostala som v nemom uzase nad tvojou dr. Podla mna by okrem titulu mala vratit aj rodny list 😠 . Po 3,5 roku neuspesneho snazenia a zleho spg ti povie, ze nie je kam sa ponahlat????? Ak je to mozne zmen dr. lebo tato ti fakt k otehu nepomoze. 97% zla morfologia je je naozaj zla a nie je na co cakat s ivf. Ja by som volila rozhodne ivf- picsi, lebo je tam vyssia sanca vyberu spermie s dobrou DNA 😉 Ak mm bral vitaminy a zlepsenie nenastalo, cakat na zazrak je strata casu. Este by som dala spravit fragmentaciu DNA spermii, vyliecit zapal (aj s naslednou kontrolou) a sup do kvalitneho centa.

cecil36
10. okt 2011

@katkapapacova ahoj, jej pozeram, ze sme tehu skoro na rovnako 🙂 Tak drzim palce 😉

dolce251
10. okt 2011

@eviq ja mam 30 v aprili a obavam sa najhorsieho, bo ak sa to dovtedy nepodari, tak sa mi zruti asi cely svet. Musim uz teraz ladit svoju psychiku, bo to nezvladnem. Kazdemu kto doteraz nechutne rypal,preco nemam deti, som odpovedala,ze do 30 casu dost.

bewik
10. okt 2011

@dolce251 jaaaj veru, je to tazke. Verim ale, ze ked sa ti raz podarilo uz otehotniet, tak urcite sa to coskoro podari opat. To je dobre, ze mas tolko aktivit, mne tiez cestovanie velmi pomohlo. Ja som dost domased, ale tohto roku sa mi to velmi zapacilo, uz by som zas niekam isla 🙂 .
No a minuly tyzden som sla navstivit kamosku, v auguste sa jej narodilo babo a velmi som sa bala toho stretnutia, ze budem revat vecer do vankusa, ale chvalabohu, nic take sa nedialo. Konecne sa viem tesit s ostatnymi v tejto veci. Len ktovie dokedy mi tento stav vydrzi, to clovek nikdy nevie... 😒
@katkapapacova veru, pocasie na nas dolahlo, kym sa clovek presteluje nanho.... sak pockaj jaka budes unavena ked sa narodi 😀 ale stastna!!!! no a to je uplne najsamlepsie ked mas kamosku s babom tiez, to vam bude sveta zit. Ty si naozaj dokazom, ze aj ked sa clovek vela natrapi, tak sa to potom vsetko stastim vyvazi. Si nasim svetlom nadeje 🙂

bewik
10. okt 2011

@cecil36 no... ja som praveze doktorku uz zmenila...a toto je ta nova 😀 Ona je svojska, podla mna je to sposob ako ma chcela vyhecovat k tomu, aby som sa ukludnila. Mozno aj to zbralo. Bola som na tom fakt zle. Mi odporucala psychologa. Sak som aj jej revala v ambulancii 😀 Ona je ale odbornicka a verim jej. Uz po par mesiacoch jej liecenia mam nebolestivu menstruaciu a to som od 13-tich zomierala od bolesti kazducky mesiac. Teraz by IVF-ko aj tak neprichadzalo do uvahy, manzel sa musi dat dokopy. On je zvlastny pripad, to je nadlho jeho problem rozoberat. Chcem hlavne aby bol on zdravy.

cecil36
10. okt 2011

@bewik 😕 😕 😕 😕 😕 odbornicka??? No comment

eviq
10. okt 2011

@bewik chodíš do KE? ku komu?

eviq
10. okt 2011

@dolce251 nič sa nezrúti, hlavu hore! a do apríle ešte času jajááj....idem teraz s havom von a dufam, ze po obede uz bude zabka pri PC, aby vas pridala a pokecame v sukromke... 😉

pajtas32
10. okt 2011

ahoj nam sa tiez nedarilo a kolegyna a aj svagrina mi povedali ze po milovani mam chvilku drzat hore nohy tak ako keby si robila sviecku a pozri sa na šupu hned na prvy krat som otehotnela.a ta kolegyna co mi to poradila ona tiez takto prisla k synovi jej to poradila jej mamka a my uz sme v 17tt.tak drzim palce ale je pravda ze psychika vela robi 🙂 😉

kyra30
10. okt 2011

@bewik ahoj, no vy ste úplne taký prípad ako my... moj manžel tiež dostal zápal a užíval ant, neužívali ste profertil ? Reku či to ty naši chlapi z toho nemajú :-P... lebo sa mi to nezdá náhoda...
čo sa týka spg je dôležitá aj motilita, my sme mali C - čo znamená že sa hýbu iba do strán ... lebo k otehotneniu ti stačí jedna šiková spermijka...ale musí mať motilitu A ☹ ...vy akú máte ?
My teraz užívame vitamíny, kade jaké, čo odporúčil doky, pojdeme o 2mesiace na ďaľší psg, ja mám už 31 rokov...tak ťa úplne chápem....proste sme na jednej lodi 😔 😔

kyra30
10. okt 2011

@bewik tiež by som ti radila, že pomaly sa psychicky pripravovať na IVF, ako ti píše eviq a cecil36...úplne s nimi súhlasím, my sa 2 ,3 roka snažíme, rok už vieme o zlom spg, brali sme vitamíny.......rok sme sa snažili....ďaľší už nezvládnem............. tiež som bola prvý krát zrevaná, ale už treba riešiť situáciu.... dieťa si veru nevyreveme 😀 čo som ale dúfala 😀 ... ale veru ja už končím s depkami... ..brať to ako to je... raz to musí prísť 😉

bewik
10. okt 2011

@kyra30 no tak to sme vazne na jednej lodi, drahy ma aj zlu pohyblivost, v spermiograme mame take ze a-6%, b-29% a c-17%. Neviem presne co to znamena, len viem, ze zle vsetkymi smermi 😒 Aj profertil sme brali, jasnacka, ale to vobec nepomohlo.
No ja som sa okamzite ako doniesol vysledky domov hned nastartovala na IVF, ale doktori ma trochu schladili a teraz to nechavam tak minimalne polrok, nech sa muzicek vystrabi zo vsetkeho. On ma chronicku prostatitidu, ktoru ma kvoli velmi, ale ozaj velmi zlej imunite. Mal dost stresujucu robotu, co jeho problemy prehlbilo, ale to si uz poriesil, tak dufame, ze to bude lepsie. Ja som pred takymi 2 mesiacmi hovorila, ze ak ani o rok nebudem tehotna, tak umriem od zialu, ale teraz si viem predstavit cakat este rok. Ak sa dovtedy nic nepodari, tak jasne, ze inej cesty nebude len umele.
A ako to cele znasa tvoj muzicek? Mne sa zda akoby sa ten stres z netehotenstva preniesol nanho, uz mi navrhuje rovno darcu 😀