icon

Všetci su tehotní a ja stále nič. Poraďte vtipnú odpoveď pre dotieravcov!

katkapapacova
1. apr 2011

no tak dievčence už to na mňa zasa lezie, máme veľkú rodinu v nej samé detičky, žiadne však moje.keby toho môjho trápenia bolo málo, tak svagriná čaká druhé a kamarátke sa po roku podarilo otehotnieť, no a ja?dva roky nič, milujem tie reči to preto lebo veľmi chceš a myslíš na to...že haha,mám tých kecov dosť,poradťe vtipnú odpoveď pre dotieravcov...

lisian
11. apr 2011

@mabumi my sme to mali take trosku zamotane,,,,,ta prva folikulometria bola nahoda pocas preventivky si vsimol lekar, ze pekny folikul tak ho hned zmeral a dal nam rady kedy na to 😀 a ta druha bola zamerna a jedina a vtedy nebol dobry folikul no a odvtedy som nebola lebo priatel bol chory a mal antibiotika tak sme sa ani nesnazili asi mesiac a potom ja mavam strasne caste mykozy takze s tym bol problem nejaky mesiac a ked sme znova isli do toho s plnou vervou tak som za doktorom neutekala, jednoducho sa len snazime, ale teraz som bola u neho kvoli mykoze znova a spomenula som to a povedal ze 3 mesiace a ked nic mam prist, nechcem tam ist a zistit dalsie zle. ach jo
☹ ☹ ☹

katkapapacova
autor
11. apr 2011

@lisian no asi tak len ono sa to lahko napise a ine je to ked to pride...tiez som si vela krat povedala ze kaslem na to, ale nejak to nejde...

mabumi
11. apr 2011

@katkapapacova no tak to už mám za sebou, ale aj tak sa môže stať, že aj svoje tretie deti (obe majú zatiaľ po dve) budú mať skôr ako ja prvé ☹
ale tak snáď už bude dobre 😉 😉 😉

mabumi
11. apr 2011

@lisian neboj, do troch mesiacov sa zadarí. a ak aj nie, tak už nič také zlé nenájde, aby sa tomu nedalo jednoducho pomôcť. musíš veriť, aj keď to nie je jednoduché.

@katkapapacova tí naši manželia sa len hnevajú na všetko, aj ja mám také smutné obdobie. mm sa vyzúri, vykričí a je mu dobre. ale ja to stále len tlmím v sebe, problémy v robote, v súkromí, smútok za mamou, starosti, aj náš vzťah je raz taký, inokedy onaký... jediný môj ventil je ten plač, čo mu tak lezie na nervy 😢 . aj ich to trápi a vyrovnávajú sa s tým po svojom. a my po svojom, ešte že máme MK 😀

lisian
11. apr 2011

@mabumi ty mas toho asi uz vela za sebou vsak?

katkapapacova
autor
11. apr 2011

@mabumi jaj takze nie som sama co ma takeho muza...je zlaty ale dakedy mam fakt chut mu tresnut,milujem tie reci co zasa reves, ty len fnukas...

mabumi
11. apr 2011

@lisian no dosť, ale sú na tom ešte aj horšie 😖 . ale aspoň nás už snáď niekde čaká konečne to vytúžené lepšie obdobie 😵

@katkapapacova presne tak, raz je ako medík sladučky, inokedy ako chilli paprička 😠 😀

lisian
11. apr 2011

@mabumi a nerozmyslali ste nad tou bylinkarkou z Vrboveho? a mojej kamaratky sestra nemohla otehotniet asi 7 rokov a pomohol jej noetik, poculi ste uz o tom?

katkapapacova
autor
11. apr 2011

baby z kade vsade ste???to len tak, ja som povodom prievidzanka, ale vydala som sa na vychod do kraloviec nedalako kosic 😉

katkapapacova
autor
11. apr 2011

@lisian co to je???

