Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!
no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...
@odrik ahooj draha,ano,uz len mastim preventiivne 😉 uz je dobre,konecne,ako ma byt,bo tie bolesti to je neznesitelnee ☹ mno a dnes mi volali z iscaru,aby sme prisli 30juna na genetiku,bo ja mam postihnutu sestru,tak preto,no dufam,ze to moje dieta nezdedi,ale nemalo by,mamina ked chodila na genetiku,tvrdili,ze by moje deti nemalli byt postuhnute,uvidime,bojim bojim ☹ no moja mas perne dni,ako citam fuu,ale tak aspn nemas kedy mysliet na ine veci a to je dobreee,ja si taak potrebujem oddychnut,vsetko ma boli a chrbat ani nevravim 😒
@kraskanz1 ahooj,no sme na tom podobne,ale ja mam stitku a ta ma nepusti a ked aj ano,o chvilu si zas urobi po svojom a ja budem opat,ako sud ☹ a jasne,ze pre babatko,by bolo lepsie,ale vies kolkym sa zadarilo,aj s tolkou andvahou??napr.moja kamoska vazila cca 150 kil a ma zdravu 4 rocnu dcerku...
@zabka60 moja, lenže ked si vezmem ž v čr sme neplatili nič za také veci, len priplácali za ISCI a podobné veci smiešne peniaze tak len oči otváram..a to stále..
vezmi si že mm tam mal spermio 4x zadara, ja HP zadara, každa konzultácia bola zadara, lieky som mla na stymulaciu zadara...čo tu za poondianý fostymon sa dopláca okolo 8000sk...
za ISCI sme doplácali 7000kč a mali sme 16vajok..
IUI viem že napr. v KE sa platí 50e
v ČR ti 6x do roka IUI hradí poistovna...
to je na zamyslenie..
len mi ide o to, že tu nenormálne zdieraju lekári čo sa umelého týka, nenormálne..alebo respektíve možno za to lekári ani nemožu a zdiera poisťovna..
ale to pochybujem keďže všade su iné ceny..
V MT spermo stojí 20e, v KE stojí 10e...no des hroza..
ako nehovorím, že v Prahe to tak nie je, tiež tam su minimálne 2 CAR ktoré su také že pomali platíš aj za pozdrav od lekára..
a mrzí ma to veľmi..a neviem ako to budeme riešt naozaj ak nám neostane nakoniec iná možnosť ako IVF..
@nelynka ano ja viem,pocula som to viac krat,ze v cr je to zadara a lieky neplatis atd,ale tak tam sa len tak nedostanes,vezmi si,musis tam ist viac krat,ako napriklad ja a ked by som mala ist takto to ciech,tak ako???kolko by sme poprevazali atd??niekomu sa to oplati a niekomu nie,ja zatial taku dilemu neriesima,ale keby som potrebovala ivf abo nebodaj horsie,tak by som zvazovala len tie najlepsie a najlacnejsie alternativi
@kraskanz1 no nadváhou bojujem celí život ale teraz už nie kašlem na to jem čo my chutí ,pred dvoma rokmi som schudla s 115 na 94 kg bábo sa nám zadarilo ale bohužiaľ aj odišlo odvtedy kašlem na váhu teraz ani neviem kolko mám kíl a ani ma to netrápi žijem si ved tu iné nepočujem len ako dobre vypadám tu chudé ženy považujú za choré každá chce mať aspoň tých 100 kg aby povedali že dobre vypadá
no stým platením aj tu už začali nehorázné sumy ked si pomyslím že pár rokov dozadu všetko bolo zadarmo teraz za tie moje hormonálne testy sme platili 17 eu a u lekárky za vyšetrenie 10 eu ono si poviete ved je to málo ale ked tu priemerný plat je 100 eu tak je to veľa
hrozny den... HROZNY... mrcha mrchata... ach jo... baby s tou vahou mame kazda svoje problemy. ja som sa pri vyske 174 cm dlllho pohybovala na hranici 50 kg. a to som jedla za troch. teraz je to uz trochu lepsie, ale tucna asi nikdy nebudem 🙂 to je aj genetika. nie vsetko zavisi len od nas.
@zabka60
Ano, mat postihnute dietatko, je velmi tazke rozhodnutie na cely zivot. Ale myslim, ze nemozeme takto uvazovat, lebo, by sme nikdy nemali deti. Ale samozrejme, prevencia je najlepsia liecba. Takze ak sa da predist a urobit potrebne vysetrenia, je to vyborne! No my uz sme konecne doma a vylozili sme si nozky. Tatinka mame v praci, tak pojdeme spinkat spolu do spalne! Tesim! Tak krasny vecer!!!
😵
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahoooooooojte!!! Co porabkate? Ja mam dnes taky "domamotkaci" den! A je mi dobre. Leniva som ako vos! Nic sa mi nechce! Mrska este nic, boooze uz 36 dni! Kedy my zacneme snazilkovat teda neviem, ked to takto pojde dalej! Kym mrska dorazi, kym odrazi, kym sa unormalni cyklus, no a kym sa zasa zadari, boooze tusim uz budem mat aj 50!!! No co, mozno budem najstarsia tehulka na Slovensku 🙂!!!
@odrik ahojky... uz to tu bolo tusim napisane. tieto soboty... ja som mala vcielka, meter a pol velka, rano varim, vecer periem, ze sa na to nevy... 🙂 takze asi taka je moja sobota 🙂 Poslala by som Ti moju mrsku, keby sa to da... ja ju vobec nechcem a vcera ma navstivila. Uplne presne 28 dni, a to ja nemavam prave ukazkovy cyklus. Nenechala mi ani najmensiu nadej dufat tento mesiac. Ja budem najstarsia prvorodicka na Slovensku, ked to takto pojde dalej 🙂
@pacta
No takze takto. Prosim Ta, ked Ti odide mrska potvorka, poriadne ju odhanaj od seba do Trnavy, ja otvorim okna, vratka a budem na nu cakat, len neviem ako sa prilakavaju mrsky a cim 🙂! To nas v skole nenaucili!!! No ano o vcielke usilovnej som pisala, ale dnes nou nie som, tak si zasa Ty! Idem aj ja teda nieco popracovat, aspon som bola vonku a so synom sme si zahrali badminton! Aspon trochu pohybu, lebo po tom mojom potrate vdaka rozhadzanym hormonom strasne priberam! A to v lete naozaj netreba🙂 !!!
ahojte ako no jedna ms má druhá ju čaká a moja sa niekde motá a mešká poriadne a to som zase mimo stoho
@odrik poslem. z Trencina do Trnavy to nebude mat az tak daleko. ale potom ju uz neposielaj spat, nech ide prec od nas 🙂 Ja sa dnes asi zasa nedostanem von... po celom tyzdni v kancli a v aute by sa sice patrilo, ale akosi mi to nevychadza. a zajtra ma byt zima... aspon okno si asi otvorim, nech sa nadycham trochu vzduchu 🙂
no keby malo ten dvôvod tak je super ale zajtrá sa dozviem prečo mešká hnusoba 🙂
@pacta
Super! A ja si ju tu mienim ponechat velmi kratko, takze ju poslem kade lahsie!!! Ale neboj, v ziadnom pripade ju neposlem Tvojim smerom!!! Ja som si teraz trosku sadila na teraske, to je moj pobyt vonku, ale kam pojdeme, je tu zamracene a dazdu visia nohy! Tak len pekne oddychuj, a ked skonci mrska krasne snazilkuj!!!

@monkri
Ahoj moja, mas ip, letim, vecer sa ozvem!!! Pa 🙂!krasny dniiiik!