mabumi
11. apr 2011

@lisian nepočula som, ale vyskúšala by som všetko 😅 . ak máš bližšie info, tak napíš - buď sem alebo aj do IP ak chceš. Vďaka 😉

@katkapapacova aj mne napadla tá otázka v tej súvislosti, že keby sme boli viaceré z blízka, tak by sme sa mohli občas stretnúť a odbúrať to napätie nejako spolu. ja som zo Žiliny, si dosť ďaleko 😒

catharinka
11. apr 2011

Caute, baby. No,Zilina je teda daleko aj odo mna... Skoda. ☹ Ja som z Levic. 😉 Je tu nejaka Levicanka, ci Nitrancanka...?

lolitka25
11. apr 2011

@katkapapacova Ja som si ten gel kupila a teraz sa chystame s manzelom ho pocas plodnych dni cez Velku noc vyskusat, snad je fakt dobry.... 🙂 Ja som tiez z vychodu Slovenska, z Prešova.
Inak za tie folikulo veci sa kolko plati? Mne to doktorka nepovedala, iba ze mi to urobi ak chcem...

lisian
11. apr 2011

@mabumi ak sa pytate na toho noetika, tak to je nejaka filozofia. vraj si od vas vypyta len datum narodenia a nejakych par inych udajov a nieco rata z toho a potom vam povie co stoji za vasim problemom, ci uz to ma na svedomi nieco zdravotne alebo ine. ona ako som pisala neotehotnela 7 rokov a vtedy sa jej to podarilo po druhej konzultacii. viem, ze okrem ineho im (jej a manzelovi) povedal, ze su tam aj ine veci, nejake neprajne, niekto z rodiny a s tym nieco robil. ja fakt neviem baby ako to robia ale ona ma teraz asi polrocnu krasnu zdravu dcerku. dalsia znama tam bola s inym zdravotnym problemom, velke a silne alergie a od tej navstevy nie len ze nema alergie ale vysadila vsetky lieky a je jej dobre. mne osobne sa takymto veciam nechce moc verit, ale zasa chapem, ze clovek je ochotny vyskusat vsetko. su ale dost drahi tito noetici. ak chcete kontakt, mozem vam zistit. je ich po slovensku niekolko a vsetci sa vzajomne poznaju. ta znama je velmi inteligentna a rozumna baba,,,,,nechce sa mi verit, ze by sa nechala nachytat od nejakych sarlatanov. no neviem,,,baby, ja som na to zatial odvahu nenasla.....
no a ta bylinkarka je vraj skvela, pozrite si forum "bylinkarka Anna Kopáčová"

lisian
11. apr 2011

@lolitka25 ahoj, aky gel? nejaky zazrak? 😀 nieco co som este nevyskusala 😅

lolitka25
11. apr 2011

@lisian conceive plus gel, vraj je priatelsky k spermiam, pomaha im dlhsie zit a dopravi ich na miesto doporucenia 🙂

mabumi
11. apr 2011

@lisian veru, človek by všetko vyskúšal, len keď všetci chcú len prachy a tie sa míňajú 😠 . keby som vedela, že to pomôže, tak dám aj posledné... možno aj to vyskúšam....
aj to IVF je strašne drahé, všetky lieky, vyšetrenia... a výsledok ti nikto nezaručí. ale dosť bolo pesimizmu, dnes mám nejaký zlý deň zas. zišla by sa tá "odreagovačka". škoda, že sme každá z iného kúta toho nášho malého Slovenska 😖

lisian
11. apr 2011

@mabumi ano presne toto odradza aj mna,,,,vsetci na tom len zarabaju, ale napriklad ta bylinkarka co som ju nizsie spominala ta nechce vraj nic.
vies ze aj mna napadlo dnes rano,,,,ako by som sa potrebovala zresetnut? prec zle myslienky a tesit sa na to co bude. ale na to by asi ani cisterna hruskovice nezabrala 😒
baby a ktora mate skusenosti s ovu testami?

mabumi
11. apr 2011

@lisian ja mám, mala som ich párkrát. aj mi ukázali kedy bola ovu a bola to pravda (lebo ma vtedy sledoval aj gynekológ). ale ovulácia mi nepomohla 😒 , no to neznamená, že u vás to bude rovnaké 😵

lisian
11. apr 2011

@mabumi lebo ja mam taky jeden zazitok s ovu testom a neviem si ho doteraz vysvetlit. niekedy v oktobri som si ich kupila 1x a potvrdili mi ovulku, dalsi mesiac som isla gyndasovi na tu folikulometriu a povedal mi ze folikul je maly a ovulacia nie je a ani nebude uz, tak som bola nestastna,,,,ale za par dni ma zacalo pobolievat vo vajecniku a take podobne symptomy ako pri ovulke tak som skusila testnut a ovu test bol pozitivny, ciarky dve ako kolajnice. no tak som to nepochopila, ako mohol byt pozitivny ked doktor povedal, ze tehu ten dany cyklus nebude, pri najblizsej navsteve u neho som sa to spytala a povedal mi s usmov jednou vetou, ze oni mozu reagovat pozitivne aj ked folikul zanika, cize ked nedorastie do potrebnej velkosti a tym padom nepraskne a nevyluci vajicko,,,,ze ak je maly tak zanikne ci ako, moc to nechapem,,,,ale ine chcem povedat, ze aky vyznam by mali potom ovulacne testy, keby ukazovali pozitivitu aj ked mame ovulaciu aj ked nemame, nie? podla mna to je blbost. a tento mesiac si ich kupim zasa!!!! 😎 a este jedna otazocka,,,, mavas ovulacny hlien pravidelne? ja ho nemam kazdy cyklus

mabumi
11. apr 2011

@lisian ja ti dobre v tomto neporadím, lebo ja len s liekmy ovulujem 😎 , tak sa už ani tak nesledujem, robí to za mňa lekár 😀 . ale k tým testom: myslím si, že aj ten tvoj lekár sa mohol pomýliť. vôbec nechápem, ako ti mohol povedať len na základe toho, že folikul bol malý, že nedorastie a že ovu nebude 😕 . to nie je pravda. niekedy aj pri stimulácii na IVF, IUI a pod. je folikul malý a čaká a stimuluje sa až dovtedy, kým nenarastie, a potom normálne ovulácia prebehne. niekedy to je aj o 5 dní neskôr, a to sú každý druhý deň baby sledované, robí sa folikulometria a tak...
takže nezúfaj, podľa mňa to s tvojim zdravím (teda v tomto ohľade, neviem ako v iných) bude OK 😎 😉

lisian
11. apr 2011

@mabumi presne toto mi hovoril aj moj priatel, ze ako moze doktor vediet, ze ovulacia uz nebude, ze ked mi to test ukazal ze bola. a ja som ho branila, ze je lekar tak asi on vie preco to povedal, ale pripustam, ze logiku to nema ziadnu. a prave vtedy mi hned nakazal closilbegyt najblizsi cyklus ale nedala som si ho, rozhodla som sa vtedy, ze ak mi povie aspon 3x ze nemam ovulku tak dobre ale inak po jednom raze, co ani neviem isto ci som mala alebo nemala, je to smiesne jest hned lieky.
mne povedal, ze na folikulometriu mam prist 13DC, urobil sono a povedal ten zaver vyssie uvedeny. takze to sa robi inak? treba chodit viac dni a sledovat to? uz mi to niekto spominal ze to sa chodi viackrat za cyklus aby sa to presne dalo zistit a nie raz. takze mozno tie ovu testy mi stacia a kedze sa nam nedari tak chyba nebude asi v ovulacii ale niecom inom. raz m jeden arogantny lekar, ktoremu som sla len na konzultaciu a potom som banovala povedal, ze pri mojich castych mykozach a po prekonanej konizacii budem rada ak budem tehotna a hlavne ze predpoklada uz odhadom ze budem mat nevhodne prostredie vo vnutri,,,,pochopila som to tak ze mam tie protilatky na spermie. isla som odtial s placom a viac toho cloveka nechcem vidiet!!!!!!!!!!!! 😢

katkapapacova
autor
11. apr 2011

@lolitka25 no super presovcanka...parada,niekedy mozme dat stretko, ja obcas chodim do presova ku svagrinej,nechodis do kosic???no aj ja ho chcem skusit,vymenime potom zazitky 🙂

katkapapacova
autor
11. apr 2011

lolitka ja som v ke platila za kazdu folikulometriu 5e,ked si vsak priratam 2ecka za cestovne je to sedem krat dvanast mesiacov

katkapapacova
autor
11. apr 2011

@mabumi jaj odreagovacka by veru bodla,mali by sme si najst stredovy bod a tam dat stetko,niekde na chaticku...jaj bodlo by

mabumi
11. apr 2011

@lisian no prvý postup bol správny, že na 13. deň. ale potom ťa mal pozrieť znova. veď 13. deň je dosť skoro, nemusíš mať ovulku presne v 14. deň. ja som nikdy nemala, ani s vysokými dávkami liekov - vždy tak najskôr 16 - 17 deň.
to, o čom hovoríš, riešia väčšinou až neskôr, sú to imunologické vyšetrenia. sú základné, ktoré ti urobia z krvi (mne ich robili v car), ale také ozajstné sa robia u nás len v Košiciach, alebo v Prahe a tam ti dôkladne vyšetria všetko - aj u partnera, ako znášaš konkrétne jeho spermie, aj embryo a mnoho iných vecí...
ale možno nebudete potrebovať nič z toho. nechaj si tie 3 mesiace, užite si leto a potom uvidíš. lebo ak teraz na to myslíš stále, tak potom pri všetkých tých vyšetreniach to už je 24 hodín denne 😝

lisian
11. apr 2011

@mabumi ja viem ale prisaham ze 1/2 roka som na to nemyslela vobec, absolutne som neriesila ze mozem byt tehotna, normalne som zila a uzivala si zivot, potom ked mi povedal, ze mam pekny folikul 1x som si to uvedomila a trochu na to myslela ale naozaj mozem uprimne povedat, ze velmi mierne az teraz ked som si uvedomila ze je to uz rok,,,,,mi to dolieha na srdiecko viac.
ja mam gynekologickych problemov vela za sebou, tak sa bojim. som tam castejsie ako v robote a keby som zacala aj kvoli tomuto tak uz si tam mozem rovno vybavit noclah ☹

mabumi
11. apr 2011

@lisian ☹ no to chápem, je to nanič. na tie nepríjemné prehliadky, čo niektoré baby z toho majú týždeň stres keď majú ísť ku gynekológovi, tak ja to už beriem pomaly ako umývanie zubov 😀

lisian
11. apr 2011

@mabumi ja uz mam dve gynekologicke operacie za sebou, kazdy mesiac mykozu, zvacsene lymfaticke uzliny na slabinach, kedysi velmi zla cytologia a take ceresnicky ako zapal bartolyho zlazy a pod to ani nespominam,,,vtedy som povedala asi takto boli porod (nie ze by som ho zazila 😀 ) to bolo nieco strasne.
prave pre toto vsetko som dufala, ze s miminom nebude problem,,,,ved nejaka spravodlivost a velky prd! 😠

mimka11111
11. apr 2011

babenky,dnes som bola na kontrole,či je všetko ok...hmmm,som "čistá"... ☹ , pani doktorka mi akurát odporučila užívať femibion,pred otehotnením a vlastne ako jeho podporu,tak uvidím...snád sa aj ja raz budem tešiť z miminka.. 😉